Dodaj do ulubionych

w Polsce nie ma liberałów

17.08.11, 15:29
Wg diagramu Davida Nolana.
Obserwuj wątek
    • Gość: login_t Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.11, 16:42
      Najlepszy jest Ghandi w SLD.
    • Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 17:19
      czyżby hitler i stalin byli bardziej religijni, klerykalni i konserwatywni benedykt XVI?

:)

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 18:19
      a w którym miejscu jest gazeta wyborcza? zabrania nie tylko myśleć i mówić, ale i słuchać.

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 19:25
      1. czy klasyfikacja jest według tego co partia mówi, czy według tego co partia robi? u platformy obywatelskiej są to dwie różne rzeczy.

2. gdzie jest oś prawdy, uczciwości, sprawiedliwości, ścigania korupcji, &. i przeciwna do niej oś tuszowania afer, niesprawiedliwości, przekrętów, lewego finansowania partii, kłamstw wyborczych, &.? można dorysować w górę i w dół, a wtedy diagram będzie trójwymiarowy.

• klodawa1952 Re: w Polsce nie ma liberałów 17.08.11, 20:58
        > 1. czy klasyfikacja jest według tego co partia mówi, czy według tego co partia
        > robi? u platformy obywatelskiej są to dwie różne rzeczy.
        Nie tylko platformy to dotyczy aczkolwiek masz racje, ze u nich jest to najbardziej widoczne.
        • Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.11, 09:03
          klodawa1952 napisał:

> Nie tylko platformy to dotyczy aczkolwiek masz racje,
          > ze u nich jest to najbardziej widoczne.

akurat znalazłem niemiecką stronę z żydowskimi dowcipami.

rozmowa na peronie.
          - "dokąd jedziesz?"
          - "do warszawy, drewno kupić."
          - "po co to kłamstwo? ja wiem przecież: jeżeli mówisz, że jedziesz do warszawy drewno kupować, to w rzeczywistości jedziesz do lwowa zboże sprzedawać. przypadkowo wiem, że ty rzeczywiście jedziesz do warszawy drewno kupić. dlaczego więc kłamiesz?"

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.11, 09:04
            obawiano się pogromu. ponieważ kozacy nie tylko mordowali, ale i gwałcili, zostały młode żydowskie dziewczynki starannie schowane. do schowka przepycha się też stara żydówka. dziewczynki się zdziwiły: "ależ babciu, czego ty się obawiasz?" "a co?"- odparła obrażona starsza pani - "nie ma starych kozaków?"

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.11, 09:21
              manewry w izraelu. jeden most przez rzekę ma (na potrzeby manewrów) szyld: "ten most jest wysadzony." przez lornetkę, ze swojego wzgórza, dowódca patrzy oburzony, gdyż mimo tego szyldu jeden oddział maszeruje przez most. niezwłocznie wsiada do swojego jeepa i jedzie żołnierzy siarczyście opierdzielić. z bliska widzi, że oni niosą transparent z napisem: "my płyniemy."

• blic Re: w Polsce nie ma liberałów 17.08.11, 21:34
      Być może oczekiwania prawdomówności polityków nie idą w parze z inteligencją.
      www.eschaton.pl/post/54427716/Narodowy-Test-Inteligencji-2004-sympatie-polityczne-a
      • Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 17.08.11, 23:34
        blic napisał:

> Być może oczekiwania prawdomówności polityków nie idą w parze z inteligencją.

gdyby inteligencja była przeciwieństwem uczciwości, to takie miasta jak gorzów, czy wałbrzych, byłyby głównymi ośrodkami życia intelektualnego w polsce.

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 18.08.11, 08:40
        był kiedyś w kownie pechowy żyd, który nie mógł się wzbogacić. co tylko miał, wszystko wydał. przeważnie na dobroczynne cele. potem się dziwł, dlaczego jemu tak źle się wiedzie. poza tym irytowało go, że ten niewykształcony chajim-note był tak bogaty. pewnego razu, gdy go spotkał, zapytał:

- "reb chajim-note, niech pan mi wyjaśni proszę, dlaczego pan stał się tak bogaty, a ja mimo moich starań pozostaje biedny?"

ten bogaty odpowiedział:

- "jak pan chce zostań bogaty, kiedy pan wydaje swoje pieniądze na dobroczynność? jeżeli ktoś chce zostać bogaty, to pierwsze dziesięć lat musi być świnią."

- "no a potem?"

- "zostaje już tak?"

• Gość: leniutko Re w Polsce oj w polsce IP: 82.177.57.* 19.08.11, 07:38
          A złodziej i liberał to to samo ? Bo złodziei jest pełno miasta i państwo okradane jest na wszelkie możliwe sposoby. czasem nawet złodzieje się szarogęszą i są autorytetami dla wielu naszych ziomali?
          • Gość: nicelus Re: Re w Polsce oj w polsce IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.11, 08:53
            leniutko napisał:

> A złodziej i liberał to to samo ?

jest taka różnica, jak między grzesznikiem i cadykiem. rabin tak to wytłumaczył:

"nie ma ludzi wolnych od grzechu. jednak jest różnica między cadykiem i grzesznikiem. jak długo cadyk żyje, wie że grzeszy. jak długo grzesznik grzeszy, wie że żyje."

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.11, 10:35
        blic napisał:

www.eschaton.pl/post/54427716/Narodowy-Test-Inteligencji-2004-sympatie-polityczne-a
        jeżeli chodzi o poparcie inteligentnych ludzi, to prowadzi unia polityki realnej. to się pokrywa z moimi obserwacjami. wśród moich dobrych znajomych, ci inteligentni są zwolennikami janusza korwin mikke, a ci mniej inteligentni popierają sld. poza tym pan rafał zapadka wygrał w gorzowie zawody w pisaniu dyktanda, więc coś w tym chyba jest.

• Gość: nicelus Re: w Polsce nie ma liberałów IP: *.dip.t-dialin.net 19.08.11, 11:38
      interpelacja radnego:

- "panie burmistrzu, sąd stwierdził, że splądrował pan kasę naszego miasta".

odpowiedź burmistrza:

- "no i? przecież, jeżeli jestem burmistrzem tego miasta, to nie mogłem plądrować kasy innego."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka