Dodaj do ulubionych

bez laktozy, glutenu, jajek...

25.02.15, 11:07
Ciekawi mnie czy poddajecie się tym wszystkim modom w kwestii odżywiania dzieci. Ostatnio trafiłam na przepis na urodzinowy tort dla roczniaka - bez mąki, jajek, cukru, żelatyny (galaretka była zrobiona z agaru)... i jak podsumowała swój przepis mama wyszło jej "samo zdrowie".

Czy przy zdrowym dziecku bez alergii naprawdę trzeba tak "wydziwiać"? Rozumiem, że warto ograniczać żywność przetworzoną, cukier, sól i że być może lepiej przerzucić się na mąke pełnoziarnistą, ale ostatnio mam wrażenie, że wszyscy powariowali z tymi przepisami wink

"Trujecie" swoje dzieci jajkami, laktozą i glutenem? wink
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka