Dodaj do ulubionych

Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! !

29.07.03, 10:54
Mam cztero miesięcznego synka, którego właśnie skończyłam karmić piersia
(niestety ale bardzo schudłam). Teraz strasznie wypadają mi włosy, do tego
stopnia, że myjąc głowę wyciagam je "garśćmi" a na szczotce są kłęby. Biorę
od porodu żelazo i Vitaral ale naj widoczniej jakiejś witaminy potrzebuję
więcej. Co mam robić? Boje się, że w końcu będe łysa.........
Obserwuj wątek
    • alineczka Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 29.07.03, 14:14
      Mnie zaczęły wypadać w drugim miesiącu po porodzie aż do teraz - dzidzi idzie 6-
      y mies. i nie zauważyłam różnicy. Wypadają tak jak napisałaś garściami - też
      jestem nie źle przerażona !!! Wcierałam Vichy (zużyłam 3 op.+ szampon) ale na
      wypadanie nie pomogło, zauwazyłam tylko, że pojawiają mi się nowe małe włoski,
      ale włosy jak wypadały tak wypadają . . . Słyszałam żeby kupić tran w
      kapsułkach + jakieś wit.np.Merz Specjal (podobno jest dobry). Jeśli ktoś już
      przeszedł jakąkolwiek kurację w celu wzmocnienia włosów, to również please
      help !!!!!
      z góry dziękuję! pozdrawiam.
      • amko Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 29.07.03, 17:01
        hej,
        mi rowniez zaraz po porodzie zaczely wypadac wlosy i dzialo sie tak mniej
        wiecej do 6 miesiaca. Caly czas karmilam i karmie dalej (mala ma 9 msc) a wlosy
        przestaly wypadac. Witaminy jak najbardziej trzeba brac. U mnie wprawdzie nie
        pomogly na wlosy ale dodaly sil, bo w pewnym momencie ledwie juz powloczylam
        nogami. Zycze powodzenia

Asia
        • alineczka Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 30.07.03, 09:02
          Byłam wczoraj u lekarza - henmatolog (bo miałam słabe wyniki z krwi, a głównie
          trombocyty - dużo poniżej normy - oj, dużo....) i babka powiedziała mi, że
          włosy wypadają mi dlatego, bo przestałam brać żelazo po urodzeniu dziecka (w
          ciąży brałam do 2 tabletek Sorbifel Durules, i fakt - urodziłam i zapomniałam o
          bożym świecie), tzn. brałam tylko witaminy Prenatal. Także twierdzi, że włosy
          wypadają z braku czy też niedoboru żelaza i kazała mi dalej łykać przez kilka
          miesięcy ! Zobaczymy, kupię jeszcze może jaki Merz Special, mam już tran (to
          jest wit.A- dobrze robi na połysk włosów) ale co mi po połysku jak włosów nie
          będę miała....
          grunt to pozytywne myślenie (łatwo powiedzieć, no nie )
          pa !
          • ola_231 Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 30.07.03, 15:45
            Luśka ale ja żelazo biorę już 5 miesiąc i niedługo mi sie żylaki na tyłku
            porobią (wiesz jak to bywa jak sie bierze żelazo). Też łykałam Sorbifer.
            Może sprubóję z tranem bo tego jeszcze nie stosowałam.
            Bo jak nie..................
            Witaj świat peruek :)))))

Buziaki
      • agusiakraj Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 31.07.03, 09:21
        Moj synek skonczyl 5 miesiecy i wlosy tez wypadaly mi calymi garsciami.Jak
        poszlam do swojej fryzjerki to bala mi sie zrobic pasemka mowiac ze nie mam
        polowy wlosow.To byl koszmar.Ale zaczelam stosowac WYCIAG ZE SKRZYPU POLNEGO i
        wlosy zaczely wypadac.Gdzies po tygodniu byla znaczna poprawa,a teraz jest tak
        jak przed porodem.Caly czas karmie piersia i nic zlego sie nie dzieje.Z Toba
        tez tak bedzie.
        Agnieszka-mama Michalka(18.02.2003r.)
    • monika_staszewska Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 30.07.03, 16:05
      Polecam H-Pantoten (4 tabletki raz dziennie przez min 6 tygodni) i do tego np.
      Maternę lub Rexorubię.
      Dokładne wyjaśnienie tajemnicy wypadających włosów jest kilkanaście postów
      wcześniej.
      Pozdrawiam
      Monika Staszewska
    • gwiazdka19 Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 31.07.03, 09:28
      kurde ja sie tez przeraziła dzis nie na zarty.Podcza mycia głowy cała wanna
      była pełna włosów.Czy ja bede łysa?powiedzcie czy ten skrzyp polny to cos daje?
      słyszałam ze tak ale czy napewno?
    • nie-wiem-pytam Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 21.02.23, 00:19
      Miałam ten sam problem! O moich sposobach piszę tutaj: nie-wiem-pytam.blogspot.com/2023/02/wypadanie-wlosow-po-ciazy.html
    • milku90 Re: Wypadają mi włosy ! ! ! ! ! ! ! ! ! 31.05.23, 08:30
      Polecam pójść z tym do trychologa....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka