Dodaj do ulubionych

Spacerówka parasolka

17.04.12, 09:05
Dziewczyny, zbieram się do zakupy tzw. parasoki na wyjazdy wakacyjne i wypady za miasto. Zaczęłam zwracać uwagę na te wózki na ulicach i widzę całe mnóstwo Maclarenów. I tak myślę czy to wystarczający dowód, że wózek wart jest swojej cenysmile
Na co zwracać uwagę przy takich spacerówkach? Co polecacie?
Dzięki wielkie za pomoc.
Obserwuj wątek
    • lady2009 Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 09:09
      Polecam forum wozkomania, maclaren maclarenowi nie rowny smile
      • karolla808 Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 11:13
        Równiez polecam Wózkomanie. Pare miesięcy temy przekopałam to forum pod tym kątem. Obejrzałam w sklepie wszystkie wózki, które polecały dziewczyny i wybór padł w końcu i tak na Maclarena. Dla mnie parasolka musiała sie rozkladać całkowicie na płasko i mieć dużą budkę, co znacznie zawęziło ilość wózków jakie miałam do wyboru.
        Jestem z niego bardzo zadowolona. Budkę ma świetną, parasolka przeciwsłoneczna jest niepotrzebna, fajnie się podbija, jest zwrotny. Mała też lubi w niej jeździć. Jednak na codziennie długi spacery wole tradycyjny wózek na pompowanych kołach. Parasolka w zasadzie jeździ w bagażniku, używamy jej na wyjazdach i na szybkie wypady do sklepu.
        • lady_iris Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 12:06
          Ja mam coneco scoter i jestem zadowolona. Siedzisko się rozkłada, podnóżek jest regulowany, wózek waży 8kg, ma budkę, siatkę na zakupy. jest zwrotny i nie był drogi.
        • mama.gabrielki Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 21:17
          Super, dzięki - a którego Maclarena wybrałaś? Dla mnie też ważne, żeby rozłożyć na płasko - Mała lubi pospać na spacerku.
          • karolla808 Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 21:36
            Wahałam się między XLR i XT. W końcu zdecydowaliśmy się na XT, bo jest niecały kilogram lżejszy (XT-6,8 kg XLR-7,5 kg-niby niewiele, ale zawsze) i do tego tańszy. XLR ma ta przewagę nad XT, że mozna nim zamontować fotelik samochodowy (ale tylko firmy Maclaren) oraz miękką gondolę. Te funkcje były nam niepotrzebne, więc stwierdzliśmy, że nia ma sensu dopłacać.
    • kamelia04.08.2007 Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 14:36
      mam maclarena quest i jest warty swojej ceny (160€ - w promocji). Obsługuje juz druga córkę
      • kalina886 Re: Spacerówka parasolka 17.04.12, 15:39
        Ja mam od jakiegoś czasu zooper twist model 2011 i jestem w sumie zadowolona.
        Koszt 500 zł - w cenie standardowo folia przeciwdeszczowa, folia uv która może robić za moskitierę, okrycie na nóżki i pałąk.
        PLUSY
        Oparcie rozkłada się prawie na płasko (minimalny kąt pochylenia, prawie nie zauważalny).
        Regulacja poziomu oparcia za pomocą jednej ręki
        Podnóżek regulowany
        Amortyzatory na wszystkie koła
        Pałąk unosi się do góry i nie trzeba go odpinać, żeby dziecko wyciągnąć z wózka
        Bardzo fajna budka, którą można naciągnąć aż do pałąka
        Tył budki odpinany - patent na upały bo zostaje tylko siateczka.
        Odpinane boki przy koszu na zakupy dzięki czemu jak dziecko leży można do niego coś włożyć lub wyjąć.
        MINUSY
        mały kosz na zakupy, ale w parasolkach to norma.
        małe kółka. Wózek nie nada się napewno na śnieg i głeboki piach
        raczej dla niskich osób bo nie ma regulacji rączki (ja mam 160 cm i dla mnie jest ok)
        • kalina886 zooper twist 17.04.12, 15:44
          aha no i waga wg. producenta to 7,7 kg.
          W moim odczuciu lekki
    • lunia_fox Re: Spacerówka parasolka 21.04.12, 09:06
      NA to czy oparcie rozkłada się do leżącego, czy podnóżek jest regulowany, czy rączka, którą się trzyma, pchając wózek nie jest zbyt blisko, byś nie obijała palcami stóp o wózek.
      Czy budka jest regulowana, czy materiał nie jest zbyt syntetyczny, to sprzyja poceniu się dziecka podczas snu.
    • lidek0 Re: Spacerówka parasolka 21.04.12, 14:40
      Powinna być rozkłądan ana płasko i miec podnoszony podnóżek jak dziecko zaśnie, dla jego komfortu, na to zwracałabym uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka