paka14 13.08.06, 08:39 kupilismy lozeczko z opuszczanym bokiem, a teraz zastanawiam sie do czego w praktyce sluzy to opuszczanie oswieccie mnie!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa.zaspiewa Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 13.08.06, 08:44 jeśli łóżeczko będzie przystawione do łóżka rodziców, to dużo łatwiej przy opuszczanym boku dziecko przełożyć z jednego do drugiego (bez wstawania), pogłaskać, żeby spokojnie dalej spało, jeśli przebudza się w nocy albo podać butelkę, jesli karmi sie butelką. Po prostu niżej sięgasz. Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 13.08.06, 08:57 jak dno luzeczka bedzie juz opuszczone to latwiej wyjmiesz DZIDZIE wazaca np 14 kg Odpowiedz Link Zgłoś
paka14 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 13:05 W takim razie czy przy ten bok moze byc caly czas opuszczony czy tez opuszcza sie przy wyjmowaniu dziecka a potem znow podnosi? Bo jesli trzeba za kazdym razem opuszczac i podnosic to chyba nie jest zbyt praktyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
escribir Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 14:00 paka14 napisała: > W takim razie czy przy ten bok moze byc caly czas opuszczony czy tez opuszcza > sie przy wyjmowaniu dziecka a potem znow podnosi? Bo jesli trzeba za kazdym > razem opuszczac i podnosic to chyba nie jest zbyt praktyczne? Jasne że może byc cały czas opuszczony, jesli chcesz żeby dziecko spadło z łóżeczka. Dzieci sa takie dziwne że nawet w wieku noworodkowym się ruszają, przesuwają itp. Boszzzzzzzzzzzzzzzzz! Odpowiedz Link Zgłoś
shishi77 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 14:11 Nie śmiejcie się! Też mialam z tym problem. Na dłuższą metę takie łóżko jest o wiele praktyczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:03 Ja opuszczam bok lozeczka np. kiedy wymieniam przescieradlo z materaca.... Odpowiedz Link Zgłoś
reniuta67 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:11 Czeszc .Ja mam takie lozko ale ono jest bardzo stare( jak ja ) ma prawie 40 lat .oczywiscie dla malej odremontowalismy je i na razie bok jest caly czas opuszczonu bo mala jeszcze nie wychodzi(ma 3,5 m-ca) ale potem zamkniemy bo mala moze wypasc , a potem kiedy nauczy sie dobrze chodzic bedzie mogla sama wejsc i wyjsc z lozeczka .POzdr Odpowiedz Link Zgłoś
skaluz Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 23:11 W modelu ktory kupilam bok opuszcza sie o jakies 10 cm (nie wiem czy tak samo jest w innych modelach). Te 10 cm wydaje mi sie bardzo malo, dlatego pytam. Watpie zeby 10 cm spowodowalo wypadniecie dziecka z lozeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 15.08.06, 19:08 A i jecze jedno u mmnie opuszcza sie bok z tego w zgledu ze pozniej z tego lozeczka robi sie lozko dla duzej dziewczynki: www.walmart.com/catalog/product.do?product_id=4241518 Odpowiedz Link Zgłoś
kubiaczka007 Re: po co opuszczany bok w lozeczku? 17.08.06, 21:23 Opuszczam bok do przewijania. Przewijam małą w łóżeczku bo tak mi wygodnie. Na razie jest malutka (3 tygoddnie) więc jest to jeszcze mozłiwe. Siedze na wózku więc gdyby nie opuszczany bok kiepsko bym sobie radziła. Tak samo z wyciąganiem z łóżeczka, więc dla mnie łózeczko z opuszczanym bokiem to wybawienie i rrewelacja,. ale nie radziłabym zostawiać boku opuszczonego ze względów bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama