niki2002 19.12.03, 15:40 Może ktoś zna jakiś pyszny przepis na sałatkę z tuńczykiem ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nika791 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 19.12.03, 18:16 ja znam taki: jedna puszka tuńczyka w sosie własnym jedna puszka kukurydzy (najlpesza jest boduelle) 1 średnia cebulka sok z 1/2 średniej cytryny do miski przekładasz tuńczyka dodajesz do tego odsączoną kukurydzę, a następnie drubniutko pokrojoną cebulkę. Mieszasz wszytsko dokładnie a następnie skrapiasz sokiem z cytryny. Jeszcze raz mieszasz. Do tego bagietka - pycha z tych proporcji moga się najeśc dwie dorosłe osby pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga173 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 23.12.03, 23:19 -2 saszetki ryżu(ugotować) -puszka kukurydzy -1 tuńczyk w oleju(kawałki) -1 cebulka -majonez -sól,pieprz Ugotowany ryz mieszasz z kukurydzą,cebulką(pokrojoną w kostkę)oraz tuńczykiem (olej z puszki troszkę odlewasz)mozna ewentualnie dodac ogórka konserwowego pokrojonego w kostkę.Potem przyprawy,majonez i sałatka pyszna Aga Odpowiedz Link Zgłoś
ja275 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 23.12.03, 23:48 kapusta pekinska, kukurydza tynczyk w sosie oleju sos vinegre kapuste kroisz w paseczki, dodajesz odsaczona puszke kukurydzy, potem puszke tynczyka lub dwie w zaleznosci od proporcji tj ilosci kapusty pekinskiej ( tunczyka nalezy odcedzic z oleju ) po prostu wylac olej z puszki, a na koniec polewasz to sosem vinegre po prostu pychotka Odpowiedz Link Zgłoś
renata444 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 28.12.03, 09:34 Układamy warstwami: 2 ogórki zielone w kostkę 1 Twarożek Babuni ugnieciony 2 tuńczyki w oleju 4 jajka 1 puszka kukurydzy (odlać wodę, przepłukać koniecznie) 3 łyżki majonezu i 1/2 kubka śmietany 18% polać (ew. jogurt) Na 3 godz. do lodówki. Pycha Odpowiedz Link Zgłoś
ewusiek Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 28.12.03, 09:45 tuńczyk w wodzie (ew. w sosie własnym) torebka ryżu kukurydza ok. 5 ogórków kiszonych natka majonez, sól, pieprz, odrobina musztardy smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
mamajulki5 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 05.01.04, 21:38 Jedna puszka tuńczyka w sosie własnym Jedna puszka kukurydzy 4 jajka (ugotowane na twardo i posiekane w kostkę) 4 ogórki kiszone lub korniszony (obydwie wersje są dobre. Ogórki również pokrojone w kostkę Majonez, odrobinę musztardy Sól pieprz. Wszystko połączyć i zajadać. Odpowiedz Link Zgłoś
umargos Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 06.01.04, 02:38 Puszka tuńczyka w sosie własnym puszka kukurydzy (cała), puszka groszku (niecała), puszka czerwonej fasoli (cała) papryka (np po połowie czerwonej, zielonej, żółtej i pomarańczowej; mozna też nie szaleć z kolorami i sałatke zrobić mniej pstrokatą) 1-2 ugotowane na twardo jajka majonez, sól, pieprz, sól ziołowa (lub ziółka w niewielkiej ilości) i czosnek (mój mąż dodaje taki z torebki, zeby nie było zbyt intensywnie czosnkowe) Tuńczyka odsączyć rozdrobnić, papryke pokroić w kosteczke, kukurydza, groszek, fasola - odsączyć, jajka dość drobno posiekać (pokroić)...wymieszać, doprawić, dodać majonez a potem na dwie godzinki do lodówki.Sałatka pycha (nawet w wersji bardzo kolorowej). Pozdrawiam Ula Odpowiedz Link Zgłoś
domali Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 06.01.04, 10:15 To i ja dorzucę swoją... a właściwie mojego męża... - puszka tuńczyka - kukurydza - fasola czerwona - groszek - ewentualnie marchewki z puszki (takie malutkie, bonduelle robi...) - przyprawy: majonez, łyżka musztardy, sól i pieprz Odpowiedz Link Zgłoś
barbarka13 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 10.01.04, 15:59 Najszybsza sałatka świata: -puszka tuńczyka w sosie własnym -puszka kukurydzy -puszka ananasów (mogą być od razu krojone jak nie to pokroić i dodać do reszty) -półtorej łyżki majonezu -szczypta soli.trochę pieprzu,wymieszać Super smaczna!!!!!!!!!! Pozdrawiam Barbarka Odpowiedz Link Zgłoś
korelia72 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 21.01.04, 14:16 1 tuńczyk w kawałkach (nie w płatkach)w sosie własnym lub oleju ok. 200 g żółtego sera (starty na grubej tarce), cebula w drobną kostkę (około połowy-trzeba próbować i w razie czego dołożyć), ogórek kwaszony w drobną kostkę(dosyć dużo-sałatka musi byc zakwaszona), majonez, szczypta pieprzu Polecam i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zelmerek1 Re: Przepis na sałatkę z tuńczykiem 24.01.04, 07:51 Moja tez jest świetna: puszka tunczyka w oleju puszka kukuryszy 4 jajka na twardo ogórki kiszone lub konserwowe żółty ser pokrojony w drobną kostkę por (nie żałować pora) Wszystko pokroić wymieszać i dodać trochę majonezu. Też wychodzi pycha, aha jeszcze popieprzyć i doprawić do smaku. Odpowiedz Link Zgłoś