Dodaj do ulubionych

Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiecki???

30.04.06, 19:59
Mam wielka prosbe - nie znam tego jezyka, a dostalam podobno super masc na kolki do masazu brzuszka. NAzywa sie WInd Salbe -
neistety instrukcja jest tylko po niemicku sad a ja nie potrafilam opanowac tego jezyka uncertain
Bylabym wdzieczna za przetlumaczenie przeciwskazan i sposobu dawkowania/nakladania i ew. skutkow ubocznych.
Na stronie www.windsalbe.de/sites/baby_windsalbe.asp?UKat=7
na dole znajduje sie ta instrukca w wersji elektronicznej.
Moge sie odwdzieczyc tlumaczeniem z angielskiego lub francuskiego
A moze ktos z Was stosowal???
Ile razy tym masowac , jak?
Pomaga?

pozdr
yas
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 30.04.06, 22:48
      A czemu poprostu nie kupisz wody koperkowej czy herbatki z kopru? Instrukcja po
      polsku i bardzo skuteczne. Do tego kładź maluszka dużo na brzuszku, nagrzewaj
      suszarką i przejdzie.
      • yasmeen Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 01.05.06, 10:45
        Daje wode koperkoa i masuje brzuszek, suszarka tez jest w uzyciu... Ale tak srednio pomaga wiec chcialam sprobowac tego...

yas
    • monia1983nrw Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 30.04.06, 23:00
      yasmeen napisała:

> Mam wielka prosbe - nie znam tego jezyka, a dostalam podobno super masc na
      kolk
      > i do masazu brzuszka. NAzywa sie WInd Salbe -
      > neistety instrukcja jest tylko po niemicku sad a ja nie potrafilam opanowac
      tego
      > jezyka uncertain
      > Bylabym wdzieczna za przetlumaczenie przeciwskazan i sposobu
      dawkowania/naklada
      > nia i ew. skutkow ubocznych.
      > Na stronie www.windsalbe.de/sites/baby_windsalbe.asp?UKat=7
      > na dole znajduje sie ta instrukca w wersji elektronicznej.
      > Moge sie odwdzieczyc tlumaczeniem z angielskiego lub francuskiego
      > A moze ktos z Was stosowal???
      > Ile razy tym masowac , jak?
      > Pomaga?
      >
      > pozdr
      > yas
      Moge poprosic meza zeby ci to przetlumaczyl,bo ja niestety jeszcze nic nie
      potrafie,mieszkam w niemczech dopiero od 3 miesiecy,ale to dopiero jutro po
      polodniu,bo jest dzisiaj na nocke w pracy.
    • kasiawich Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 30.04.06, 23:10
      Hej,

Nie znalazlam na podanej przez Ciebie stronie instrukcji, ale ja u obydwoch
      moich dziewczynek stosowalam ja po wieczornej kapieli (za rada poloznej).
      Zazwyczaj kolki pojawiaja sie wieczorami, wiec mysle ze to odpowiednia pora.
      Mozna ja jednak stosowac czesciej. Pamietaj zeby masowac brzuszek dookola pepka,
      zawsze w kierunku zgodnym z ruchem wskazowek zegara(niewielka ilosc, np 0,5 cm
      masci). Ze swojej strony dodam, ze masc jest ok, chociaz na silne kolki nie
      pomaga, jak chyba wiekszosc specyfikow z reszta smile Pozdrawiam, kasia
    • niepytana Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 01.05.06, 03:33
      Nie umiem tak profesjonalnie po polsku ale to bedzie tak:
      Smarowac dziecku ta mascia brzuszek kolkami wkolo pepka. Przeprowadzac taki
      masaz regularnie po kapieli i wieczorem. Dzieki temu ochronia panstwo dziecko
      nie tylko przed meczacymi wzdeciami ale rowniez zapewnicie mu panstwo niezbedny
      spokoj, zadowolenie jak rowniez zdrowy, niezaklocony niczym sen.

Mam nadzieje ze pomoglam. Pozdrawiam.

O, to Twoj maz byl w Dallas?
      • yasmeen Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 01.05.06, 10:44
        Dziekuje smile
        Juz zastosowalam i wydaje mie sie ze mala lepiej spi, nie prezy sie tak...

Moj maz byl w Dallas smile Ale juz wrocil smile

pozdr
        yas
        • lidek0 Re: Wind Salbe jak sotosowac albo kto zna niemiec 01.05.06, 21:59
          Viburcol też nie działa?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka