Dodaj do ulubionych

Cwiczenia Bobaty

07.12.05, 10:18
dziewczyny wlasnie neurolog skierowala moja 6 miesieczna coreczke na
rehabilitację metoda Bobaty albo Vojty, ja wybralam Bobaty- czy ktos cwiczyl
ta metoda, jakie sa doswiadczenia, ile razy w tygodniu sie to robi ( nie wiem
czy wziac pania prywatnie czy na fundusz- bo pracuje od 8-16 wiec nie wiem
jak czesto musialabym zwalniac sie z pracy) prosze powiedzcie jak to wyglada
Obserwuj wątek
    • zona_mi Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 10:26
      Z synem chodziłam na rehabilitację dwa razy w tygodniu do przychodni (była
      możliwość umówić się też na popołudnie). Sprawdź najpierw jak to wygląda u Was.
      W domu robiłam mu masaże dwa razy dziennie, jeśli tylko pozwolił, bo tego nie
      znosił wink
      • ade1 Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 10:31
        a jesli mozesz to na czym polegaja te cwiczenia Bobaty? jaki jest efekt? bo
        moja mala ma obnizone napiecie miesniowe jak dlugo chodzilas-
    • b.bujak Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 10:51
      ciekawa jestem, dlaczego wybralas akurat te metode, tym bardziej, ze dopiero
      teraz sie zastanawiasz, czy to jest dobra metoda; wyglada na to, ze metoda
      Vojty jest powszechniejsza, moze dlatego, ze jest skuteczniejsza, lepsza?
      my robilismy cwiczenia Vojty, ale tylko w domu - robilam sama wg wskazowek
      lekarza
      • bsl Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 11:09
        od metody Vojty odchodzi sie po mału , jest bardzo stresująca dla malucha ,
        Bobaty to ogólno rozwojowe ćwiczenia , dzieci w zasadzie lubią je
        oprócz ćwiczeń jest masa innych zajęc , sty,ulacja świtłowodami i muzyką
        • b.bujak Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 11:23
          dziekuje za informacje, pierwszy raz czytam o metodzie Bobaty
          jesli chodzi o Vojte, to, jak pisalam robilam sama jeden rodzaj cwiczenia i
          maly znosil to dobrze, no ale pewnie przy koniecznosci wiekszej ilosci cwiczen
          jest inaczej
          • bsl Re: Cwiczenia Bobaty 07.12.05, 11:29
            rehabilitowałam swoją córkę przez 7 lat zaczęłam od Vojty , była 10 lat temu
            bardzo modna , w ośrodku robiła to rehabilitantka , my w domu również , wielki
            stres dla 2 miesięcznego dziecka , później przeszliśmy na Bobaty , ale pamięć
            dzieci jest niezawodna , jak wchodziliśmy na rehabilitacje to juz sie darła
            mój 3 syn równiez był rehabilitowany , tylko przez rok ale od razu ta druga
            metoda , bardzo sobie chcwalę , i ćwiczenia to raczej zabawa z dzieckiem niz
            stres
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka