18_lipcowa1 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 13:52 pewnie placki zawsze dobre sa uwielbiam placki tylko trzec mi sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
bsl Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:01 jak mi sie nie chce trzec to jade na grubej tarce sa pyszne bez cebuli tez czasem robie , czasami dodaje płatków owsianych Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:04 a od czego melakser?..dobre są też, w niektórych regionach wogóle się jej nie dodaje Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:14 u mnie czasem bez cebuli za to z czosnkiem..a do każdych sporo majeranku Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:12 18_lipcowa1 napisała: > pewnie > placki zawsze dobre sa > > > uwielbiam placki tylko trzec mi sie nie chce > > trzyj na gruby wiorek sa chrupiace bardziej i tra sie szybciej Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:17 Przepuść ziemniaki przez maszynkę do mielenia mięsa, cebulę też. Ja od dłuższego czasu tak robię, bo jak mam trzeć pyry, to mnie strzyka w krzyżu! Odpowiedz Link Zgłoś
vivall Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:05 ja robię placki tylko bez cebuli...... i ostatnio zaczęłam do nich też dodawać pokrojony na kawałeczki żółty ser - palce lizać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek0802 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:09 Ser starkowany to składnik u mnie niezbędny. Cebula też, ale bez pewnie też dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:07 tak ale osobiście wolę z cebulą i malutkimi skwareczkami Odpowiedz Link Zgłoś
mangoosta3 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:10 Kazde placki ziemniaczane sa dobre, a najlepsze z cebulką która jest zeszklona, ząbek czasnku, 2-3 pieczarki drobno posiekane, kawałek czerwonej papryczki, natka pietruszki lub koperek, zótka dodać, a białak ubić i dokładnie wymieszać. Mam ślnotok to pisząc. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:11 zawsze robie bez cebuli Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:12 Dobre sa , z czosnkiem mogą byc (niam!) albo z papryką i pieprzem . A bez żadnych dodatków też sa dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.garfielda Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:19 placki ziemniaczane Z CEBULĄ??? ja wolę z samych ziemniaków, potem posypane cukrem i polane śmietaną a placki ziemniaczane na ostro spotkałam dopiero w wieku 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 14:27 Ziemniaki z cukrem? O matko... 22 lata mnie karmili takim specjałem - a ja nienawidziłam placków... A odkąd robię z sosem czosnkowo-szpinakowym, uwieeeeeeeeeelbiam Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 15:47 Nie ziemniaki, tylko plackie ziemniaczane Z cukrem, śmietaną, konfiturą... Boska rzecz. I zupelnie bez kalorii. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 15:50 to ja chyba nienormalna jestem-nie dosc ze ziemniaki to jeszcze i cebula i cukier i smietana... nie wierze ze nikt z cukrem nie je ale mi smaka narobiliscie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 16:56 Jako dziecko jadalam z cukrem, z cebula byly zawsze. Traz lubie ze smietana, ew. z ketchupem. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:30 W Niemczech podaja z musem jablkowym Odpowiedz Link Zgłoś
caffe_mocca Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 00:11 nie cierpie cebuli w plackach ziemniaczanych Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 15:45 Innych niż bez cebuli nie znam i są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
bombastycznie Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 15:53 owszem są dobre bez cebuli, ale kiedy nie ma się cebuli można również dodać czosnku ale nie za dużo, tak tylko żeby nadać lekki posmak Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamartusia Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 16:53 Placki ludzie jedzą w różnych konfiguracjach wielu moich znajomych nie daje cebuli bo jedzą z cukrem ble ja dodaję czasami ceulę ale ostatnio trę lub wyciskam czosnek. Ale mnie teraz wzięło na placki ojjjjj Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:02 wielu moich > znajomych nie daje cebuli bo jedzą z cukrem ble Ale to sie nie wyklucza.Z cebuli robi sie slodka konfiture, z cukrem ona sie swietnie komponuje. Chili, sol- sie jada z czekolada, sa czekoladowe sosy do miesa, wykracza to poza ramy tradycyjnych smakow, ale naprawde jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:08 z cebulą czy bez placki ziemniaczane są błeeeeeeeeeeee..... Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:12 Eeee tam, nie znasz się, moja droga!!! A zamiast czosnku czy cebuli można dorzucić pora - też jest z rodziny roślin cebulowatych, i też daje fajny smaczek! Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:24 nie lubię, no nie lubie plackow ziemniaczanych Kluski kartoflane - i owszem, ale placki błeeeeeeeeeeee.... wiem, wiem, wszyscy się dzwią Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:58 a taki placek po węgiersku..mmmm...miód malina! Odpowiedz Link Zgłoś
suazi1 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 13:46 No trudno, twój wybór! pzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:09 Dla mnie nie sa dobre. Ja dodaje jeszcze czosnek i koperek, czasem majeranek. Odpowiedz Link Zgłoś
girasole01 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 17:12 Bez cebuli, za to z cukinia sa pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 18:06 właśnie to samo iałam napisać, z cukinia są takie fajne delikatne Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_83 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 21:28 Oczywiście,ja jeszcze posypuję cukrem Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 25.09.09, 22:33 A ja dodaje jeszcze marchewke...tak na oko. Robia sie takie delikatniejsze i bardziewj wykwintne Odpowiedz Link Zgłoś
bebe52 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 01:38 Ja proponuje wersję ziemniaki,cebula,czosnek,jajko,przyprawy i podczas samego już smażenia dołożyć kilka plasterków parówki no po prostu suuuuuuuuper Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 01:52 zaczelam w tutejszej odmianie ziemniaka slodkigo startego na grubej tarce jako dodatek do pieczonych mies, szczegolnie pieczonego schabu, albo kurczaka, pychota. Warunek, musi byc swiezy i chrupiacy. Ten sam efekt osiagam stosujac zamiast ziemniaka cukinie, musi byc jednak odciagnieta z wody, po posoleniu i wycisnieciu, albo dyni, ta nie musi byc wyciskana z wody, za to jest pyszna starta, odrobine maki, smietany i sera. Mniam Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 10:11 nie wiem... moze i dobre sa, ale jak robie placki, to zawsze z cebula. swoja droga, to uwielbiam cebule, wiec bez niej plackow nie zrobie Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 10:33 Ja robię bez cebuli zawsze. Uwielbiam z cukrem lub twarożkiem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Re: czy placki ziemniaczane bez cebuli tez dobre 26.09.09, 14:53 bez cebuli, z cebulą, z czosnkiem, z koperkiem, z serem żółtym z kiełbaską drobno pokrojoną, z papryką, z cukinią startą....... w każdym wariancie znikają z talerzy z prędkością światła zarówno ze śmietanką i cukrem jak i sosem jogurtowo-czosnkowym Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama