Dodaj do ulubionych

babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór

IP: *.* 15.03.03, 16:45
Witajcie!Tyle fajnych dań zjadłam dzięki temu forum,że postanowiłam dorzucić cos od siebie.Nie jestem fachowcem od ciast ale to jest pycha i zawsze wychodzi!2szkl mąki pszennej1szkl cukru pudruszczypta soli2 łyżeczki proszku do pieczenia1szkl oleju1szkl Adwocataskórka z cytrynycukier+jaja+sól-utrzećdo masy dodać olej i ajerkoniak-utrzećdodać mąkę i proszek oraz skórkę-j.wpiec ok 50-60min w 170stopniachNaprawdę pycha-ajerkoniak dodaje fajnego smaku i zapachu...Można polać polewą najlepiej cytrynowąSmacznego!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość edziecko: ganga Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór IP: *.* 15.03.03, 17:40
      a ile jajek?
    • Gość edziecko: ZuziaZwierzchowska Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór IP: *.* 15.03.03, 18:32
      O rany!!! jajka 4! Dobrze,że zauważyłaś!! Sorry-gdzieś mi się schowały-dziękuję
    • Gość edziecko: aronka Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór IP: *.* 16.03.03, 17:05
      Zrobiłam! :bounce: Z polewą czekoladową, bo taką najbardziej lubimy. Właśnie spróbowaliśmy, jeszcze ciepła!!! Ale tak pachniała, że nie wytrzymaliśmy!!!!!! Mniam.......... :benetton:Zuzia, jesteś wielka! :jap:
      • Gość edziecko: ZuziaZwierzchowska Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór IP: *.* 16.03.03, 18:29
        Cieszę się ogromnie,że smakowała!! Prawda,ze ten zapach jest super? Pozdrawiam!
    • dorusia Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór 19.04.03, 11:32
      zrobiłam tę babę,wyszedł mi klasyczny zakalec,pierwszy raz w życiu!! moja córka
      myślała że to nadzienie,bo nigdy zakalca nie widziała a ma 11 lat.
      Wydaje mi się że wszystko dobrze zrobiłam,może za szybko wyjęłam z piekarnika?
      pomóżcie bo nie spocznę świątecznie póki nie zrobię porządnej
      pozdrawiam Dorota
      • zuzia_i_werka Re: babka z Ajerkoniakiem na miły wieczór 19.04.03, 16:58
        Jejku!! Jak mi przykro!! Przecież ona zawsze wychodzi.Naprawdę nie wiem co
        powiedziec,nawet po daniu tego postu jeszcze ją robiłam i też wyszła.A dałaś
        jajka?Bo w pierwszym zapomniałam napisać o jajach i potem dopisywałam.W
        przepisie jest 4 ale ostatnio miałam tylko dwa i tez wyszła.Ja pieke zawsze ok
        45-60 min na oko.Naprawdę strasznie mi przykrosad(
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka