Dodaj do ulubionych

Bita śmietana.

29.12.10, 16:38
Co zrobić, żeby bita śmietana w cieście nie gorzkniała?

Podaję przykładowy przepis.
www.gotujmy.pl/ciasto-z-masa-bananowa,przepisy,44007.html
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: Bita śmietana. 29.12.10, 19:00
      Nigdy mi nie zgorzkniała, więc nie wiem o czym mówisz. Robię zawsze ze śmietany tortowej, łowickiej 36%, takiej:
      www.opinie.senior.pl/OSM-Lowicz-Smietanka-tortowa-36,9179.html
      Nie trzeba dodawać żadnej żelatyny i innych cudów. Pod koniec ubijania cukier puder w ilości zależnej od słodkości ciasta albo upodobań.
      Jest tłusta, kremowa, pyszna. Nie podchodzi wodą, ciasto może stać kilka dni i nic się nie dzieje.
    • gacusia1 Re: Bita śmietana. 29.12.10, 20:12
      Bita smietana to moj ulubiony "krem" do ciasta i przyznam szczerze,ze na zrobionych w ten sposob 100 albo wiecej tortow w moim zyciu,jeszcze ani razu nie zgorzkniala.
    • domania80 Re: Bita śmietana. 29.12.10, 21:16
      N igdy w zyciu i bita smietqna nie zgorzkniała, mam dostep do prawdziwej, gestej, wiejskiej smietany i z takiej najczesciej robie masy i po dodaniu odrobiny cukru pudru jest rewelacyjna. a jak nie mam takiej to ubijam 30% i tez jest dobra. spróbuj dodac nie dużo cukru pudru , nie powinna zgorzkniec
      • fajka7 Re: Juz wiem,co powoduje gorzknienie 29.12.10, 22:52
        Nie rozumiem Gacusia, a Ty wiesz?: bita śmietana to śmietana i cukier i jest super. Po co dodawać śnieżkę i jeszcze żelatynę?
        Kiedyś dawno się kupowało te śnieżki i one rzeczywiście takie gorzkawe były, ale wtedy nie było gdzie kupić porządnej śmietany po prostu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka