gabi_10 20.10.15, 09:57 Proponuję, aby w tym wątku wpisywały się mamy majowe - mówiąc kilka słów o sobie. Ile lat, które dziecko, która ciąża - i co tam kto uważa za ważne. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 09:59 Na dobry początek - zaczynam! Jestem mamą dwójki dzieciaczków, trzecie w drodze Ciąża trzecia, ale po dwóch cesarkach, więc obciążona pewnym ryzykiem. Termin - na 25 maja. Od początku jestem na Duphastonie, ze względu na to, że ciąża umiejscowiła się praktycznie przy bliznie po poprzednim cc. Ale jako urodzona optymistka, wierzę, że będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 15:13 To i ja coś dorzucę. Mam już jedno dziecko, syn 8 letni, który się bardzo cieszy na rodzeństwo. Ciąża w sumie trzecia. Więc jeszcze do mnie nie dociera fakt zaciazenia i aż boję się cieszyc! Również jestem na duphastonie, bo na literę mam uczulenie Odpowiedz Link Zgłoś
kawanasniadanie Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 17:30 Ja w 4 ciazy ale dzieci 0 wiec mnam nadzieje ze do 4 razy sztuka i tym razem sie uda od poczatku jestem na luteinie w duzychdawkach 29 pazdziernika usg genetyczne mam nadzeje ze dobre beda Odpowiedz Link Zgłoś
incepcja Re: Wątek powitalny:-) 20.10.15, 21:34 Ciąża trzecia, w domu dwie córki 11 lat i 2,5, mam 36 lat, mam nadzieję, że to będzie chłopiec. Termin póki co na 1 maj,ale pojutrze mam USG i wtedy mi ustalą. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:22 OOO, incepcja, mamy dużo wspólnego Myslałam, że tylko ja taka "stara" i wielodzietna Odpowiedz Link Zgłoś
gabi_10 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:22 I też mam dwie córki i liczę na chłopca Odpowiedz Link Zgłoś
milky77 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 10:42 Hej! w takim razie i ja dodam kilka słów o sobie jestem mamą 4,5 letniej córeczki, a teraz druga ciąża z terminem na 17 maja. Hmmm... to ja jeszcze starsza - 38 lat Odpowiedz Link Zgłoś
strelicja88 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 13:37 Witam Ja natomiast mam 28 lat, jestem mamą 3-latka, a teraz to moja druga ciąża. Niestety prawie od początku zalecone dużo leżenia i oczywiście duphaston. Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 17:24 Gabi, Incepcja ja też mam 36 lat a już myślałam że ja jedna taka starsza Odpowiedz Link Zgłoś
asia261 Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 17:26 Strelicja to pewno jesteś już na zwolnieniu? Ja jeszcze miesiąc będę chodzić do pracy, a potem chce juz zwolnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
strelicja88 Re: Wątek powitalny:-) 22.10.15, 12:03 Tak, jestem na zwolnieniu- na początku spore krwawienie, a przy kolejnej wizycie pojawiły się następne krwiaki więc pozostało mi tylko leżenie. Także jestem w domu otoczona książkami i filmami, ale już powoli dostaję na głowe;p Odpowiedz Link Zgłoś
incepcja Re: Wątek powitalny:-) 21.10.15, 23:06 No proszę myślałam, że z racji wieku będę się tu mądrzyć i "dawać dobre rady" a tu nic z tego! Są starsze i mądrzejsze Odpowiedz Link Zgłoś
kiecha3 Re: Wątek powitalny:-) 23.10.15, 09:27 To i ja się witam, 33 lata, jedna córka na stanie (z maja 2014r), wczoraj widziałam dzidiola numer 2 - termin na 20 maja, dwa psiaki i mąż na stanie + budowa domu w trakcie Odpowiedz Link Zgłoś
aguczi82 Re: Wątek powitalny:-) 27.10.15, 22:49 Cześć kobiety! Agnieszka 33 lata ciąża trzecia ale dziec w domu jeden świeżo upieczony przedszkolak. Termin z dzisiejszego USG 27 maj 2016. Mam nadzieję że nas przybędzie i będzie nam tu dobrze. Kawanasniadanie mocno zaciskam kciukasy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_cz Re: Wątek powitalny:-) 09.11.15, 00:01 Witajcie Mam latek 29 w domu mam dwójeczkę 5 l i 1,5 roku Moja czwarta ciąża i czwarty poród. Ogólnie ciąża nie planowana ale i nie używaliśmy żadnych zabezpieczeń Termin 23 maj. Życzę Wam zdrówka i spokojnych ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
apsurtka Re: Wątek powitalny:-) 18.11.15, 13:58 Witam się i ja Mam termin na koniec kwietnia, ale ciągle mi się przesuwa i możliwe, że będę majówką. Mam 38 lat, siedmioletnią córeczkę i męża. Jestem nauczycielką języka polskiego, historii, przyrody, informatyki i dziennikarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kubusiowe_pole Re: Wątek powitalny:-) 30.11.15, 19:46 ja mam w domu ponad 2 letniego Kubę i jest to moja druga ciąża. Termin na 2gą połowę maja. Płeć jeszcze nie znana. Obstawiam, że dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś