w.iwo 14.04.09, 10:57 Muszę zapisać całą rodzinkę do przychodni w Legionowie, wybrać lekarza dla dzieci... Czy możecie mi poradzić, gdzie najlepiej traktują małych i dużych pacjentów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 15.04.09, 09:07 Naprawdę nie możecie mi nikogo polecić ? Na gg dostałam radę żeby zapisać się do Medica, ale podobno trzeba czekać na wizytę dość długo... będę wdzięczna za wszystkie uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela.legionowo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 15.04.09, 15:43 "Zdrowie" ul. Sowińskiego 15a - dr. Popielarz - pediatra Przychodnia nr 1 dla dorosłych - dr. Dąbrowski (jest tylko dwa razy w tygodniu), więc jak muszę korzystam z nocnej pomocy lekarskiej. Radzę jednak nie chorowac Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 15.04.09, 16:01 chorować wcale nie chcę, ale trzeba się zapisać żeby chociaż te składki gdzieś szły ;o) wprawdzie większość specjalistów i tak płacimy prywatnie, bo nie czeka się wtedy długo, a boimy się o dzieciaki, ale póki jeszcze istnieją przychodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 28.04.09, 21:48 to się zapiszę do Zdrowia... Odpowiedz Link Zgłoś
mamazlegionowa Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 14.05.09, 22:45 ja szukam dobrego pediatry dla mojej córy Jestem teraz w Zdrowiu, byłam u Popielarz a teraz jestem u Kołakowskiej. Wciąz antybiotyli i tony lekarstw. Nawet gdy teraz moja mama poszła z młoda osłuchac po chorobie wyszła z receptą na 4 lekarstwa <szok> Nie jestem zadowolona. Prywatnie wzywałam Piórkowską - jak dla mnie tez na wszystko antybiotyki ("to wirusówka ale poniewaz jest wysoka gorączka podamy antybiotyk") był Jakubowski - co prawda bez antybiotyku ale z siatką innych lekarstw Wiem że Lewandowska jest b.polecana ale niestety może być tylko do konsultacji - wizyta 200zł nie pozwala mi na prowadzenie u niej dziecka. W mediqu nie polecam Ankiewicz. Moja mała sąsiadka trafiła do szpitala w ciężkim stanie po tym jak lekarz przez 1,5 mies nie rozpozała zapalenia płuc. Dziecko było operowane (zrosty w płucu). Inni znajomi tez od niej pouciekali Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 15.05.09, 08:38 właśnie też się zapisałam do Kołakowskiej... właściwie jeśli człowiek nie przekona się na własnej skórze to nie wie w jaki sposób dany lekarz prowadzi chorego, jakie ma zwyczaje... moja mama twierdzi, że większość lekarzy przepisuje to co aktualnie reklamują na rynku, że wystarczyłyby dobre chęci, żeby przepisywali tańsze leki o tym samym działaniu. przeszłam dziesiątki lekarzy bowiem przeprowadzałam się co pół roku - przekonanie lekarza, że dziecko nie toleruje leku, albo że lek nie działa, jest nieskuteczny, albo że po nim się źle czuje - to katorga... rzadko można spotkać lekarza, który wysłucha uważnie matki... póki co szczepiłam tylko dzieci, mam nadzieję, że nie będzie najgorzej :o) Odpowiedz Link Zgłoś
mamazlegionowa Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 15.05.09, 09:59 wiekszość lekarzy przepisuje takie leki jakie za jakie dostają "prowizję", nagrody, jak zwał tak zwał. Kołakowska nie jest do taka zła Jednak na to że moja córka ma przerosniety migdał niestety wpadłam sama po lekturze netu i jej objawach. Potwierdziły to badania. Córka ma niedosłuch i skierowanie do szpitala na operację. Odpowiedz Link Zgłoś
aniela.legionowo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 19.05.09, 20:06 Mój synek miał w październiku usuwany trzeci migdał. Zabieg miał w Kajetanach po prawie półtorarocznym oczekiwaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 20.05.09, 12:53 jak się teraz czuje maluch ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamazlegionowa Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 08.06.09, 21:58 póltorarocznym?? az mnie poraziło. Nam mówili o roku. Młoda czeka wycięcie migdałka i drenaż obu uszu ma stale płyn w uszach. Prywatnie w Kajetanach wycenili to na 3500zł - czas oczekiwania ok 2- 3 miesięcy. chyba obrabuje bank Odpowiedz Link Zgłoś
marggo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 17.05.09, 12:01 O no, to widzę, że dr Ankiewicz nie pierwszy raz zdarzyło się nie rozpoznanie zapalenia płuc u dziecka Bardzo długo chodziliśmy do dr Ankiewicz, ale widzę, że Jej zainteresowanie pacjentem w stosunku do tego jak było 3 lata temu, a teraz bardzo, ale to bardzo zmalało. Moje dziecko odkąd poszło do przedszkola choruje często. W końcu dostał zapalenia płuc, dr Ankiewicz stwierdziła, że to astma. Nie chciała dać skierowań na badania. Uznała, że to astma i już. W miarę szybko udało mi się znaleźć b. dobrego lekarza w Zielonce (alergolog, pulmonolog i pediatra), zrobiła badania i okazało się, ze to zapalenie płuc. Mogło się bardzo źle skończyć, gdybym zawierzyła diagnozie dr Ankiewicz. Teraz już się z Mediq wypisaliśmy. Kiedyś byłam z tej przychodni zadowolona, ale to co się tam ostatnio dzieje, to jakaś maskara. Kolejki do rejestracji wychodzą sporo poza przychodnię A jeszcze co do przepisywanych leków. Miałam spory kłopot z kupieniem tutaj leków przepisanych przez lekarza o którym wspominałam. W aptekach mi mówiono, że to dlatego, że lekarz jest "nie z tego rejonu". Że tutaj dobrze wiedzą jakie lekarze przepisują leki i tych mają najwięcej. Już coś innego trzeba było specjalnie zamawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 18.05.09, 18:03 moje obydwie dziewczynki miały usuwany migdał, jedna z niedosłuchem i innymi problemami - przedmuchiwanie kanalików, badania i wszystko jest ok... niestety musiała przez kilka lat nadrabiać ćwiczeniami wymowę... ale to już inna bajka... Odpowiedz Link Zgłoś
channtall Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 22.06.09, 20:30 ja dziecko lecze u dr. Lewandowskiej - jest swietna, nie daje antybiotykow jesli nie trzeba, dokladnie oglada i bada dziecko. Tyle te ceny wizyt teraz wizyta w gabinecie kosztuje 130zl jesli nie ma dr. Lewandowskiej chodze do dr. Piórkowskiej. Jestem zapisana do Mediqa ale co rz mniej mi sie tam podoba. Myslalam o przepisaniu sie do przychodni Zdrowie, ale nie znam tu zadnego pediatry oprocz dr. Popielarz, do ktorej sama chodzilam jak bylam mała ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 22.06.09, 22:39 ceny porażające, za zabieg... jaki jest sens płacenia tylu składek co miesiąc jak i tak musimy wywalać pieniądze żeby wyleczyć dziecko ? jak dla mnie to po prostu paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
iworyba Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 03.08.09, 14:25 Polecam przychodnię Zdrowie, Od 11 lat korzystam z jej usług. Przez około dwa lata chodziłam do P. Popielarz , bo tak polecono mi,ale infekcje kończyły sie antybiotykami, jak syn miał ok. 4 lat zmieniłam lekarza. Wybrałam Panią Błażejczyk i to był strzał w 10. Syn od 6 roku nie brał żadnych antybiotyków, a infekcje wirusowe jak były to bardzo sporadyczne i szybko z nich wychodził. Obecnie skończył 12 lat i nie opuszczał lekcji z powodu choroby. Córka ma 6 lat obecnie i jest prowadzona od początku przez P. Błażejczyk. Wizyta u Pani Błażejczyk trwa może długo, ale dlatego bo dokładnie bada dzieci, skieruje do specjalisty jeżeli coś zauważy niepokojącego, np ustawienie nóżek, kręgosłup nieprawidłowy. I co ważne P. Błażejczyk przyjmuje codziennie, bez problemu można się zarejestrować (najlepiej rano o 7 osobiście- nie ma długiej kolejki) i wybrać odpowiedni numerek wizyty. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 04.08.09, 08:49 dziękuję, póki co dzieciaki zdrowe, ale ... mam nadzieję, że skorzystam ze szczepień ;o) dobrze usłyszeć od kogoś jakąś radę, bowiem jak się przychodzi i widzi jedynie nazwisko, które nic nie mówi, to trudno wybrać Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar_aleksander Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 25.11.09, 20:02 zam sie z przdmówcą, Dodam, ze nocna pomoc lekarska to bardzo potrzebna sprawa..zwłaszcza teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
w.iwo Re: Przyjazna przychodnia w Legionowie 11.12.09, 22:50 ktoś skorzystał z takiej pomocy ? ------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś