Dodaj do ulubionych

Dziwna wysoka u 3 latki

27.12.17, 10:09
Witam, piszę o jakieś porady/ wskazówki.Moja córka 3 latka dostała dziwnej wysypki kolana , troszkę na plecach,okolice paszek i przedramiona blisko zgięć, buzia czysta, brzuch też, wysypka jest kaszkowata blada ale widzę , że troszkę ją swędzi bo drapie się po karku.. zmieniłam kosmetyki do kąpieli i smarowania na emolienty, dziecko je stale to samo bo jest niejadkiem w zasadzie..nie mam pojęcia czy to może być z jedzenia czy zupełnie coś innego? Trudno będzie mi znaleźć winowajcę, wysypka od tygodnia nie schodzi mimo że nawilżam skórę kremem 2 razy dziennie .Nigdy nie miała problemu ze skórą , zbiegło się to mniej więcej z przeziębieniem ale nie widzę jako takiego związku z tym.Planuje zrobić jej testy skórne za 6 m jesli to nie będzie znikać.Ale co robić na tą chwilę? Może odstawić coś z jedzenia choć pewności nie ma że to pokarmowe a co jeśli uczulenie na kurz? Proszę o wszelkie rady dziękuję
Obserwuj wątek
    • dziuneczka1 Re: Dziwna wysoka u 3 latki 27.12.17, 10:11
      Oczywiście w tytule miało być dziwna wysypka
    • pagaa Re: Dziwna wysoka u 3 latki 28.12.17, 11:21
      może leki na przeziębienie wywołały reakcję

• pagaa Re: Dziwna wysoka u 3 latki 28.12.17, 11:27
        dziecko koleżanki miało taki rumień, ale nie zakaźny, tylko jakiś inny, minął razem z przeziębieniem
        idźcie do lekarza

• dziuneczka1 Re: Dziwna wysoka u 3 latki 28.12.17, 14:20
          Rano obudziła się z całymi zsypanymi plecami od karku do dołu pleców.. wczoraj wieczorem jeszcze tego nie było,ma też drobna wysypkę na brzuchu..
          • pagaa Re: Dziwna wysoka u 3 latki 29.12.17, 11:06

to może być rumień albo alergia nawet na leki ,idźcie do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka