Dodaj do ulubionych

Bajki na winylowych płytach

IP: [62.233.196.189] 212.244.223.* 24.01.03, 15:44
Szukam bajek na dużych winylowych płytach, do przegrania na CD albo przynajmniej spisania tekstów. Może ktoś ma np. "Leśną przeprowadzkę", "O dwóch takich, co ukradli księżyc", "Zaczarowany las", "Tomcia Palucha"? Za inne też będę bardzo wdzięczna. Jestem z Warszawy, ale w razie czego postaram się zorganizować jakiś wiarygodny transport tam i z powrotem, jeśli tylko ktoś zechce mi pomóc.Czy mogę na Was liczyć? Czy ktoś to jeszcze ma?Berek i Żaba :bounce:
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: EwaJo Re: Bajki na winylowych płytach IP: 213.76.100.* 24.01.03, 16:19
      Berku,Ja mam, chyba ze 20 (O dwoch takich..., Guliwer, Muminki, Bajki pana Perrault, Akademia Pana Kleksa, rozne wierszyki...), i chetnie Ci pozycze (pod jednym malym warunkiem ;) ). Pisz na priva, podam Ci namiary (W-wa).
    • Gość edziecko: mama Marcinka Re: Bajki na winylowych płytach..i nie tylko bajki IP: [158.66.1.11] 158.66.119.* 29.01.03, 10:41
      Hej Berrku, jak sie trzyma tzw. "przydasie" to się ma! ;-) - to chyba dzięki mojej mamie, która twierdziła, że przyda się i dla moich dzieci.Poniewaz płyty zostały wywiezione na działke X lat temu to dokładnie nie pamietam co tam jeszcze zostło, ale napewno miałmam:piosenki przedszkolakówPana KleksaPora na TelesforaPiosenki TIK-TAK-apszczólke Maję.............i wiele innych , które słuchało sie ok. 20 lat temu.jesli bedziesz zainteresowana to jeśli tylko zrobi się ciut cieplej to pojade i przywiozę (chyba sama się za nimi stęskniłam :-) ) pozdrawiam - agarad
    • Gość edziecko: Sebastian_T (tata Andrzejka i Kamilka ... poniekąd wredny) Re: Bajki na winylowych płytach IP: 217.96.224.* 29.01.03, 10:57
      :hap: jeju :bounce: jeju :bounce:ma ktos mozliwosc przegrac to na cd? Berenika? a moze juz przegralas i mozesz pozyczyc cd (powiesz, co masz?) na dzien-dwa do przegrania (jestesmy w Wawie)?:-)s.
      • Gość edziecko: Berek mama Żaby Re: Bajki na winylowych płytach IP: [62.233.196.189] 212.244.223.* 29.01.03, 12:31
        Pierwsza porcja już czeka na przegranie, więc za najdalej dwa tygodnie (mam nadzieję, że nie aż tyle :) ) będzie do wzięcia. Nie omieszkam się tym pochwalić i oczywiście chętnie przegram dalej każdemu, kto ma takie wyszukane potrzeby :lol: i nie wystarczają mu Pokemony na zmianę z Królem Lwem.Berek i Żaba :bounce:
        • Gość edziecko: mama Patryka Re: Bajki na winylowych płytach IP: 62.233.151.* 29.01.03, 19:37
          Te bajki pojawiły się w sklepach muzycznych na kasetach magnetofonowych (szkoda że nie na płytach CD). Nazywa się to Złota Kolekcja. Ja juz kupiłam Alicję w krainie czarów, Zaczarowany las, Jasia i Małgosię, Czerwonego Kapturka, Kota w butach ale widziałam też sporo innych. Są to dokładnie te same bajki, których słuchałam z winylowych płyt będąc małą dziewczynką...Pozdr. MKat
        • Gość edziecko: milki Re: Bajki na winylowych płytach IP: 216.194.3.* 31.01.03, 07:53
          Bereniko,czy dla mnie tez moglabys je przegrac?Niestety,nie jestem z Warszawy,jak moglabym je odebrac(latem bede w stolicy)czy moglyby te cudenka przezimowac u ciebie,nie wiem nawet,czy cd wysyla sie poczta?a moze ja moglabym ci zaoferowac cos w zamian?napisz,pozdrawiam goraco milki
          • Gość edziecko: mama kangurzyca Re: Bajki na winylowych płytach IP: 217.197.160.* 19.02.03, 13:51
            CD mozna spokojnie wysłać pocztą, w urzędach pocztowych bywają do kupienia takie sprytne koperty wykładane folią z bąbelkami, w których nic się płycie nie stanie, a opłata za przesyłkę nie jest przesadna. Pozdrav!
          • Gość edziecko: monikols Re: Bajki na winylowych płytach IP: 217.99.159.* 10.03.03, 15:38
            Mam ogromną prośbę czy ja też mogłabym prosić Cię o przegranie na CD.Niestety nie jestem z Warszawy ale myślę że poczta mogłaby być jakimś rozwiązaniem. Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy i kontakt na priva.Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
    • Gość edziecko: Dorka mama Wojtka Re: Bajki na winylowych płytach IP: [213.76.204.99] 192.168.0.* 30.01.03, 11:20
      Ja kupiłam sobie (he he) na kasetach - Kubusia Puchatka , Chatke Puchatka, O dwóch takich..., Zaczarowany las, Pinokia. Bezskutecznie szukam Piotrusia Pana, Jak Janek i Marianek szczęścia szukali, Telesfora, Muminków. Pamiętam jeszcze piosenki przedszkolaków - bardzo fajne, tez nieosiągalne. Buuuu
      • Gość edziecko: mama Marcinka Re: Bajki na winylowych płytach IP: [158.66.1.11] 158.66.119.* 30.01.03, 13:10
        cześć dorka, nie wiem czy czytałas mój post wyżej_ telesfora mam i piosenki przedszkolaków też - tylko kwestia czasu kiedy po to pojadę bo narazie zima powróciła.agnieszka
        • Gość edziecko: Dorka mama Wojtka Re: Bajki na winylowych płytach IP: [213.76.204.99] 192.168.0.* 03.02.03, 11:12
          czytałam :) i uśmiecham sie do Ciebie :)
    • Gość edziecko: mama M Re: Bajki na winylowych płytach IP: [212.76.33.70] 62.121.101.* 30.01.03, 13:10
      Witajcie,Ja mam cztery płytki CD z:- Czerwonym Kapturkiem,- Alicją w krainie czarów,- Kotem w butach,- Kopciuszkiem.Na każdej płycie znajduje się:- bajka opowiadana i śpiewana przez znakomitych polskich aktorów, - piosenki z bajki z podkładem muzycznym i linią melodyczną,- zabawy komputerowe: puzzle, labirynty, kolorowanki, gry i inne.Są naprawdę super. Mogę pożyczyć do przegrania w zamian za przegranie innych. Jestem z Warszawy.Można je też kupić wraz z książeczką. Dla zainteresowanych podaję stonę www.bajki-grajki.plZobaczcie! Warto!Mama M
    • Gość edziecko: be@t@ Re: Bajki na winylowych płytach IP: [80.48.241.18] 192.168.4.101, * 13.02.03, 16:42
      kochani nie prześledziłam wszystkich listów na ten temat, więc nie wiem czy się nie powtarzam...jeśli tak wybaczcieale informacja jest moim zdaniem fajnaotóż odświeżane są właśnie stare bajki z naszego dzieciństwa na nowych nośnikach (płyty cd). płytę wzbogacono o jakieś rozrywki na komputer (to dla starszaków). "Bajki - grajki".dotąd ukazało się 5 numerów po 13.5 zł. każdy.Alicja w krainie czarów, stoliczku nakryj się, kopciuszek, kot w butach i jeszcze coś. Sprawdźcie sobie na stronie www.bajki-grajki.pl.wszystkie dotychczasowe numery można zamówić tam właśnie, można też zaprenumerować.bajki są nagrane przez dawną "Muzę" - Polskie NagraniaA jaka obsada! miodzio!!!pozdrawiamBEATA
    • Gość edziecko: Basia mama Natalki Re: Bajki na winylowych płytach IP: 217.8.172.* 14.02.03, 13:50
      Dzięki, dzięki ! Dzięki Wam odnalazłam swoje ukochane bajki muzyczne z dzieciństwa. Właśnie zastanawiam się, czy kupić je już, czy jeszcze poczekać - moja Natalka jest chyba jeszcze na nie trochę za mała - ma 2 latka. Co o tym myślicie ? Ja jak ich słuchałam miałam 3-5 lat (chyba.PozdrawiamBasia
    • Gość edziecko: m. Daniela i Alka Re: Bajki na winylowych płytach- wymiana mp3 IP: 80.142.246.* 23.02.03, 20:31
      HejA moze ktoras z Was przeslalaby te bajki jako mp3. Moge zaoferowac cos na wymiane. Agnieszka
      • Gość edziecko: be@t@ Re: Bajki na winylowych płytach- wymiana mp3 IP: *.205.248.18] 192.168.4.101, 24.02.03, 13:16
        mam pytanie techniczne jak to zrobić.czy przegrać i zostawić na komputerze a wtedy zainteresowane osoby sobie ściągną np kaazą, bo jak przesłać takie duże pliki do małych pocztowych skrzynek jakie oferują portale jak np wp.pl.byłabym bardzo zainteresowana taką wymianą, ale po prostu nie wiem jak to zrobić.może coś wymyślimypozdrawiam beata
        • Gość edziecko: m. Daniela i Alka Re: Bajki na winylowych płytach- wymiana mp3 IP: 80.142.215.* 25.02.03, 15:46
          A z adresem ftp?Ja sie za bardzo w tym nie orientuje, wczoraj pierwszy raz o tym uslyszalam. Ale tym sposobem mozna przeciez duze pliki sciagac. Jakby ktos wiedzial gdzie mozna sobie takie adresy zakladac to niech napisze.AgnieszkaKaaza tez jest dobra tylko sie trzeba umowic.
          • Gość edziecko: Violik Re: Bajki na winylowych płytach- wymiana mp3 IP: [212.76.33.65] 212.76.47.* 08.03.03, 23:41
            Cześć,w sprawie technicznej - możemy się wymieniać nagraniami MP3 za pomocą edysku - to proste, mogę założyć konto z hasłem "tylko dla wtajemniczonych" i można wieszać, co się chce. Wada: długo się ściąga, za to przewaga nad ftp - można być matołkiem z obsługiwania komputera. pozdrawiam, W.
    • Gość edziecko: mama Oli KONIECZNIE ZAJRZYJCIE! - Bajki na winylowych płytach IP: [213.30.183.82] 10.4.1.* 25.02.03, 18:04
      Trudno zrobie reklame, ale jestem zachwycona pomyslem!!!To jest TO, na co trafilam w internecie!!!!!!!Wznowienie na płytach CD nagrań z bajkami z płyt winylowych!!!!!http://www.bajki-grajki.pl/"Bajki-Grajki" - co miesiąc bajka muzyczna na płycie CD"Czy pamiętają Państwo klasyczne bajki muzyczne wydawane na płytach winylowych?Teraz można ich posłuchać nagranych na płyty CD."
      • Gość edziecko: mama Bianki Re: KONIECZNIE ZAJRZYJCIE! - Bajki na winylowych płytach IP: 80.50.48.* 27.02.03, 14:34
        Dzięki Ef za ten adres, dziś już zamówiłam jedną z bajek, którą znam z dzieciństwa. To są naprawdę wyjątkowe wykonania, dopracowane, z głosami znanych nam aktorów. Polecam wszystkim.pozdrawiam,Karina
    • Gość edziecko: Berek mama Żaby Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! IP: [62.233.196.189] 212.244.223.* 04.03.03, 07:56
      Kochani! Już mam, juz mam! Jeszcze nie wszystkie, ale sporo przegrałam, obrobiłam, nagrałam na kompakty i się rozkoszuję (na razie głównie ja, bo Żaba nie docenia ;) ).Wszystkich chętnych proszę o zastanowienie, czy chcą trochę teraz, czy wszystko później. Aktualnie nagrane na CD mam:- Zaczarowany las- Lato muminków- Baśń o złotym ptaku- Toto- piosenki z obu panów Kleksów- Paluszek- Knyps z czubkiem- O dwóch takich, co ukradli księżyc- piosenki z O dwóch takich... w wyk. Lady PankParę jeszcze czeka w kolejce ze względu na złą jakość i konieczność poprawienia. To, co jest nagrane, też nie zawsze jest idealne, chociaż sporo poprawiała. Wszystkich trzasków nie mam czasu wycinać, a czasem płyta jest naprawdę strasznie porysowana.Aha, CD nagrywam jako płytę audio w ten sposób \\\\, że najpierw bajka, a potem oddzielnie wycięte wszystkie piosenki jeszcze raz, żeby można było pospiewać (czyli tak, jak w Bajkach Grajkach).Niech się na priva zgłaszają Ci, co chcieli i chcą nadal - będzie przegrywane :).Berek
      • Gość edziecko: Iwi Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! IP: [62.141.240.254] 62.141.241.* 06.03.03, 10:09
        Hej !Super pomysł z tymi bajeczkami. :)Iwi
        • Gość edziecko: Violik Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! IP: [212.76.33.65] 212.76.47.* 08.03.03, 23:33
          Gratuluję przedsiębiorczości i pomysłowości!Mam odrobinę tych bajek na CD i w MP3 i uważam że na głowę biją dzisiejsze nagrania! Czy mogę wpisać się na listę zainteresowanych wymianą?
          • anka771 Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! 12.04.03, 13:08
            Jak także jestem zaintresowana wymianą smile
            • berek_76 Re: Bajki... Prosze pisać na priva 15.04.03, 17:32
              Kochani, ja nie bywam na nowym forum. Zajrzałam tylko po to, żeby dać Wam znać,
              że żyję. Miąłam ostatnio baaaaardzo cięzkie chwile i nie zajmowałam się wcale
              problemem płyt, ale już wypłynęłam smile.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt ze mną na prywatny adres mailowy:
              rober@sadyba.elartnet.pl . Udostępnię wtedy listę przegranych płyt i umówię się
              na przekazywanie czy co tam wymyślimy. Aha, i ciągle czekam na zgłoszenia osób,
              które chciałyby, żeby im przegrać ich ukochane winyle smile

Pozdrawiam

Berek
      • marzenka1974 Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! 28.03.03, 12:17
        Cześć,

Ja bym bardzo, bardzo chciała! Jaki jest Twój adres e-mailowy (jam nie
        blondynka, ale nie bardzo go widzę). Chętnie bym skontaktowała się z Tobą i
        obgadała.

Pozdrawiam,
        Marzenka
      • sproket_mmm Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! 03.04.03, 20:37
        Ludzie, oświećcie mnie co to znaczy porozumieć się z kimś na priva? Za Chiny
        nie widzę żadnego adresu e-mailowego ani innej możliwości kontaktu. Błagam o
        odpowiedź.
        Tez jestem zainteresowana bajkami na CD.
        Pozdrawiam
        Sproket
      • dagmarakkk Re: Bajki na winylowych płytach - JUUUUUUUŻ !!! 04.04.03, 09:26
        Myślę że tio świetny pomysł i jeśli można ja też byłabym zainteresowana tymi
        bajeczkami dla dzieci na płytach CD. Głównie chodzi mi o Muminki. U mnie też
        może by się coś znalazło. B. proszę o kontakt na priv dagkob@tlen.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka