mamaethanajamesa2012
16.10.12, 07:28
Witam Mam 4 miesiecznego synka karmiłam go piersią nie jadłam nabiału wcale . Dieta koszmarna warzywa gotwane ziemniak marchewka gotowany kurczak ogólnie mięso . 3 miesiąc życia robił tylko wodniste zielone strzelające kupki trafiłam do alergologa robi mu testy skórne nic się niepokazało żadnej reakcji. Lekarz kazał przejsc na Nan sensitive podejrzewajac także nietolerancje laktozypo nim kupki były bardziej zbite z kwałkami jajecznicy czy jak to woli niesfermentowanego mleka zielono żółte. Jesteśmy na nim już tydzien i bez mojej piersi zaczęły się problemy z kupami mały strasznie stęka robi się purpurowy a jak zrobi to taka masa wychodzi. Podwałąm wodę ale i tak mu kiepsko idzie . Dostał probiotyk na lepsze trawienie ale to też niepomaga dodam że kupy są strasznie cuchnące.
Dziecko jest marudne płaczę ciagle chce być na rękach moze dlateog ze jest odstawiony od piersi...
Lekarz kazał przejśc na KARICARE NUTRICA GOLD FORMULA PETI JUNIOR to odpowiednik polskiego bebilonu peti . Mały wypił tylko 80 ml gdzie 180 zawsze Nan pił. Potem była ziemnozielona kupa i do teog miał chyba z 3 razy czkawke długą. Proszę o poradę . Pozdrawiam z Australi.
P.s. jak próbowałam czgokolwiek mlecznego podczas karmienia piersia odrazu mały miał wysypke wzdęcia niespokojny był.
Niekarmie od tygodnia piersia i wrociłam do normalnej diety i co katorga boli żołądek bo zapominał co to jedzenie chyba??