Dodaj do ulubionych

Szukamy mam dzieci w 1 roku życia

22.04.15, 11:06
Drogie Mamy niemowlaków,
szykujemy dla Was akcesoria, których przeznaczeniem jest ułatwienie Wam życia przy opiece nad maleństwem.
Dlatego prosimy Was o odpowiedzi w komentarzach na pytania:

- jakie informacje są dla Ciebie istotne w pierwszym roku życia dziecka
- jakich informacji szukasz w internecie
- jak często ich szukasz
-z jakich aplikacji/serwisów parentingowych korzystasz

pozdrawiamy, redakcja eDziecko.pl
Obserwuj wątek
    • zielul1 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 11:25
      witam,
      - istotne informacje: zywnienie dziecka, rozwoj psychiczny, rozwoj mowy
      - szukane info: żywienie dziecka, zabawy z dzieckiem, rozstanie z dzieckiem, pogodzenie pracy z wychowaniem, radzenie sobie ze zloscia dziecka
      - 2-3 razy w tygodniu
      - edziecko, babyboom, parenting pl, blogi rodzicielskie
    • stysia1987 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 11:33
      Informacje dotyczace ogolnie pojętego zdrowia - szczepien, objawow, ktore powinny zaniepokoic (kiedy nalezy udac sie do lekarza/szpitala), praw rodzica w szpitalu itp; podstawowe informacje dotyczace opieki i pielegnacji - jakich bledow unikac, co stosowac, a czego w zadnym wypadku; rozszerzanie diety - jak radzic sobie z niejadkiem, kamienie milowe w rozwoju dziecka - kiedy ich oczekiwac i jak wspomoc rozwoj,

Najczesciej szukam artykulow dotyczacych zabaw z dzieckiem( przynajmniej raz w tygodniu) - odpowiednich do wieku. Jak stawiac wyzwania, zainteresowac i pobudzic rozwoj. Ponadto, kwestie zwiazane z rehabilitacja (córka ma wzmozone napiecie i asymetrię).

Korzystam z edziecka.pl, parenting.pl oraz babyonline.pl
    • megulenka Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 11:39
      - informacje dotyczące karmienia piersią i sytuacji temu towarzyszących, odstawiania od piersi, rozszerzania diety, szczepień, chorób naszych dzieci.
      - szukam przede wszystkim informacji o żywieniu dziecka, na temat kolejnych etapów rozwoju
      - przeszukuję internet codziennie
      - korzystam z serwisu edziecko, osesek, parenting, blogi parentingowe
    • haus.frau Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 15:47
      1. Istotne informacje: O zdrowiu i postepowaniu przy chorobach, o rozwoju dziecka w poszczegolnych etapach zycia, o niespodziewanych zachowaniach dziecka, sprawdzone rady odnosnie akcesoriow/zabawek, o zywieniu, spaniu, wychowaniu. Czasem informacji stricte medycznych na portalach zagranicznych.

2. Jakich szukam w internecie: z szerokiego 'spektrum', roznorodnych, najlepiej opinii mam, bo wszelakie portale powielaja ta sama sztampe, czesto plytka i nie wyczerpujaca tematu.

3. Jak czesto szukam: co najmniej kilka razy w tygodniu, czasem codziennie

4. Aplikacje/serwisy: Aplikacja do szumienia bialym szumem smilesmile, do notatek o przebiegu rozszerzania diety. A z serwisow glownie edziecko, tutejsze fora, babyboom, babyonline, dziecisawazne.pl, blogi oraz niesmiertelne allegro i olx.
    • kremka2014 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 17:29
      Informacje dotyczące rozwoju i zdrowia dziecka oraz pielęgnacji i żywienia
      Czesto szukam informacji od doświadczonych mam, lekarzy, dietetyków
      Codziennie
      babyboom, parenting, blogi parentingowe, gazeta-niemowlę
    • sruba_rzymska Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 20:44
      - Ważne informacje: rozwój psycho-fizyczny, rozszerzanie diety, przydatne akcesoria, niepokojące objawy zdrowotne.
      - Informacje poszukiwane w internecie: rady innych mam dotyczące konkretnych problemów rozwojowych i zdrowotnych, opinie użytkowników o różnych sprzętowe (wózkach i akcesoriach, zabawach, kosmetykach), przepisy na dania dla niemowląt, zabawy dostosowane do wieku.
      - Codziennie szukam różnych informacji.
      - To forum, parenting.pl, dziecisawazne.pl, blogi parentingowe, np. srokao.pl
    • angeika89 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 20:51
      -Żywienie dziecka,rozwój psychiczno-ruchowy,inf. dotyczące objawów chorobowych,oraz kreatywne zabawy z maluchem
      -Szukane info:jak powyżej.
      -ok.3 razy w tygodniu
      -edziecko, parenting.pl,oraz forum o niemowlakach smile

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
    • gazeta_mi_placi Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 21:31
      Czy będzie dużo płakało w nocy bo ja się wyspać lubię.
      Gołe laski.
      Często.
      Nie korzystam.

Dostanę te akcesoria? Opchnę na Allegro i będę mieć na piwo/wino.
    • 2tea Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 22.04.15, 22:09
      - kolejność wprowadzania nowych produktów w diecie; problemy podczas karmienia piersią; sposób ubierania noworodka i niemowlaka w różnych porach roku, przy zmiennej pogodzie;
      - rozwój dziecka w kolejnych miesiącach; żywienie w kolejnych miesiącach; choroby zakaźne i inne wieku dziecięcego; kalendarz szczepień; ciekawostki dotyczące nowych wózków, zabawek, ubranek itp.
      - kilka razy w tygodniu;
      - edziecko; babyonline; parenting; fora internetowe
    • nothing.at.all Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 23.04.15, 10:15
      Po kolei:
      1. Ważne są informacje o rozwoju dziecka - skoki rozwojowe, nowe umiejętności, zachowania na każdym etapie życia w pierwszym roku. Informacji o zdrowiu, co robić w razie choroby czy jakiś objawów. Tematy o alergii - objawy, pomoce, zachowania. Co można robić z dzieckiem - zabawy, kawiarnie bobasowe, jakieś wydarzenia dla mam z niemowlakami oraz zabawki (co warto kupić aby wspomagać rozwój dziecka). Ponadto poszukuje informacji o żywieniu - co i kiedy podawać, jak to robić z głową, czego unikać.
      2. Szukam tego co w punkcie 1 wymieniałam zarówno na stronach fachowych, jak i forach gdyż uważam ze opinie i doświadczenie innych mam jest cenne.
      3. Internet przeszukuje często - czasami nawet codziennie. Na pewno więcej nic kilka razy w tygodniu.
      4. Korzystam ze stron edziecko, forum gazety (wiele wsparcia tu otrzymała), babyboom, dziecisawazne.pl, blogi dla młodych mam oraz inne strony które w wyniku wyszukiwania wskoczą.
    • tommama Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 23.04.15, 11:05

> - jakie informacje są dla Ciebie istotne w pierwszym roku życia dziecka
      żywienie, pielęgnacja, prawidłowy rozwój

> - jakich informacji szukasz w internecie
      j.w.

> - jak często ich szukasz
      w zależności od potrzeb, nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu

> -z jakich aplikacji/serwisów parentingowych korzystasz
      nie mam stałych i ulubionych serwisów, korzystam z różnych w zależności od tego jaki temat mnie interesuje

• edziecko.redakcja Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 16:15
      Drogie Forumowiczki, bardzo nam pomogłyście, dziękujemy!
      Czy możemy Wam jeszcze zająć chwilkę czasu i podpytać:

1. W jakich sytuacjach te informacje łatwiej Ci wyszukać w telefonie zamiast na komputerze?
      2. Jakie informacje o dziecku chciałabyś mieć pod ręką "w swoim telefonie"?
      3. Co Ci przeszkadza w serwisach dla rodziców? Co byś dodała do nich?
      4. Gdybyś miała wybrać 4 najważniejsze funkcje, które powinny być w aplikacji, to co to byłyby za funkcje? (np infomacje o pielęgnacji, diecie) i napisz dlaczego są one dla Ciebie najważniejsze
      • haus.frau Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 17:08
        Moim zdaniem zadna aplikacja nie bedzie konkurencja dla googla, zwlaszcza jesli chodzi o zasob informacji wink, tzn nigdy nie beda one tak kompleksowe i roznorodne, sorry. Moze - dla mnie - przydatna bylaby apka z danymi a la tabelarycznymi, tzn jakie warzywo w jakim miesiacu, jakie etapy rozwoju i umiejetnosci, jakies porady odnosnie zywienia... Ale generalnie, jak mam smartfona to mam i internet najczesciej, wiec od razu lece na googla, bum bang, pozamiatane wink
        • angeika89 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 20:20
          -Ja głównie szukam na kompie w porach wieczornych,w dzień nie mam czasu żeby zajrzeć sieci(nawet w tel). Wolę zająć się dzieckiem,porobić coś w domu itp.
          -O właśnie jakbym już chciała mieć coś pod ręką,to właśnie coś takiego jak haus, odnoście diety.Kiedy co podać,w jakich ilościach itp.
          -W serwisach czasem przeszkadza mi to że nie które inf są podane dość chaotycznie,tz pytasz o coś a tam milion odp na inne tematy...
          -Dla mnie ważne informację to głównie dieta dziecka,wiedzieć co podać i kiedy,w jakich ilościach itp.To ważne żeby nauczyć dziecko zdrowych nawyków żywieniowych od samego początku.

www.suwaczki.com/tickers/dqprj44j24tj1f5a.png
          • kremka2014 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 21:01
            Z komputera rzadko korzystam. Telefon mozna zabrac i do wc i karmić z nim dziecko 😊.
            apka powinna być przejrzysta i mieć naprawdę rzetelne informacje. Wkurza mnie gdy wszędzie niemal jest to samo a nawet te same zdania się pojawiają. Przeszkadzają w komputerze reklamy. Strasznie. I nawał linkow, odnośników, przy z co ciężko skupić się na tym co się szuka. Np. Apka mobilna dla srokao by się przydała.😊 Podobnie analiza słoików dla dzieci pod względem przyjaznego jedzenia, jedne zawierają cukier i sól inne nie, a nie zawsze mamy czas czytac etykiety. Taka apka z rankingiem słoików kaszel itp byłaby super, chociaz ja akurat rzadko kupuję gotowce.
            • sruba_rzymska Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 21:21
              No, apki z rzetelnym informacjami o składach słoiczków, to się na pewno nie doczekamy, bo wszystkie portale żyją z reklam, a niezależnych serwisów konsumenckich praktycznie u nas nie ma.
      • 2tea Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 24.04.15, 22:12
        Zawsze korzystam z komputera, nie wyszukuję w telefonie. Ale z chęcią bym zaczęła, gdyby informacje były jasne, przejrzyste i nie muszą być szczegółowe, tylko takie wybrane, najważniejsze.
        W serwisach dla rodziców najbardziej przeszkadzają mi teksty, które wydaje się jakby były pisane przez osoby niemające dzieci.
        Ja bym chciała np. żeby w takiej aplikacji były informacje na każdy miesiąc / tydzień życia dziecka, czasem te istotne, np. od kiedy można zacząć rozszerzać dietę, a czasem jakieś ciekawostki.
        • yoma Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 25.04.15, 21:11
          I to wszystko jest, tylko po angielsku. Babycenter.com. Gazeta.pl może zerżnąć, czemu nie...
      • nothing.at.all Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 26.04.15, 10:39
        1. Na szybko wyszukuje w telefonie czy na tablecie. Ale gdy potrzebuje bardziej zbadać temat to komputer gdyż lepiej widać - większy ekran. W telefonie wyszukuje częściej zdecydowanie bo on jest zawsze pod ręką.
        2. W telefonie mogłabym mieć wszelkiego rodzaju tabele - kiedy co i jak np kiedy wolno podać jakie owoce, jak wygląda skok rozwojowy w dziesiątym miesiącu, itp.
        3. W serwisach dla rodziców przeszkadza mi brak przejrzystości np zamiast prostej tabelki to masa tekstu. Ogólne informacje niekiedy i brak odnośników do konkretnych badań aby dane fakty poprzeć.
        4. Przydałaby się funkcja łatwego wyszukiwania różnych informacji.
    • kaja_14 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 25.04.15, 13:35
      - jakie informacje są dla Ciebie istotne w pierwszym roku życia dziecka
      informacje o zdrowiu dziecka, szczepienia, wspierane rozwoju psycho – fizycznego dziecka, zabawy z dzieckiem, żywienie w 1 roku życia, zakupy dla dziecka - zabawki/ ubrania/ buty/wózki/akcesoria/kosmetyk, itpi;
      wymiana informacji i doświadczeń z innymi rodzicami / mamami, informacje/ opinie specjalistów;
      praca a dziecko/powrót mamy do pracy, dziecko w żłobku,
      karmienie piersią (aktualnie o karmieniu powyżej 1 roku),
      sen dziecka- razem czy osobno,

- jakich informacji szukasz w Internecie
      jw.

- jak często ich szukasz
      czasami codziennie, kilka razy w tygodniu – wg potrzeb

- z jakich aplikacji/serwisów parentingowych korzystasz
      edziecko.pl, parenting.pl, babyonline.pl, dziecisawazne.pl, osesek, ala’antkowe blw, sroka,
    • rudesloneczko Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 27.04.15, 09:25
      - informacje dot. rozwoju dziecka w poszczególnych mies.życia,chorób,karmienia piersią,rozszerzania diety, szczepień,najlepszych produktów żywieniowych i akcesoriów dla dziecka oraz polecanych kosmetyków
      - szukam przede wszystkim ww. informacji i informacji dot. gadżetów przydających się przy dzieciach
      - codziennie
      - korzystam z serwisu edziecko, baby online, dzieciaczkowo, osesek, parenting, blogów parentingowych
    • fuczkaa1 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 20.06.15, 00:44
      Witam, Mój malec ma obecnie 10 mc, jak dotad to najwięcej informacji szukałam o :
      rozszerzeniu diety dziecka, w jakich miesiącach co może jeść,
      o harmonogramie żywienia, czyli jak powinien jakie posiłki podawać maluchowi,
      jak odstawić dziecko od piersi,
      jak usypiać malucha karmienia przy piersi,
      ranking mleka modyfikowane i o co w tym wszystkim chodzi,
      higiena jamy ustnej malucha, pierwsze szczotkowanie,
      jakie zabawy w danym miesiąc bawić sie z dzieckiem,
      nauka pływania dla niemowląt,
      pielęgnacja skóry.
      Informacji szukam w zależności od zapotrzebowania, ale raz w tygodniu to napewno, no chyba ze czegos nie moge znalesc lub jeszcze nie zorientowalam sie, bo czasu mi zbrakło to zdarza sie ze codziennie.
      Informacje przydatne znajduje głownie w osesek.pl, babyonline.pl,mjakmama24.pl, ebobas.pl.
      Pozdrawiam
    • monikat-1 Re: Szukamy mam dzieci w 1 roku życia 23.06.15, 13:23
      1. Informacje Dotyczące żywienia niemowląt, możliwych problemów zdrowotnych,
      2. Szukam informacji o karmieniu piersią, o objawach alergii, problemów żywieniowych i zdrowotnych
      3.jak często - 4-5 razy w tygodniu
      4. Parenting.pl, fora pediatryczne, gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka