malwi_31 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 21:27 Oczywiście swojemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
1xxx0 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 26.01.21, 22:52 m.youtube.com/watch?v=ZdiO6E3CwL8 Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 21:30 "Skórki", czyli te ranty z grubego ciasta (z chudego jakieś takie bardzo spieczone ) dzieciaki jadły dość wcześnie, miej więcej tak, jak zaczęły jeść pieczywo. Pizzę też raczej wcześnie. Córka ma 3 lata i wcina już od dość dawna. Nie kupujemy gotowych mrożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 21:39 Mój do tej pory nie wykazywał zainteresowania pizzą - ranty owszem, od niemowlęcia. Ostatnio nas zaskoczył bo wziął sobie cały kawałek i aż 2 x go ugryzł Ma 2i2. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 22:03 moj ma 3 lata i pizzy za diabla nie ruszy. nie lubi po prostu i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
pcheelka2 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 22:09 mojej starszej babcia dala pizze jak miala chyba 3 latka a mlodsza je tylko pizze robiona samodzielnie tzn razem nie kupujemy juz tych z nie wiadomo czym a je ją od jakoś 18-stego miesiąca Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 22:46 Moja córka z wielkim apetytem pochłonęła naprawde spory kawałek w wieku 15 miesięcy. Pizzę robię w domu często i oczywiście tylko taką jej daję. Uwielbia. A ta pierwsza to była dokładnie ta : fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,116774300,116774300.html Odpowiedz Link Zgłoś
tym08 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 22:50 domowa (bo innych nie jadam raczej) to pewnie gdzies kolo roku jadla. wlasciwie to najchetniej ketchup zlizuje Odpowiedz Link Zgłoś
ktozajalzyzyrafe Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 23:06 To moj pierwszy watek na tym forum - moje dziecko wlasnie skonczylo rok i dzis podczas imprezy urodzinowej przysunelam Go do stolu, zeby zrobic Mu zdjecie z tortem, a On chwycil moj kawalek pizzy (domowej roboty). Poniewaz to jego urodziny to pozwolilam mu zjesc. Wiec moje dziecko pierwszy raz zjadlo pizze w wieku jednego roku (tak wiem, jestem wyrodna matka, na swoje usprawiedliwienie dodam, ze Tymek na codzien je gotowane przeze mnie obiadki, zadnych slodyczy, slodkich kaszek itd. a to byl wyjatkowy dzien i dalam sie poniesc emocjom Odpowiedz Link Zgłoś
corrina_f1 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 23:24 ktozajalzyzyrafe napisała: Wiec moje dziecko pierwszy raz zjadlo pizze w wieku > jednego roku (tak wiem, jestem wyrodna matka, na swoje usprawiedliwienie dod > am, ze Tymek na codzien je gotowane przeze mnie obiadki, zadnych slodyczy, slod > kich kaszek itd. a to byl wyjatkowy dzien i dalam sie poniesc emocjom Dlaczego wyrodna matka ? A co jest złego w domowej pizzy ? Przecież ciasto to nic innego niż chleb, a pozostałe składniki raczej też śmieciowe chyba nie są ? Jakby ktoś się chciał już koniecznie przyczepić, to ewentualnie może do sera, ale bez przesady... Moja na 1 urodziny wcinała tort z bitą śmietaną, bananami i truskawkami, uśmiechnięta od ucha do ucha Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 13:09 Żółty ser ma dużo wapnia Odpowiedz Link Zgłoś
mama0507 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 22.01.11, 23:16 Tylko pieczoną w domu, dostają moi chłopcy od ponad 3-go roku życia. Z tym, że dla nich przygotowuję mniejsze i dobieram składniki. Młodszy je wszystko, starszemu przemycam. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 06:28 4-lata w przedszkolu, w domu je tak 2 razy na rok. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 09:49 A ja KUPUJE male pizze dla dzieci. Z serem i pomidorami. Nie umiem i nie chcce mi sie robic pizzy. Odpowiedz Link Zgłoś
misia_matysia Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 11:41 brzegi je od ok 10 mż ale my robimy sami pizzę Odpowiedz Link Zgłoś
belle_amie Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 11:51 moje chłopaki miały chyba 9 miesięcy był to czas kiedy zaczęli raczkować a pewnego dnia nie miałam czasu zrobić sobie i mężowi obiadu i zamówiliśmy pizze a moje dzieci są z takich, że jak ktoś coś do ust bierze to już są obok żeby próbować dostali wtedy gryza z serem i salami a potem rancik do samodzielnej konsumpcji, wcinali aż miło teraz pewnie pozwoliłabym im zjeść kawałek na spółkę jakby nie była za ostra a takiej domowej to ile by chcieli tyle, że oni jak na razie (odpukać) nie mają żadnych problemów z brzuszkami, żadnych uczuleń więc wcinają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga07 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 11:55 Je pizzę jak inne pożywienie "dla dorosłych" od kiedy miała 11-12 mc, tylko nie zawsze jej smakują wszystkie składniki. Pieprzu też się nie boi, w końcu to przyprawa w dodatku poprawiająca trawienie. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 12:04 Mój syn też zjadł w wieku 3 lat, ale zaczęłam się zastanawiać czy to nie za wcześnie, czy to nie aby śmieciowe jedzenie. A co myślicie o pizzy takiej, którą zamawia się na telefon lub z Pizzy Hut? bo mrożona wogóle odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 12:09 "bo mrożona w ogóle odpada" ... no to cie srogo rozczaruje: najwieksze sensacje zoladkowo-jelitowe nasza rodzinka (ja, maz i starszy syn, mloda nie miala, bo miala wtedy jakies pol roku i nie jadla razem z nami tej pizzy) miala po spozyciu wlasnie pizzy "swiezej", na telefon, ze jednej z lepszych pizzeri. Po mrozonych "gotowcach" jeszcze nigdy czegos podobnego nie przezylismy Odpowiedz Link Zgłoś
kunnegunnda Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 13:56 pizza hut o jak makdonald... lepiej z lokalnej pizzerii Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.05.13, 21:47 malwi_31 napisała: > Mój syn też zjadł w wieku 3 lat, ale zaczęłam się zastanawiać czy to nie za wcz > eśnie, czy to nie aby śmieciowe jedzenie. A co myślicie o pizzy takiej, którą z > amawia się na telefon lub z Pizzy Hut? bo mrożona wogóle odpada. Zależy skąd ją zamawiasz. Pizza Hut to nie pizza. To tłusty placek z tłustymi dodatkami, nie nadający się dla dzieci. Dla dorosłych też w sumie nie Nie podałabym też dziecku "pizzy" z sieciówek typu Dominos czy nie daj borze da grasso. Co innego pizzerie z prawdziwego zdarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anettchen2306 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 11:59 Starszy syn pizze polubil gdzies dopiero w wieku 8-9 lat Mlodsza zasmakowala juz w wieku 9-10 mcy. Uwielbiala wszystko, co bylo "pomidorowe", z dodatkiem oregano i bazylii. Pizza jest czestym daniem obiadowym u nas, taka obiadowa robie zawsze sama, obkladam tym, co lubimy i chcemy. Takiego mrozonego "gotowca" corka sprobowala gdzies okolo pierwszych urodzin, moze nieco pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 12:02 Chyba jakoś 2 latka młoda miała jak wzięła kilka gryzów. Odpowiedz Link Zgłoś
kunnegunnda 29 lat skonczylam... 23.01.11, 13:54 jak dziecku dalam., z innymi moglam sie dzielic wczesniej, nie pamietam maly mial powyzej roku, pizza to zdrowko, jak fajnie zrobiona, szczegolnie w domu. zdrowsza niz schabowy albo pierogi Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: 29 lat skonczylam... 23.01.11, 16:43 8-9 m-cy. Pizza jest tez czesto na obiad w przedszkolu/szkole. W domu robimy sami, czasem chodzimy do restauracji, taka sklepowa sporadycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
latosie Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 23.01.11, 19:29 a moje jedzą od życia płodowego ... z pierwszą nic innego mi nie smakowało jak byłam w ciąży ... teraz przy drugim też wcinam pizzę ... a tak sama jadła mniej więcej od roku może ... jak zaczyna się dawać chlebek i bułeczki ... Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 09:29 Sórkę jak miał ok 1,5 roku, a reszte może jadł ze 2 x w życiu do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 16:53 A nawet nie pamiętam. Pierwszy raz jadła jak miała chyba 3 lub 4 lata - raczej okazyjnie chociaż pizzę bardzo lubi. Od tego roku (ma 5 lat) zaczęłam kombinować i robić pizzę w domu - po pierwsze z oszczędnośći, po drugie wiem co tam wrzucam i wydaje mi się o niebo zdrowsza niż kupna. Odpowiedz Link Zgłoś
plusimisi Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 17:55 jakieś 12 mies. robioną przeze mnie w domu, innych nie jadł. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 18:43 18 miesięcy jak Młoda zobaczyła brzegi pizzy i zawołała BUŁA! I je te brzegi ilekroc idziemy na pizzę. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 18:45 12 m-cy Je przynajmniej raz w tygodniu spc.fotolog.com/photo/60/37/113/leneczka/1288504459102_f.jpg . To jedyny sposób, żeby synek zjadł ser i mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 20:54 Ok. roku. Wypiekana przez znajomych Wlochow w takim fajnym kamiennym piecu, mniam Odpowiedz Link Zgłoś
a.nancy Re: W jakim wieku po raz pierwszy dałyście pizzę? 24.01.11, 20:54 kolo roku. pizza z lokalnej pizzerii. mlody uwielbia, chociaz mam wrazenie ze bardziej ze wzgledu na celebracje (frajda dostania kawalka pizzy prosto do lapy zamiast "banalego" widelca czy lyzki) niz samo jedzenie. na poczatku jadl brzegi, teraz juz i srodek. zamawiamy rzadko, max raz w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś