matylda07 30.12.08, 15:37 Budowa trwała od początku listopada, z dużymi przerwami. Po prostu, gdy miałyśmy chęć coś tam sobie pogrzebałyśmy przy domku. Z wielkiego pudła po telewizorze, które stało zapomniane w piwnicy: Oczywiście Jagódka też pomagała Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matylda07 Re: Zbudowałam córce domek:) c.d. 30.12.08, 15:42 Cały czas w trakcie ulepszania, na ścianę z motylami dodam jakieś chmurki, może słońce i więcej koloru. Wnętrze jest nie wykończone.Zostawię je chyba córce, obkleję białym papierem, niech rysuje co chce i czym chce Na razie jest tam kawałek wykładziny i dużo poduch. Ostatnio przeprowadziła się tam lala. Póki co jest to ulubiona zabawka, miejsce Jagódki. Jest zachwycona motylkami, kwiatkami. Po prostu uwielbia w nim siedzieć Bardzo pomogła mi mama, która naszywała różne kwiaty, drzewa, przedmioty i owady na tkaninę za co jej serdecznie dziękuję W rzeczywistości domek jest ładniejszy niż na tych zdjęciach. Polecam Wam taka formę zabawy, naprawdę świetnie się bawiłyśmy: Odpowiedz Link Zgłoś
edytataraszkiewicz Re: Zbudowałam córce domek:) c.d. 30.12.08, 16:21 Gratuluje pomyslu i cierpliwosci! Pewnie jestes dumna z tego,podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
bozenas4 super ten Wasz domek:) 30.12.08, 18:04 Wybrażam sobie jaka Mała musi być zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: Zbudowałam córce domek:) 30.12.08, 18:17 Pomysł rewelacyjny a domek piękny! Nie dziwię się córci że go lubi Odpowiedz Link Zgłoś
my_cha1 Re: Zbudowałam córce domek:) 30.12.08, 20:44 Genialne! Domek jest śliczny i co ważne zbudowany własnym rękami!!! Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
polka_80 Za.........sty domek! 30.12.08, 22:16 Normalnie rewelacja. Mój mały też by na pewno był zachwycony, tylko, że jemu byśmy musieli zamiast domku zbudować garaż na jego ukochane traktory, które są numer 1. inspiracja już jest Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: Zbudowałam córce domek:) 31.12.08, 09:39 Nieskromnie napiszę, ze jestem dumna. Zaczynając nie sądziłam, że Jagódce tak przypadnie do gustu. Trochę się napracowałyśmy, ale to była raczej zabawa i jest nadal, bo ciągle coś ulepszamy. Na początku miał wyglądać zupełnie inaczej, chciałam go okleić papierem i namalować ludowe wzory. Ale, że mama miała sporo skrawków tkaniny, wpadła na pomysł naszycia różnych aplikacji. Ja pamiętam, że budowałam sobie domki dla lalek z pudełka po butach, mebelki po pudełkach od zapałkach,wycinałam okna, drzwi itp. Na pewno podsunę ten pomysł córce, gdy będzie starsza. Polka pomysł z garażem świetny. Może gdy będę miała chłopaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
m-aj Re: Zbudowałam córce domek:) 31.12.08, 10:25 Słusznie jesteś dumna! Domek jest po prostu świetny! Odpowiedz Link Zgłoś
krystynacr Re: Zbudowałam córce domek:) 01.01.09, 20:05 Super pomysł i super Ci wyszło. Słusznie jesteś dumna )) Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Zbudowałam córce domek:) 31.12.08, 14:18 Domeczek prze-sli-czny)) Ale jestescie z Mamą zdolne dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s piękny 06.01.09, 15:04 gratuluję pomysłu i talentu, szkoda że mam małe mieszkanie - bo pudło po tv na pewno by się znalazło, świetny pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: piękny 06.01.09, 20:16 Przekonałam babcię, że powinien stać u niej, bo młoda sporą część dnia spędza u niej. Ma zajęcie, babcia w tym czasie może zająć sie sprawami domowymi U mnie też nie byłoby miejsca na wielkie pudło Szkoda, że nie będę mogła go wystawić latem do ogrodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dvoicka Re: piękny 07.01.09, 15:02 do ogrodu będziesz musiała zrobić drugi piękny jest. podziwiam i mam pytanie techniczne: ten materiał jest przyklejony na całej powierzchni? jak potem coś dodawałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: piękny 07.01.09, 15:22 Tkanina jest przyklejona tylko na brzegach i wokół okien. Materiał powinien być się mało przeźroczysty. Ja zrobiłam błąd i w niektórych miejscach przebija klej. Większość aplikacji została wcześniej naszyta, natomiast tam, gdzie np. klej zrobił plamę po prostu nakleiłam jakiś wzór. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda07 Re: piękny 07.01.09, 15:25 a jesli chodzi o domek do ogrodu - namówię męża, żeby z drewna zbudował. W końcu mówi się, że facet powinien w swoim życiu dom postawić, syna spłodzić i drzewo zasadzić Jedno miał by z głowy Odpowiedz Link Zgłoś