haneczkaa 11.07.05, 10:06 moja niunia ma 3,5 mca i dostała białe plamki na ustach to podobno pleśniawki, jak z tym walczyć , nie chce też jeść i może to ją boli , może ktoś miał poodobny problem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maxparker Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 11:00 Witam Cię Mam 3 miesięczna córeczkę Laure tez maiała biały języczek kupiłam w aptece "APHTIN'dostepny bez recepty trudno Ci bedzie smarowac jej języczka więc kilka kropli daj na sutek i daj małej żeby Ci sała piers ja tak robiłam i jej przeszło.Życze powodzenia Małgosia ze Słupska z córeczką Laurą Odpowiedz Link Zgłoś
kasmuzka Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 12:04 ja tez uzywam Aphtinu. Polecila mi i pediatra i w aptece, wiec sie nie martwie. Malemu szybko przeszlo. Tylko ja smarowalam mu jezyczek nakladajac lekarstwo na palec (oczywiscie uprzednio pozadnie wyczyszczony) dopiero po jedzeniu - wydawalo mi sie ze podczas jedzenia lekarstwo nie zostawalo dlugo w buzi dziecka. Plesniawka szybko minela, ale sa czeste nawroty, niestety. Aphtin działa bardzo szybko. pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
driadea APHTIN jest zakazany poniżej 11 r.ż.! nie używaj! 11.07.05, 12:14 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=21944739&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
czerem Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 12:33 mocz dzidziusia.mozna kupic w aptece specjalne woreczki dla dzidziusia na mocz i do tego łapać mocz i przecierać buzię. Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 14:18 Też o tym słyszałam, ale mnie to pachnie ciemnogrodem. Mojemu małemu nie pomógł ani Aphtin, ani nystatyna (przepisana przez pediatrę) za to bardzo pomaga wodny roztwór gencjany. Właśnie kończymy pleśniawki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lukka Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 15:05 pleśniawki na ustach po prostu ścieram - patyczkiem kosmetycznym albo jałowym gazikiem. Łatwo schodzą. Po starciu smaruję usta kropelką aphtinu Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 15:27 witam, Co dziecko to inne lekarstwo działa. U nas - po lekturze tego forum - wypróbowaliśmy: aphtin, smarowanie witaminą C, lek homeopatyczny Borex CH no i mocz. Nie zadziałało. Zadziałała dopiero Nystatyna zapisana przez panią doktor - na szczescie plesniawki nie wrocily. Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 my z ciemnogrodu:) 11.07.05, 15:48 u nas mocz zalatwil plesniawki w dobe! wystarczy wlozyc wacik kosmeyteczny do pampersa, poczekac chwile az dziecko nasiusia i swiezym moczem przetrzec plesniawki.Zrobilam tak raz rano i na drugi dzien rano, czyli w sumie dwie akcje moczowe)i plesniawki odeszly w niepmiec Nic innego NIE POMAGALAO!! Odpowiedz Link Zgłoś
brogla Re: my z ciemnogrodu:) 11.07.05, 20:58 Tezsłyszałam ,ze z tym moczem to rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: co na pleśniawki na ustach? 11.07.05, 22:20 uwazam, ze naprawde nie ma sie czego obawiac, choc przyznaje szczerze ze opory mialamjezeli dziecko jest zdrowe i nie bierze zadnych lekow, ktore moglby zmienic sklad moczu, to nic mu nie bedzie.Mojemu synkowi chyba nawet smakowalo....hmmm... Odpowiedz Link Zgłoś