Dodaj do ulubionych

przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez mąki pszennej)

IP: *.* 01.11.02, 19:45
Mam 3,5 letniego alergika. Jest uczulony min.na mleko, mąkę pszenną. Kiedyś (zanim dowiedziałam się, że jest uczulony na mąkę pszenną) robiłam mu gofry bez mleka. Uwielbiał je. Później poczułam się bezradna, bez mleka można gofry zrobić, ale bez mąki pszennej?Ale znalzałam przepis na gofry owsiane. Dzisiaj zrobiłam i smakowały mu. Mnie zresztą też.Podaję przepis, może ktoś jeszcze skorzysta.GOFRY OWSIANEskładniki:4szkl. wody(dałam mineralną Żywiec)3szkl. płatków owsianych1łyżka oliwy,1łyżeczka soli,1 łyżka miodu ( ja musiałam dodać syropu klonowego albo melasy)wykonanie:wszystkie składniki zmiksować dokładnie.piec w gofrownicy. Pieką się dłużej niż "normalne" gofry.Smakują też inaczej ale naprawdę dobre, a jakie zdrowe!
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: 26042000 Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez mąki pszennej) IP: *.* 01.11.02, 21:33
      Anno!Mam 2,5 letniego alergika , b. wybrednego i z tym samym problemem. Jutro postaram się wyprópować Twój przepis. Dzięki. Iza
    • Gość edziecko: kasiap. Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez ma˛ki pszennej) IP: *.* 08.11.02, 14:49
      Bardzo Cie prosze, podaj przepis na gofry bez mleka!I jeszcze jedno: skad wiesz, ze Twoje dziecko jest uczulone konkretnie na make pszenna? (czy to jest w zestawie do testow skornych?)DziekiKaska
      • Gość edziecko: 26042000 Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez ma˛ki pszennej) IP: *.* 17.11.02, 23:46
        W sobotę zrobiłam małemu te gofry i zajadał się nimi, nie wiem tylko czy z głodu, czy trochę wymiękł. Mnie osobiście smakowały, zwłaszcza z dżemem jagodowym.PozdrawiamIza
      • Gość edziecko: anna.s. Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez ma˛ki pszennej) IP: *.* 28.11.02, 00:24
        Tak,że jest uczulone na mąkę pszenną wyszło z testów skórnych. Żytnią i inne mąki może jeść.
    • Gość edziecko: Ziemska Re: przepis na gofry a mąka pszenna IP: *.* 14.11.02, 08:08
      Od kilku miesięcy wiem że mój mały ma uczulenie na mąkę pszenną. Szukam informacji, błądzimy po ciemku. Karmię piersią i nie jem już naprawdę wielu rzeczy, bo jak zjem coś podejrzanego to mały od razu choruje. Jak sobie radzisz, bo ja mam wrażenie że ta mąka jest wszędzie. Pszenne pozdrowienia Małgosia
      • Gość edziecko: anna.s. Re: przepis na gofry a mąka pszenna IP: *.* 28.11.02, 00:31
        Uczulenie na mąkę pszenną wyszło u synka niedawno(z testów skórnych). Ja cały czas myslałam, że mały jest uczulony tylko na mleko, kakao i cytrusy, orzechy. Trochę się załamałam, bo sztukę pieczenia bez mleka opanowałam doskonale. Ale bez mąki pszennej wydało mi się to niemożliwe. A jednak-można. Musiałam zmienić chleb, można u nas kupić tylko jeden żytni, który naprawdę jest zytni, a nie pszenno-zytni. Mały dobrze go toleruje. Odpadło wiele potraw takich jak knedle czy pizza, ale ja mam cały czas nadzieję, że ta alergia minie..pozdrawiam cieplutko
        • Gość edziecko: Madzia2002 Re: przepis na gofry a mąka pszenna IP: *.* 17.02.03, 09:56
          witam czy mogłabyś podac parę innych przepisów na cos co można podać dziecku ..... żeby to zjadł, mojemu synkowi tez wyszło z testów że nie może jeść nic z mąki pszennej.... i się zastanawiam czym mam go karmić.
          • Gość edziecko: iggs Re: przepis na gofry a mąka pszenna IP: *.* 17.02.03, 15:14
            ja też błagam o te przepisy
    • Gość edziecko: kborz Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez mąki pszennej) IP: *.* 25.02.03, 16:53
      Aniu czy mogłabyś przesłac mi kilka ulubionych przepisów na dania dla mojego synka alergika - skaza białkowa. Jest w tym samym wieku co Twój synek i może będzie lubił też to samo. Bardzo proszę.kborz@go2.plPozdrawiam, KASia
      • Gość edziecko: Madzia2002 Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez mąki pszennej) IP: *.* 27.02.03, 08:27
        ja też prosiłąbym o kilka przepisów proszę :-) madzia2002@hoga.pl
    • paulinagr Re: przepis na gofry(bezmleczne, bez jajek i bez 06.02.23, 11:34
      Hej!

U nas bardzo sprawdził się ten przepis:
      wtymdomu.com/chrupiace-gofry-bez-mleka/

Ważna jest też gofrownica, wiem że większość osób mówi, że moc jest tu kluczowa. U nas rewelacyjnie sprawdza się Tefal snack colection.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka