kamar25 07.11.08, 10:54 może ktoś poradzi jak to najlepiej zrobić - mały ma 2 tyg, zawartość noska przeszkadza mu oddychać - mam aspirator ale zupełnie nie wiem jak go obsłużyć żeby małemu krzywdy nie zrobić, a może sól fizjologiczna albo woda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka015 Re: czyszczenie noska 07.11.08, 11:50 Ja po wizycie u pediatry - Mały miał katarek 5-dniowy - sól fizjologiczna do noska - 1 - 2 kropelki - niech rozrzedzi wydzielinę w nosku - dalej można spróbować czyścić np. fridą - wkładasz końcówkę do noska i lekko zasysasz powietrzę - na podciśnieniu usuwasz wydzielinę - lub jeżeli nie stosujesz fridy - skręcasz z watki takie cieniutkie ogonki i nimi wycierasz - wyciągasz wydzielinę - pamiętaj żeby dziecko było wyżej ułożone przy oczyszczaniu powodzenia -------- MAMa AGA: MAJA - październik 2002 i NIKODEM - październik 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
shira_2006 Re: czyszczenie noska 07.11.08, 12:58 Ja psikam solą do noska a potem wyciągam ewentulane zanieczyszczenie fridą. Zasysa pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.bj Re: czyszczenie noska 08.11.08, 20:20 Nam pediatra poleciła Sterimar (bez recepty)- psikniesz lekko w dziurki i potem możesz gruszką czy fridą wyssać a często nawet samo dziecko wydmuchnie po chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
akun73 Re: czyszczenie noska 29.01.09, 20:24 Dziewczyny sprawdza sie frida? Tosia juz wie co to gruszka...(( Odpowiedz Link Zgłoś
zabulka29 polecam odciagacz kataru KATAREK 29.01.09, 22:25 ja z wlasnego doswiadczenia polecam odciagacz kataru KATAREK. Tylko ze on jest dla dzieci od 1 miesiaca. Jest to nakladka na odkurzacz - wiem to brzmi jak sredniowieczna tortura, ale dziala swietnie . Dla mnie o wiele lepsze niz Frida. Odciagamy maluchowi katarek i jest zadowolony i gluciki wychodza az milo. Mnie uspokoila inf ze jest polecany przez laryngologow i sprzedawany w aptekach. Chociaz pierwsza "operacje" maz przeprowadzil jak bylam w innym pomieszczeniu - chyba sie bal, ze bede panikowac . Uslyszalam odkurzacz i myslalam, ze wzial sie za porzadki. A tymczasem tatus "odkurzyl" synka . Odpowiedz Link Zgłoś