Gość edziecko: anna.s.
IP: *.*
01.11.02, 19:45
Mam 3,5 letniego alergika. Jest uczulony min.na mleko, mąkę pszenną. Kiedyś (zanim dowiedziałam się, że jest uczulony na mąkę pszenną) robiłam mu gofry bez mleka. Uwielbiał je. Później poczułam się bezradna, bez mleka można gofry zrobić, ale bez mąki pszennej?Ale znalzałam przepis na gofry owsiane. Dzisiaj zrobiłam i smakowały mu. Mnie zresztą też.Podaję przepis, może ktoś jeszcze skorzysta.GOFRY OWSIANEskładniki:4szkl. wody(dałam mineralną Żywiec)3szkl. płatków owsianych1łyżka oliwy,1łyżeczka soli,1 łyżka miodu ( ja musiałam dodać syropu klonowego albo melasy)wykonanie:wszystkie składniki zmiksować dokładnie.piec w gofrownicy. Pieką się dłużej niż "normalne" gofry.Smakują też inaczej ale naprawdę dobre, a jakie zdrowe!