only_she
22.03.13, 09:26
Jakiś czas temu zauważyłam u mojej dwumiesięcznej córki kupki z zielonym śluzem, potem pojawiły się kropki i nitki krwi. Lekarka zaleciła na razie obserwację, nie wspominała o diecie eliminacyjnej. Jednak słyszałam, że takie stolce mogą być spowodowane alergią pokarmową, więc postanowiłam, że wyeliminuję ze swojej diety dwa alergeny - kakao i nabiał. Zauważyłam poprawę, krew się nie pojawia, śluz pojawia się w śladowych ilościach.
Wcześniej jadałam na podwieczorek drożdżówki z białym serem, kaszę manną na słodko czy budyń waniliowy albo jakieś ciasteczka, np. owsiane lub maślane. Teraz bardzo brakuje mi tych słodyczy. Wiadomo, trzeba przetrzymać. Ale zastanawiam jak mogę sobie osłodzić dietę. Mi przychodzi do głowy galaretka lub kisiel (chociaż nie przepadam za słodyczami o owocowym smaku), może chałwa albo paluszki z sezamem?
W ciąży miałam cukrzycę i marzyłam wreszcie o zjedzeniu czegoś słodkiego a tu masz... Może macie jakieś sprawdzone strony z przepisami albo same coś wymyśliłyście na potrzebę swojej diety?