Dodaj do ulubionych

Czy to normalne? Doradzi ktoś??

28.10.18, 12:18
Witam. Mam problem z siostry synem 18-letnim.Wstaję rano do pracy biegnie do łazienki jak jest deska otwarta zamyka ja, obsikuje deskę i cały klozet (zlana cała deska,oparcie i podłoga )po czym zamyka i wybiega. Wraca do domu ściąga buty w kuchni z czym ma grzybicę nóg,śmierdzi na cały dom , chodzi po całym domu i idzie do łazienki się załatwić i dalej to samo deska zlana , nie spłukane i dalej chodzi po całym domu w tych śmierdzących skarpetkach, że ciężko wytrzymać , kompie się wszystkie te smrody zostawia na środku łazienki ,woda narozlewana,że ciężko wejść Mam pokój na przeciwko łazienki przez korytarz. Zwracam uwagę jemu to odgraża itd. Zwracam uwagę siostrze, żeby dopilnowała,aby tak nie robił. To staje w jego obronie,drze się na mnie, że jest mały , odgraża Mi policją i opieką społeczną , że się rządzę , że bronię się im załatwić, że nie mogą do łazienki, że się boją iść itd Co najgorsze matka idzie i za niego sprząta łazienkę i kibel ściera. Czy Ja mam rację zwrócić uwagę czy to normalne u każdego?
Obserwuj wątek
    • czester_13 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 16:14
      18 letni pracujący chłopak jest mały? Wg mnie takie zachowania świadczą o jakimś upośledzeniu. Skoro matka po nim sprząta to chyba jest świadoma że coś z synem nie tak ale wypiera to i przerzuca winę być może z bezsilności. Nie leczy grzybicy co też jest dziwne - chłopcy w jego wieku są bardzo wrażliwi na swoje zapachy. To obciach w towarzystwie jak nogi śmierdzą. To moja hipoteza o ile dokładnie opisałaś sytuację.
      • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 16:50
        A co pan/pani powie na temat sikania na deskę czy to specjalnie robi?czy takie coś go podnieca?
        • verdana Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 17:56
          Sio, trollu. To trzeci wpis na ten sam temat. Podnieca Cię opisywanie sikania?
          • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 18:07
            Nie bo to nie tylko o sikanie chodzi!! Sytuacje są różne!! Opisuje co z tym zrobić mam!! Czytaj ze zrozumieniem!!
          • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 18:12
            Ja opisuje i pytam co z tym zrobić,z tymi sytuacjami,a więc daruj sobie takie teksty.
            • szczypawka100 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 31.10.18, 16:34
              Patko, ale czyja matka sprząta i łapy podnosi?
              • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 16.12.18, 14:54
                Matka jego
      • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 18:05
        Rządzi się w domu gó...arz. Matka grzeje wode dwie godziny jak nie więcej ,żeby miał w pogotowiu już wodę jak przyjdzie bo gó...arz nie poczeka. Przyszedł wczoraj pijany , kładzie się gdzie popadnie .. zobaczyłem,że położył się na huśtawce i stolik poodsuwal,powywracał ,a ja to kupiłem. I nie życzę sobie,żeby ktoś co kupię kładł się zazygal i nie wiadomo co jeszcze. Zapytałem się czy tam się kładł,ale wiedziałam,że tak to matka odrazu z morda do mnie,łapy podnosić chciała .,że nie będę rządzić,że prze ze mnie piję hahaha bo co? Bo zwrócę uwagę,żeby nie sikał na deskę i nie ruszał tego co sobie nie kupił . Tyle razy zwracałem uwagę to zawsze z ryjem. To w domu ma nie być spokoju? Tylko gó...arz ma rządzić? I gada,że jej spokoju nie dam,że się czepiam. To w domach takiego czegoś nie ma nigdzie . Co ja mam robić? Gdzie się mam zwrócić o pomoc??
        • kanna Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 02.11.18, 12:17
          A czyj jest dom?
          • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 05.11.18, 21:10
            Mieszka u babki i dziadka,a zachowuje się jakby był u siebie.
            • kanna Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 09.11.18, 18:54
              Czyli mieszkacie z siostrą i jej synem u rodziców ?
              Wyprowadź się big_grin
    • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 28.10.18, 17:58
      Rządzi w domu przez niego są kłopoty. Wpadnie zaraz trzeba lać mu wodę matka stoi w pogotowiu godzine wcześniej grzeje wodę niczym przyjdzie.. zwróci się jej uwagę bo przyszedł pijany to się kładzie gdzie popadnie . Położył się na mojej huśtawce,stolik powywracał ,poodsuwal. Powiedziałem matce,żeby tam nie chodził zaraz do mnie z morda, ręce podnosić chciała.. gadała,że to przeze mnie on piję bo zwracam uwagę ,że sika na deskę,burdel w łazience zostawia .
    • 71tosia Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 31.10.18, 21:54
      w tym wieku skuteczniejsze jest zwrocenie uwagi przez kolezanke niz przez nielubiana ciotke. Nie znasz jakies mlodej panny, takiej ktora mlodemu moze sie podobac a ktora moglaby glosno wyrazic desapprobate w stylu 'a co u was tak smierdzi ? Niemozliwe ten smród to od Jaska???'. Na zasikana lazienke najlepszym lekarstwem dla nastolatka jest zmuszenie go do sprzatania. Buty, brudne ubrania wstawiaj mu do pokoju.
    • miedzix Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 01.11.18, 00:57
      Ta normalne, jak sie ma tarzana. Przeciez to istna patologia, i u twojej siostry i u ciebie ..
      • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 02.11.18, 06:06
        No u mnie nie bo Ja nic na to nie poradzę,że rak robią. Także daruj SB i mnie nie obrazaj
    • camel_3d Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 17.12.18, 23:36
      jezeli jest tak jak piszesz...to nie jest normalne...
      • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 21.12.18, 19:09
        No nie jest.. co w takiej sytuacji zrobić??
        • camel_3d Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 22.12.18, 09:13
          ale..-co on robi u ciebie w domu? mieszkacie razem? czy jak to wyglada? Jezeli ma jakies stale pory chodzenia na toalete to wejdz wczesniej i zrob klocka i zostawiaj nie spuszczona wode smile)
          • patka1223 Re: Czy to normalne? Doradzi ktoś?? 22.12.18, 15:16
            No mieszka syn siostry to go nie wyrzucę z domu.. to dom rodzinny. Każdy ma swój pokój.
            No właśnie jak narazie razem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka