Dodaj do ulubionych

Bez jajek,mleka,glutenu,szukam przepisów.

28.02.07, 11:57
Szukam szybkich do przygotowania przekąsek lub potraw,ponieważ przy moim małym
nie mam czasu na kucharzenie szukam czegoś prostego do przygotowania
uwzględniając jego mega alergie.Już nie mam pomysłów,może mi coś podsuniecie.
Może coś przeoczyłam również na półkach sklepowych, za wszelkie propozycje z
góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • patyska Re: Bez jajek,mleka,glutenu,szukam przepisów. 28.02.07, 12:27
      www.malyalergik.pl
    • xkiniax Re: Bez jajek,mleka,glutenu,szukam przepisów. 28.02.07, 13:20
      Mój synek też nie może tego jeść. Czasem brakuje mi inwencji twórczej.
      www.atopowe-zapalenie.pl/atopedia/Kategoriatongue_outrzepisy
      www.apsik.pl/pages/kuchnia/
      www.karmieniealergika.pl/
      www.wyprawka.pl/alergie/
      forum.celiakia.pl/ - musisz poszukać, ale na pewno znajdziesz kilka
      przepisów
      Zakupy robiłam w www.bezgluten.pl/sklep/ i www.naturo.pl/ - także
      te sklepy mogę Ci polecić,
      pozdrawiam i życzę owocnego kucharzenia,
      Kinga
    • xkiniax Re: Bez jajek,mleka,glutenu,szukam przepisów. 28.02.07, 13:31
      a, jeszcze mi się przypomniało na kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/0,0.html
      poszukaj przepisów autorstwa Moniki Beck-Pietrzak. Polecam Ci też jej książkę
      "Moje dziecko jest na diecie" - tutaj: www.alergie.az.pl/ więcej
      przeczytasz o tej książce

      Ja dla siebie piekę takie ciasteczka ryżowe:
      1 paczka kleiku ryżowego albo kaszki ryżowej
      250 gr margaryny bezmlecznej
      1 szklanka cukru (lub mnie - zależy czy ktoś lubi słodkie, czy bardzo słodkie)
      cukier waniliowy (może być bez)
      1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia (może być bez)

      Z tych składników wyrobić masę. Masa ta strasznie się klei. Uformować niewielkie
      kuleczki, ułożyć raczej rzadko (3x5) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
      Piec w nagrzanym piekarniku tak z 15-20 min (aż sie lekko! zezłocą). Na zimno
      pyszne. Można zrobić w kulkach przed pieczeniem małe wgłębienie i włożyć w nie
      dżem.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka