Dodaj do ulubionych

Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o...

26.04.10, 14:32
powodzenia Jarek!
Obserwuj wątek
    • yulek_cezar Fajno! 26.04.10, 14:33
      Czy ktoś jeszcze wątpi w to, kto zostanie prezydentem?
      • Gość: michal Re: Fajno! IP: 199.4.23.* 26.04.10, 14:38
        jesli znow prezydentem zostanie kaczynski to kochany narodzie
        jestescie stadem baranow a moje resztki przywiazania do ojczyzny
        zanikna juz kompletnie i zostane na emigracji przez kolejne 5 lat..
        • Gość: !!! Re: Fajno! IP: 68.168.212.* 26.04.10, 14:47
          gazeta usuwa wszystkie niewygodne im posty non stop.
          • misiuras Re: Fajno! 26.04.10, 16:05
            Z kim teraz Jarosław zawiąże sztamę? Z Lepperem juz nie. Z Giertcyhem? Tez nie.
            Zostaje jeszcze: Korwin-Mikke, Kononowicz, Ikonowicz, Ziętek, ...więcej
            oszołomów nie pamiętam.
            Ale to co mnie cieszy to widok członków PiS, którzy juz butelki odbijają, że
            pozbęda sie kaczynskiego z funkcji prezesa! W koncu w pisie szansa na swobode
            mysli, dialog, wielofrakcyjnosc, swobodę poglądów, własne zdanie, moze jakies
            lepsze stanowisko? Moze nowe władze? moze wielkie zmiany? W koncu okaze sie ze
            PiS jest tak samo liberalne jak PO i tak naprawde to wiekszosc posłów PiS -
            mysli tak samo jak Donald Tusk i PO!. Juz wkrótce okaze sie, że Jarosław
            zostanie sam...Partia dała jasny sygnał: Odejdź dziadu z funckji...
            • kato28 Re: Fajno! 26.04.10, 16:19
              Rydzyk.
            • klarysa1111 Nie fajno! 26.04.10, 16:33
              Dokładnie. Mam nadzieję, że zmienią ton wypowiedzi. Że będzie w nich
              jakaś merytoryczna treść, a nie tylko ubliżanie i puste krytykowanie
              innych. Może bez tego buraka PiS wyjdzie na ludzi.
            • fly8171 LPR jest zajęte przez PO!!!! 26.04.10, 16:36
              • Gość: lpro Re: LPR jest zajęte przez PO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 20:52
                Przepraszam! Mamy wybrać Jarka by uratować PiS, w którym nie
                jesteśmy,z którym nic nas nie łaczy i którego mamy już
                przetestowanego?
                Komorowski - 49%
                Jarosław K. - 30% ?
          • business3 Cenzura Urbana przy GW to pikuś. Pan Pikuś! 26.04.10, 21:53
            Cenzura Urbana przy GW to pikuś. Pan Pikuś!

Gość portalu: !!! napisał(a):

> gazeta usuwa wszystkie niewygodne im posty non stop.
        • ventus_historicus PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 14:50
          Uważam za zasadne zadanie poniższych pytań, by nie okazało się, że jedynymi
          winnymi katastrofy w Smoleńsku będą piloci.

Jaki był wpływ presji sytuacyjnej na decyzje podjęte przez pilotów?

1. Jaka instytucja ułożyła plan wizyty Prezydenta RP w Katyniu bez uwzględnienia
          rozwiązań awaryjnych biorących pod uwagę możliwość wystąpienia złych warunków
          atmosferycznych uniemożliwiających bezpieczne lądowanie w Smoleńsku?

Zgodnie z wypowiedzią ministra Witolda Waszczykowskiego zastępcy szefa BBN za
          opracowanie programu wizyty odpowiadał Prezydent RP z innymi instytucjami
          (jakimi instytucjami? Wiceszef BBN nie wie, czy nie chce powiedzieć?)
          źródło: TVP1 Warto rozmawiać 22.04.2010 (~38minuta)

Zgodnie z wypowiedzią płk. Tomasza Pietrzaka poprzedniego dowódcy 36 SPLT za
          organizację wizyt Prezydenta RP za granicą odpowiada Kancelaria Prezydenta.
          Zgodnie z jego słowami Kancelaria Prezydenta odpowiada nawet za załatwianie
          odpowiednich zgód i kontakty ze służbami MSZ kraju docelowego.
          źródło: TVN24 Rozmowa Rymanowskiego 22.04.2010 godzina 21.33

Zgodnie z dokumentami zamieszczonymi na stronach internetowych Sejmu RP za
          harmonogram czasowy wizyt i wybór miejsc lądowania odpowiada Kancelaria
          Prezydenta RP określając to w zamówieniu ZOOP. źródło:
          orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/08690964
          2. Jakie były przyczyny opóźnienia startu samolotu z Prezydentem z Okęcia w
          stosunku do planowanej godziny wylotu. Planowana godzina wylotu z Okęcia - 07.00
          czasu polskiego, faktyczna godzina wylotu z Okęcia: 07.28 czasu polskiego.
          Opóźnienie wylotu dodatkowo zawęziło margines czasowy.

3. Jaka instytucja była organizatorem wizyty Prezydenta RP 10 kwietnia 2010 roku
          w Katyniu i opracowywała listę osób zaproszonych na pokład samolotu? Kto, jako
          najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych PR, zaprosił na pokład jednego samolotu
          wszystkich najwyższych dowódców wojska polskiego?

opracowanie listy zaproszonych osób odpowiadał Prezydent RP i Kancelaria Prezydenta.

(jakimi instytucjami? Wiceszef BBN nie wie, czy nie chce powiedzieć?).
          źródło: TVP1 Warto rozmawiać 22.04.2010

4. Jakie osoby wywierały naciski na pilotów rządowego samolotu Tu-154, w 2008
          roku w trakcie wyprawy Prezydenta RP do Gruzji, by wylądować w Tbilisi, w
          strefie trwającego konfliktu zbrojnego, ryzykując tym samym życie wszystkich
          osób znajdujących się na pokładzie samolotu, zamiast zgodnie z uzgodnionym
          wcześniej planem lotu wylądować Ganji w Azerbejdżanie.

Zgodnie z wyjaśnieniami kapitana Grzegorza Pietruczuka, zawartymi w aktach
          postępowania prowadzonego przez prokuraturę wojskową w 2008 r.
          "Prezydent (Lech Kaczyński) wszedł do kabiny załogi i zapytał: panowie, kto jest
          zwierzchnikiem sił zbrojnych? Odpowiedziałem: Pan, Panie Prezydencie. To proszę
          wykonać polecenie i lecieć do Tbilisi - powiedział Prezydent i wyszedł, nie
          czekając na żadne wyjaśnienia".

5. Czy to nie przypadkiem Prezydent Lech Kaczyński po wylądowaniu rządowego
          Tu-154 w Azerbejdżanie (wizyta w Gruzji w 2008 r.) zapowiadał, że "po powrocie
          do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie", a podczas lotu powiedział o
          dowódcy załogi, że "oficer powinien być mniej lękliwy".

6. Osobiste potwierdzenie prezydenta Lecha Kaczyńskiego w kwestii wywierania
          nacisków na pilotów Tu-154 w 2008 roku. źródło: www.prezydent.pl
          „Była informacja w prasie, że pilot nie usłuchał pańskiego rozkazu. 
          - Ja nie wydawałem rozkazu, ja tylko wydałem polecenia różnym dużo wyższym niż
          pilot oficerom Wojska Polskiego. I oni zresztą zrealizowali moje polecenia i
          wydali rozkaz na piśmie. 
          Pilotowi. 
          - Tak. 
          I pilot nie usłuchał. 
          - I to jest sprawa sytuacji w naszej armii, o której będziemy rozmawiali z
          ministrem Stasiakiem, który też ma tutaj odpowiednie przemyślenia, z szefem
          Sztabu Generalnego”

7. Kto, jeśli nie poseł Przemysław Gosiewski na forum polskiego parlamentu
          oskarżył żołnierza, oficera o tchórzostwo, niesubordynację i odmowę wykonania
          rozkazów? Oskarżył człowieka, który przedłożył troskę o życie powierzonych mu
          pasażerów ponad własną karierę.

8. Z jakiego ugrupowania politycznego jest poseł Karol Karski, który złożył
          zawiadomienie do prokuratury wojskowej o popełnieniu przestępstwa przez pilota,
          kapitana Pietruczuka w postaci odmowy wykonania polecenia Prezydenta L.
          Kaczyńskiego nakazującego pilotowi lądowanie w Tbilisi.

PYTAM, jak takie słowa Prezydenta RP, najwyższego zwierzchnika polskich sił
          zbrojnych, oraz na towarzyszący im później szereg działań mających „ukarać
          niepokornego pilota”, zapamiętał sobie śp. kapitan Protasiuk. Wiadomo, że był
          on drugim pilotem w trakcie „wyprawy do Gruzji”.
          Jak wszystkie wymienione powyżej czynniki mogły wpłynąć na decyzję pilotów o
          podjęciu próby lądowania w Smoleńsku.
          Próby lądowania w warunkach ograniczonej widoczności, we mgle, na
          nieprzystosowanym do takich lądowań lotnisku. Pytam, dlaczego piloci nie
          zaczekali na poprawę warunków atmosferycznych? Dlaczego nie zdecydowali się na
          bezpieczne lądowanie w Moskwie, Witebsku czy Mińsku? Skąd taki pośpiech?
          • ventus_historicus Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 14:57
            A Kancelaria Prezydenta jak milczy tak milczy!
            • Gość: gosc bosman Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk IP: 188.107.121.* 26.04.10, 15:45
              Smiech na caly swiat .W palacu kaczka i dwa koty
          • Gość: economy Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk IP: 68.168.212.* 26.04.10, 15:02
            PO + PiS nie potrafią zarządzać pakowaniem VIPow do środków transportu tak by
            ryzyko nieszczęść dla PANSTWA było minimalne a co dopiero obsadzaniem stanowisk w
            Państwie!

Z dwojga złego PiS lepszy choc dla zwyklego obywatela i jego kieszeni
            najlepszy jest korwin-mikke.INFO
          • maz-47 Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 15:07
            Na te wszystkie kwestie najlepszą odpowiedź dostaniemy podczas kampanii wyborczej.
            Nie wydaje mi się, by oponenci Jarkacza mieli jakiekolwiek skrupuły z
            podnoszeniem takich kwestii...
          • pandor Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 15:44
            ventus_historicus napisał:

> Uważam za zasadne zadanie poniższych pytań, by nie okazało się, że
            jedynymi
            > winnymi katastrofy w Smoleńsku będą piloci.

Odpowiedzialnosc za Smolensk to zlekcewazenie przepisow
            miedzynarodowego ruchu lotniczego!!!

Tylko w Polsce czeka sie na oficjalny komentarz od dnia katastrofy.
            Caly swiat juz sie dowiedzial - polska koltuneria czeka na to co w
            przyszlosci powiedza!!!
            Poki co glosuje sie na Jarka bo jego brata ktory winny jest
            katastrofie nie ma.
            Po smierci Stalina, babcie odmawialy rozaniec za to by poszedl
            do nieba wiec dlaczego nie powiesc sobie na scianie portret jarkacza.
          • iwona1013 Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 17:01
            Co za bzdury wypisujesz że to Prezydent kazał lądować, co ma
            Tibilisi do Smoleńska??? Nawet jeśli w 2008 kazał lądować w Tibilisi
            to napewno nie było mgły!!! i gdyby to Prezydent kazał lądować w
            Smoleńsku to szybciutko by to ujawnili , bo wtedy napewno nie był by
            pochowany na Wawelu!!!Jasne cokolwiek by się nie działo to wszystko
            Pis!! Poczekajcie wy wszyscy teraz właśnie PO pokaże co
            potrafi ,teraz zrobi dopiero piekło na ziemi a wy wszyscy będziecie
            prosić o pomoc Boga by się te piekło skończyło.Wszyscy macie klapki
            na oczach i radzę na nie przejrzeć puki nie jest jeszcze za późno!!

• starveling Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 17:23
              iwona1013 napisała:

> Co za bzdury wypisujesz że to Prezydent kazał lądować, co ma
              > Tibilisi do Smoleńska???

Ma i to wiele - świadom hecy, jaki wokół załogi i jej ówczesnego dowódcy rozpętali posłowie PiS, mjr Protasiuk starał się wylądować ZA WSZELKĄ CENĘ!!!
            • Gość: asa Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 19:56
              Iwonko
              Właśnie dlatego nie ujawnili kto kazał lądować w Smoleńsku,żeby na Wawelu
              pochować Prezydenta,a klapki na oczach masz ty .To jakiś fanatyzm z twojej strony.
          • kremilek Re: PiS a odpowiedzalność za Smoleńsk 26.04.10, 23:28
            ventus_historicus napisał:

> Uważam za zasadne zadanie poniższych pytań, by nie okazało się, że
            jedynymi
            > winnymi katastrofy w Smoleńsku będą piloci.
            >
            > Jaki był wpływ presji sytuacyjnej na decyzje podjęte przez pilotów?
            (...)

Ty faktycznie jesteś jakimś debilem. Ile razy można wklejać we
            wszystkich możliwych wątkach te pytania? To już nawet nie jest
            spamowanie, to obłęd jakiś. Człowieku idź do psychiatry.
        • Gość: Radek 30 To zostań tam i myj gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:14
          nawet końca swojego życia myc gary dla Anglików a oni beda
          traktowali cie
          jak obywatela nawet nie drugiej bo obywatelami drugiej kategori u
          nich sa Pakistanczycy i Hindusi tacy jak ty to obywatle 3
          kategori.Wiem bo bardzo dobrze bo w 2007r bylem na stażu w banku
          HSBC UK i widziałem tą pseudo inteligencje która wtedy tak lucznie
          głosowała na Tuska.
          • Gość: michal Re: To zostań tam i myj gary IP: 199.4.23.* 26.04.10, 15:47
            skoro tu byles to powinienes wiedziec ze nie kazdy polak myje gary i
            wsrod holoty co sie na wyspy zjechala sa tez ludzie wyksztalceni
            ktorzy potrafia cos tutaj osiagnac. a jesli jestem obywatelem 3
            kategorii to tych 11 anglikow z 15 osobowego wydzialu ktorego jestem
            szefem musi naprawde skrecac z zawisci..

jest mi w anglii wyjatkowo dobrze, lepiej niz wiekszosci tutaj
            urodzonych. tylko ze sie kolegom z pracy nawet nie przyznaje ze
            odkladam co moge i za rok najdalej dwa chce wrocic do kraju bo
            tesknie za nim i chce zeby moja niedawno narodzona corka wychowywala
            sie tam gdzie ja, wsrod rodziny i rodakow i w ojczystym jezyku.
            tylko nie wiem czy przelkne kolejne 5 lat wstydu za prezydenta
            mojego kraju.

na tuska glosowalem TYLKO dlatego ze nie nazywal sie kaczynski.
            • Gość: Radek 30 Re: To zostań tam i myj gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:01
              W sumie może zle to napisalem.Jezeli cie obraziłem przepraszam
              zrobiłem to nieswiadomie ale czlowieku na jezeli zaglosowales na
              Tuska tylko dlatego ze nie nazywa sie Kaczynski to przepraszam ale
              naprawde nie masz zielonego pojecia o tym co sie dzieje lub co sie
              dzialo w Polsce przez ostatnie lata.Ja bede głosował na Kaczynskiego
              nie dlatego ze jestem jego wielkim zwolennikiem ale dlatego ze mam
              pewnosc i za jego rzadow nie bedzie spotkan na cmentarzu Tuska i
              Komorowskiego kolegow ktorzy beda sobie zalatwiali ustawy.Przyklady
              ZBYCHA,RYCHA,MIRA i Grzesia.
              • Gość: michal Re: To zostań tam i myj gary IP: 199.4.23.* 26.04.10, 16:28
                zaglosowalem wtedy na PO (zanim obecne afery powychodzily) bo
                stwierdzilem ze musze choc troche pomoc przeszkodzic w ponownym
                dojsciu do wladzy partii ktora weszla w koalicje z lepperem i
                giertychem. i nigdy o tym nie zapomne. i warto bylo stac wtedy pol
                dnia w kolejce.

jak byly wybory prezydenckie to glosowac nie moglem bo bylem w USA i
                za duzo zachodu dla mnie wtedy bylo zeby to zalatwic. a jak
                zobaczylem wyniki to sie zalamalem i wtedy postanowilem ze zawsze
                bede glosowal zeby potem sumienie miec chociaz czyste.

teraz jak pojde na wybory prezydenckie to zaglosuje przeciwko
                kaczynskiemu bo:

1. to wstyd ze korzysta z tragicznej smierci brata dla wlasnych
                celow politycznych i niech nie pi... o ' kontynuowaniu misji'.
                zazdroscil zawsze leszkowi ze byl prezydentem i teraz moze ziscic
                marzenie

2. nie chce sie przez kolejne 5 lat wstydzic za swojego prezydenta

3. jak MUSZE wybrac jakies gowno z kupki gowien, to wybieram to
                najmniej wstretne
              • Gość: bella piko Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 21:33
                Radek! Twoja niewiedza i naiwność mnie osłabia.
                www.fakt.pl/Rozwod-w-rodzinie-Wassermana-,artykuly,65872,1.html
              • Gość: agatka Re: To zostań tam i myj gary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 23:17
                Radziu, za to będzie pobudka o 5:30. Gratuluję wyboru.
          • Gość: Mixx Re: Nie kazdy "myje gary"! IP: 132.170.10.* 26.04.10, 15:56
            "Wiem bo bardzo dobrze bo w 2007r bylem na stażu w banku
            HSBC UK i widziałem tą pseudo inteligencje która wtedy tak lucznie
            głosowała na Tuska."

Byles na "stazu w banku", a po polsku do tej pory poprawnie pisac
            nie potrafisz!
            • Gość: Radek 30 Re: Nie kazdy "myje gary"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:05
              Nie rozumiem tutaj twojej sugesti.Mogł bys mi to jasniej wytłumaczyc
              co to ma to zaistniałej sprawy.Czy w banku ktos ma mi robić dyktando?
          • Gość: kuternoga Jarek ale nie podniecaj sie tak strasznie! IP: *.superkabel.de 26.04.10, 15:59
            tu nie chodzi o pseudo inteligencje a o ludzi ktorzy przejrzeli na oczy i ktorzy
            zrozumieli ze glosowanie na kaczynskiego jest totalna porazka dla naszego kraju
            bo zamiast gonic europe stalismy sie krajem III swiata, zacofanym i cofajacym
            sie w przeszlosc
        • Gość: wyemigrant to emigruj IP: *.aon.edu.pl 26.04.10, 15:17
          tu długo jeszcze nie będzie płacone dobrze za zmywanie garów. Masz dar (gar), wykorzystaj go.
          • Gość: Radek Re: to emigruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:21
            100/100Hahaha pojechales nieudacznikowi na maksa.Pozdrawiam.
          • Gość: michal Re: to emigruj IP: 199.4.23.* 26.04.10, 15:54
            nic innego oprocz 'garow' nie potrafisz napisac zawistny polaczku?
            chcialbys myc takie 'gary' jak ja myje..
            • Gość: Radek 30 Re: to emigruj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:07
              Hahahahaha pozdrawiam i życze szybkiego awansu!!!
              • Gość: do Radka 30 Re: to emigruj IP: *.gorzow.mm.pl 29.04.10, 13:51
                Do Radka 30. A co ty takiego w tej POlsce robisz że jesteś taki
                ważny? I obrażasz innych. Lepiej być tam pomywaczem za 1000 funtów
                (ja nie byłem, nie jestem i nie będe bo mam fach w ręku) niż tu
                jakimś wyrobnikiem za 700 zł. Ty myślisz że jak nie będziesz miał
                znajomości albo tatusia forsiatego to awansujesz albo cię dyrektorem
                gdzieś zrobią? O ty naiwniaczku. Nawet w banku będziesz tylko
                pomietłem najniższego szczebla. O co się kłócić? Czy Kaczyński czy
                Tusk to w tym kraju nigdy nie będzie lepiej. Przyjdzie taki czas że
                ambitni i zaradni opuszczą tą zieloną wysepke szczęścia a zostanie
                tylko pospolita biedota i nieudaczniki chodzące co 4 lata na wybory
                i liczące że jakiś prezydencik będzie rządził dla nich a nie dla
                siebie i swoich partyjnych kolesiów. Produkujące kolejne pokolenia
                takich samych niedorajd. I będa pracować patriotycznie na bande
                cwaniaczków-wyzyskiwaczy, będą narzekać, politykować i klepać biede
                i powtarzać swą nędzarską maksyme: "Eeeee tam pane. Co zrobim? Trza
                robić i tyla"
        • Gość: Toja Re: Fajno! IP: *.internetia.net.pl 26.04.10, 15:19
          A to się czeka na emigracji żeby Polacy Tobie drogę usłali różami? to siedź
          sobie dalej,bo My Naród Wielki i do baranów nie podobny.
        • Gość: fajno Re: Fajno! IP: 188.33.35.* 26.04.10, 15:25
          W ciągu kilku godzin PiS zbierze 100 tysięcy podpisów obywateli. Niesamowite jak jednoczymy się po tragedii . Wreszcie w kraju musi zapanować Prawo i Sprawiedliwość widać polacy bardzo chcą tego.
          • Gość: fela Re: Fajno! IP: *.aster.pl 26.04.10, 15:41
            obyś nie pożałował tego prawa i sprawiedliwości, gdy zaczną się znowu szykany, pomówienia, wyssane z palca oskarżenia, to jest łamania prawa.
            Miejmy nadzieję, że naród wybierze rozsądnie.
          • Gość: nocnik z tobą Re: Fajno! IP: *.lublin.mm.pl 27.04.10, 00:02
            Frajerów wszędzie pełno.
            • Gość: Bernard Koniecznie glosowac!!!! IP: 139.142.162.* 27.04.10, 03:09
              Hey,
              Nie pozwolic by fanatycy nawet zblizyli swojego "krola" do Zamku...
              Jeden Kaczynski to dla Polski bylo za duzo..
              :)
        • Gość: zyzio231 Re: Fajno! IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 26.04.10, 15:30
          bez wielkiej szkody możesz zostać do końca życia. A tak swoją drogą to Michnik i
          Agora ma chyba monopol na prawdę i racje
        • domarilla Re: Fajno! 26.04.10, 15:32
          Powodzenia.
        • Gość: Mixx Re: Fajno - czyzby??? IP: 132.170.10.* 26.04.10, 15:48
          "jesli znow prezydentem zostanie kaczynski to kochany narodzie
          jestescie stadem baranow a moje resztki przywiazania do ojczyzny
          zanikna juz kompletnie i zostane na emigracji przez kolejne 5 lat.."

Podpisuje sie w 100% pod tym postem!

P.S. Niestety, partie typowo populistyczne zdobywaja wciaz
          w Polsce bardzo wysoki stopien popularnosci... Niestety!!!
          • Gość: pelel Re: Fajno - czyzby??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:03
            zostań do śmierci na emigracji.
        • Gość: Łowca lamerów Hipokryzja IP: 217.116.101.* 26.04.10, 15:53
          Z jednej strony publicznie, na pokaz: "ogłoszę kandydowanie dopiero po
          pogrzebie, bo wcześniej nie wypada", a z drugiej strony po cichutku: "ludzie,
          zbieramy podpisy".
          Karty do zbierania podpisów powinny być wydawane dopiero po ogłoszeniu
          kandydowania, powinny być odpowiednio oznaczone, aby kogoś nie kusiło podmieniać
          je z wcześniej wypełnionymi.
        • za_krzewski Re: Fajno! Bijmy brawo glupocie... 26.04.10, 15:57
          Jesli ktos chce upadku Polski to niech glosuje na kacza ubecje!!!
        • Gość: lech Re: Fajno! IP: 195.245.213.* 26.04.10, 16:09
          ... i nie wracaj juz chłopie, zostań tam, na tym zmywaku i myj,
          chłopie, myj talerze angolom... :))
          • Gość: michal Re: Fajno! IP: 199.4.23.* 26.04.10, 16:31
            nastepny... innej emigracji niz 'na zmywaku' twoj prosty umysl
            wyobrazic sobie nie moze?
            • codein Re: Fajno! 26.04.10, 17:15
              Gość portalu: michal napisał(a):

> nastepny... innej emigracji niz 'na zmywaku' twoj prosty umysl
              > wyobrazic sobie nie moze?

Prosty, zawistny polaczek nigdy nie dopuści do myśli scenariusza, w którym komuś
              innemu jest lepiej niż jemu. To chyba oczywiste? Mnie rodziciel też sugerował
              rejteradę z kraju, ale jestem naiwna i nie posłuchałam. Może, jeśli Jaro wygra,
              przebierze się miarka ;). Powodzenia za granicą!
          • Gość: zawra Re: Fajno! IP: *.chello.pl 26.04.10, 19:46
            a Ty człowieku na zasiłku siedzisz za 500złotych albo na etacie 1400zł netto i
            myślisz ze z PISem złapałeś Pana Boga za nogi? Buhahaha żal mi Cię i przestań z
            nerwowej zazdrości cieszyć mordkę bo nawet do zmywania garów się nie załapiesz
            na Wyspach
        • mniammniam3 Re: Fajno! 26.04.10, 16:11
          Gość portalu: michal napisał(a):

> jesli znow prezydentem zostanie kaczynski to kochany narodzie
          > jestescie stadem baranow a moje resztki przywiazania do ojczyzny
          > zanikna juz kompletnie i zostane na emigracji przez kolejne 5 lat..

Polacy są nieobliczalni, nie życzę Ci tego (i sobie też), ale
          niewykluczone, że ostatnie rzady PiSu niczego naszych rodaków nie
          nauczyły. Jeśli mlaskacz zostanie preziem, żegnajcie reformy i
          modernizacja kraju. Testament polityczny Lecha, czyli nieustanne weto,
          skutecznie odbierze rządowi chęci do jakiegokolwiek działania. Kolejne 5
          lat straconych. Za dwa lata mamy w Polsce Grecję.
        • Gość: kwak_mlask_cmok Re: a durnie juz stoja.. IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 17:09
          dla tych wszystkich co stoja w tej kolejce na oszykowej i gdzietam jeszcze mam przyjacielskie pozdrowienie..

SPIEPRZAĆ DZIADY!!!!!!!!!!!!

buhahaha
          • zawra Re: a durnie juz stoja.. 26.04.10, 19:58
            hehe pięknie napisane, popieram!!!!
      • naczelny_troll_forum Gorzów zawsze był ubecko-lewacko-pisowski 26.04.10, 14:40
        Gorzów zawsze był ubecko-lewacko-pisowski.
      • cloudynek Re: Fajno! 26.04.10, 14:40
        Nie wiem jak inni, ale ja nie wątpię, że Komorowski :)
      • charnel Re: !Fajno 26.04.10, 14:42
        Będzie ubaw :)
      • andzia311 Re: Fajno! 26.04.10, 15:12
        yulek_cezar napisał:

> Czy ktoś jeszcze wątpi w to, kto zostanie prezydentem?

Prosze jaki patriotyzm i jednosc nawet berety pozdejmowali.
        Ja,na ich miejscu do bym szla na kleczkach...
      • xab Re: Fajno! 26.04.10, 15:53
        yulek_cezar napisał:

> Czy ktoś jeszcze wątpi w to, kto zostanie prezydentem?

Ja watpie w to ze ludzie nagle stracili pamiec i owczym pedem poleca
        glosowac na jarkacza.
        Stawia sie goracy wielbiciele radiomaryjni, moze akowcy i patyzanci
        bo to ich opiekun ale reszta spoleczenstwa powie zdecydowanie NIE.
        • tosza13 Re: Fajno! 26.04.10, 16:38
          xab napisał:

> yulek_cezar napisał:
          >
          > > Czy ktoś jeszcze wątpi w to, kto zostanie prezydentem?
          >
          > Ja watpie w to ze ludzie nagle stracili pamiec i owczym pedem
          poleca
          > glosowac na jarkacza.
          > Stawia sie goracy wielbiciele radiomaryjni, moze akowcy i
          patyzanci

> bo to ich opiekun ale reszta spoleczenstwa powie zdecydowanie NIE.

Właśnie, to są zwolennicy PO. Najbardziej mnie zabolało
          >Stawia sie akowcy i patyzanci<
          To jest szacunek do ludzi którzy walczyli o wolną Polskę
          Wstyd i hańba. Nawet GW to dostrzegła bo tego postu już niema.
        • mniammniam3 Re: Fajno! 26.04.10, 16:40
          xab napisał:

> Stawia sie goracy wielbiciele radiomaryjni, moze akowcy i patyzanci
          > bo to ich opiekun ale reszta spoleczenstwa powie zdecydowanie NIE.

Akowcy nie wszyscy, ci z Africa Korps raczej nie. No chyba, że to będzie
          Volkskaczlista
          • Gość: hcularak B.Blida, 96 ofiar w Smolensku... IP: *.w86-219.abo.wanadoo.fr 26.04.10, 19:48
            Czy to nie chec zaistnienia w sondazach doprowadzila do tych
            dramatow? Jaka cene niektorzy sa w stanie zaplacic za zdobycie
            wladzy?
      • Gość: Jasny Janek Re: Cudownie! WSI24 i Służba Bezpieczeństwa Gazety IP: 151.193.120.* 26.04.10, 16:10
        WSI24 i Służba Bezpieczeństwa Gazety muszą kipieć z przerażenia, naród się
        budzi, naród podnosi głowę.
        Mimo morza pomyj i kłamstw, prawda zaczyna zwyciężać.
        Komorowski ze swoją charyzmą może być działaczem powiatowym, nic więcej.
      • Gość: gorszy Polak Re: Fajno! IP: *.ujk.edu.pl 26.04.10, 16:19
        Ciemny lud to kupił! Zobaczcie tylko kto w tych kolejkach stoi... Koniec żałoby
        i sentymentów KACZYNSKI WYP....AJ!!!!!!!!
    • agniea Brawo ma pan moj glos ! 26.04.10, 14:34

• ursynow33 Re: Brawo ma pan moj glos ! 26.04.10, 20:13
        agniea napisała:

>
        ALE NIE MOJ

pl.wikipedia.org/wiki/Spieprzaj_dziadu
        www.polonica.net/Kim_sa_Kaczynscy.htm
    • miszczu.pll Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów 26.04.10, 14:34
      • Gość: malek julek Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 26.04.10, 14:38
        ...a w kolejce same babuszki i dziadunia, bo im Jarek stary porządek obiecuje
        przywrócić ...wiemy już kto wygra wybory... niestety... to będzie taka sama
        niespodziewanka jak w starciu Tusk vs Kaczyński w 2005r.
        • Gość: irosław Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 14:42
          A kto miał byc w kolejce o 13:57 jak nie babcie i dziadki??
          • Gość: młody_pl Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 22:25
            babcie i dziadki tak ale wsród tych sa twoja babcia i dziadek.oni budowali polske
      • Gość: j Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów IP: *.vlan189.corcoran.lubman.net.pl 26.04.10, 14:38
        Nie, to GW, TVN itp uważają Polaków za idiotów (chociaż mam
        wątpliwości czy aby nie mają racji?).
      • Gość: souths Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów IP: 82.177.188.* 26.04.10, 14:49
        2 dni po katastrofie wiedzialem ze bedzie kandydowal i od razu wiedzialem ze wlasnie tak bedzie uzasadnial swoja decyzje! Dziady,dziady dziady!!!
      • ursynow33 Re: Kaczyński nadal uważa Polaków za idiotów 26.04.10, 20:06
        PO TRUPACH DO CELU NA WAWEL OBOK BRATA!
    • sop3 PiS powinien pilnować liczenia głosów w komisjach 26.04.10, 14:35
      bo inaczej policzą POwcy
      • skullder Re: PiS powinien pilnować liczenia głosów w komis 26.04.10, 14:40
        Spokojnie, dopilnują. A jak będzie za mało, to wzorem byłego koalicjanta w rządzie PiS trochę "się dopisze".
      • sop3 Albo miszczu.pll 26.04.10, 14:41
      • Gość: hektor Re: PiS powinien pilnować liczenia głosów w komis IP: *.gorzow.mm.pl 26.04.10, 14:46
        Kiedy w chacie pusta micha - bierz telefon dzwoń do rycha!
        Myślę, iż wszystkich nas dotknęło doświadczenie porażających faktów z
        komisji hazardowej na temat sielankowej pomocy DLA BIZNESU ze strony
        polityków PO - w roli kelnerów sprawdzili się cudownie.
        Strach pomyśleć co będzie gdy wujek Bronek na urzędzie siędzie -nie
        chodzi mi wcale o spotkania na cmentarzu ów przecież nie był tam ni
        razu.
        • Gość: jood Re: PiS powinien pilnować liczenia głosów w komis IP: *.md4.pl 26.04.10, 16:46
          Powiedz mi, co takiego Platformerski ZAŁATWILI branży hazardowej. Tylko nie pisz mi bzdur o spotkaniu na cmentarzu czy wyciągu dla Sobiesiaka, tylko konkrety - ustawy, przepisy.
    • rst-ep Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:39
      kaczyński u bram!!!!!!!!!!! do boju którzy chcecie bronić
      Rzeczypospolitej przed tyrnią i szowinizmem pisowskim. nie pozwólmy
      uczynic z Polski drugiej Białorusi. polacy do urn!!! Głosujcie na
      kogo chcecie byle nie na tych oszoomów
      • Gość: jureg Re: Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano IP: *.chello.pl 26.04.10, 15:16
        Spokojnie, w porywach bedzie 30%
    • roll Tak Jareczek mądry a wszyscy inni głupi. 26.04.10, 14:40
      Na szefa kancelarii planuje Leppera.
      • Gość: grr a na pierwsza dame kota alika IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 26.04.10, 15:07
        a na szefa bbn-u groznego giertycha
        • Gość: jood Re: a na pierwsza dame kota alika IP: *.md4.pl 26.04.10, 16:48
          Co ty, Giertych zostanie doradcą do spraw wizerunku - mundurki ma obcykane. Szefem BBN-u zrobią Macierewicza, będzie musiał dopilnować, żeby spalono wszystko, co trzeba z ukradzionych akt komisji weryfikacyjnej.
    • grubymisiek1 Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:40
      Atak klonów.
    • a_psikapsik Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:40
      Uff , i dobrze bo Lis musiałby sobie odgryżć język
    • grisza14 Musieli zaczac wczesniej, bo nie maja poparcia WSI 26.04.10, 14:41
      Powodzenia Panie Jaroslawie - razem do zwyciestwa.
      • Gość: anka A pierwszą damą która z Pań zostanie ????? IP: 80.50.234.* 26.04.10, 14:45
        • bronimir Re: A pierwszą damą która z Pań zostanie ????? 26.04.10, 14:54
          Tylko nie Pań, tylko nie Pań. Jarek nie z tych. Brutalu.
          • Gość: ha Re: A pierwszą damą która z Pań zostanie ????? IP: *.aster.pl 26.04.10, 16:20
            ale ma kota, który może być płci żeńskiej
        • awatar_sm Według "Corriere Della Sera" Anne Applebaum 26.04.10, 14:55
          bedzie Pierwszą Damą w Polsce. Z dnia 24.04.10
          <www.rmf24.pl/fakty/swiat/news-wloski-magazyn-czy-w-polsce-
          pierwsza-dama-bedzie,nId,274251>

Berlousconi i wywiad włoski mogą wiedzieć coś więcej o przyczynach
          katastrofy TU 154, lot 101. ?
        • Gość: grr kota na pierwsza dame! IP: *.25.106.2.unregistered.k.pl 26.04.10, 15:04
          jaro nie chce byc gorszy i tez chce spoczac na wawelu, stad decyzja ;)
        • Gość: jood Re: A pierwszą damą która z Pań zostanie ????? IP: *.md4.pl 26.04.10, 16:50
          Jak to kto - Mamusia.
      • Gość: hahaha Re: Musieli zaczac wczesniej, bo nie maja poparci IP: 195.138.200.* 26.04.10, 14:47
        W Białymstoku już we wtorek 20.04 na wystawieniu trumny Putry w Pałacu Branickich krążyły listy 'in blanco' i były zbierane podpisy... niezła jazda ;-(
      • Gość: Mixx Re: Musieli zaczac wczesniej, bo nie maja poparcia IP: 132.170.10.* 26.04.10, 16:02
        Obaj Kaczynscy pokazali juz co potrafia! Czyzbys cierpial na
        okresowe zaniki pamieci PiSuarczyku "grisza"???
    • patthecat TU-154, TAM-154, trumna jeszcze nie pod ziemią... 26.04.10, 14:42
      ...a haczor jedzie po bandzie na całego... :D
      • Gość: Mixx Re: A Jaroslaw K. gra na uczuciach... IP: 132.170.10.* 26.04.10, 15:50
        "jesli znow prezydentem zostanie kaczynski to - kochany narodzie
        jestescie stadem baranow..."

Jeszcze raz w pelni podpisuje sie pod powyzsza wypowiedzia!!!
        • whalerinne Re: A Jaroslaw K. gra na uczuciach... 28.04.10, 16:54
          Mixx napisał(a):

> "jesli znow prezydentem zostanie kaczynski to - kochany narodzie
          > jestescie stadem baranow..."
          >
          > Jeszcze raz w pelni podpisuje sie pod powyzsza wypowiedzia!!!

Ja tez, i jesli prezydentem zostanie Jarek K. to znowu sie zacznie prezydenckie veto dla kazdej reformy, wtedy niech ci co na niego glosowali mieja pretensje do siebie jesli nie beda mogli znalezc pracy w kraju albo beda zarabiali grosze. PiS niestety udowodnil ze oprocz czystek etc. to nic nie umieja zrobic.
    • kashubka Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:42
      no i co z tego, ze wczesniej zbierano podpisy? przeciez kazdy wiedzial ze tylko Jarka moga wystawic, nikt inny nie bedzie mial szans, poza tym w jakiej wielkiej tajemnicy skoro tylko jego brano pod uwage od 2 tygodni?? co wy chrzanicie??
    • po_strach wazne by nie dac sie sprowokowac do nienawisci.... 26.04.10, 14:42
      ... bo takiej kampani chce PO. Zaraz wyplyna palichamy, niesioly i zaczna
      rzucac blotem. Jarek nie daj sie.
    • konigin Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:43
      Oni te głosy zbierali już w czasie histerii narodowej.
      • domarilla Re: Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano 26.04.10, 15:51
        Może i ty lepiej jedź sobie za granicę i nie wracaj tu, skoro Naród
        polski wyzywasz od histeryków, a tragedię narodową nazywasz
        histerią.
    • awatar_sm GWno hańbę narodową ujawniło 26.04.10, 14:44
      to zbieranie wcześniejsze podpisów, kiedy zwołają Trybunał Stanu ?
      • Gość: le ming Re: GWno hańbę narodową ujawniło IP: *.aster.pl 26.04.10, 14:54
        Zbieracze podpisow zachowali sie jak hieny cmentarne, ale za sam brak
        przyzwoitosci pod Trybunal Stanu sie nie idzie...
    • maz-47 Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:45
      Tylko nie Jarkacz!
      Polska drugi raz takiego eksperymentu nie przetrzyma.
      Kadencja jaśniepana Lecha skończyła się tragicznie. Lepiej drugi raz nie kusić
      losu...
      • zawra Re: Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano 26.04.10, 20:05
        maz-47 napisał:

> Tylko nie Jarkacz!
        > Polska drugi raz takiego eksperymentu nie przetrzyma.
        > Kadencja jaśniepana Lecha skończyła się tragicznie. Lepiej drugi raz nie kusić
        > losu...

Ze wszystkich znanych na świecie przypadków bliźniaków jednojajowych w momencie gdy umierało jedno z bliźniąt, drugie również odchodziło z tego świata bardzo szybko.To jakieś metafizyczne siły czy jakoś tak to zwą... nie chcę nic mówić, czas pokaże jak badania mają się do rzeczywistości
    • oberon1 Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:46
      Boze miej Polske w swojej opiece inie pozwol na takiego prezydenta
    • awatar_sm Teoria nie tylko spiskowa - korzyści (7) 26.04.10, 14:46
      Komu katastrofa przyniosła realne korzyści ?
      Dla Rosji -
      - W katastrofie wyeliminowano uznawaną przez Kreml za wrogą elitę
      polityczną (Jarosław Kaczyński nie poleciał tym rejsem przez
      przypadek) i wojskową Polski. Pozostałe frakcje polityczne PO, SLD,
      PSL deklarują ugodową politykę wobec Kremla.
      - Wyeliminowanie z życia politycznego Europy i świata rzecznika i
      obrońcy niezależności krajów uznawanych przez Kreml za "swoją strefę
      wpływów"
      - Przejęcie pełni władzy w Polsce przez frakcje Donalda Tuska,
      deklarującą ugodową i przyjazną Kremlowi politykę gospodarczą i
      wojskową w okresie przejmowania prze Rosję dominacji energetycznej w
      Europie zachodniej i wschodniej i rozstrzygania instalacji
      antyrakietowej baz amerykańskich w Polsce.

W Polsce -
      - Przejęcie pełni władzy państwowej, wojskowej i parlamentarnej
      przez frakcję Donalda Tuska
      - Urzedy - UPR +kancelaria, URM +kancelaria, Prokuratura,
      Sądownictwo, KGP, BBN, ABW, CBŚ, CBA, IPN?, NBP?, Dowództwa
      wszystkich rodzajów wojsk, SGWP, Sejm + komisje sejmowe,
      - Władza parlamentarna - Senat (opluwanie nie ich Marszałka Senatu
      Borusewicza już się zaczęło (od prowokacji dziennikarza rosyjskiego),
      - Wyciszenie i zakończenie prac komisji afery hazardowej - afera
      hazardowa mogłaby doprowadzić do dymisji rządu Donalda Tuska
      • Gość: Iron Re: Teoria nie tylko spiskowa - korzyści (7) IP: 81.219.145.* 26.04.10, 14:58
        Wszystkie teorie sa kretynskie, ale to czyste hipotezy wiec nawet nie ma sie co
        rozpisywac, bo to jak tworzenie nowej teorii wzglednosci. Jest tylko jeden fakt,
        ktory faktem nie jest. Moj drogi autorze poprzedniego postu, Bogdan Borusewicz
        JEST z PO.
      • led47 Re: Teoria nie tylko spiskowa - korzyści (7) 26.04.10, 17:36
        Przecież za kadencji premiera Jaroslawa K. PiS mial to wszystko..
        I oddal za friko dzięki Genialnemu Strategowi (tfu!)
    • ventus_historicus odpowiedzialność PIS za katastrofę w Smoleńsku 26.04.10, 14:47
      Uważam za zasadne zadanie poniższych pytań, by nie okazało się, że jedynymi
      winnymi katastrofy w Smoleńsku będą piloci.

Jaki był wpływ presji sytuacyjnej na decyzje podjęte przez pilotów?

1. Jaka instytucja ułożyła plan wizyty Prezydenta RP w Katyniu bez uwzględnienia
      rozwiązań awaryjnych biorących pod uwagę możliwość wystąpienia złych warunków
      atmosferycznych uniemożliwiających bezpieczne lądowanie w Smoleńsku?

(jakimi instytucjami? Wiceszef BBN nie wie, czy nie chce powiedzieć?)
      źródło: TVP1 Warto rozmawiać 22.04.2010 (~38minuta)

Zgodnie z wypowiedzią płk. Tomasza Pietrzaka poprzedniego dowódcy 36 SPLT za
      organizację wizyt Prezydenta RP za granicą odpowiada Kancelaria Prezydenta.
      Zgodnie z jego słowami Kancelaria Prezydenta odpowiada nawet za załatwianie
      odpowiednich zgód i kontakty ze służbami MSZ kraju docelowego.
      źródło: TVN24 Rozmowa Rymanowskiego 22.04.2010 godzina 21.33

Zgodnie z dokumentami zamieszczonymi na stronach internetowych Sejmu RP za
      harmonogram czasowy wizyt i wybór miejsc lądowania odpowiada Kancelaria
      Prezydenta RP określając to w zamówieniu ZOOP. źródło:
      orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/08690964
      2. Jakie były przyczyny opóźnienia startu samolotu z Prezydentem z Okęcia w
      stosunku do planowanej godziny wylotu. Planowana godzina wylotu z Okęcia - 07.00
      czasu polskiego, faktyczna godzina wylotu z Okęcia: 07.28 czasu polskiego.
      Opóźnienie wylotu dodatkowo zawęziło margines czasowy.

3. Jaka instytucja była organizatorem wizyty Prezydenta RP 10 kwietnia 2010 roku
      w Katyniu i opracowywała listę osób zaproszonych na pokład samolotu? Kto, jako
      najwyższy zwierzchnik sił zbrojnych PR, zaprosił na pokład jednego samolotu
      wszystkich najwyższych dowódców wojska polskiego?

opracowanie listy zaproszonych osób odpowiadał Prezydent RP i Kancelaria Prezydenta.

(jakimi instytucjami? Wiceszef BBN nie wie, czy nie chce powiedzieć?).
      źródło: TVP1 Warto rozmawiać 22.04.2010

4. Jakie osoby wywierały naciski na pilotów rządowego samolotu Tu-154, w 2008
      roku w trakcie wyprawy Prezydenta RP do Gruzji, by wylądować w Tbilisi, w
      strefie trwającego konfliktu zbrojnego, ryzykując tym samym życie wszystkich
      osób znajdujących się na pokładzie samolotu, zamiast zgodnie z uzgodnionym
      wcześniej planem lotu wylądować Ganji w Azerbejdżanie.

Zgodnie z wyjaśnieniami kapitana Grzegorza Pietruczuka, zawartymi w aktach
      postępowania prowadzonego przez prokuraturę wojskową w 2008 r.
      "Prezydent (Lech Kaczyński) wszedł do kabiny załogi i zapytał: panowie, kto jest
      zwierzchnikiem sił zbrojnych? Odpowiedziałem: Pan, Panie Prezydencie. To proszę
      wykonać polecenie i lecieć do Tbilisi - powiedział Prezydent i wyszedł, nie
      czekając na żadne wyjaśnienia".

5. Czy to nie przypadkiem Prezydent Lech Kaczyński po wylądowaniu rządowego
      Tu-154 w Azerbejdżanie (wizyta w Gruzji w 2008 r.) zapowiadał, że "po powrocie
      do kraju wprowadzimy porządek w tej sprawie", a podczas lotu powiedział o
      dowódcy załogi, że "oficer powinien być mniej lękliwy".

6. Osobiste potwierdzenie prezydenta Lecha Kaczyńskiego w kwestii wywierania
      nacisków na pilotów Tu-154 w 2008 roku. źródło: www.prezydent.pl
      „Była informacja w prasie, że pilot nie usłuchał pańskiego rozkazu. 
      - Ja nie wydawałem rozkazu, ja tylko wydałem polecenia różnym dużo wyższym niż
      pilot oficerom Wojska Polskiego. I oni zresztą zrealizowali moje polecenia i
      wydali rozkaz na piśmie. 
      Pilotowi. 
      - Tak. 
      I pilot nie usłuchał. 
      - I to jest sprawa sytuacji w naszej armii, o której będziemy rozmawiali z
      ministrem Stasiakiem, który też ma tutaj odpowiednie przemyślenia, z szefem
      Sztabu Generalnego”

7. Kto, jeśli nie poseł Przemysław Gosiewski na forum polskiego parlamentu
      oskarżył żołnierza, oficera o tchórzostwo, niesubordynację i odmowę wykonania
      rozkazów? Oskarżył człowieka, który przedłożył troskę o życie powierzonych mu
      pasażerów ponad własną karierę.

8. Z jakiego ugrupowania politycznego jest poseł Karol Karski, który złożył
      zawiadomienie do prokuratury wojskowej o popełnieniu przestępstwa przez pilota,
      kapitana Pietruczuka w postaci odmowy wykonania polecenia Prezydenta L.
      Kaczyńskiego nakazującego pilotowi lądowanie w Tbilisi.

PYTAM, jak takie słowa Prezydenta RP, najwyższego zwierzchnika polskich sił
      zbrojnych, oraz na towarzyszący im później szereg działań mających „ukarać
      niepokornego pilota”, zapamiętał sobie śp. kapitan Protasiuk. Wiadomo, że był
      on drugim pilotem w trakcie „wyprawy do Gruzji”.
      Jak wszystkie wymienione powyżej czynniki mogły wpłynąć na decyzję pilotów o
      podjęciu próby lądowania w Smoleńsku.
      Próby lądowania w warunkach ograniczonej widoczności, we mgle, na
      nieprzystosowanym do takich lądowań lotnisku. Pytam, dlaczego piloci nie
      zaczekali na poprawę warunków atmosferycznych? Dlaczego nie zdecydowali się na
      bezpieczne lądowanie w Moskwie, Witebsku czy Mińsku? Skąd taki pośpiech?
      • ventus_historicus Re: odpowiedzialność PIS za katastrofę w Smoleńsk 26.04.10, 14:58
        Zastanawiające jest w tym kontekście milczenie Kancelarii Prezydenta RP!
      • awatar_sm Teoria nie tylko spiskowa - piloci (1) 26.04.10, 14:58
        Czy Polscy piloci to idioci ?
        W mediach polskich i rosyjskich o pilotach :
        nie znają języków, nie znają liczb po rosyjsku - Rosjanin mówi piat'-
        to sr.ać ?, nie znają terenu lądowiska pomimo że lądowali tam trzy
        (3) dni temu, nie korzystają z systemów lotniska, nie korzystają z
        systemów pokładowych, podejmują lądowanie wbrew procedurom - w
        kakofonii dźwięków alarmowych - w lasach, setki metrów od pasa
        startowego,
        - zaraz po starcie wyłączają systemy bezpiecznego lądowania i
        systemy wczesnego ostrzegania,
        - w czasie lotu kierują się poleceniami Prezydenta, Premiera nie,
        który co chwilę wsadza łeb do kabiny pilotów po coś - takie
        zachowanie pilotów i Prezydenta obwieszczają codziennie w różnych
        mediach dyżurni dziennikarze, dyżurni mędrcy krajowi, były
        Prezydent, obecnie mędrzec Europy Pan Wałęsa oraz były Premier Pan
        Miller
        - nie korzystają z map lądowania przysłanych przez Rosję dla
        pilota, opisujących m.in. wysokość lądowania,
        - przed lądowaniem pilot wychyla łeb z kokpitu żeby dojrzeć pasa a
        jak nie dojrzy to i tak ląduje na czuja
        - w dniu 24.04.10 rosyjski KAM podaje, że systemy były włączone i
        działały do ostatniej chwili
        - - w dniu 25.04.10 Rzeczpospolita powołując się na opinię
        rosyjskiego byłego pilota wojskowego ze Smoleńska (bez nazwiska)
        sugeruje, że pilotów ogłupiło niestandardowe ustawienie radiolatarni
        lotniska, w dniu 25.04.10 media, orientując się w głupocie tezy,
        podają nazwisko pilota. Na forum GWna po jednodniowej obecności
        kłamliwej i niezgodnej z dowodami symulacji lotu, przywrócono
        26.04.10 pierwotną, równie kłamliwą i bzdurną symulację lotu z
        podejściem do lądowania.
        static.rmf.pl/rmf_fm/store/analiza2.jpg
        static.rmf.pl/rmf_fm/img/schemat.jpg
    • tow.ortalion No to żegnaj Jaruś! Fajnie było. 26.04.10, 14:48
      Pozdrów tam Leppera i Giertycha w panteonie IV RP, do którego trafisz po
      przegranych wyborach.
    • kunande Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:48
      Pan prezes powinien uszanować tragedię brata i wycofać się z
      polityki aby nie zniszczyć tego dobrego co w ostatnich dniach pisano.
    • mocny_full Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:48
      przecież było wiadomo, że będą zbierać wcześniej. Tylko naiwni myśleli, że
      zaryzykują, że nie uda im się zebrać podpisów
    • wladekryba Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano o... 26.04.10, 14:49
      jaja se robią jakby to było nie wiadomo co.cały PIS to wielkie szambo razem z
      szefem
    • Gość: tomasoburkaso Re: Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano IP: 87.205.144.* 26.04.10, 14:49
      Co za news! Trybuna Ludu naszych czasów. Mistrzyni insynuacji! Szczere gratulacje.
      Na cześć Waszego duchowego patrona Jerzego Urbana. Hip hip Hurra
    • Gość: le ming Re: Wybory 2010: Na Kaczyńskiego podpisy zbierano IP: *.aster.pl 26.04.10, 14:51
      Cyborg, nie czlowiek; zero ludzkich uczuc. Po trupach do celu. PiSowi
      gratulujemy kandydata.
      • turbo-liberal To jest właśnie Jarosław Żelazny. 26.04.10, 23:47
        To jest właśnie Jarosław Żelazny, zwany także Niezłomnym (to ze względu na stalowy kręgosłup moralny)
        Zawsze zatroskany, zawsze na pierwszym miejscu Polska.
        Zasępiony, z zachmurzonym czołem, wzrokiem wybiegający daleko w przyszłość.
        Taki jest właśnie Jarosław Żelazny!

:P
        • Gość: nicelus Re: To jest właśnie Jarosław Żelazny. IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.10, 22:00
          turbo-liberal napisał:

> To jest właśnie Jarosław Żelazny,
          > zwany także Niezłomnym ...

przeciwnicy woleliby go innego...
          • e_werty Re: To jest właśnie Jarosław Żelazny. 29.04.10, 23:00

Jedno logo wygrało... ciekawe jak drugie?

Logo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka