Dodaj do ulubionych

Dreszcze w trakcie snu...

25.12.10, 21:21
Moja roczna córka, ma od 2 dni w trakcie snu i zasypiania dreszcze, cos jakby wzdrygnięcie całego ciała. To ją męczy, mnie tez bo sie obie nie wysypiamy. Od czego to moze byc? Moze miał ktos już podobne doswiadczenia z taką dolegliwoscia? Może ząb, albo niedobór magnezu? Jak pomóc?
Ratunku!
Obserwuj wątek
    • sinusoidaa Re: Dreszcze w trakcie snu... 25.12.10, 21:45
      To mogą być mioklonie przysenne. Powstają głównie podczas snu podczas fazy NREM, ale i również REM budząc daną osobę.
      U mojego synka mioklonie przybierały formę drgawek, które trwały kilkanaście sekund, zdarzały się podczas zasypiania, trwały, dopóki go nie wybudziłam. Byłam z małym u neurologa, miał EEG, okazało się jednak, ze to własnie mioklonie przysenne.
      Ja również mam coś takiego, kiedy przechodzę w fazę głębszego snu, mam wrażenie, ze spadam i podskakuję, az się budzęsmile
      Myślę, ze powinnaś wybrać się do neurologa w celu wykluczenia innej przyczyny. Pozdrawiam
      • magda84k Re: Dreszcze w trakcie snu... 28.12.10, 14:12
        Dowiedzialam sie juz co to jest, rzeczywiscie mioklonie. Okazało sie ze to z nadmiaru wrazen przez swieta. Po 2 dniach przeszlo.
        pozdrawiam
        • 4dorka23 Re: Dreszcze w trakcie snu... 04.06.13, 16:18
          Czesc dziewczyny!!! Mam taki problem, mianowicie moja córka 14 miesięcy ma od 5 miesięcy zrywy podczas zasypiania. Dobrze się rozwija, jest pogodna, biega i wogóle. Nasz lekarz mówi ze to nic groznego i ze nie trzeba robic dodatkowych badan, dodam ze mieszkam za granicą. I niewiem czy mam mu zaufac;-( Jak do tej pory to miał ze wszystkim racje. Napiszcie prosze czy wasze dzieciaczki tez takie cos mają. Dzięki.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka