Dodaj do ulubionych

ratunkuu, stopa rosnie!!!

08.03.07, 13:01
Ciepło sie zrobiło, więc cap za adidaski z jesieni a tu......porazka, stopa
rosnie radośnie.moja mała nosi numer 24 w wieku 19 miesięcysmilepodobno to oznaka
nadchodzącego potopu , rodzą się dzieci z płetwami zamiast stópsmile.
Tak więc galop do sklepu i powrót juz w nowych.A teraz pytanie, wiekszosc
butków nie ma wyprofilowanych wkładek, to chyba nie jest zbyt normalne?
A może to obojętne? nie wiem.
Obserwuj wątek
    • grzanka23 Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 15:09
      W sklepach Bartek i w Smyku mozna kupic wkladki wyprofilowane-polecam.
    • merry23 Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 15:52
      Moja 18-miesięczna (dziś ma "osiemnastkę" smile) córa też nosi 24. Kupiłam
      elefanten, potwornie drogie, ale przynajmniej jestem pewna, że będą zdrowe i
      wygodne. Mają profilowaną wkładkę, podobnie jak Bartki.
      Swoją drogą położna środowiskowa powiedziała o mojej U-noworodku, że ma stopy ja
      złodziej podolski. wink
      (BTW - masz pw na mail gazetowy)
      • mama_basienki Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 16:02
        To ja mam nadzieje, ze dzieci z "pletwami" wink beda momagaly tym bez. Moja nie
        poszla w mamusie i ma 19-stke w 16-tym miesiacu. A co do wkladek - lepiej kupic
        dopasowane i zrobione do stopki a nie tasmowe. Bedzie bezpieczniej.
        Ps. Az sie boje, bo jeszcze chodzimy w "zimowo- jesiennych: (bez ocieplenia)
        ale bede musiala chyba w weekend pojechac po adidaski indifferent Gdzie mozna dostac
        takie z wyzszym zapietkiem(zalecenie ortopedy)?
        • hagond Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 18:35
          Dziewczynom z Warszawy polecam sklepy z obuwiem ortopedycznym i
          ortopedycznopodobnym przy Puławskiej - tuż za Odyńca (albo Malczewskiego -
          skleroza) w kierunku Ursynowa i przy Baśniowej (odchodzi od Grójeckiej na
          przeciwko kina Ochota). Fachowa obsługa, porządne buty urody średniej, ale na
          pewno zdrowe.
    • kilowisni Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 20:33
      Ano własnie, moja mala cos dziwnie stawia stopę.jesli lekarz zaleci jej jakies
      specjalne butki.....to bedzie okazja zeby je sobie wybrala u taty w zaopatrzeniu
      rehabilitacyjnymsmilesmile.on tak zawsze czule dobieral dzieciakom buciczki.ciekawe
      czy tak samo czule dobralby swojej córze , która zostawil i ma gdzies.smileale
      jestm straszna....
      mam nadzieje ze tylko mi sie wydaje co do tej stopy.
      • merry23 Re: ratunkuu, stopa rosnie!!! 08.03.07, 20:36
        Ano, moja córka chodzi po domu w bucikach zdrowotnych produkowanych przez
        "Postęp" - po 3 miesiącach przestałą krzywić nóżki i stopy. Półbuciki też mają.
      • hagond profilaktycznie... 08.03.07, 20:40
        - jak twierdzą ortopedzi - butki ze sztywnym zapiętkiem (wyższe, za kostkę) i
        profilowane (np. Bartki ale też inne ortopedycznopodobne, nieco tańsze, choć
        często nie tak ładne) warto kupować wszystkim dzieciom do 2-3 roku życia. Także
        w charakterze kapci do domu i przedszkola.
        • mama_basienki Re: profilaktycznie... 08.03.07, 21:21
          Moja mala ma takie ortopedyczne kapciuszki bez paluszkow, na 3 rzepy - nie sa
          zle udalo nam sie dostac dziewczecy kolor (nie jakis szaro-buro-brudno-zielono-
          brazowy ;P) i nie jest tak zle. No i nie byly najtansze...
          A jutro jade po wiosenne, ciekawe ile beda kosztowaly...az sie boje sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka