Dodaj do ulubionych

Gdzie uciec z dzieckiem?

18.11.20, 13:43
Dwa miesiące temu urodziłam córkę. Nie pracuję, nie posiadam jeszcze nawet odpowiedniego wykształcenia (nastoletnia ciaza). Jestem już pełnoletnia i mieszkam z moim partnerem i jego rodzicami. Partner poniża mnie, zdradza, bardzo często stosuje wobec mnie przemoc fizyczną. Jego rodzina zdaje się zatajać problem i zamiatać go pod dywan. Moja rodzina jest zmanipulowana przez matkę mojego partnera, więc nie wierzy w ani jedno moje słowo, twierdząc, ze przesadzam, bo u nich mam pomoc przy dziecku. Gdy udaje mi się na jeden dzień przyjechać do domu, moi rodzice wyzywają mnie i zabraniają mi wszystkiego, bo nienawidzą mnie za to, że zaszłam w ciąże w tak młodym wieku. Codziennie doświadczam terroru psychicznego i ekonomicznego ze strony obu rodzin. Niestety, najbliższa osoba, która może mi pomóc mieszka dwie godziny drogi ode mnie i nie jest w stanie przyjąć mnie do siebie z dzieckiem na stałe. Mam odłożone trochę pieniedzy, ale niewystarczająco dużo, by wynająć jakieś lokum. Czy istnieją jakieś instytucje, do których mogę zwrócić się o pomoc? Chcę zabrać dziecko i zacząć nowe życie. Mój partner chciał zrzec się ojcostwa i od początku nie chciał małej, a ja nie chce, by moja córka wychowywała się w takim przemocowym środowisku. Gdzie mogę uciec? Czy jest jakaś instytucja, która przyjmie mnie „od ręki”?
Obserwuj wątek
    • milupaa Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 17.12.20, 13:12
      Dom Samotnej Matki?
    • lily_evans11 Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 23.12.20, 15:57
      Spadaj ku...wo że swoją wróżką, z czym do ludzi.
    • lily_evans11 Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 23.12.20, 15:58
      Ośrodek interwencji kryzysowej, jest w wielu miastach, w Twoim pewnie też. Zostaniesz pokierowana. Nie wiem, czy w święta ktoś siedzi w takich miejscach co prawda.
    • a.andrz Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 09.01.21, 18:34
      Jest wiele takich miejsc gdzie uzyskasz pomoc,często w dużych miastach lub w pobliżu dużych miast więc pracę można tam w miarę łatwo znaleźć.To zależy z jakiej części Polski jesteś?Słyszałem wiele takich historii jak Twoja i nie spotkałem się nigdy z czymś takim aby było lepiej,zawsze z czasem bywało coraz gorzej.Chyba rzeczywiście powinnaś wyjechać,nie wiem czy najbardziej nie cierpi w takiej sytuacji dziecko choć pewnie trudno to w obecnej chwili stwierdzić.
    • timek12345 Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 24.12.21, 19:18
      Hej może się poznamy
    • jaro8585 Re: Gdzie uciec z dzieckiem? 03.06.22, 16:10
      Czesc dalej tam mieszkasz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka