dawida25 06.04.06, 10:12 bo nie wiem co jest dobre i czy wogóle coś kupować. Choć chociaż na pierwsze tygodnie wolałabym mieć coś stabilnego pod Kubą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mfka Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 10:14 Gąbki są nie praktyczne - tylko siedlisko bakterii. Ja kupiłam tą foczkę czy delfinka - różnie to nazywają. Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 10:26 ja dostałam foczkę ale wydaje mi się mało praktyczna) Moja muśka poleca 2 pieluchy pod plecki - jak nie było foczek i gąbek skutkowało. Zawsze zdązysz dokupić Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 10:37 Dla ostatniej dwójki miałam gąbkę i teraz też już kupiłam. I polecam. Tylko po każdej kąpieli należy wypłukać, dobrze wycisnąć i powiesić w przewiewnym miejscu. Ja przypinałam klamerkami do suszarki na pranie i zawsze do następnej kąpieli była sucha. Te gąbki są tanie, kosztują ok 11 złotych więc w razie problemów można łatwo zrezygnować lub wymienić na świeżą. Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
anja.t Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 10:41 Ja do wanienki wkładam tylko pieluchę. Kiedyś w szkole rodzenia położna powiedziała, ze te wszystkie wkładki tylko przeszkadzają - cięzko obrócić dziecko na brzuszek. Dlatego tez nic nie kupowałam i jakos przeżyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lila_m nie 06.04.06, 10:57 Nie, i jeszcze raz nie. Gąbki - siedlisko bakterii, pewnie po dwóch myciach bym wyrzucała. Co do siedzisk w wanience to trudno mi sobie wyobrazić żeby dla Maluszka to było wygodne, brrr Wystarczy pielucha. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 10:58 A my uzywalismy gąbki do wyłozenia wanienki. BYło OK i znacznie nam to ulatwiało. Teraz też kupilismy na początek. Nie popadajmy w paranoję z tymi bakteriami Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 11:12 Ja nic nie kupuję. Przy moim synku używałam tej gabki przez dwie pierwsze kapiele. Po pierwsze bakterie a po drugie dziecko podczas kapieli jest nad wodą (no chyba że się jej całą wanienkę naleje ale to bez sensu). Wyobraź sobie że się kapiesz a w wodzie nasz tylko pupę i plecy, miałam wrażenie że dziecku jest zimno. Mi przy kapieli pomagał mąż, On trzymał dziecko tak aby główkę miało nad wodą i wszystko było ok i tata przy kąpieli. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
rozgwiazdka13 Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 11:46 A ja zamówiłam wanienke ONDA z takim profilowanym dnem, mam nadzieje że będe zadowolona. Co do gąbek to też niejestem przekanana i też bym jej raczej nie używala , Jak juz to tą pieluszkę Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 11:56 a ja kupiłam wanienkę z gumowymi szlaczkami na dnie żeby się bobasowi pupa nie ślizgała i tzw myjkę, czyli bawełnianą szmatkę na łapkę, którą się myje dziecko. zawsze można ją wyprać, wygotować bez żadnego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
melinthe Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 12:38 też mam Ondę, polecała mi koleżanka i kąpałyśmy u niej maluszka - frajda dla niego niesamowita, zero kapryszenia, a rodzic sam sobie poradzi bez obawy, ze dzidzia się wyślizgnie. To w sumie podobne do tego delfinka )) Odpowiedz Link Zgłoś
mimiczka1 Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 12:59 hejka my zdecydowalismy sie na Tummy Tab - to jest takei wiadereczko do kapieli, poraz pierwszy spotkalam sie z tym w szkole rodzenia i bardzo mi przypadlo do gustu.Podobno dziecko i wiele bardziej bezpiecznie sie czuje w takim Tummy niz w zwyklej wanience poniewac jest tam w takiej pozycji jak w brzuszku mamy i druga sprawa swietnie ta pozycja wplywa na kolki czy ktoras z was tez sie decyduej an tummy tab? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nocek1 leżaczek 06.04.06, 13:05 naprawdę rewelacja - cena ok 10 zł - materiał można prać, a dziecko leży na nim stabilnie - mi się sprawdziło już przy starszej dwójce Nocek Odpowiedz Link Zgłoś
1979ju Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 14:37 A my mamy hamaczek, doskonale sie sprawował u naszych znajomych. W Lublinie ciężko go dostać...i gdyby nie "darowizna", byłaby u nas tylko pieluszka. Pozdr, Asia - 35 t.c. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia86 Re: kupujecie coś do wanienki jakieś gąbki czy co 06.04.06, 20:14 Ja mam plastikową foczkę. Dla mnie rewelacja, zwłaszcza jak trzeba samemu wykąpać malucha, łatwiej nabrać płynu do mycia, czy dolać ciepłej wody. Potem super do dużej wanny, zwłaszcza jak taki 3-4 miesięczniak lubi się długo chlapać w wodzie. Używałam dopóki Antek nie zaczął sam siedzieć, a potem miałam matę antypoślizgową, bo łatwiej na początku się maluchowi siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś