olimpiakz 10.06.05, 12:54 jakie najlepiej butelki po urodzeniu i ile sztuk, dodam ze zamierzam karmic piersia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
driadea Re: butelki na poczatek 10.06.05, 13:12 Jeśli zamierzasz karmić piersią, nie będziesz potrzebowala butelek. Przyda się jedna, na ewentualne odciągnięte mleczko, które poda ktoś inny, gdy Ty będziesz w kinie Ja polecam butelki naśladujące proces naturalnego ssania, czyli np. avent, canpol balonik, chicco fizjologiczny, nuby i inne tego typu. Najlepiej ze smoczkiem dla noworodka. Jeśli mimo piersi, będziesz chciała dawać dziecku coś do picia, będziesz potrzebowala drugiej butelki. Pamiętaj, że jesli mimo wszystko nie uda Ci się karmić naturalnie, zawsze zdążysz dokupić butelki. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agunia16 Re: butelki na poczatek 10.06.05, 16:15 Polecam Avent do mleka a do soczkow mam Canpol babies-balonik i jestem zadowolona,tez mialam karmic piersia ale wyszlo inaczej bo kuba w wiemu 2 tyg mial straszne kolki i nie chcial ssac a jak zaczelam odciagac to pokarm stopnoowo zanikal wiec leoiej miec po reka Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: butelki na poczatek 10.06.05, 14:05 ja tez twierdzilam ze bede karmic piersia, i karmilam, tyle jak mialam nawal to nie chcialo sie udac, dopiero jak odciagalam mleko i dawalam wlasnie butelka to bylo ok. wcale to nie zaburzylo laktacji. juz w ciazy bylam profilaktycznie na zakupach kupilam 6 sztuk buteleczek plastykowych Nuk, z silikonowymi smoczkami z dziurka do mleka i napojow (ta firma ma zroznicowane) dobrane do wieku. i uwazam ze dobrze zrobilam bo jednak byly potrzebne. smoczki oczywiscie z odpowietrzaczem. pozdrawiam. ps, radze dokupic takze podgrzewacz do butelek i odciagacz do pokarmu, a odciagacz zabrac ze soba do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: butelki na poczatek 10.06.05, 17:35 Córkę karmiłam piersią i ani razu nie użyłam butelki. Synka (15 m-cy) karmię nadal - nigdy nie udało mi się go napoić przez smoczek. Czego i Tobie życzę )) Pozdrawiam Zona Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: butelki na poczatek 11.06.05, 20:57 Jak chcesz mieć w domu butelkę "na wszelki wypadek" - 1 butelka może być aż nadto. Jeśli stwierdzisz, że jednak przechodzisz na butelkę - zdążysz kupić i więcej butelek, i smoczków, i podgrzewacz. Przy starszej córze butelka "wszelkowypadkowa" została w końcu przez nią zużyta do zabawy - nie jadła z niej ani razu. Laktator niekoniecznie może się przydać, a kosztuje... Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: butelki na poczatek 12.06.05, 00:00 popieram. Przy karmieniu piersia 1 butelka to i tak za duzo... a przy sporadycznym uzywaniu reszta akcesoriow- podgrzewacze sterylizatory, itd. to zmarnowany pieniadz. W razie potrzeby zdazy sie kupic. Naszej "wszelkowypadkowej" butelki dzieci nie chcialy nawet do zabawy, bo nie wiedzialy, do czego sluzy.. misia i lale karmily piersia... Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: butelki na poczatek 12.06.05, 06:30 kup w razie czego jedna butelke 125 ml, polecam Nuk . Przez pierwsze pół roku karnienia piersia, butelka jest Ci niepotrzebna Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: butelki na poczatek 12.06.05, 10:18 A jak będzie chciała czy musiała wyjść na kilka godzin z domu bez dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: butelki na poczatek 12.06.05, 11:00 Dlatego większość z nas pisze, że jedna butelka na wszelki wypadek ma być Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: butelki na poczatek 12.06.05, 18:35 Ale to była odpowiedź na Twój post z treścią "przez pierwsze pół roku butelka niepotrzebna" Odpowiedz Link Zgłoś