Dodaj do ulubionych

co robic gdy jestem chora?

14.11.03, 13:26
Obserwuj wątek
    • moly1 Re: co robic gdy jestem chora? 14.11.03, 13:27
      Karmie piersia i troche sie zle czuje, co moge wziac aby to bylo bezpieczne
      dla malej? I co podajecie 3-miesiecznym szkraba, gdy maja goraczke?
      Magda
      • madeyowa Re: co robic gdy jestem chora? 15.11.03, 12:53
        W takim wypadku polecam raczej domowe sposoby np. herbatkę z lipy, mleko z
        miodem, masłem i do tego troszkę czosnku(nie za dużo tego czosnku, bo nie
        wiadomo czy dziecku bedzie po tym smakowało Twoje mleko). Na gorączkę można
        brać paracetamol(Codipar), a na gardło cukierki szałwiowe lub Propolki(takie
        cukierki do ssania z miodem)- jedne i drugie do kupienia w aptece.
        Dzieciątku możesz podać na gorączkę Efferalgan 80 mg w czopkach(od 3 miesiąca
        życia można je podawać). Pocieszę Cię, że ja nie raz byłam chora, karmiłam
        przy tym piersią i moje dzieciaczki nigdy się ode mnie nie zaraziły.
        Pozdrawiam!
        • madeyowa Re: co robic gdy jestem chora? 15.11.03, 13:06
          Możesz brać też witaminę C, pić syrop Pyrosal, a w przypadku grypy lek
          homeopatyczny Occillococinum.
        • 11ulla Re: co robic gdy jestem chora? 15.11.03, 13:10
          oczywiście dalej karmićsmile
          poza tym co napisała madeyowa, mozna też brac leki homeopatyczne,
          na przeziebienie np. osciloccocinum, mozna pic wapno musujące lub calcium
          gluconicum, leki zawierajace paracetamol np. apap

a maluszkowi temperature trzeba zbijac jak ma dopiero ok 38,5...przy niższej
          temperaturze zazwyczaj nie podaje się leków p.gorączkowych. Proflaktycznie
          mozesz podawac Cebion (to wit C w kroplach) 1-2 razy dziennie po 3-4 kropelki

ja tez przeziebiałam się kilka razy i ja nie zaraziłam malutkiego, a raz to
          nawet maluszek mnie zaraził (malutki dostał lekkiego kataru i mu przeszło, a ja
          sie rozchorowałam)
    • moly1 Re: co robic gdy jestem chora? 15.11.03, 22:58
      Dziekuje za rady. Zawsze leczylam sie miodem, mlekiem i czosnkiem, ale malutka
      ma prawdopodobnie skaze bialkowa, wiec to odpada. Natomiast skorzystam z
      pozostalych radsmile
      Dzieki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka