Dodaj do ulubionych

Gwiazdka 2018

16.11.18, 18:26
Po raz kolejny rozpoczynamy akcję Gwiazdka na Pomocnych emamach.
Tegoroczną Akcję prowadzą: Aneta, Gosia, Iza i gościnnie Blanka
Zasady – jak w każdej Akcji – nieco inne, zatem prosimy o zapoznanie się z Regulaminem. Zgłoszenie jest równoznaczne z akceptacją tegoż.

Do Akcji przyjmowane są dzieci, które ukończyły pierwszy rok życia. Wartość prezentów ok. 90,-, acz dokładną kwotę pozostawiamy do decyzji Darczyńcy. Jednocześnie prosimy mieć na uwadze, że na przykład rodzeństwo dostawało zbliżone prezenty, a nie, że jedno dziecko dostanie żywego kucyka, a drugie kucyka Pony.

REGULAMIN

POTRZEBUJĄCY
1. Zgłaszanie dzieci będzie się odbywać w dniach od 15.11.2018 r. do 6.12.2018 r., wyłącznie na adres 2018gwiazdka@gmail.com
2. Zgłoszenie powinno zawierać:
- nick gazetowy, jeśli taki jest bądź dane osoby zgłaszającej/opiekuna;
- opis sytuacji rodziny, dotyczy to także rodzin biorących udział w poprzednich Akcjach;
- aktualne dokumenty poświadczające trudną sytuację [decyzje o zasiłku rodzinnym, celówkach, 500+ etc.]
Osoby, które przyślą zgłoszenie bez dokumentów nie zostaną zakwalifikowane do Akcji!
3. W tytule zgłoszenia należy wpisać „zgłoszenie dzieci”, w treści zaś umieścić, według poniższego szablonu: 
- imię dziecka/dzieci,
- wiek,
- zainteresowania, jeśli ma jakieś szczególne,
- adres, na jaki ma być wysłana paczka,
- dane rodzica i numer telefonu dla ewentualnego kuriera.
4. Koordynatorki zastrzegają sobie prawo do poproszenia o dodatkowe wyjaśnienia; w przypadku braku odpowiedzi na pytania wyjaśniające dzieci nie zostaną zakwalifikowane do Akcji.
a) Potrzebujący zgadza się na przedstawienie przez koordynatorki ogólnej sytuacji Darczyńcy i przekazanie danych adresowych niezbędnych do dostarczenia paczki.
5. Po otrzymaniu paczki osoba zgłaszająca dzieci jest zobowiązana do poinformowania o tym mailowo na adres Akcji. Brak potwierdzenia otrzymana przesyłki może spowodować wykluczenie Potrzebującego z kolejnych Akcji!
6. Osoby zgłaszające nie swoje dzieci są zobowiązane do przesłania zgody rodziny na udział w Akcji i aktualnych dokumentów potwierdzających sytuację.
7. Prezenty dla dzieci wysyłane są na Gwiazdkę mają się znaleźć pod choinką, a nie być wręczone 6.12 przez Mikołaja.
8. Prosimy nie zgłaszać wszystkich potrzebujących znajomych i krewnych. Bardzo chciałybyśmy pomóc każdemu, ale mamy ograniczone możliwości.

DARCZYŃCY 
1. Zgłaszania odbywają się w dniach od 15.11.2018 r. do 10.12.2018 r.
2. Darczyńca zgłasza się wysyłając maila na adres 2018gwiazdka@gmail.com w tytule wpisując „Darczyńca”, a w treści następujące informacje:
- nick z forum [jeśli posiada];
- wiek, płeć i liczbę dzieci, którym Darczyńca chce sprawić radość;
- informacje dodatkowe [czy Darczyńca woli zanieść paczkę osobiście czy woli rodzeństwo lub może obdarować dwoje różnych dzieci, preferowany wiek lub płeć itp.].
3. Darczyńca zobowiązuje się potwierdzić swój przydział dzieci w ciągu 3 dni od wysłania przez nas maila. 
4. Darczyńca zobowiązuje się do wysłania na swój koszt prezentu do dziecka, najpóźniej 15.12.2017 r. [pamiętajmy, że przed Świętami poczta jest bardzo obłożona przesyłkami, że firmy kurierskie nie chcą przyjmować zleceń indywidualnych itd.]
5. Darczyńca zobowiązuje się potwierdzić mailowo na adres Akcji wysłanie paczki.
6. Paczki wysyłamy po 6.12, Akcja dotyczy prezentów pod choinkę!
Pierwszeństwo mają zgłoszenia od stałych użytkowników portalu Gazeta.pl.

Staramy się w miarę możliwości sprawdzać potrzebujących, ale nie możemy zagwarantować, że absolutnie wszyscy zgłaszający dzieci są uczciwi. Jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli zatem ktokolwiek ma podejrzenia, wątpliwości, albo wiedzę odnośnie prób wyłudzenia i oszustwa – prosimy o zgłaszanie tego koordynatorom na maila Akcji!!!

docs.google.com/spreadsheets/d/1tozjPmfJRhXiwdGjH4VjsiUi71d8wc41vswapzXB0p0/edit#gid=842765067 potrzebujący

docs.google.com/spreadsheets/d/1tozjPmfJRhXiwdGjH4VjsiUi71d8wc41vswapzXB0p0/edit#gid=842765067 darczczyńcy

Koordynatorki wspólnie decydują o Akcji, zastrzegają sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian oraz nie gwarantują absolutnie sztywnego stosowania Regulaminu i mają ostateczny głos decydujący.
Wątek Akcji nie służy dyskusjom dotyczącym sposobów działalności koordynatorek i paskudnych charakterów użytkowniczek forum. Wszelkie pretensje, zastrzeżenia i pomysły prosimy zgłaszać na maila Akcji.
Obserwuj wątek
    • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 09:48
      Kochani! .
      Mamy duże braki darczyńców .
      Jak co roku się udaje i wszystkie dzieciaki mają uśmiech na twarzy.
      Wierzę w moc Waszych serc.
      • lauren6 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 11:14
        > Mamy duże braki darczyńców .

Może dlatego, że wyznaczyłyscie kwotę prezentu, która razem z kosztami przesyłki daje ponad 100 zł?
        • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:03
          Nie wyznaczyłyśmy .Kwota jest orientacyjna.Tak jak w regulaminie "Wartość prezentów ok. 90,-, acz dokładną kwotę pozostawiamy do decyzji Darczyńcy. "
          Jest tak niezmiennie od zeszłego roku .
          • lauren6 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:09
            Kwota sugeruje nie mniej niż 90 zł. Dodaj do tego to, że zgłoszone masz rodziny wielodzietne i w niektórych przypadkach to będzie 4x90 zł. Sporo.
            • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:30
              Kochana nikt nie narzuca aby wziąć rodzeństwo .
              Praktykowałyśmy już, bodajże dwa lata pod rząd, że dwoje darczyńców składało się na prezent dla jednego dziecka .
              Przecież, tak naprawdę to chodzi o uśmiech dziecka a nie o kwotę ,kto ,kiedy i za ile .
      • 45rtg Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 11:24
        gwiazdka2018 napisała:

> Kochani! .
        > Mamy duże braki darczyńców .

Moi drodzy administratorzy, traktujcie forumowiczów uczciwie, to i darczyńców będzie wam łatwiej znaleźć.
        • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:06
          A ktoś został przez nas potraktowany nieuczciwie ?
          Nie mam wiedzy w tym temacie .
          Jeżeli tak to proszę o informacje na maila .
          • 45rtg Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:44
            gwiazdka2018 napisała:

> A ktoś został przez nas potraktowany nieuczciwie ?
            > Nie mam wiedzy w tym temacie .

A to trzeba czytać, co od czasu do czasu jest pisane na forum o faworyzowaniu jednych nicków kosztem drugich. A nie kasować takie wypowiedzi.

> Jeżeli tak to proszę o informacje na maila .

Mail działa dokładnie tak samo: odpowiedzi brak, wymijające lub "bo tak".

A jakbyś chciała płakać, że to nie Ty - nicka masz na czerwono, nie obchodzi mnie, kto przy jakim biurku u Was siedzi.
            • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:59
              45rtg
              Pomyliłaś koordynatorki akcji gwiazdkowej z administracją forum .
              "My" czyli Iza,Gosia i Aneta robimy tylko i wyłącznie gwiazdkę .
              Nie zamierzam się z niczego tłumaczyć a już "płakać " zupełnie .
              Ale kiedy mi się zarzuca nieuczciwość to już mam prawo do obrony .
              • 45rtg Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 15:00
                gwiazdka2018 napisała:

> 45rtg
                > Pomyliłaś koordynatorki akcji gwiazdkowej z administracją forum .

Nie interesuje mnie to. Wyświetlacie się tak samo, jak administracja, czyli nie różnicie się.
            • slonko1335 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 14:09
              przecież one nic wspólnego z administracją nie mają, nazwa jest na czerwono bo to link widoczny na wielu forach jednocześnie
    • agnieszka_mmm Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 10:44
      A czy prezenty są już wybrane? Tzn jeśli zgłoszę się do jakiejś rodziny/dziecka to prześlecie co konkretnie trzeba kupić?
      • gwiazdka2018 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 12:10
        Zawsze korzystamy z podpowiedzi i podajemy marzenia dzieci przekazane przez rodziców .
        Podajemy też dane do opiekunów i można dopytać .
        Pozdrawiam .
    • katja.katja Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 11:03
      Ja bym chciała laptop, ten z odpinanym ekranem (chyba Asus?), jeżeli któraś e-mama zechciałby mi kupić zapraszam na priv.
      • lily_evans11 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 11:17
        Gazet, ja też chcę big_grin.
      • maaria33 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:08
        Do 90 zł? big_grin
        • thea19 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 13:11
          jak sie zlozy iles tam osob po 90zl jak w szlachetnej paczce, to bedzie i laptop. beda chetni to czemu nie?
    • woman_in_love nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 11:07
      Dzięki PiS i 500+ w Polsce nie ma biedy, a rodziców stać na prezenty dla dzieci.

Można by się zastanowić jedynie nad prezentami dla dzieci, gdy jest tylko jedno w rodzinie (i nie przysługuje mu 500+).
      Jednak zastrzeżenie "jednocześnie prosimy mieć na uwadze, że na przykład rodzeństwo" świadczy, że nijak tego nie będziecie weryfikować i znów to będzie jakiś wałek i dawanie cwaniakom.
      • agrypina6 Re: nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 13:27
        Uważam, że w dobie 500plus taka akcja nie powinna mieć miejsca. Wcale się nie dziwię,że brakuje darczyńców. Ludzie mają dość dawania na cudze dzieci. I tak, ewentualnie rodziny z jednym dzieckiem. Gdzie nie dostają 500plus. Lub gdzie jest osoba niepełnosprawna.
        • gwiazdka2018 Re: nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 13:37
          W zeszłym roku również akcja działała .I zakończyła się sukcesem .
          A przypomnę Wam ,że 500+ nie jest od wczoraj! .
          Powiem Wam jako matka 3 w tym 2 niepełnosprawnych dzieci ,koordynatorka akcji od kilku lat .
          Poświęcam swój prywatny czas.
          Gdybym nie widziała sensu tej akcji na pewno by nie miała miejsca .
          Nie prosiłyśmy o ocenianie akcji ,prosiłyśmy o wsparcie darczyńców dla dzieci z listy.
          • lucyjkama Re: nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 14:27
            Ja robiłam paczkę dla dziecka w parafii. Brali się serduszko z choinki z imieniem dziecka i przygotowywało prezent. Wczoraj ksiądz ogłosił że w tym roku paczek dka dzieci nie będzie bo jest 500+. W tym roku prosi o WPŁATY!!!!! na podany numer konta a jadą pójdzie na emerytów. Bezczelność. Sorry ale ja w to nie idę.
          • agrypina6 Re: nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 14:54
            Na otwartym forum mogę oceniać co chce. A skoro poświęcasz swój wolny czas kosztem dzieci, to chyba możesz sobie na to pozwolić.
            • gwiazdka2018 Re: nie rozumiem celu tej akcji 03.12.18, 15:03
              Dlaczego uważasz ,że kosztem ?
              Nie pomyślałaś że dzieci są w szkole ? Sypiają ? itd .
              Nie znasz mnie, ani mojej sytuacji życiowej więc zastanawiające jest jakim prawem mnie oceniasz .
              Z racji mojej kultury osobistej uznaję temat za zamknięty .
    • osia83 Re: Gwiazdka 2018 03.12.18, 15:28
      Brakuje darczyńców, bo ludzi szokuje, że mając 500+ można nie mieć na prezent dla dziecka. Zwłaszcza, że święta nie zaskakują.
      Owszem, jak się ma jedno dziecko i nie ma 500+ to może być biedniej, ale akurat takich rodzin u Was raczej mało.
      Przy 500+ ta akcja jest szkodliwa społecznie i uczy, że zawsze ktoś da, więc nie trzeba się martwić a na dzieci można ugrać wszystko.
      • majuszuboto Re: Gwiazdka 2018 16.12.18, 10:26
        Słuchajcie, jeszcze nikomu tego nie wysłałam... Myślicie, że e to bardzo głupie? pomagam.pl/lodowkadlarodzinki
        • osia83 Re: Gwiazdka 2018 17.12.18, 01:46
          Tak, myślimy, że to jest bardzo głupie, ale pewnie naiwni się znajdą. Oby jak najmniej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka