edytkaq 12.12.05, 12:07 Jaką lubicie? jaka pasuje do ekspresu ciśnieniowego? Jestem nowicjuszką i nie mam pojęcia, zawsze piłam rozpuszczalną. Pomózcie się zdecydować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi683 Re: LavAzza Carmencita:) 12.12.05, 13:15 Swietna kawa malo jej sypiesz ale jest baradzo delikatna Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Jacobs-zielony n/t 12.12.05, 18:19 akurat żaden Jacobs nie nadaje się do ekspresu cisnieniowego Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Jacobs-zielony n/t 15.12.05, 20:59 Jacobs zielony jest kwaśny - moim zdaniem nie nadaje się do niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella Re: Jaka kawa najlepsza? Kawa sypana? 12.12.05, 13:14 Już wcześniej Ci odpisałam na temat kawy Uwielbiam kawę z ekspresu ciśnieniowego. Szkoda tylko, że ekspres mam kiepski, nie ma 15 barów( i to widać i czuć))) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenamk Re: Jaka kawa najlepsza? Kawa sypana? 12.12.05, 18:28 Jeśli chodzi o kawy do ekspresu ciśnieniowego to musi to byc kawa grubo- mielona. Z dostępnych w marketach jest Lavazza, idee cafe. Na rynku i w lepszych sklepach są jeszcze inne,ale dużo droższe. Jak na razie z kilku gatunków kawy jaki wypróbowaliśmy Lavazza złota jest najlepsza. smakowała nam też kawa o nazwie Moreno.Kawy do ekspresów cisnieniwych są generalnie dużo droższe niż pozostałe. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Jaka kawa najlepsza? Kawa sypana? 12.12.05, 21:20 Jeżeli w twoim mieście jest sklep Tchibo z kawą, polecam kawy stamtąd, mielone na miejscu, mają specjalną kawę do ekspresów ciśnieniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Jaka kawa najlepsza? Kawa sypana? 12.12.05, 21:49 to zalezy od ekspresu - czy mielona czy ziarnista ziarnista lepsza.. swiezo zmielona smakuje znacznei lepiej niz zmielona iks tygodni/ miesiecy wczesniej a jaka marka? sama muzisz znalexc taką, która Tobie bedzie odpowiadac my lubimy kawy włoskie , niekoniecznie lavazzę Odpowiedz Link Zgłoś
milku90 Re: Jaka kawa najlepsza? Kawa sypana? 04.05.23, 08:13 No ja bezapelacyjnie mogę powiedzieć, że najlepsza to jest kawa speciality. Dla nieobeznanych z tematem poradnik: kliknij tutaj, rzeczowo i na temat co to jest kawa speciality. Ja powiem tyle, że kupując taką kawę, wiemy dokładnie, za co płacimy. Jej smak jest nieporównywalny do tych z marketu, polecam spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś