goodgirls3
03.06.11, 09:11
Wtajcie

..jestem tu nowa na forum i chciałabym zaczerpnąć trosze info na temat AZS..Poczytałam tu wiele wątków, które stały mi sie pomocne ale jesli mogę to poporsze o jakies wasze opinie i rady..Mam synka i córke i synek lat 5 mozna powiedziec ze ma AZS, jest tez dodatkowo alergikiem ..Uczulony na kakao i białko jaja kurzego, reszta testów nie wykazała uczulenia na inne produkty..jesli chodzi o wziewy to wszelkie testy sa ujemne..Chodzi mi tu bardziej o skore dziecka bo jak zauwazyłam latem ma takie liszaje w zgieciach rąk i nog..Nic do jedzenia nie dostaje, zeby mogło to byc odpokarmu., wiec problem nie lezy w tym ze wyrzuca go od jedzenia tylko nadwrazliwa w tych miejscach chyba skora ktora sie podraznia .I jesli jest bardzo cieplo po przyjsciu z podworka ma tak mocno w zgieciach nog..Ja walcze z AZs juz w sumie 5 lat i naprawde wyszlismy juz na duza prosta ale tak jesli przychodzi lato to tylko te zmany skorne wychodza..Poczytalam tu na forum ze ktos tez mial podobny probem i sugerował ze od potu hmmm...mozliwe bo faktycznie zima tego nie ma tylko zmiany sa lekkkie na palcach u ręki...Moze jakies rady na dobry krem bo jesli to problem skory to moze krem pomoze???...bo emolium, svr juz mialam i marne szanse..bardzo dziekuje za podpowiedzi