Dodaj do ulubionych

Wątek powitalny:-)

20.10.15, 09:57
Proponuję, aby w tym wątku wpisywały się mamy majowe - mówiąc kilka słów o sobie. Ile lat, które dziecko, która ciąża - i co tam kto uważa za ważne.
Co Wy na to?
Obserwuj wątek
    • gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 09:59
      Na dobry początek - zaczynam!

Jestem mamą dwójki dzieciaczków, trzecie w drodzesmile Ciąża trzecia, ale po dwóch cesarkach, więc obciążona pewnym ryzykiem. Termin - na 25 maja. Od początku jestem na Duphastonie, ze względu na to, że ciąża umiejscowiła się praktycznie przy bliznie po poprzednim cc. Ale jako urodzona optymistka, wierzę, że będzie dobrze!
      • asia261 Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 15:13
        To i ja coś dorzucę. Mam już jedno dziecko, syn 8 letni, który się bardzo cieszy na rodzeństwo. Ciąża w sumie trzecia. Więc jeszcze do mnie nie dociera fakt zaciazenia i aż boję się cieszyc! Również jestem na duphastonie, bo na literę mam uczulenie
        • kawanasniadanie Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 17:30
          Ja w 4 ciazy ale dzieci 0 wiec mnam nadzieje ze do 4 razy sztuka i tym razem sie uda od poczatku jestem na luteinie w duzychdawkach 29 pazdziernika usg genetyczne mam nadzeje ze dobre beda
    • incepcja Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 21:34
      Ciąża trzecia, w domu dwie córki 11 lat i 2,5, mam 36 lat, mam nadzieję, że to będzie chłopiec. Termin póki co na 1 maj,ale pojutrze mam USG i wtedy mi ustalą.
      • gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:22
        OOO, incepcja, mamy dużo wspólnegosmile Myslałam, że tylko ja taka "stara" i wielodzietnasmile
        • gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:22
          I też mam dwie córki i liczę na chłopcasmile
    • milky77 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:42
      Hej! w takim razie i ja dodam kilka słów o sobie smile jestem mamą 4,5 letniej córeczki, a teraz druga ciąża z terminem na 17 maja. Hmmm... to ja jeszcze starsza - 38 lat wink
      • strelicja88 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 13:37
        Witamsmile Ja natomiast mam 28 lat, jestem mamą 3-latka, a teraz to moja druga ciąża. Niestety prawie od początku zalecone dużo leżenia i oczywiście duphaston.
        • asia261 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 17:24
          Gabi, Incepcja ja też mam 36 latsmile a już myślałam że ja jedna taka starsza smile
          • asia261 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 17:26
            Strelicja to pewno jesteś już na zwolnieniu? Ja jeszcze miesiąc będę chodzić do pracy, a potem chce juz zwolnienie.
            • strelicja88 Re: Wątek powitalny:-) 22.10.15, 12:03
              Tak, jestem na zwolnieniu- na początku spore krwawienie, a przy kolejnej wizycie pojawiły się następne krwiaki więc pozostało mi tylko leżenie. Także jestem w domu otoczona książkami i filmami, ale już powoli dostaję na głowe;p
    • incepcja Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 23:06
      No proszę myślałam, że z racji wieku będę się tu mądrzyć i "dawać dobre rady" a tu nic z tego! Są starsze i mądrzejsze smile
      • kiecha3 Re: Wątek powitalny:-) 23.10.15, 09:27
        To i ja się witam,
        33 lata, jedna córka na stanie (z maja 2014r), wczoraj widziałam dzidiola numer 2 - termin na 20 maja, dwa psiaki i mąż na stanie + budowa domu w trakcie wink
    • aguczi82 Re: Wątek powitalny:-) 27.10.15, 22:49
      Cześć kobiety!
      Agnieszka 33 lata ciąża trzecia ale dziec w domu jeden świeżo upieczony przedszkolak. Termin z dzisiejszego USG 27 maj 2016.
      Mam nadzieję że nas przybędzie i będzie nam tu dobrze.
      Kawanasniadanie mocno zaciskam kciukasy!!!
      • vanilia_cz Re: Wątek powitalny:-) 09.11.15, 00:01
        Witajcie smile Mam latek 29 w domu mam dwójeczkę 5 l i 1,5 roku smile Moja czwarta ciąża i czwarty poród. Ogólnie ciąża nie planowana ale i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń smile Termin 23 maj. Życzę Wam zdrówka i spokojnych ciąż smile
        • apsurtka Re: Wątek powitalny:-) 18.11.15, 13:58
          Witam się i ja smile Mam termin na koniec kwietnia, ale ciągle mi się przesuwa i możliwe, że będę majówką. Mam 38 lat, siedmioletnią córeczkę i męża. Jestem nauczycielką języka polskiego, historii, przyrody, informatyki i dziennikarstwa.
          • kubusiowe_pole Re: Wątek powitalny:-) 30.11.15, 19:46
            ja mam w domu ponad 2 letniego Kubę i jest to moja druga ciąża. Termin na 2gą połowę maja. Płeć jeszcze nie znana. Obstawiam, że dziewczynka wink

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka