1mamuska 29.09.08, 15:34 chodzi mi o tekst i co się przy tym robi. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 15:36 chyba się klaszcze kosi, kosi łapci(ki) pojedziemy do babci(ki) babcia(ka) da nam mleczka a dziadek ciasteczka kosi, kosi łapci(ki) pojedziemy do babci(ki) od babci(ki) do cioci ciocia da łakoci Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 15:59 www.osesek.pl/rymowanki-piosenki-/rymowanki-zabawianki.html Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 16:06 Haaaa! ale fajna te strona, nie znałam, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 16:04 kosi kosi łapci pojedziemy do babci babcia da pierożka a dziadek kartoszkę i się klaszcze. Bardziej interesuje mnie tekst "cośtam - sroczka wronka na przypiecku siedziała, dzieciom kaszkę gotowała. Temu dała, bo..(?)..temu...bleble....frrr poleciała!" no jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 16:56 Tu Sroczka kaszkę warzyła I ogonek sparzyła: Temu dała - bo malutki, Temu dała - bo znał nutki, Temu - by nie umarł z głodu, Temu - całkiem bez powodu, A temu nic nie dała, frrr - odleciała I tu się schowała (np. dziecku pod pachę) tez jest na osesku, tzn na tej stronce co link wczesniej podałam Pozdrawiam i miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
niesia22 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 16:07 ja znam tak... wersja "tłusty czwartek" koci koci łapki pojedziem do babki babka da nam mączki na jutro na pączki wersja "wielkanocna" koci koci łapki pojedziem bo babki babka da nam cukru na baranka z lukru no i jeszcz... koci koci łapki pojedziem do babki babka da nam mleczka dziadek cukireczka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tymusiowa.mama Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 21:18 A co powiecie na: Kosi kosi łapki pojedziem do babki babcia kaszy nawarzyła dzieciom rączki poparzyła Odpowiedz Link Zgłoś
matysiaczek.0 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 30.09.08, 08:39 To z tą sroczką to znam wersję z końcówką "...a temu łebek ukręciła i frrr poleciała". A słyszałyście ile szumu było swego czasu wokól "chodzi lisek koło drogi, nie ma ręki ani nogi"? też dobre. Nie wiem skąd to znam, może jakaś ciocia albo babcia raczyła mnie takimi "frykasami". A ślubny dziwi się, czemu ja tak horrory lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
beata7305 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 29.09.08, 21:30 Kosi, kosi łapki pojadę do babki a od babaki do taty tam jest piesek łaciaty. Odpowiedz Link Zgłoś
iv-o Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 30.09.08, 10:28 Znam też tak ... kosi kosi łapci jedziemy do babci od babci do taty tam jest pies kudłaty pojedziemy sami najpierw konikami a wrócimy potem wielkim samolotem Odpowiedz Link Zgłoś
dusia25 Re: Jak leciało "kosi kosi łapki?" 30.09.08, 21:18 moja autorska wersja brzmi: kosi kosi łapci pojedziemy do babci babcia da cukierka będzie jak za Gierka Dodam skromnie, że z wykształcenia jestem politologiem ;P Odpowiedz Link Zgłoś