agula606 29.05.06, 12:55 Dziewczyny, może to pytanie wyda Wam się głupie. Czym te rzeczy się od siebie różnią? Ja nie wiem, co mam kupować, jak czytam te nazwy..... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 12:57 body jest bez nogawek, spioszki bez rękawkow, a pajacyk ma i to i to Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:00 ja tez jak robilam zakupy dla malego z lista od poloznej ze SR kompletnie sie pogubilam juz nie wiedzialam, co jest co i ile sztuk bede potrzebowac. Wszystkiego kupilam po dwie pary... zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:13 żeby było weselej, to jeszcze są rampersy-z krótkimi nogawkami i krótkimi rekawkami Odpowiedz Link Zgłoś
agula606 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:15 To w takim razie też muszę kupić Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:08 body: www.emaluch.pl/x/product_info.php?products_id=1884&osCsid=79de17cac8b0698e0744cca4eb655153 śpiochy: www.emaluch.pl/x/product_info.php?cPath=32_159&products_id=1656 pajace: www.emaluch.pl/x/product_info.php?cPath=32_161&products_id=1590 (najlepsze sa pajece jak na zdjeciu- rozpinane na całej długości- najłatwiejsze w użyciu) Odpowiedz Link Zgłoś
agula606 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:14 dzięki dziewczyny, teraz wiem, co już kupiłam Mam jedne śpioszki, body i bluzeczkę rozpinaną z przodu (pewnei to kaftanik. Wiem też, że muszę dokupić pajacyka i koszulkę. Na razie kupuję po jednej sztuce z rozmiaru 56, potem rozszerzę zakupy o rozmiar 62. Boję się, że kupię pełno, a ubranka będą za małe. Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:15 Kurcze wlasnie mialam zadac podobne pytanie! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:23 Zamiast śpioszków używam rajstopek na 56-62 cm i u nas się sprawdzają. Oczywiście śpioszki tez niekiedy używamy. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_n2 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:26 uważaj z tym rozmiarem 56. Mój pierwszy synek po urodzeniu miał 59 cm. Ja kupowałam na 62 (jak będą trochę za duże to nic) Odpowiedz Link Zgłoś
elieka Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:29 moofka świetnie podsumowała body jest bez nogawek, spioszki bez rękawkow, a pajacyk ma i to i to A jedna para to zdecydowanie za mało!! Na dzień dobry do szpitala musisz zabrać przynajmniej 3 komplety ciuszków (3-4 body, tyleż samo śpiochów i koszulek...) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_n2 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 13:33 dołączam się do elieki. musisz mieć tego sporo - a to się uleje, a to kupa wyjdzie bokiem. Czasami przebierałam Adama 5xdziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
agula606 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 14:29 Ja kupię wszystkeigo dużo więcej, ale już w rozmiarze 62. A do szpitala nie potrzebuję nic, tylko ciuszki na wyjście. Dlatego na razie mam po jednym ubranku. Odpowiedz Link Zgłoś
mimix2 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 14:38 z tego co ja sie orientuje to body to bielizna, moze byc z krotkim lub dlugim rekawem. Zamiast body mozna ubrac kaftanik - koszulka tylko do pasa. pajac spioszki - to juz ubranie wierzchnie. do spioszkow nalezy jeszcze wlozyc koszulke Odpowiedz Link Zgłoś
vera_lynn Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 15:23 Hej, Rzeczywiście nomenklatura ciuszków dziecięcych jest nieziemska!!! Śpiochy to w sumie zawsze wiedziałam co to jest, ale z całą resztą (zwłaszcza pajace i rampersy) to była czarna magia A powiem Ci, że panie w sklepach operują jeszcze dwiema nazwami, których nie zgłębiłam: koszulka i kaftanik.. Dla mnie na chwilę obecną to to samo (czyli rodzaj bluzki), ale nie analizowałam dokładnie, bo raczej nie będę tego kupować.. Pa pa! Odpowiedz Link Zgłoś
annie_laurie_starr Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 15:47 Ja z kolei mialam duzo ubranek 62 - mala miala tylko 53 cm wzrostu, wiec musialam pare 56 dokupic. Odpowiedz Link Zgłoś
azzure1 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 15:57 To ja jeszcze dorzucę półśpiochy - takie spodenki jak od piżamy, ze stopkami. I podobnie jak dziewczyny wyżej polecam co najmniej kilka kompletów ciuszków, najlepiej w rozm. 62, bo większy dzidziuś raczej się nie urodzi, a mniejszy dorośnie szybciej, niż się spodziewać, więc lepiej nie wydawać niepotrzebnie pieniędzy na ciuszki, które mogą pasować tylko dwa tygodnie. A póki maluszek robi kupkę kilka razy dziennie, lepiej mieć pod ręką gotową zmianę - nawet najlepsze pampersy mogą nie wytrzymać siły wyrzutu Mąż musiał biegać do sklepu i dokupywać, bo nie nadążaliśmy z praniem ) Poza tym dopóki nie odpadnie kikutek pępowiny (u nas trwało to prawie 3 tygodnie!), najwygodniejsze i najzdrowsze dla dzidzi będa kaftaniki (koszulki zawiązywane lub zapinane po bokach) - nie bedą uwierać rany i dają lepszy dostęp powietrza. Pajacyki tylko zapinane na całej długości - zwłaszcza przy pierwszym dzidziusiu rodzice nieustannie mają wrażenie, że jeśli odważą się podnieść rączkę lub zgiąć nóżkę, pourywają dziecku kończyny ) tak więc takie pajace są z kolei zbawienne dla zdrowia psychicznego młodych rodziców )) Odpowiedz Link Zgłoś
anita23232 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 15:59 A ja już jestem Mamusią i najbardziej polecam body - z długim i krótkim rękawkiem. Mocno trzyma pieluszkę (na początku 2:pampers i tetrowa) a poza tym nie podnosi się do góry, tak jak koszulka. Jak najwięcej body Odpowiedz Link Zgłoś
gosia336 Re: Body, pajacyk a śpioszki..... 29.05.06, 22:11 ale jesli body to tylko rozpinane z przodu ,moje dziecko dostawalo szalu,gdy mu wciskalam przez glowe body zapinane tylko przy ramieniu Odpowiedz Link Zgłoś