Dodaj do ulubionych

chudniecie tak szybko?

27.06.06, 07:07
po ciazy schudłam 19 kg w 5 tygodni ..a na plusie w ciąży mialam 16..i wydaje
mi sie że z dnia na dzień mi ubywa bo wszytsko luźne się robi..jem normalnie
jak przed ciązą..chociaż zrezygnowałam wogóle ze słodyczy i uważam na to co
jem..mam nadzieje że kiedys zatrzyma się waga..bo nie chce być
szkieletem..jak jest u was??
Obserwuj wątek
    • zebra51 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 08:25
      Po porodzie miałam wrażenie (słuszne zresztą), że dramatycznie chudnę. W ciągu
      2 tygodni spadło mi 12 kg, a przytyłam przez całą ciążę 13kg. Bałam się, że
      karmiąc piersią zasuszę się, zaczną wypadać mi włosy, itp. Na szczęście waga
      ustabilizowała się i teraz ważę 2 kg więcej niż przed ciążą. Ale to pewnie te
      wieeelkie cycki tyle ważą.
      Nie odchudzm się, nie trzymam żadnej diety. Jem to co lubię i kiedy mam ochotę.
      • martunia78 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 08:39
        Ja chce być szkieletem!!!! Waże 3- kg mniej niż przed ciążą, teraz waga stoi,
        mam nadzieję, że jak zaczne więcej chodzić z małym na spacery to może jeszcze z
        pięć kg się uda zwalić...
        Przyznaję się do słodyczy-to nałóg...
        • vanilia25 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 10:30
          Ale Wam fajnie!!! Ja przytylam w ciazy 13kg i zaledwie udalo mi sie zrzucic 8,
          jeszcze 5 zostalo, chociaz wcale bym sie nie obrazila gdyby tak z 7-8 jeszcze
          zeszlo w dol. Wtedy waga bylaby 57kg i to mi pasuje jak nic. No ale niestety
          nie zapowiada sie to tak rozowo, bo pomimo, ze karmie piersia, to waga
          powolutku opada. A druga sprawa nie mam zadnej diety, jem wszystko, a baunty
          uwielbiamsmile.pozdrawiam kasia
    • kajunia13 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 11:18
      ale macie dobrze, ja nie chudne tak szybko przytylam 12kg. Jem normalnie,
      slodyczy nie tykam smile no i czekam kiedy kilogramy spadna!
      • xixx Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 11:35
        Ja przytylam w ciązy 18 kg a teraz mam ok 5 kg na plusie, jednak wczoraj
        zaczelam chodzic na silownie i mam nadzieje ze jeszcze tego lata wroce do mojej
        wagi smile
    • mysza_33 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 11:34
      Mi też tak szybko chyba nie schodzi, choć ja nie mam wagi w domu i właściwie to
      trudno powiedzieć... Za to mierzyłam się, gdy kupowałam biustonosz laktacyjny i
      figi ściągające). Niewiele tych centymetrów ubywa - ja mam do stracenia 22 kg.
      Tyle przybrałam w ciąży.
      Czekam na wakacje męża. Wtedy sobie ustalę jakiś harmonogram ćwiczeń i zacznę
      modelować sylwetkę. Jak na razie mnie nie satysfakcjonuje smile
      Trochę na to zejdzie, ale się nie przejmuje. Grunt to cierpliwość.

Mysza z brzuszkiem po Irusiu wink
      • kapuhy_a oj nie :( 27.06.06, 11:41
        Na początku po porodZie wydawało mi się że szybko chudnę.Mała obecnie ma miesiąc
        i faktycvznie na początku brzuch mi się zaczął szybko wchłaniac i szpital
        opuściłam po tygodniu w spodniach sprzed ciąż(elastycznych)teraz zrobiło się
        cieplej i nie mam co na siebie włożyć.Żadne moje spodnie któe nosiłam rok temu
        nie wchodzą mi na dupkę...jestem załąmana dosłownie...coś w rodzaju deprwesji
        pociążowej związanej z wyglądem...echhh..dużo spaceruję zaczęłam ograniczać
        łakocie ale...echhhhh
        • artistry1 Re: oj nie :( 27.06.06, 12:07
          Dziewczyny u mnie spadło wszystko i jeszcze 2 kg ale normalnie mnie tak kręci na
          słodycze że dzień bez słodyczy dniem straconymsad łykam chrom ale to nic nie
          pomaga buu, jeszcze zpowrotem przytyję tyle co w ciązysmile hihi muszę jakoś sie
          odzwyczaić od tych słodyczy ale sama nie wiem jak bo cały czas o nich myslęsadw
          dalszym ciagu mieszcze sie w ciuchy przedciazowe i to jeszcze luzniej niz przed
          sama ciaza, ale boje sie ze nadmierna zarłocznosc na słodycze spowoduje to ze
          przytyjesad buuu ja nie chcesad((
    • gniewkowiec Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 13:08
      Oj u mnie też nie jest łatwo wrócić do wagi sprzed ciązy. Po pierwszym porodzie
      w mig zrrzuciłam duży nadmiar kilogramów (przytyłam wtedy 19 kg) teraz miałam
      19 i jeszcze zostało mi 5. Po 18 nic już nie jem, słodycze ograniczam do
      minimalnego minimum, karmie więc siła rzeczy mam ograniczoną dietę. A tu lipa i
      lpia. Właściwie przez miesiąc zrzuciłam (od powrotu ze szpitala) tylko
      kilogram. Ochhhhh
      • agness25 Re: chudniecie tak szybko? 27.06.06, 21:05
        ja w ciąży przytyłam niewiele, bo 7-8 kg, a teraz, 1,5 miesiąca po porodzie ważę
        3 kg mniej niż przed ciążą.Karmię piersią, codziennie chodzę na długie spacery z
        synkiem(ok 4 godz), nie jem po 18,piję mnóstwo wody mineralnej,a ze słodyczy to
        tylko pomarańczowe tik-takismile
      • kama1976 Re: chudniecie tak szybko? 28.06.06, 16:59
        Ja niestety także nie chudnę wręcz przeciwnie. Mimo karmienia piersią wyglądam
        jak w ponownej ciąży. Również przyznaję się do słodyczy, które zajadam
        codziennie. Rano nie jem prawie nic bo nie mam na to czasu. Zanim się obrobię
        to nie zdąrzę nic zjeść tylko ewentualnie piję i wchonę 1 jogurt. Za to
        popołudnia są najgorsze. Kiedy dzieci idą spać i mam chwilę dla siebie to
        siadam i się faszeruję jedzeniem. Chłonę wszystko co mi wpadnie w łapy aż do
        obrzydzenia. Teraz też zajadam się łakociami. Właśnie wyjadłam całe opakowanie
        kulek kakaowych mojej córcesad...koszmar. Nie wiem czemu mam takie napady
        głodu, możliwe, że brakuje mi jakiegoś składnika w organizmie i ten sam próbuje
        się ratować. Może powinnam zacząć łykać jakieś witaminy bo już mam dość. Po
        takim napadzie bardzo źle się czuję, jest mi ciężko i potem nie mam już siły
        zająć się dziećmi a jestem sama sad. Po części jest to też myślę objaw
        frustracji wynikłej z samotności i wrogo nastawionej matki, która codziennie
        robi mi awantury. Powoli wymiękam...nienawidzę się za obrzarstwo.
    • kropek47 Re: chudniecie tak szybko? 28.06.06, 15:41
      Urodzilam 3 maja, przytylam 23kg i jeszcze mam 6kg do zrzucenia. Tylam 9
      miesiecy to i tyle bede chudnac a jezeli sie nie uda to potem bede sie martwic wink.
    • martasikoraa Re: chudniecie tak szybko? 31.03.22, 18:08
      ja schudłam szybko i przez to zrobiły mi się rozstępy i zwiotczała skóra, to taki średni efekt uboczny uncertain
      siostra poratowała mnie na urodziny voucherem na zabieg laserem w love my skin i wrócił mi on wiarę w to, ze sezon bikini będzie jeszcze dla mnie możliwy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka