Dodaj do ulubionych

spacer to koszmar

26.03.07, 17:45
moja córeczka ma 10 miesięcy nie lubi chodzić na spacery nic ją nie
interesuje ciągle płacze, chce na ręce mam już dość a spacer to powinna być
przyjemność dla dziecka i mamy coraz cieplej a my siedzimy w domu. A może ja
wychodzę w złych porach tzn. przed spaniem. jak była mniejsza problemów nie
było, zaczęły się od niedawna, proszę poradźcie coś bo nie wiem ju co robić.
Obserwuj wątek
    • brunette23 Re: spacer to koszmar 26.03.07, 19:28
      wychodź po spaniu... i nie bierz na ręce, bo to zamknięte koło, zabierzesz ją
      raz i już będzie chciała tego ciągle... u nas kosz pod wózkiem pełen jest
      zabawek ale ostatnio najlepiej sprawdza się telefon komórkowy w rekach małej z
      włączonymi dźwiękami... wink pozdrawiamy! smile
      • zuzalus Re: spacer to koszmar 26.03.07, 19:33
        U nas coprawda nie jest koszmar ale bywało ciężko- sprawdzają się flipsywink i
        zabawki no i chodzimy na huśtawkę, pooglądamy dzieci ws piaskownicy, pieski
        etc. Spokojnie musi się nauczyć i napewno jak już będzie super ciepło to
        polubi, i wychodź z nią na spacer bo tak to wogóle się odzwyczai. A ja wychodzę
        w porze krótkiej drzemki- śpi około 40 minut do godziny a w sumie jesteśmy na
        dworzu 3 do 4 godzin. Pozdrawiam i życzę Tobie i Maleństwu miłych spacerów
        Ola
    • magdulichaa Re: spacer to koszmar 26.03.07, 19:58
      mów do niej jak najwięcej, opowiadaj, co widzisz , o ptaszkach, pieskach
      pokazuj drzewka, u mnie sprawdzały się chrupki kukurydziane i kawałki jabłka,
      nie poddawaj się wychodz na spacery!! Powodzenia Aha i kikla zabawek najlepiej
      takich kolorowych ale małych
    • kayah73 Re: spacer to koszmar 26.03.07, 20:18
      Jesli chce byc na rekach, to ja wsadz w chuste czy nosidlo. Ja w zasadzie nigdy
      nie uzywalam wozka. Kiedy miala 10 mies, wynosilam ja gdzies do parku i
      puszczalam na ziemie zeby sobie raczkowala.
      • asia249 Re: spacer to koszmar - ja mam to samo 26.03.07, 21:39
        jak mam wyjsc to wole w domu siedziec, u mnie nic sie nie sprawdza, ani
        zabawki,flipsy jabłka jazda przodem lub tyłem nic kompletnie nic,czy przed
        spaniem czy po spaniu wiecznie ryczy ryczy ryczy wrecz drze sie, corka ma 9,5
        miesiaca
        • guruburu Re: spacer to koszmar - ja mam to samo 26.03.07, 22:39
          Ubierz jej cieplejsze spodnie i niech sobie raczkuje w parku. POza tym
          piaskownica i normalna huśtawka w parku - możliwe, że będzie już się potrafiła
          potrzymać, jesli będziesz ją asekurować.
        • ik_ecc Re: spacer to koszmar - ja mam to samo 26.03.07, 22:39
          Takie 9-10 mies to nie chce juz spac w wozku, tylko chce poznawac swiat, albo
          byc u mamy na rekach. Jak wyjmiesz z wozka i ja polozysz na ziemi to tez ryczy?

Dla mnie spacer w wozku to jest wyjscie dla mnie - wsadzam w wozek jak gdzies
          chce szybko pojechac. Spacer dla dziecka, jest w tempie dziecka i tak zeby
          dziecko samo moglo doswiadczac otoczenia. Kiedy tylko corka zaczela raczkowac
          (ok 8 mies), jak tylko pogoda byla ok, zawsze ja kladlam na ziemi zeby mogla
          sobie robic co chce - siedziec czy gdziestam lazic. Staralam sie brac ja w
          miejsca wzglednie niezanieczyszczone - do lasu czy przyzwoitego parku, gdzie
          nawet zjedzenie liscia czy piachu nie bylo dramatem.
          • aldona134 Re: spacer to koszmar - ja mam to samo 26.03.07, 23:48
            Mój młody w tym wieku też tak miał wcześniej ciszył się na spacerach, a później
            chciał tylko na ręce, albo płakał, więc zaczęłam chodzić z nim na plac zabaw,
            obecność innych dzieci spowodowała, że zaczął się bawić w piaskownicy, i na
            placu zabaw, pełzał sobie gdzie chciał i miał z tego wielką radość,chociaż
            nieraz skonczyło się to garściami piachu w buzi i ubraniu, później jak już
            widział plac zabaw i dzieci to sam chciał tam iść, więc może to jest jakiś
            sposób.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka