14.03.11, 21:57
na zimno ?
Obserwuj wątek
    • lillylive Re: co z feta 14.03.11, 22:17
      feta,makaron penne,pomidor,oliwki+sos z bazylii i oregano(sałatka)
      • zawszeolga111 Re: co z feta 14.03.11, 22:28
        salatka grecka,tylko w tej postaci wchodzi mi feta.
    • katia.seitz Re: co z feta 14.03.11, 22:35
      Polecam także sałatkę z fasoli (fasola czerwona, biała, flageolet - po jednej puszce każdego rodzaju) z czerwoną cebulką, ogórkiem konserwowym i serem feta. Do tego sos vinaigrette z jakimiś ziołami (np. oregano) i czosnkiem.


    • marghe_72 Re: co z feta 14.03.11, 22:35
      różne różniaste sałatki, makaronowe i nie tylko
      Ja uwielbiam taką:
      ciecierzyca, feta, pomidor, tuńczyk (niekoniecznie), cytryna, musztarda dijon, nieco oliwy
      wariacja na temat fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,64044373,64044373.html

      z bobem
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,75128089,75128089.html
      z kuskusem fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,78107506,78107506.html

      albo sałaty wszelakie, burak, ugotowane ziemniaki (najlepiej młode, ze skórką), feta. Winegret (koniecznie z czosnkiem)


      albo z kalafiorem miszmasz-marghe.blogspot.com/2011/01/kalafior-z-pikantym-pomidorem-i-feta.html

      albo
      miszmasz-marghe.blogspot.com/2010/10/saatka-z-resztek.html
      i
      miszmasz-marghe.blogspot.com/2009/07/co-by-sie-fasolka-nie-zmarnowaa.html
      itp smile
      zimna zupa pomidorowa?
      miszmasz-marghe.blogspot.com/2010/07/uff-jak-goraco.html
      itp

      ps. na ciepło mam zdecydowanie więcej przepisów, więc gdybyś zmienila zdanie.. wink
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: co z feta 14.03.11, 22:51
        chodzi o to, ze jak ja podgrzewam to woda wyplywa z niej...
        • margarettka Re: co z feta 14.03.11, 22:55
          pyszność z fety:
          brokuł ugotowany na półtwardo, prażone płatki migdałów i feta
          do tego lekki sos vinegret
          boskie!
        • marghe_72 Re: co z feta 15.03.11, 17:57
          japanunieprzerywalempanieposle napisała:

          > chodzi o to, ze jak ja podgrzewam to woda wyplywa z niej...

          a jakiej fety używasz?
          • japanunieprzerywalempanieposle Re: co z feta 16.03.11, 06:49
            ;fety; z mlekovity tongue_out
        • a.nancy Re: co z feta 16.03.11, 09:58
          japanunieprzerywalempanieposle napisała:

          > chodzi o to, ze jak ja podgrzewam to woda wyplywa z niej...

          nie podgrzewaj. rozkrusz i posyp gorącą potrawę (np. makaron)
          • kajmanik Re: co z feta 16.03.11, 10:10
            sałata w wykonaniu mojego męża : sałata ( ale tylko rzymska), czarne olliwki, pomidory ( bez skórki), prazone ziarno słonecznika, feta ale starta na grubej tarce - plus oliwa z oliwek,ocet balsamiczny, sól morska, pieprz . boskiewink
    • adellante12 Re: co z feta 16.03.11, 10:22
      Przez nos....
    • thorgalla Re: co z feta 16.03.11, 11:55
      Feta,lekko podgotowany kalafior,pomidor (bez skórki),ogórek długi,jajka na twardo,
      sos majonezowo-śmietanowy (z dodatkiem musztardy).
    • black-cat Re: co z feta 16.03.11, 16:17
      Upiec paprykę (przed pieczeniem posmarować ją oliwą), obrać ze skórki, pokroić w grube paski, posypać fetą, płatkami migdałów, natką pietruszki, polać oliwą, odrobiną soku z cytryny, sól, pieprz do smaku.
    • black-cat Re: co z feta 16.03.11, 16:20
      Sałatka z grillowanych/pieczonych warzyw: Upiec paprykę, bakłażana (przed upieczeniem przekroić wzdłuż na pół i posmarować oliwą), cukinię (patrz bakłażan), czerwoną cebulę (też wcześniej posmarować oliwą), po upieczeniu paprykę obrać ze skórki, pokroić, wymieszać. Posypać fetą, skropić oliwą i sokiem z cytryny, sól, pieprz do smaku.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka