calama 02.08.07, 10:45 Poprosimy o relacje z sali rozpraw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budrys77 Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 02.08.07, 11:00 Szczerze powiedziawszy niesmaczna wojenka. Jeden na własną rękę bawi się w IPN i publikuje dane osobowe, drugi zachowuje się skandalicznie grożąc pobiciem. No a jeśli rzeczywiście doszło do publikacji danych Wieczorka, to nie dziwię się, że Duckbuster się doigrał. No i przerażające jest, jeśli można po znajomości pozyskać dane z Urzędu Miasta! Ps. na poznańskim placu Wolności ciągle można zapoznać się z legalna wystawą zorganizowaną przez IPN. Może lepiej tą drogą? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: login_tymczasowy Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.dsl.pipex.com 02.08.07, 11:13 "Sprawdzono i zweryfikowano wszystkie wpisy "duckbustera". W ten sposób ustalono numer IP komputera, z którego pisał "duckbuster"." Wyborcza kapuje! Najpierw wtopiono Opena, teraz Duckbustera, zwanego Duckbasterem. Czy Wyborcza kapuje na polecenie z Warszawy, czy to inicjatywa lokalna? Czy obowiazek czy postepek obywatelski? Wieczorek, przy aprobacie wielu, rozpoczal na wlasna reke lustracje i dekomunizacje. Gdyby polskie Sejmy i Rzady zrobily to wczesniej Wieczorek i jego scenty nie zaistnialby w Gorzowie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: login_tymczasowy Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.dsl.pipex.com 02.08.07, 11:20 A, nawiasem, znowu okazalo sie, ze autorytety zwalczajace lustracje sa osobiscie zainteresowane zamknieciem i utopieniem wszystkich teczek. Duckbuster to syn ubeka, prof. Iwanek z Katowic to kapus. blog.rp.pl/wildstein/2007/08/02/w-krolestwie-iwanka/ To staje sie powoli regula. Odpowiedz Link Zgłoś
martha4 Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 02.08.07, 14:17 Trudno być anonimowym w internecie. Zwłaszcza będąc gorzowianinem :) Uwieńczeniem procesu powinna być publikacja pełnego imienia i nazwiska oraz wizerunku tego internauty w prasie. Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 02.08.07, 14:23 Gość portalu: login_tymczasowy napisał(a): > Wyborcza kapuje! Przecież wyraźnie napisano, że prokuratura prowadzi śledztwo. Prawo polskie zmusza providerów i właścicieli portali do znacznie większej uległości wobec organów ścigania, niż jakieś tam IP. Śmieszne jest tylko to, że tak długo "nie udawało się ustalić". Najwyraźniej rzeczywiście na początku olali Wieczorka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Joooko Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:30 Wieczorek to świr i tyle. Chory człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: takijeden Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 12:12 Chory na sprawiedliwość i prawdę? Szkoda, że ta "choroba" nie jest zaraźliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
vito14 Sławomir Wieczorek - opoka prawych i sprawiedliw. 02.08.07, 14:32 A to zwykły paser, chodzący po Gorzowie i sprzedający kradzione perfumy, kremy i salami. Podwójna moralność Wieczorka innych oskarża a sam jest zwykłym przestępcą, kręcącym "lody" na boku w dodatku siedząc na zasiłku, a cała reszta ucziwych na niego płaci. Ciekawe dlaczego nim pan prokurator się nie zainteresuje. Ale co tu się dziwić jak przykłady idą z góry były wicepremier z 4 wyrokami też publicznie pozostałych wyzywał od przestępców. Art. 291. § 1. KK. Kto rzecz uzyskaną za pomocą czynu zabronionego nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Julek Re: Sławomir Wieczorek - opoka prawych i sprawied IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 14:42 Wieczorek nie chodzi po Gorzowie bo duck chce mu wklepać.Czyli odciał go od zródła dochodu.Dlatego jest chyba taki ciety na gościa.A poza tym z postów wynika że też jest niezrównoważony psychicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gnoić uboli Re: Sławomir Wieczorek - opoka prawych i sprawied IP: *.gorzow.mm.pl 02.08.07, 16:23 śmiechu warte posty,indywidua podejzanej konduity wypowiadaja się na temat czegoś (honor, uczciwość, itp.) o czym nie mają zielonego pojęcia.A poza tym należałoby w końcu udupić UBoli. Nalezy się to nam wszystkim i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: wirtualny Re: Sławomir Wieczorek - opoka prawych i sprawied IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 12:16 Spoko, a ciebie widziałem, jak chodzisz w okolicach dworca z tabliczką "zrobię dobrze za 3zł". Widzisz, w internecie można napisać wszystko, ale nie oczekuj od innych, że w podobne bajeczki na słowo uwierzą. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek UBecki oszczerco!!! 28.08.08, 01:44 Proszę od kilku dni, abyś się wreszcie przedstawił, a nie skrywał za monitorem komputera. Odpowiedz Link Zgłoś
surma_bojowa Re: UBecki oszczerco!!! 28.08.08, 06:04 A może by tak sławek_wieczorek ujawnił wreszcie prawdę o uczestnictwie swojej najbliższej rodziny w komunistycznym systemie zniewolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
r.baginski Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 02.08.07, 17:26 I choć nie zmieniam zdania, że od Wieczorka capi jak nie wiem co, to akurat za tą akcję należy go pochwalić. PO PIERWSZE - czerwony podszył się pod jarosława Porwicha. POD DRUGIE - dobry czerwony to martwy czerwony, a przynajmniej unieszkodliwiony procedurami prawnymi. PO TRZECIE - Ojej, nie lubię chwalić Pana Wieczorka, podoba mi się jego determinacja. PLUS dla Wieczorka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Łukasz W. Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:34 Bagiński nie broń tego świra, bo on i tak będzie na ciebie pluł. To mutant: takie skrzyżowanie buraka z sadów warzywnych w Różankach ze świnią z chlewów w Santocku. Wieczorek to świt i ciekawe dlaczego nim nie zajęła się prokuratura. A ty Bagiński nie broń go, bo akurat pijałeś z czerwonymi ile wlazło. Sam widziałem jak ledwo trzymałeś się na nogach z derech-Krzyckim z SLD. Zdaje się, że świr Wieczorek sądził się z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 02.08.07, 17:48 "...PLUS dla Wieczorka...." ..niezły obrazek - "Smrodek bagienka wieczorkiem z latajacym kaczorkiem" Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Oto duckbuster: 02.08.07, 18:11 Pisałem już na Forum, że sporo wiem o dzieciach i żonach byłych esbeków, ale oczywiście o tym nie napiszę. Dziś zrobię od tego odstępstwo! Człowiek o pseudonimie "duckbuster" przez wiele miesięcy zamieszczał zaś kłamliwe informacje o moich rodzicach, bracie i siostrze. Nie podejmowałem nawet polemiki z tymi kalumniami, ale u osób znających mój stan rodzinny mogło to wzbudzić podejrzenia, że owe "rewelacje" są prawdą. Duckbuster posunął się również do gróźb karalnych pod moim adresem. Kim jest guru esbeckiej tłuszczy? Kto tak zajadle szydził z przebywającego na emigracji w Stanach Zjednoczonych działacza Ruchu Młodzieży Niezależnej - Grzegorza Sychli? Kto wypisywał niestworzone historie o redaktorze naczelnym Wspólnego Pisma Gorzowskich Młodzieżowych Środowisk Katolickich "Pod prąd" i Doradcy Wojewody Lubuskiego - Mariuszu Zbanyszku? Kto, rejestrując się na portalu "Gazety Wyborczej", podszył się pod personalia Przewodniczącego Zarządu Regionu "Solidarności" w Gorzowie Wlkp. - Jarosława Porwicha? Kto drwił z dawnych działaczy podziemia? KRZYSZTOF SZCZERBICKI 42-letni syn EDWARDA SZCZERBICKIEGO - porucznika zbrodniczej Służby Bezpieczeństwa. W 1994 r. po artykule "Gdzie są chłopcy z tamtych lat" w "Pod prąd", opisującym, co porabiają niektórzy gorzowscy esbecy w nowej Polsce, autorowi artykułu, Mariuszowi Zbanyszkowi, jeden z opisywanych, porucznik Edward Szczerbicki, groził: "Słuchaj! Jak się nie uspokoisz, to kamienie do nóg i skończysz w Warcie jak ten Popiełuszko!" Niedaleko pada jabłko od jabłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Do wiadomości Prokurator Katarzyny Pokorskiej 02.08.07, 18:13 W rozmowie z dziennikarzami "Gazety Wyborczej", "Gazety Lubuskiej", "Ziemi Gorzowskiej" i "Gazety Polskiej" przez kilka miesięcy sugerowałem, że są 2 miejsca, gdzie jest zdeponowany komplet dokumentów, z których duckbuster mógł zaczerpnąć wszystkie dane personalne dotyczące mojej osoby: Lubuski Urząd Wojewódzki i Powiatowy Urząd Pracy. Padały pytania od redaktorów: - A na przykład Urząd Gminy? Odpowiadałem: - Znajdziemy tam adres, PESEL, imiona rodziców czy numer serii dowodu osobistego, ale próżno szukać informacji o moim wykształceniu. Dopowiadałem też: - A w dokumentach na uczelni znajdziemy informacje o mojej edukacji, ale nie odszukamy PESEL-u czy numeru serii dowodu. Podobnież z Urzędem Skarbowym. Uprzejmie informuję, że podejrzany Krzysztof Szczerbicki, pozostający obecnie na rencie, w latach 90. był zatrudniony w Wojewódzkim Urzędzie Pracy w Gorzowie Wlkp. Na Forum zamieszczono również wiejskie plotki dotyczące mojej rodziny, ale stworzono w niej w ten sposób poczucie zagrożenia poprzez ustalenie stanu faktycznego dotyczącego jej członków. Kilka lat temu za moją miedzą wybudował się działacz Sojuszu Lewicy Demokratycznej i wieloletni Dyrektor Powiatowego Urzędu Pracy - Krzysztof Hurka. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Wieczorek głupotą to aż od ciebie bije IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.07, 18:50 1.Najmniej 80% forumowiczów uważa cie za niepoczytalnego. 2.W samych Różankach masz od cholery wrogów także nie dziw sie że twoje dane oraz informacje o rodzinie krąża po necie 3.Jesteś głupim burakiem jesli myślisz ze w ten sposób zrobisz jakąś medialną karierę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: e-kibel Re: Wieczorek głupotą to aż od ciebie bije IP: 213.25.135.* 02.08.07, 19:08 Panie wieczorek. Ściganie ubeków sbeków i gen Jaruzelskiego, to Pana hobby. Nienawiść potężna.Ma Pan moc jak Lord Vader. Ale co tam.Do kościółka wyspowiadać się i oczyścić.Wtedy droga wolna do nieba ;) Żałosna prawica.Nic w tym kraju nie robi, tylko ściga swoich prześladowców. A gospodarka???? Staje!!! PiS myśli, że rozwój gospodarczy to ich zasługa, a to proces wieloletni. PiS LPR SO do jednego wora. Szybkie wybory to konieczność!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: l_t Re: Wieczorek głupotą to aż od ciebie bije IP: *.dsl.pipex.com 02.08.07, 20:11 Gość portalu: Adam napisał(a): > 1.Najmniej 80% forumowiczów uważa cie za niepoczytalnego. A ja mysle, ze tylko jakies 12, gora 12,5 procenta. Odpowiedz Link Zgłoś
veers Re: Wieczorek głupotą to aż od ciebie bije 07.08.07, 12:45 W takim razie proszę wpisać mnie do tych 20%, gdyż postawę pana Wieczorka uważam za wzór do naśladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: Do wiadomości Prokurator Katarzyny Pokorskiej IP: *.chello.pl 02.08.07, 20:43 mam tyle samo lat co Ty. dlaczego po prostu nie wezmiesz sie do pracy tylko zajmujesz sie sprawami sprzed 20tu kilku lat? my mamy szanse cos zrobic. historie zostaw naukowcom i emerytom. ps. nie jestem synem czerwonej burzuazji tylko robotników. To co mam to zawdzieczam kapitalistycznej Polsce i pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Do wiadomości Prokurator Katarzyny Pokorskiej 02.08.07, 22:23 ciekawy , 20 lat ? jaka to historia? bylych esbekow trzeba , jezeli sa winni zbrodni komunistycznych, scigac i karac!!! jak widac i czytac, do dzisiaj groza smiercia (senior sczerbicki), lub pobiciem , junior!!!! bylo nie bylo esbecka rodzinka!!!! i co to czytam? krzysztof szczerbicki , podejrzany o grozby karalne, syn bylego esbeka, grozacego na forum ludziom smiercia! jest w wieku 42 lat rencista!!! w wieku 42 lat!!!! w tym wieku prawdziwy mezczyzna zaczyna dopiero prawdziwe zycie! to gdzie u pana braki panie szczerbicki rencisto? w swerze fizycznej? czy psychicznej? e_kibel! ty nie myl tego , ze ci ewentulnie staje, z tymze gospodarka staje! gospodarka ma sie swietnie e-kibel, nie trzeba na pomoc wzywac bylych esbekow, bo to oni wlasnie maja sie coraz gorzej!!!!! wieczorek to mlody czlowiek, ale jezeli po jego liscie, nozyce sie tak ostro, grozac smiercia lub pobiciem odzywaja, to znaczy , ze wieczorak ma racje!!!!! a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vlad.H. o widzisz kmiocie IP: 80.53.41.* 03.08.07, 00:09 ja mowie o czerwonym bydle sb i ub a ty to od razu rozciagasz na ludzi o lewicowych pogladach - ja nie jestem wyborca PIS, PO, SO, LPR, SLD, LID,LIS,PSL,SYF i co tam jeszcze sobie buraku dopiszesz do listy. Zasrany masz mozg a Wieczorek robi dobra robote bo przypomina ludziom o tej czerwonej zarazie ktora zawlaszczyla i zmarnowala wszystko co kiedys powstalo po to by chronic ludzi. Mowie o tym ze SB i UB lamaly konstytucje PRL - w tym kontekscie caly aparat bezpieki byl antypolski i antynarodowy. A jesli dalej bedzie tak ze SB i UB nie beda ukarani za swoje zbrodnie przeciw narodowi to mzoe okazac sie ze pojawia sie szwadrony smierci ktore beda juz wtedy poza prawem wymierzac wyroki za zdrade - boje sie ze tak moze byc jesli szybko nie rozliczymy spraw zbrodni SB i UB Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 03.08.07, 20:51 www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070802/AKTUALNOSCI/70802079&SearchID=73289174627514 Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 03.08.07, 20:54 Wieczorek - już nudny jesteś! Czy nie mozesz sobie w piatkowy wieczorek odpuscić konfabulowania? Przeciez to chore - natręctwa - trudno - ale sie leczy! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 03.08.07, 21:12 nie przesadzaj werty, jakos wszystko to prawda, jezeli wszczeto sledztwo. ale informator, czy informatyk kszysztof s. sie nie przyznaje! ja na jego miejscu bym taka linie obrony ustalil: nie informatyk kszysztof s. ale rencista kszystof s.! no bo moze rencista byc informatykiem, czemu nie! ale zeby rencista 42 letni grozil komus pobiciem? to ktory lekarz dal mu rente?? cos mi sie zdaje ze i ta renta esbecka, po znajomosci zalatwiona, albo za lapowke! ale bym byl za tym , ze jednak po znajomosci esbeckiej zalatwiona! moze by tak sprawdzic , jak naprawde ciezko chory jest rencista kszysztof s.??? no bo werty, zeby jacys rencisci bili zdrowych mezczyzn? to jakies nieporozumienie. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 03.08.07, 21:40 "...zeby jacys rencisci bili zdrowych mezczyzn?" ... a co zrobisz jak łape podniesie? Uderzysz pokurcza? Inwalide bedziesz bił? A tak w ogole - jak długo można nudzic na forum? Napisałby cos smiesznego - np. jak ojciec mu kupił pierwsze pepegi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Vlad.H. Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: 80.53.41.* 03.08.07, 22:22 ty lepiej napisz kogo prowadzil twoj ojciec albo jakies wspomnienia z palowania ludzi na protestach. Jesli ci sie temat nie podoba to nie muszis go czytac ani tym bardziej zabierac w nim glosu. Dla mnie jest to ciekawsze niz czytanie o tym kiedy otworza jakas galerie handlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 03.08.07, 22:25 "...niz czytanie o tym kiedy..." ...to nie czytaj... :) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 06.08.07, 23:21 nie to ciekawy temat jest! lekarze opowiadaja w domu jakie to ciezkie przypadki bylo im leczyc , czy operowac, prawnicy , jakie to przypadki przez wokande sie przewinely, to moze esbek opowiadal synowi, kogo dzisiaj aresztowali, a komu nerki odbili!!! cos mi sie wydaje , ze wlasnie tak bylo, tradycja esbecka w rodzinie byla kultywowana, wiec co cie dziwic dziecieciu , ze na krytyke odpowiado grozba pobicia? i tak przyjemny z niego czlek! tatus sie nie pie..l, jak juz , to grozil smiercia!!! i dlatego bylych esbekow z zycia normalnego trzeba wypier-lic! bedzie bezpieczniej dla nas wszystkich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Denazyfikacja!!! Dezubekizacja!!! 06.08.07, 23:41 Masz rację! W Niemczech Zachodnich dokonano po drugiej wojnie światowej skutecznej denazyfikacji, a we Francji kolaborantów ścigano... Ojciec groził śmiercią, gdyż czuł się bezkarnie, bo był to czas rządów SLD. Prokuratura umorzyła wówczas śledztwo w sprawie brutalnego pobicia deską Olgierda Popiela przez majora Władysława Maciejowskiego. A bestie, które za nic miały ludzkie życie, teraz imputują mi śmierć kolejnej osoby z "Listy". Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejusa Re: Denazyfikacja!!! Dezubekizacja!!! 07.08.07, 00:04 no esbeckie metody s. wieczorek! czy ktos z twojej list zmarl , czy nie , co ma to do rzeczy? jakos tak sie sklada, ze ludzie dozywaja swoich lat! a ze niektorym sie udaje umrzec i do grobu zabieraja liste swoich zbrodni!? tak do tej pory bylo! teraz nawet po smierci trzeba za swoje zbrodnie odpokutowac!!! niby bog ma rozsadzic czyny i zbrodnie ludzi! ale czy ktokolwiek widzial boga???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Denazyfikacja!!! Dezubekizacja!!! IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.07, 00:53 slawek_wieczorek napisał: > W Niemczech Zachodnich dokonano po drugiej wojnie światowej skutecznej denazyfikacji, ... może akurat to nie jest najlepszy przykład do naśladowania. wzorem dla polski powinna być lustracja w niemczech wschodnich po upadku komunizmu. jeszcze lepszym przykładem na szybkość przeprowadzenia lustracji są czechy. Odpowiedz Link Zgłoś
veers Re: Denazyfikacja!!! Dezubekizacja!!! 07.08.07, 12:58 Gość portalu: nicelus napisał(a): > slawek_wieczorek napisał: > > > W Niemczech Zachodnich dokonano po drugiej wojnie światowej > skutecznej denazyfikacji, ... > > może akurat to nie jest najlepszy przykład do naśladowania. wzorem > dla polski powinna być lustracja w niemczech wschodnich po upadku > komunizmu. jeszcze lepszym przykładem na szybkość przeprowadzenia > lustracji są czechy. Myślę, że wszystkie trzy przykłady pasują tutaj doskonale. Poza wszystkim, nie do końca rozumiem o co chodzi komuchom- przecież ta lista nie jest żadnym wyrokiem, a jedynie przedstawieniem stanu faktycznego. Zabawne, że wszyscy krzykacze drą szaty nad ujawnieniem przez pana Wieczorka czegoś, czego ani jeden nie śmie kwestionować. Przyjemnie jest patrzeć na czerwonych sprzedawczyków, którzy wiją się w obliczu prawdy, szkoda tylko, że osoba, która sprawiła, że sprawa ujrzała światło dzienne, musi znosić tak podłe ataki z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Denazyfikacja!!! Dezubekizacja!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 20:00 veers napisał: > Myślę, że wszystkie trzy przykłady pasują tutaj doskonale. nie uważam denazyfikację w niemczech za przykład do naśladowania dla polski, ponieważ na początku nie była przeprowadzona wystarczająco szeroko. spowodowało to w 1968 roku burzliwe protesty głównie lewicowej młodzieży niemieckiej. młodzież nie chciała żyć z piętnem nazizmu. nastąpiła polaryzacja społeczeństwa, zamieszki, ofiary i.t.d. dlatego mam nadzieje, że całkowita blokada, tego choćby symbolicznego rozliczenia się z komunizmem wprowadzona przez trybunał konstytucyjny zostanie niedługo usunięta i nie doprowadzi do takiej sytuacji jak w niemczech 1968 roku. mam nadzieję, że polska co prawda jako ostatni europejski kraj, ale też w końcu choćby symbolicznie rozliczy się z komunizmem. lustracja to nie jest tylko sprawa polska. lustrację jesteśmy winni wszystkim ofiarom komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zgorszony Sławomir jest ekshibicjonistą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 21:42 widziałem jego zdjęcia - na golasa Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Sławomir jest ekshibicjonistą 06.08.07, 21:47 "...widziałem jego zdjęcia - na golasa..." ... no i jak? Orgazm był? Odpowiedz Link Zgłoś
veers Re: Sławomir jest ekshibicjonistą 07.08.07, 12:48 Gość portalu: zgorszony napisał(a): > widziałem jego zdjęcia - na golasa Ja też! Wisiały tuż obok fotek na których spółkujesz ze stonogą! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: takijeden Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.acn.waw.pl 07.08.07, 12:11 Dostał, na co zasłużył. Osobiście odczuwam sporą satysfakcję, ze taki typ został namierzony i postawiony przed wymiarem sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: makbyt Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.07, 13:00 Bezrobotny Wieczorek i jakiś 42-letni rencista !!! Weźcie i się pozabijajcie przynajmniej będę wiedziala że moje cięzko zapracowane pieniądze nie ida na takich jak Wy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: zoja Re: Krzysztof Sz., syn Edwarda Szczerbickiego IP: 193.164.157.* 07.08.07, 13:11 Pan Sz. stał sławny na całą Polskę. Podobno ZUS ma weryfikować renty... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: login_tymczasowy Re: Krzysztof Sz., syn Edwarda Szczerbickiego IP: *.dsl.pipex.com 07.08.07, 13:13 Gość portalu: avia1975 napisał(a): > wiadomosci.wp.pl/kat,9932,wid,9090247,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=1 To fajne: "Jak ustaliła policja, groził mu Krzysztof Sz., syn negatywnie zweryfikowanego porucznika SB Edwarda Szczerbickiego (...) Z Wieczorkiem jest coś nie tak – stwierdził też w rozmowie z nami Krzysztof Sz. To prawda, że mój ojciec był w SB. Ale nie zajmował się tym, co sugeruje pan Wieczorek." I dlatego zostal zweryfikowany negatywnie... *************************** Co tam, Wyborcza? Na urlopie? Gazeta Posla kradnie Wam tematy z podworka? ************************** Co tam Duckbuster? Przebierz sie w kobiece ciuszki i napisz cos. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka 07.08.07, 16:15 Za kierowanie pod moim adresem zagrożonych karą do 2 lat pozbawienia wolności gróźb karalnych, pobierający rentę w wysokości 1 320 złotych Krzysztof Szczerbicki, został skazany na 500 złotych grzywny. Mimo, że koszty sądowe wynosiły 70 złotych, został zobligowany tylko do zapłaty 50 złotych. Reszta na koszt podatnika! W kwietniu 2005 roku zostałem wezwany jako świadek przed Sąd Rodzinny w Gorzowie Wlkp. Termin rozprawy zbiegł się ze śmiercią i pogrzebem Jana Pawła II. Dzień przed wyjazdem na uroczystości żałobne do Watykanu, do Sekretariatu Sądu zaniosłem za pisemnym potwierdzeniem odbioru, pisane od serca, oświadczenie, że jestem osobą wierzącą i śmierć Papieża-Polaka jest dla mnie ogromnym przeżyciem, pragnę mu oddać należny hołd, dlatego proszę o usprawiedliwienie mojej nieobecności. Jakież było moje zdziwienie, gdy pierwszą korespondencją odebraną po powrocie do Polski była decyzja Sądu o ukaraniu mnie grzywną w wysokości 300 złotych za nieuzasadnioną nieobecność. Pomijając absurdalność owego postanowienia, byłem bezrobotnym bez prawa do zasiłku. Moją historię na łamach lokalnej "Gazety Wyborczej" opisał wówczas redaktor Paweł Krysiak w artykule "Pojechał świadek do Rzymu i dostał grzywnę". Po dwóch latach moje zdrowie i życie gorzowski Sąd wycenił na ledwie 200 złotych więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dial.telus.net 08.08.07, 04:39 Hey slawek wieczorek, Ta cala eskalacje slow i pogozek ty oczywiscie wywolales... To chyba wiesz.. Kazdy wie... To ze ludzoie reaguja tak jak reaguja...nie ma co sie dziwic.. Ty szmacisz ludzi w imie wyzszych racji i masz pretensje , ze "kogos ponioslo"... Dla mnie (jak zawsze pisalem) szmata jestes ktora chce sie wybic na smierdzacym donosicielstwie... Teraz "w modzie jest" kopac" innych, wiec uzywasz pomocy prawnych by to robic... Oczywiwcie wszelkiego rodzaju grozby sa durne....lecz tych na internecie nie traktowalbytm powaznie.. Ile razy obiecano mi morde obic ???? Dziesiatki... Jedni dlatego ze mnie za komucha maja inni za to ze jestem wrogiem kosciola... Skad oni takie pomysly nabrali? Nie mam pojecia.. Czy mam kazdego kto odgraza sie ze mnie "zaszlachtuje" do prokuratora wysylac??? To tylko forumopwa retoryka - nie znaczy nic... Ludzi emocje ponosza...Nie znaczy nic... Slawek...Glupek jestes szkodliwy dla Polski i Gorzowa...Masz jednak, zgodnie z prawem byc idiota.... Nikt nie powinien ci zagrazac... Ty tez nie masz prawa w imie przekreconych wartosci i faslszyywych przekonan niszczyc ludzi!!! Stosujesz stalinowska metode karania "do dziesiatego pokolenia"!!! Jesli chcesz przyklad zgnilego komunistycznego szmaciaza ktory wlasna rodzine odda dal "parti" =- popatrz w lustro... Oni byli dokladnie tacy samiu jak ty jestes dzisiaj!!!! Daj sobie na uspokojenie... Ty szukasz zaczepek i powodow by byc w prasie.. Szukasz rozglosu... Zalosne zero jestes... Polska potrzebuje spokoju i pokoju a nie gnojkow robiacych kariere na nienawisci... Oczywiscie ktos cie blogoslawi,,,... To widac!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: veers Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.acn.waw.pl 09.08.07, 20:04 Nie zgodzę się z Tobą- prawdę o funkcjonariuszach komunistycznej służby bezpieczeństwa powinny zostać ujawnione. Tu przecież nie chodzi o wymierzanie sprawiedliwości, tylko bezsprzeczne fakty, które się nam, społeczeństwu, najnormalniej w świecie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dial.telus.net 10.08.07, 01:26 Hey veers, Faktem jest, ze Slawek Wieczorek wlasnie w imie jakiejs tam "historycznej sporawiedliwosci" robi to samo co komunisci robili w latach czterdziestych i piecdziesiatych w imie takze "historycznej sprawiedliwosci... Aby swoja nienawisc uzasadnic uzywaja slow takich jak "zbrodnia komunistyczna" Dlaczego? Po pierwsze ma to odniesc odpowiednie wrazenie... Mocna retoryka zawsze byla i jest uzywana przez slabe totalitarne rezimy... Komunisci zamieszczali listy "kolaborantow" i kulakow i yuch ktorzy sami lub ktorych rodzice wspieraja lub wspierali kapitalistow i wyzyskiwaczy ludu pracujacego miast i wsi!!! Teraz Wieczorek robi dokladnie to samo... Oczywiscie musi uzywac wielkich slow jak "zbrodnia".... Inaczej nie mialoby sensu... Jak czyny popelnione przez komunistow nazwac? "Wykroczenie przeciwko prawiom czlowieka"??? Oczywiscie, ze nie... Za takie cos jedynie nagana na pismie lub co najwyzej mandat mozna by dac... A moze "przestepstwo przeciwko ptawom czlowieka"??? Oczywiscie wciaz to nie to... Za "przestepstwo" idzie sie na miesiac do aresztu lub dostaje sie cos " w zawieszeniu... By podkreslic waznosc i wage swojej misji...PiS i wieczorki uzywaja slowa "zbrodnia"!!! Stalinowskich zbrodniazy ganiano... Hitrerowskich zbrozniarzy skazywano....Teraz Wieczorki pisowskie pielegniarke pracujaca w UB czy kierowce...musza nazywac "zbrodniarzami".. Inaczej ta cala afera nie mialaby sensu!!! Glupota i bezsensownosc tego jest oczywista... Okay...Opublikuja listy kazdej osoby ktora pracowala, wspolpracowala, sasiadowala, wypoczywala, podrozowala, jadla, pila ...iu cokolwiek innego (swiadomie czy nie) miala wspolnego z SB... I CO???? Poza chora satysfakcja zboczencow nikt niczego nie zyska... Spoleczenstwo olewa te polowania na czarownice... Ludzie popelniajacy oczywiste przestepstwa i wtedy i teraz i jutro musza byc ukarani... Ale musi to sie odbyc droga prawna a nie komunistycznych stachanbowcow typu Wieczorek ktorzy pluja na wszystkich wierzac ze partia i maniacy z kosciola w wladzy pozostana na zawsze... Ze moga obrazac i Polske i polakow i ze wladza zawsze ich ochroni... Niektorzy komunisci mysleli tak samo... Ktos wieczorka rozliczac bedzie.. To pewne.. Moze jutro...a moze kiedys... On dzisiaj o "synu ubeka" pisze... a niedlugo ktos bedzie pisal o synu pisowca... I bedzie wstyd... Polska potrzebuje spokoju i pokoju... Grzebanie w blocie to specjalnosc swin... :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kłodawa Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 07:23 >Spoleczenstwo olewa te polowania na czarownice... Bernard ! Chyba zacząłeś san tworzyć rzeczywistość. Skąd Ty to wiesz , że "społeczeństwo" olewa tę sprawę. Mam zupełnie inne wyczucie :-) >Ludzie popelniajacy oczywiste przestepstwa i wtedy i teraz i jutro >musza byc ukarani... Czy w takim samym tempie i trybie co np zbrodniarze- sprawcy ofiar w kopalni Wujek ? To co tu napisałeś to przy sądownictwie i prokuraturze z korzeniami z prlu, pod czułym nadzorem Olka K. , szło w zapomnienie. Popieram działalność s. wieczorka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dial.telus.net 11.08.07, 05:27 Hey klodawa, Jak wiesz , zawsze cenilem, cenia i bede cenil twoje wypowiedzi... Jests Okay!! Jestes obiektywny jak dotychczzas w swoich wypowiedziach... Masz prawo do wswoich pogladow z ktorymi ja nie cxhce miec nic wspolnego,.... To wlasnie olnosc, pluralizxm i...demokracja... Razem (z innych stron moze...) walczymy o prawdziwie wolna Polske... :):):) PS. Serdeczmo pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kłodawa Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.07, 08:04 Dziękuję. Jeżeli chodzi o skuteczność osądzenia komunistycznych morderstw to proszę dla tworzenia oceny własnej mozliwości i przyczyn braku takowego osądu , przeczytaj i to : www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=43229 ,lub to : www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=56280 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Wybaczamy.......I prosimy o wybaczenie!!! IP: *.dial.telus.net 14.08.07, 06:33 Hey Klodawa... Ci sami (jesli o organizacje chodzi) ludzie wybaczyli Niemcom za zbrodnie w Polsce!!! Pamietasz??? Miliony ofiar...Spalony Kraj!!! Wladza Ludowa "porwala" obraz Madonny w "protescie".... Pamietasz??? Jesli nie ...to przeczytaj... Dlatego ze polski Kosciol powiedzial Niemcom "wybaczamy i prosimy o wybaczenie".... Mozna wybaczyc Niemcom ktorzy zgotowali Posce "ten los"... Nie mozna w imie politycznych glupot wybaczyc polskim komunistom!!!!! Obluda!!! Jak by nie oceniac komunistycznej wladzy w Polsce ....nie rowna sie ona do wojny i okupacji Polski przez histlerowcow... Im wybaczono...!!! A teraz???? Polityczna brudna gra!!! Ja tym ludziom nie ufam przez sekunde... W imie tej samej Religii przebaczali hitlerowcom a teraz przebaczyc komunistom polskim nie moga!!! A ja mowie: wybaczamy!!! I zacznijmy zyc jak ludzie!!! :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: > Obluda!!! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 19:27 bernard napisał: > Obluda!!! obłudą jest twoje nazywanie kościoła "organizacją" z jednoczesnym powoływaniem się na nauki tegoż kościoła. widać do kościoła ci daleko, więc ci wyjaśnię: polscy biskupi nie przebaczyli niemcom w czasie kiedy niemcy trzymali polskę pod butem. polscy biskupi przebaczyli niemcom dopiero wtedy, gdy niemcy dogłębnie rozliczyli się ze swoją nazistowską przeszłością, zrobili lustrację, denzifikację, oraz przykładnie ukarali winnych nazistowskich zbrodni. weźmy przykład z niemców i zacznijmy żyć jak ludzie. nie róbmy z komunistycznych generałów bohaterów i ludzi honoru, to być może czesi nam też kiedyś wybaczą. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Skinhead Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 10:51 Komune trzeba tepic jak pluskwu, wszy i tyfus plamisty. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matematyk Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.gorzow.mm.pl 14.08.07, 15:55 Bezrobotny, bez prawa do zasiłku, a stać go było na kilkudniowy wyjazd do Rzymu. Ja pracuję i mnie nie było na to stać, choć też chciałem pożegnać Ojca Świętego, który nauczał nas aby kochać, anie nie nienawidzić. Uczył nas aby wybaczać a nie mścić się. Ja te nauki zrozumiałem, a Wieczorek? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 19:02 matematyk napisał: > Ja te nauki zrozumiałem, a Wieczorek? chyba marnie zrozumiałeś, skoro piszesz, że ojciec święty nauczał aby kochać, a nie nienawidzieć, a z ciebie emanuje zawiść i niechęć do wieczorka. zamiast pouczać, sam daj przykład. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matematyk Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.gorzow.mm.pl 14.08.07, 23:33 Nie wiem gdzie ty zobaczyłeś zawiść? Wbrew pozorom nie chodzi mi o to, że Wieczorka stać jest na wyjazd do Rzymu a mnie, po 15 latach pracy jako nauczyciel nie. Głównie chodziło o brak logiki w tym co pisze Wieczorek: jaki to on biedny, bezrobotny bez prawa do zasiłku i jaką to wielką krzywdę mu sąd wyrządził dając 300 zł grzywny, a stać go na wyjazd do Rzymu. To samo tyczy się zrozumienia nauk Ojca Świętego, bo to co robi SW nijak się ma do tego co głosił Jan Paweł II. Wg. niego każdy kto był w SB, ZOMO czy MO był zły. Dziwne jest tylko to, że na liście SW brakuje choćby byłego milicjanta Marka S., który w 1982 r. dostał mieszkanie. Coś wybiórcza ta lista. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.07, 07:41 matematyk napisał: > Wg. niego każdy kto był w SB, ZOMO czy MO był zły. > Coś wybiórcza ta lista. to teraz aby być matematykiem nie trzeba się uczyć o zbiorach i o logice??? :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dial.telus.net 15.08.07, 05:28 Heymatematyk, Nie przypominaj na tym forum nauk "milosci i wybaczania naszego Ojca Swietego... Jan Pawel II lub nasz ukachany Karol Wojtylla nauczal wlasnie milosci i wybaczania... W dzisiejszewj polityce prawicy polskiej nauki Karola Wojtylly sa niewygodne,,,... Szerzy sie nienawisc w imie tego samego Jezusa ktorego do milosci blizniego prowadzil Karola Wojtylle... Ten fanatyczny Kosciool to nie oj Kosciol!!! Moj Kosciol nie uczy nienawisci do nikogo!!! Moj Kosciol kocha i przygarnia wszystkich... Moj kosciol kocha Zydow..... Moj Kosciol to Kosciol milosci i pojednania a nie nienawisci i zemnsty... Jak sie komus "moj Kosciol" nie pdoba to niech swoje nienawisci holduje w Radiu Maryja!!! Zaplujcie sie swoja nienawiscia i rzadza zemsty!!! Nie mam z wamni nic wspolnego!! :):):(:( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.07, 07:49 póki co, to ty się zapluwasz nienawiścią i wyzwiskami w stosunku do wieczorka, a nie on w stosunku do ciebie. jest jeszcze jedna różnica. on staje w obronie ofiar i słabszych, a ty po stronie katów i silniejszych. powoływanie się na papieża w twoim przypadku, tak jak w przypadku innych komunistów to jest zwykła obłuda. :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kłodawa a córka UBeka wydałaby zaświadczenie lekarskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 08:09 Akt wybaczenia w moim mniemaniu jest rzeczą wspaniałą w sensie ogólnoludzkim, nie religijnym. Jednak aby doszło do tego pięknego i niezwykle wartościowego aktu, aktu wybaczenia ten , który wyrządził krzywdę (zbłądził w/g kk) winien wskazać swój zły czyn i przeprosić (wyrazić skruchę). "Syn UBeka" nie tylko, że nie wykazał skruchy (za Ojca ma się rozumieć skoro juz zabrał głos) ale dodatkowo postąpił jak własnie taki komunistyczny UBek. Zagroził ! Zagrizil wyrzadzenime fizycznej krzywdy! Zapewne gdyby nie osiągnięcia powstałe w wyniku okrągłego stołu i upadku muru berlińskiego to Wieczorka znależlibyśmy teraz martwego w jakiejś kamienicy. Jakaś córka lekarza UBeków wydałaby zaświadczenie, że Wieczorek potknął się i przewrócił nieszczęśliwie uderzajac głową o schody. Corka UBeka za zaswiadczenie za kilka lat dostalaby profesure :-) Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: a córka UBeka wydałaby zaświadczenie lekarski 21.02.09, 19:53 Gość portalu: Kłodawa napisał(a): > Zapewne gdyby nie osiągnięcia > powstałe w wyniku okrągłego stołu i upadku muru berlińskiego to > Wieczorka znależlibyśmy teraz martwego w jakiejś kamienicy. Jakaś > córka lekarza UBeków wydałaby zaświadczenie, że Wieczorek potknął > się i przewrócił nieszczęśliwie uderzajac głową o schody. > Corka UBeka za zaswiadczenie za kilka lat dostalaby profesure :-) Kłodawa! Wywróżyłeś... "Pijany Stanisław Pyjas przed śmiercią dobijał się do dziewczyny i został uderzony drzwiami - twierdzi w kontrowersyjnej książce były peerelowski lekarz sądowy Zdzisław Marek. - Jest kłamcą, i to dość nieudolny - mówi o nim historyk Antoni Dudek" www.rp.pl/artykul/2,264369_Skandal_wokol_kolejnej_wersji_smierci_Pyjasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bernard Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka IP: *.dial.telus.net 21.08.07, 06:31 Hey nicelus, Wieczorek ma prawo do wlasnych pogladow tak samo jak ty i ja... Nie ma we mnie nienawisci do nikogo, a zwlaszcza kundelka jak Wieczorek... Jest mi tej wscieklej sieroty po prostu zal... Chcial i znalazl swoje miejsce w historii gnoju... To jego sprawa.. Jest ofiara trendow nienawisci i rewanzu !! Oczywiscie w imie Milosciwego Jezusa Chrystusa!!!! Jezus byl uzywany do tylu zlych celow... Pamietasz z historii??? "Got mit uns" (Bog z nami) nosili na klamarach pasow zolnierze Wermacht!!! :):):) PS. Byle do wyborow... Pytanie... Czy Wieczorek po zmianie rzadu wyprowadzi sie z miejca gdzie mieszka??? Polityczna emigracja do Rosji??? he he he (zartuje)... Bedzie Iran!! Ale jaja... Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Re: Grzywna Szczerbickiego, a grzywna Wieczorka 11.09.13, 23:07 W absurdalnych decyzjach sądowych nie jestem odosobniony: "Wczoraj w Warszawie miała się odbyć kolejna rozprawa dotycząca sprawy naruszenia nietykalności cielesnej Jakuba Rzeźniczaka przez Piotra Staruchowicza, czyli „Starucha”. Rozprawę odroczono, ponieważ Rzeźniczak nie stawił się w sądzie. Powód? Był na zgrupowaniu reprezentacji Polski, która grała wczoraj z San Marino. Sąd uznał to za słabe tłumaczenie i wymierzył piłkarzowi karę... 3000 zł!" Całość: niezalezna.pl/45891-po-kibicach-czas-na-nekanie-pilkarzy-absurdow-polskich-sadow-ciag-dalszy Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek 127 nowych nazwisk esbeków! 08.08.07, 18:27 Nowość: funkcjonariusze Służby Bezpieczeństwa z Barlinka, Choszczna, Dębna, Międzyrzecza, Myśliborza, Sulęcina, Kostrzynia nad Odrą oraz reprezentowani dotąd jedynie przez swojego Naczelnika pracownicy mrocznego Wydziału IV, zajmującego się zwalczaniem Kościoła. Zapomniany esbeku! Sprawdź, czy już się znalazłeś!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: szeregowy Re: 127 nowych nazwisk esbeków! IP: 212.75.102.* 10.08.07, 09:07 o.k jestem,dzieki Sławciu - a teraz ide na działeczkę a ty do doktora pewnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: 127 nowych nazwisk esbeków! IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.07, 18:49 zmykaj na działeczkę i posadź żywopłocik bo sąsiedzi będą pluli. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: 127 nowych nazwisk esbeków! 14.08.07, 19:11 "127 nowych nazwisk esbeków!" ... zmienili nazwiska???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sekretarz KC Re: 127 nowych nazwisk esbeków! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.07, 14:37 A wśród "zbrodniarzy" są m.in. sekretarki, które dziś mają pewnie po 60-70 lat i bardzo im jest miło i przyjemnie, że ktoś stwierdził, że siedząc za biurkiem walczyły z opozycją. Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Do matematyka! 15.08.07, 18:45 Wyjazd do Rzymu z Parafii Pierwszych Braci Męczenników kosztował 570 zł, a więc każdego nauczyciela prowadzącego spokojny tryb życia na to byłoby stać. Nie wiem, ile Pan zarabia w oświacie, ale emerytowany generał SB ma 7 500 zł emerytury. Dla porównania: mój 72-letni ojciec ma mniej niż 1/10 tej kwoty! Nie mszczę się i nie nawołuję do nienawiści! Czy przypomnienie, że ktoś był porucznikiem SB, to nawoływanie do zemsty? Ciekaw jestem, czy w swoich CV esbecy zatajają dziś fakt pracy w zbrodniczej organizacji? Wszyscy zaczęli pracować w 1990 r.? Bo skoro irytuje ich fakt znajdowania się na "Liście", to chyba swym pracodawcom też nie podają, co robili przed 1990 r.? Chrystus wybaczył na krzyżu temu z łotrów, który wyraził skruchę. A w przypadku panów Szczerbickich mamy do czynienia z wyjątkową butą, charakterystyczną dla całego tego szemranego towarzystwa. Przy ogłaszaniu wyroków w sprawie masakry w Kopalni Wujek w 1981 r., czy zabicia demonstrantów podczas pokojowej manifestacji w Lubiniu w 1982 r., żaden z oskarżonych nie pojawił się na sali rozpraw!!! Chyba nie kwestionuje Pan potrzeby istnienia policji? A przecież jest taka organizacja jak La Strada, która walczy z przestępcami zmuszającymi do prostytucji. Czy będzie Pan postulować jej zlikwidowanie, skoro i tak istnieją państwowe służby, które mają za zadanie walczyć ze stręczycielstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kłodawa Re: Do matematyka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 20:42 Nic dodać , nic ując panie Sławku. Pozdrawiam. Kłodawa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kamil Matematyku-nieudaczniku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.07, 17:40 15 lat pracujesz w oświacie i nie stać Cię na wyjazd do Rzymu za za 5 baniek z hakiem? To taki z Ciebie katolik, że chciałeś jechać na pogrzeb papieża, a nie miałeś paru baniek na wyjazd? Na pieszo byś doszedł, jak chpcby święty Stanisław Kostka. Gdybyś tylko bardzo tego pragnął. Zazdrościsz panu Wieczorkowi, że uczestniczył w uroczystościach? Prymitywna zawiść z ciebie bije. A czemu do skromnej nauczycielskiej pensji nie dorobisz korepetycjami? Coś marny z ciebie nauczyciel. Tacy jak ty, którzy mają roszczenia do państwa, sa stałą klientelą SLD. Mamy wolny rynek i otwarte granice, a ludzie z którymi walczy pan Wieczorek przez pół wieku nam to blokowali. Wyjedź więc do Irlandi. Może znajdziesz jakąś robotę w przydrożnym barze przy liczeniu zmywanych naczyń. Tylko uważaj, jak przechodzisz przez ulice, bo tam jest ruch lewostronny. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: matematyk Re: od matematyka-nieudacznika IP: *.gorzow.mm.pl 16.08.07, 21:32 Napisałem: "Bezrobotny, bez prawa do zasiłku, a stać go było na kilkudniowy wyjazd do Rzymu. Ja pracuję i mnie nie było na to stać, choć też chciałem pożegnać Ojca Świętego". Na co nicelus: "z ciebie emanuje zawiść i niechęć do wieczorka." A Wieczorek: "Wyjazd do Rzymu z Parafii Pierwszych Braci Męczenników kosztował 570 zł, a więc każdego nauczyciela prowadzącego spokojny tryb życia na to byłoby stać. Nie wiem, ile Pan zarabia w oświacie, ale emerytowany generał SB ma 7 500 zł emerytury. Dla porównania: mój 72-letni ojciec ma mniej niż 1/10 tej kwoty!" Jak już wcześniej pisałem nie chodziło mi o sam fakt, że p. Wieczorek wyjechał do Rzymu, tylko o brak logiki w tym co napisał. To, że ktoś dostaje 7500 zł emerytury nie ma ŻADNEGO związku z tym, że p. Wieczorka stać było na wyjazd a mnie nie. Nie wiem czy p. Wieczorek zdaje sobie sprawę, że czasami trzeba dokonywać wyboru: np. wyjazd do Rzymu na pogrzeb JP II i utrzymanie rodziny (2 nastoletnich dzieci i żona, która akurat wtedy była bezrobotną). Proszę wybaczyć panie Wieczorek ale te 570 zł to ponad 1/3 tego z czego musieliśmy się utrzymać przez miesiąc. To tyle gwoli wyjaśnienia. Ale to co napisał niejaki Kamil to już zwykłe chamstwo. Jak już wspomniałem nie zazdroszczę p. Wieczorkowi. Mnie nie było stać na wyjazd - jego tak. Trudno. Ale wypominanie mi, że nie dorabiam korepetycjami, sugerowanie mi abym wyjechał myć naczynia za granicą świadczy i zwykłym chamstwie i braku dobrego wychowania. Ten sam Kamil wpycha mnie do SLD czy innych partii i sugeruje, że mam jakieś roszczenia wobec państwa. A mam bo państwo, w którym policjant (milicjant) zarabia więcej niż nauczyciel to państwo policyjne (milicyjne). Kamilowi i p. Wieczorkowi tylko przypomnę, że to powiedzenie powstało właśnie za ustroju komunistycznego. A jak jest dzisiaj? Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: od matematyka-nieudacznika 16.08.07, 21:38 A ja mysle, ze Kamil jest po Twojej stronie, tylko ironizuje, nieco moze przyciezkawo. To ile ktos dostaje emerytury ma tyle samo zwiazku z wyjazdem Wieczorka, co to, czy kogos stac na wyjazd (albo i nie) z tym, czy Wieczorek racje mial. A mial, co wskazal sad a potwierdzil Rzeplinski. A co by powiedzial Papiez - juz sie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: od matematyka-nieudacznika 16.08.07, 21:42 "A co by powiedzial Papiez - juz sie nie dowiemy." ..dlaczego? Zabraklo Papy w Rzymie? Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Matematyku-nieudaczniku! 16.08.07, 21:41 "...Tylko uważaj, jak przechodzisz przez ulice, bo tam jest ruch lewostronny." ... wlaśnie! musialo cię nieźle jeb.nąć w czachę! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: a ja to złodziej Generał Władysław Anders nie gorszy od Wieczorka IP: 82.160.54.* 20.08.07, 21:36 Wpadł mi do ręki wykładany w niektórych miejscach Gorzowa dodatek do "Rzeczpospolitej" 2007 - Rok Generała Andersa. Z ostatnim rozdziałem. Oto jak wydawane w latach 1945-89 czasopisma, ksiązki i prace "naukowe" określały przebywającego na wygnaniu generała Andersa: - werbował volksdeutschów i gestapowców do swoich szeregów - sprzymierzył się z Niemcami przeciwko ludowi polskiemu - podżegacz wojenny - faszystowska armia Andersa szkoliła i przerzucała dywersantów i terrorystyów do kraju - rodowity Niemiec - koński aferzysta - malwersant uwikłany w zabójstwo - zorganizował zamach na gen. Sikorskiego - nie przerywał zyskownego handlu walutą - morderca -aferzysta - dezerter - sprzedawczyk - zdrajca ojczyzny - międzynarodowy szpieg - zaprzaniec - człowiek o ograniczonym umyśle - pospolity malwersant - zagarnął milionowe fundusze AK Przeczytałem już wiele podobnych obrzydliwych określeń na tym forum na temat Sławomira Wieczorka: - widnieje na liście Wildstajna - kapuś - kapował gdy innych pałowano w Ursusie - na liście Wildstajna jest wielu Wieczorków i to cała rodzina kapusiów - gó..arz - gnój - kanalia - szmata - szuja - handluje kradzioną salami - diler narkotykowy - jego rodzice biją się na cegłowki - siostra wqychodzi na noc pracować wiadomo gdzie - gej - żyje nna czyjś koszt z zasiłku - psychopata - leczył się psychiatrycznie Mam wrazenie, ze dla niektórych dyskutantów czas zatrzymał się choćby na 89 roku. Pomijam brak logiki: nawet dziś jest gó..arzem, ale kiedyś donosił. Jako zygota czy noworodek? Jeden z przedmówców zauważył, że w innych czasach Wieczorka znaleziono by pobitego na śmierć w jakiejś bramie kamienicy, a jakaś młodoa lekarka stwierdziła by zgon przez upadek ze schodów, zaco dostała by profesurę po kilku latach. Ja myślę, że pozbyto by się go w białych rękawiczkach. Jak sprzedawał kradzioną salami, to byłby kolejnym skazanym na karę śmierci w aferze mięsnej za czasów Gomółki. A puki co czekam na kolejne rewelacje, że to Wieczorek stał za zamachami z 11 wrzesnia. Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Generał Władysław Anders nie gorszy od Wieczo 20.08.07, 22:25 "...że to Wieczorek stał za zamachami z 11 wrzesnia...." ...nie stał...!!! lecial motolotnia ale go kawki obsra.ły i musiał ladowac na "statui" Wolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
anbxl Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 20.08.07, 21:45 Oczywiscie,ze od zawsze uwazalam Wieczorka za glupka chorego,ale jeszcze wiekszym glupkiem jest ten drugi i to podobno informatyk...Znam informatyka nie z wyksztalcenia ale z zamilowania,ktore tu rozwalil cala siec pewnego ministerstwa-wszyscy wiedzieli ze to on,policja zrobila w domu rewizje,zabrala komputery do przegladu,ale nic mu nie udowodnili,a dotad pytaja sie jak on to robi-obecnie pracuje gdzie pracowal i pomaga specjalnej komorce policyjnej w rozszyfrowaniu tzw przestepstw komputerowych,a mowia,ze nasi informatycy najlepsi............ Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Lista Wieczorka: Syn ubeka grozi w internecie 20.08.07, 22:23 A ta jak zwykle jazgotliwa przekupa... Magiel juz zamnknęli? Więc wlazlaś na forum... gacie ci się przypala od zelazka... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wegetarianin Salami za Gomółki? IP: 82.160.54.* 21.08.07, 17:21 A ja to złodziej! Posłuchaj człowieku! Za komuny byłwm wegetarianinem z przymusu. Gdzie ty za komuny widziałeś salami? Wieczorka nie powieszonoby w aferze mięsnej, bo tej burżuazyjnej wędliny po prostu nie było wtedy w sklepach. Chyba, że mieli ją do zagrychy koniaków sekretarze w komitetach wojewódzkich. Lud pracujący miast i wsi tego kapitalistycznego ścierwa nie smakował. Jakby mieli usadzić Wieczorka za paserstwo, to za handel kradzionym octem, bo tylko to było wtedy na pólkach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Salami za Gomółki? IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.07, 19:41 ci którzy pamiętają czasy gomółki, to wiedzą że za czasów gomółki żołnierze w służbie czynnej codziennie jedli salami. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Salami za Gomółki? IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.07, 21:25 a tym którzy nie pamiętają tamtych czasów wyjaśnie, że żołnierze codziennie jadali salami. najpierw pierwsza sala, a później druga sala. :) Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: Salami za Gomółki? 21.08.07, 21:28 "...najpierw pierwsza sala, a później druga sala...." ... a reszta... salceson - polska wersja salami... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: Salami za Gomółki? IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.07, 21:52 ... a do chleba kaszankę (polski kawior). ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: palacz Re: Salami za Gomółki? IP: *.icm.edu.pl 21.08.07, 20:28 Jak był na półkach - znaczy - nie ukradli! A jak salami nie było - znaczy - ukradli i handlowali na lewo! tak więc twoje wywody niewiarygodne! Odpowiedz Link Zgłoś
slawek_wieczorek Matematyku! 22.08.07, 17:50 Dlaczego wnikasz, skąd miałem pieniądze na pogrzeb Papieża? Pan Bóg patrzy na serce, a nie na portfel. Proszę przeczytać przypowieść Chrystusa o wdowim groszu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Twoja wiara w Boga ... ? IP: 82.160.209.* 22.08.07, 18:46 Szanowny Panie Sławomirze Wieczorek. Proszę potwierdzić Pana wiarę w Boga ? Byłabym bardziej spokojna ? Napisał Pan : "Pan Bóg patrzy na serce, a nie na portfel." ? Ja też wierzę w Boga i chciałabym to wiedzieć ... ? Skoro był Pan na grobie JP II to Pan to wie, proszę mi odpowiedzieć bardzo szczerze na bardzo proste pytanie, dotyczy dokładnie chwili, gdy uruchomił Pan kalwisz "WYŚLIJ" wysyłając listę SB-ków i teraz : "Gdzie Pan Bóg był w tamtej chwili i jest w tej chwili ... ?" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ksiądz Re: Twoja wiara w Boga ... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.07, 10:53 A Chrystusowe "tak - tak, nie - nie" znasz? Czy publikując liste niegodziwców, p. Wieczorek zrobił cos złego? Ech wy protestanci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Twoja wiara w Boga ... ? IP: 82.160.209.* 26.08.07, 14:05 Gość portalu: Ksiądz napisał(a): A Chrystusowe "tak - tak, nie - nie" znasz? Czy publikując liste niegodziwców, p. Wieczorek zrobił cos złego? Ech wy protestanci. Taki z ciebie ksiądz, jak z koziej dupy trąba ... Skoro chcesz być księdzem, proszę o jedną tylko prostą odpowiedż : Gdzie jest Pan Bóg w tej chwili ... ? Szczególnie gdzie ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Twoja wiara w Boga ... ? IP: 82.160.209.* 26.08.07, 20:35 Ksiądz napisał(a): A Chrystusowe "tak - tak, nie - nie" znasz? Czy publikując listę niegodziwców, p. Wieczorek zrobił coś złego? Ty pod nickiem "ksiądz". Antychryście ! Obrażasz polskich katolików ! Nie mieszaj Boga z SW. SW i spółka - wrogowie wszystkiego, co boskie. Za takie porównanie, już powinieneś iść pod sąd, jak "duckbuster" ! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: termit_polski Gdzie jest Bog UBekow... nie robcie jaj ludzie! IP: *.range86-137.btcentralplus.com 23.08.07, 14:52 Nie moge, Wieczorek to egzotyczna postac, ale i Polska to kraj egzotyczny wiec wszystko pasuje. IPN nie dziala Wieczorek go wyrecza, Polska Norma. Ale ludzie... nie mieszajcie w to Boga. UBole nie wierzyli w Boga. Wieczorek nawet jesli wierzy w Boga (a nie tylko jak wiekszosc Polakow w JP2) to i tak ma prawo do swojej nienawisci. Szkoda, ze to panstwo nie dalo UBekom po dupie w latach 90-tych, ale z drugiej strony nie moglo, bo rzadzil sobie (i nadal ma sie dobrze) uklad UBecki. I nie wsadzajcie mnie w szuflade z tepymi PISowcami, ale wyjmijcie glowy z d\/py... na chwile. 22/12/1989 przemetkowali PRL na RP, ale Jaruzel zostal Tymczasem KONSTYTUCJA zostala uchwalona dopiero 2 kwietnia 1997 gdyby to byl 1 KWIETNIA byloby nawet bardziej symbolicznie... przez nawazniejsze dla rozwoju panstwa 8 lat Polska byla bez podstawowego dla porzadku prawnego aktu... zostawiam to Wam do wlasnej refleksji Termit Polski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark termit_polski, chachmęcisz bardziej niż SW ... IP: 82.160.209.* 23.08.07, 16:31 termit_polski plączesz, mieszasz i chachmęcisz bardziej niż SW. Uporządkuj wreszcie to wszystko, co pleciesz w kółko. Jak coś robisz to staraj się chłopie to robić dobrze. Jak coś mówisz to mów mądrze, logicznie, jasno i merytorycznie, a nie ble ble, i nikt nie rozumie. Zacznij od początku. Wyjaśnij, jak wyróżniasz zbrodnicze w Polsce organizacje PRL-u. Wyszczególnij je, scharakteryzuj i uszereguj. A więc Polska Armia, Polska Milicja, UB czym różniło się od SB, bo ja nie wiem, a ty ciągle mieszasz te nazwy i pojęcia, tak samo ZOMO, ROMO, ORMO, MSW. A gdzie są komitety partyjne wojewódzki i miejski ? Czy byli czyści, jak łza wobec pielęgniarki ? Nie jestem jej krewną. Gdzie tu jest miejsce dla pielęgniarki i filmowca. Bo czołgistów pacyfikujących strajki, chyba nie wykluczasz? Dziwne, że milicjantów uzbrojonych w pałki i pacyfikujących nie jednokrotnie strajkujące tłumy, takich, jak Marek Surmacz wykluczyłeś, a pielęgniarki nie. Zapytaj Marka Surmacza w ilu takich akcjach brał udział ? A czyżby w tej klinice MSW była tylko jedna pielęgniarka ? Więcej ich nie było? A lekarzy i sanitariuszy tam nie było ? A kierowców karetek też nie ? Milicjantów zabierali, a strajkujących rozjeżdżali ? Jak na filmie ? Co do wiary SW, niech sam odpowie. Jesteś jego sumieniem ? A co do wierzących to nie wykluczaj nikogo, nawet Ub-cy i SB-cy byli też katolikami, zanim wstąpili do służb, a dzisiaj są, bo już im wolno. Niech SW powie, czy wierzy w Boga, czy tylko wierzył w JP II, bo chciał się załapać na darmową wycieczkę do Rzymu ? Twoje słowa ... Gdzie jest Pan Bóg ? Czekam SW i ty termit też ? Sami za siebie ... Odpowiedz Link Zgłoś
e_werty Re: termit_polski, chachmęcisz bardziej niż SW .. 23.08.07, 20:54 "...Gdzie jest Pan Bóg ?..." .. pisz na Berdyczów... adresat Pan U.Bóg... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: nicelus Re: "byli też katolikami, zanim wstąpili do służb" IP: *.dip.t-dialin.net 24.08.07, 07:09 Eva d'Ark napisała: > ... nawet Ub-cy i SB-cy byli też katolikami, zanim wstąpili do służb, a dzisiaj są, bo już im wolno. < akurat tu masz rację - "zanim wstąpili do służb". później chodzili do kościoła, aby nagrywać kazania. teraz im wolono afiszować się z wiarą katolicką, aby ich nikt nie rozpoznał. dlatego lista wieczorka jest potrzebna po prostu dla orientacji, kto jest kto. :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: "byli też katolikami, zanim wstąpili do służb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 07:33 Gość portalu: nicelus napisał(a): Teraz im wolno afiszować się z wiarą katolicką, aby ich nikt nie rozpoznał. Jakie ty masz prawo oceniać, kto i dlaczego ma ochotę chodzić do kościoła. Przecież to jest tylko i wyłącznie indywidualna intymna sprawa każdego człowieka i jego Pana Boga. Nie mieszaj się ... Gość portalu: nicelus napisał(a): Dlatego lista wieczorka jest potrzebna po prostu dla orientacji, kto jest kto. No tak, i ty Nicelus razem z Wieczorkiem, weźmiecie co niedzielę listę do ręki, staniecie u wrót kościoła i będziecie odhaczać, komu wolno wejść do kościoła, a kto jest na liście, i mu do kościoła wejść nie wolno ? Tylko najpierw zapytajcie, co na to proboszcz ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Eva, prosze spusc z tonu bo smiesznie brzmi IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 11:43 Caly ten post przypomina mi rusycystke (albo w obecnych realiach) katechetke wzywajaca mnie jako chlopczyka do tablicy z nieodrobionym zadaniem domowym... Psze Pani! To nieprawda. Po pierwsze jesli jestes tak "merytoryczna/y" jak sugeruje Twoj emocjnalny post to pewnie zauwazasz, ze zaluje szczerze, ze panstwo nie zalatwilo sprawy zostawiajac "listowanie" UBoli Wieczorkowi. Po drugie, cieszy mnie, ze zauwazasz przyplyw UBoli do tzw. srodowisk katolickich po '89 "bo juz im wolno". Ja tez to zauwazylem. Wielu nie zauwazylo, wlacznie z hierarchia. Po trzecie Wieczorek moze byc swietym i jednoczenie miec pelne prawo do swojej nienawisci. Jest to pewnie ulomnosc ludzka, ale ludzka i ma do niej prawo. Tak jak prosilem wyjmij glowe z d\/upy i ustal czy PRL lubisz w calosci, czy tylko czesciowo. Ja nie musze sie zastanawiac, dla mnie to system, ktory cofnal Polske gospodarczo i spolecznie a przede wszystkim wykluczyl na 50+ lat z kregu kultury europejskiej. Dla mnie, ktokolwiek byl wasalem PRLu (pielegniarka, czolgista czy filmowiec), w jakiejkolwiek formie... jest po prostu niewart szacunku i w wolnej Polsce (gdyby taka istniala) komunistyczni nauczyciele mieliby zakaz pracy w zawodzie a urzednicy mogliby robic wszystko poza administracja po '89. Niestety jak pokazalem w poprzednim poscie zyjecie w "przemetkowanym" PRLu i posty podobne do Twojego mnie nie dziwia. Sami nie wiecie czy PRL byl dobry czy zly... bo tego nikt nie ustalil. I nie ma w tej sprawie umowy spolecznej, odwrotnie niz w Niemczech co do Hitlera. Tam "Mein Kampf" jest zakazane w Polsce Jaruzelski wydaje pamietniki i leza w ksiegarniach. Inna sprawa, ze gdyby zrobic "czystki kadrowe" niewiele by zostalo i w latach 90tych pewnie nie byloby komu rzadzic. Powaznie... Juz wczesniej, po spacyfikowaniu Mikolajczyka bez jakiejkolwiek reakcji swiata (bo jeszcze przed wojna w Korei...) srodowiska wolnosciowe w Polsce zostaly zdradzone przez caly wolny swiat. To byl jedyny mandat wladzy dla dziedzicow "PKWNu" i towarzyszy w "szarych plaszczach" slabo mowiacych po polsku, ale noszacych piekne polskie nazwiska. Okazal sie wystarczajacy, dopuki istnialy Sowiety w swojej sile... Wniosek dla mnie jest prosty. Komuna wrosla w polskie DNA, ale mnie osobiscie cieszy Wieczorek i jego partyzancki IPN. Wieczorek do ataku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva, prosze spusc z tonu bo smiesznie brzmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 12:38 Termit_Polski napisał(a): wyjmij głowę z d...py i ustal czy PRL lubisz w całości, czy częściowo. Ja nie muszę się zastanawiać,dla mnie to system, który cofnął Polskę gospodarczo i społeczniea przede wszystkim wykluczył na 50 lat z kręgu kultury europejskiej. Nie ty pierwszy i nie ja ostatnia, nie muszę się zastanawiać, bo dla mnie także „PRL to system, który cofnął Polskę gospodarczo i społecznie, a przede wszystkim wykluczył na 50 lat z kręgu kultury europejskiej”. Zdanie mamy jota w jotę identyczne. I nie próbuj wpierać, że inni myślą na ten temat wyłącznie inaczej. Skoro zdania moje i twoje na temat PRL-u jest jednakowe, to czym się w końcu różnimy ? Otóż ja już dawno wybrnęłam z tego gówna i chcę o tym szambie, jak najszybciej i jak najskuteczniej zapomnieć. A ty i SW ciągle i z uporem maniaka, z powrotem głowy wkładacie do tej d...py i usiłujecie robić retrospekcję, jak to w tej dupie tam było ... ? A nas dzisiaj już w ogóle nie interesuje, jak w PRL-u było ... My jesteśmy ludźmi nowoczesnymi. Żyjemy tym co przed nami, a nie tym co za nami. Ile ucierpiałam od komuchów i SB ja i moja rodzina, to ty i SW razem wzięci nie ucierpieliście. Ale ciągle te swoje głowy do tej d...py pchacie i pchacie, i w tym gó..e się babracie i babracie, a takich jak my gównem próbujecie obsmarować, a my tego nie chcemy ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Eva: My jestesmy ludzmi NOWOczesnymi IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 16:50 Eva, ja mieszkam od lat poza Polska. Zajrzalem na forum Gorzowa, bo temat Wieczorka mnie zaciekawil. To co ty robisz to wypieranie ze swiadomosci tego jakie to bylo gowno... A PRZEDE WSZYSTKIM, ZE NIC SIE NIE ZMIENILO I OBECNY PORZADEK PRAWNY SANKCJONUJE SPOKOJNY SEN UBEKOW I INNYCH PRL-OWSKICH GNID. Skoncz z tymi cytatami z WYBORCZEJ. Nie jestescie w Polsce ludzmi nowoczesnymi bo: - telewizja karmi Was propaganda na poziomie lat 50-tych (z obu stron) - ruchy obywatelskie sa niedorozwiniete, nawet ponizej poziomu czarnych w Alabamie w latach 60-tych - polski wzrost gospodarczy jest ponizej poziomu z lat 40-tych - jedyne co masz nowe to KALENDARZ, ktory przypomina, ze mamy 2007 i ze CZAS UCIEKA CZAS NAZWAC UBEKA. Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: odsd Re: Eve spalimy na stosie za brednie IP: *.Red-80-25-158.staticIP.rima-tde.net 06.05.08, 18:45 Hey Eva Ty wycierpielas zapewne jedyne gwalty ktore jeszcze sprawialy Ci przyjemnosc, zawsze gdy tylko mowa wtracasz niczym Bernard swoje komunistyczne idee WYPAD NA BIALOROS, A NIE KOZYSTASZ Z WOLNOSCI i oczerniasz osoby ktore Ci ja daly!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Gdzie jest Bog UBekow... nie robcie jaj ludzi IP: 82.160.209.* 23.08.07, 20:47 termit_polski napisał(a): Wieczorek ma prawo do swojej nienawiści. Jakie prawo ? Wytłumacz mi to ? Bo nie rozumiem ? P A R A N O J A !!! Co mu SB-cy zrobili ? Byli bezczelni i się nim nie zainteresowali ? Ani go nie legitymowali, ani aresztowali, ani nie zamknęli, ani nie spałowali, ani podali pod sąd, ani nie internowali, ni nie uwięzili, ani ... ani... ani ... ? Co ten człowiek może wiedzieć o SB ... ? Chory psychicznie człowiek. Takiemu bym odrobiny władzy nie dawała. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski pielegniarka, czolgista i filmowiec... IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 11:57 Sluchaj Eva, to musi byc napiecie PM. Nie czytasz co pisze. Przynajmniej nie z uwaga... Kazdy ma prawo do nienawisci. Kazdy ma prawo do milosci, strachu, nadziei, tysiaca innych, calkowicie ludzkich i budujacych osobowosc uczuc. Rozumiemy sie? To, ze Wieczorek sie wybral popatrzec jak chowaja JP2 do Rzymu nie uposledza go jako czlowieka w sensie zdolnosci do odczuwania tych uczuc, DO KTORYCH MA PRAWO. Ja nienawidze wezy, a zaden mnie jeszcze nie ukasil. Wiem tez napewno, ze nie lubie gowna, chociaz nie jadam. Na tej samej zasadzie, nawet jesli Wieczorek nie byl internowany ma prawo nienawidzic UBoli... np. za to, ze ch..owo wychodzili na zdjeciach z epoki, albo ze mieli wasy. Wykluczenie i antypatia sa elementarnym prawem spolecznym i pod tym wzgledem zyjesz w szczegolnie przyjaznej i "inkluzywnej" Polsce. Jesli nie bedzie istniala powodowana moralnoscia ocena spoleczna zachowan kazdy moze robic co chce. Dziwnym trafem Twoje komunistyczne wasale pilnowaly wszystkiego, nawet tego zeby pijaczek nie doszedl do domu tylko wiozly na izbe wytrzezwien. Ku.., choc nie tylko byly z urzedu badane na rzezaczke i kile a wiezniowie zapie..li w zakladzie karnym bez wynagrodzenia sprzatajac parki i budujac drogi. W tym samym czasie i w tym samym kraju Twoje ulubione postacie jak PIELEGNIARKA i FILMOWIEC mieli za to prawo jezdzic do NRD. Nie wiem jak CZOLGISTA, bo pewnie to byl to chlopak ze sluzby zasadniczej. Nastepnym razem... Zanim podniesiesz reke coreczko zeby cos napisac o PRLu poczytaj. Albo chociaz napij sie wody i usiadz na raczkach zamiast uzywac ich do wypisywania glupot. Ewentualnie uzyj czegos zeby sobie zlagocic NPM... herbatka z melisy? Wiem, pewnie powiecie, ze jestem faszysta, etc... Wasz, (Haupt)Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark nowy życiorys SW ... ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:03 Termit_Polski napisał(a): Na tej samej zasadzie, nawet jeśli Wieczorek nie był internowany ma prawo nienawidzić UBoli... np. za to, że ch..owo wychodzili na zdjęciach z epoki albo że mieli wąsy. No i nareszcie szczerze się wyraziłeś, że SW nienawidzi Uboli za to, że ch..owo wychodzili na zdjęciach z epoki albo że mieli wąsy. Ja powiedziałabym więcej. On nienawidzi ich za to, że spaprali mu życiorys. Jak by to pięknie dzisiaj brzmiało, SW - internowany, więziony i torturowany przez SB. Taki bohaterski życiorys do dopiero bilet do kariery ... ? A oni mu zafajdali życiorys, bo się w ogóle nim nigdy nie zainteresowali ... ? Ale moim zdaniem wyjście jakieś zawsze można znaleźć. Ojciec go za dziecka za dwujki w szkole lał, to niech na przykład dopisze ojca do listy, jako funkcjonariusza SB, szczególnie okrutnego w okresie stanu wojennego, i w życiorysie napisze sobie wtedy, że był bity przez SB-ka w stanie wojennym ... ? Życiorys na piątkę i wszyscy zadowoleni, SW najbardziej, bo wreszcie będzie się piął na szczyty kariery wywijając nowym zyciorysem ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark wszyscy wtedy jeździli do NRD ... ignorancie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:04 Termit_Polski napisał(a): W tym czasie i w tym kraju ulubione postacie jak PIELEGNIARKA i FILMOWIEC mieli prawo jezdzic do NRD. Wszyscy mieli prawo jeździć do NRD. Nie znasz historii albo byłeś siusiumajtkiem. Granicę do NRD przekraczało się na dowód osobisty. Jechało się do Słubic autobusem, przechdziło przez most, a granicę przekraczało na dowód osobisty. W ciągu dnia mogłeś przejść do Frankfurtu ile razy chciałeś. Szło się na piwo i kurczaka z rożna. Całe wyprawki dla dzieci też tam kupowałam, bo były tanie i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Skoro tak pamietasz NRD to.. Zona funkcjonariusza? IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 16:44 Musisz pamietac, ze tak bylo tylko w tzw. pasie przygranicznym. Podobnie bylo w J.Gorze z Czechoslowacja... Jesli chodzi o DDR to np. z Poznania nie dalo sie tak prosto, ale rozumiem, ze Ty nie mialas klopotow. Zona funkcjonariusza MO? A wczasy w Bulgarii byly? Egzaltowana/y Eva(o) prosze nie nazywaj mnie ignorantem. SKORO TAK SWIETNIE PAMIETASZ HISTORIE TO SAMA ZALOZ WEBSITE lepszy od Wieczorka www.sw.org.pl/ albo bloga. Skonczmy te bezcelowa wymiane zdan, Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Skoro tak pamietasz NRD to.. Zona funkcjonari IP: 82.160.209.* 24.08.07, 22:09 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a): Zona funkcjonariusza MO? A wczasy w Bulgarii byly? Trafiłeś w 10-tkę. Skąd ty to wszystko dobrze wiesz ? Masz materiały SB w posiadaniu ? Otóż mój narzeczony 2 lipca 1977 roku (dokładna data lokacji praw miejskich Gorzowa Wielkopolskiego, czyli Landsberg an der Warthe ) wziął ze mną ślub i zabrał mnie w podróż poślubną do Sozopola w Bułgarii. Razem na tę podróż zarabialiśmy w Spółdzielni Studenckiej na Politechnice harując, myjąc szyby i szorując podłogi po remontach. Ale się opłacało, już nigdy tam nie pojedziemy, tylko nad polskie morze. Rano smarowaliśmy się olejem słonecznikowym, zaś gdy wracaliśmy z plaży maślanką. Kiedy wróciliśmy do Polski wszyscy podziwiali naszą piękną czekoladową opaleniznę, która ... niestety zniknęła po dosłownie dwóch tygodniach. Podczas, gdy opalenizna znad Bałtyku pozostawała zawsze nam aż do Gwiazdki. Bałtyk ponad Sozopol. Co do funkcjonariusza MO ... ? Też trafiłeś w 10-tkę. Mój mąż chciał pójść do milicji i starał się o to 3-krotnie. Ale za każdym razem mu odmawiano, za to, że wcześniej był jednym z głównych założycieli Solidarności w Gorzowie. Chciał tam iść, bo słyszał, że zakładają Solidarność, chciał pomóc, bo nie mógł się pogodzić, że milicjanci, zwykli ludzie, choćby Marek Surmacz, pacyfikują zwykłych robotników, zwykłych obywateli, zwykłych ludzi,zamiast pieprzonych prominentów, którzy okradają, dewastują i źle rządzą polską gospodarką i nami ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark SW - nienawiść zamiast wiary ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:13 Gość portalu: termit_polski napisał(a): Wieczorek nawet jeśli wierzy w Boga (a nie tylko jak większość Polaków w JP2) to i tak ma prawo do swojej nienawiści. „jeśli nawet wierzy” – czyli termit jest pewny, że SW w Boga nie wierzy, byłoby dziwnym według termita, gdyby SW wierzył ... „wierzy w Boga, a nie tylko w JP2” – czyli termit wyraźnie sugeruje, że SW jest tak zwanym „wierzącym koniunkturalnie”, jak trzeba się załapać na wycieczkę to wierzy, a po wycieczce - już nie wierzy ... „nawet jeśli wierzy w Boga to i tak ma prawo do swojej nienawiści” – no tak bo tak naprawdę to jego wiara jest ponad Bogiem i wobec tego kiedy Bóg ludzi nakłania do zgody i wzajemnego przebaczania, to SW jest ponad Panem Bogiem, i nadal ma prawo do swojej nienawiści ... „ma prawo do swojej nienawiści” – a za co SW ma prawo nienawidzić, kogo i dlaczego, co mu ludzie takiego złego i nieprzebaczalnego zrobili, że jego nienawiść jest ponad wszelką wiarą w Boga ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: SW - nienawiść zamiast wiary ... ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 08:32 Gość portalu: nicelus napisał(a): Ub-cy i SB-cy byli też katolikami, zanim wstąpili do służb. A dzisiaj są, bo już im wolno. Teraz im wolno afiszować się wiarą katolicką, aby ich nikt nie rozpoznał. termit sugeruje, że SW jest „wierzącym koniunkturalnie”, jak trzeba się załapać na wycieczkę to wierzy, a po wycieczce - nie wierzy ...? No więc SW chodzi do kościoła, żeby tylko dowiedzieć się czy nie organizują kolejnej wycieczki zagranicznej, na którą warto jechać ? Więc to wygląda mniej więcej tak ... Jest taka ławka mniej więcej po środku w kościele, tam siedzą przeważnie sami UB-cy i SB-cy, którzy afiszują swoją wiarę, żeby ich nikt nie rozpoznał ? A pomiędzy nimi siedzi niewierzący SW czekający na ogłoszenie o wycieczce do Włoch ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Eva, poszlas po bandzie... IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 12:16 Sluchaj, niestety jestem swiadomy tego, ze kazda wypowiedz moze byc interpretowana i w zwiazku z tym nie zamierzam sie obruszac na Twoja ulomna i karkolomna interprecacje mojej wypowiedzi w sprawie Pana SW. Teraz bedzie oswiadczenie, ale tak zebys zrozumiala, tj. prosto "cztery nogi dobrze, dwie nogi zle" jesli wiesz o czym mowie... 1) Wieczorek robi dobra robote bo wszyscy inni zostawili sprawe hitorii podczas gdy nie mozna zamknac w podrecznikach doswiadczenia ludzi i ich krzywdy, zwlaszcza jesli ci co krzywidzili i ci co byli krzywdzeni zyja. 2) Nie interesuje mnie czy Wieczorek byl internowany, Michnik byl. To co robi dzisiaj go osmiesza. Nie byli internowani prokuratorzy IPN, to nie jest argument. Gdyby za rozliczanie UBekow brali sie pokrzywdzeni to trzeba by ich wieszac na latarniach tak wisza tylko w internecie. 3) Kosciol katolicki w Polsce nie poradzil sobie z komuna po smierci Wyszynskiego. Wojtyla tez nie rozumial zagrozen i w efekcie mamy kaskade bledow Glempa (jeszcze jako prymasa) i obecnie w wykonaniu biskupow. Czesc tych dzialan jest calkowicie sprzeczna z nauka Kosciola, to zreszta polska specyfika - takie "polskie drogi do"... 4) Pogrzeb JP2 byl najwiekszym "evenetem" dla stacji TV wliczajac TVN i inne "kanaly telewizyjne". Podobnie z Polakami jadacymi na pogrzeb. Dla mnie przejaw kultu jednostki bardziej niz czegokolwiek innego. Co tam z beatyfikacja? Byl koncept meczenstwa (upadl), sa jakies wizje na inne drogi do swietosci? 5) Mam emocjonalny i ambiwalentny stosunek do JP2 bo dla mnie to byla postac niespojna, raczej show-man bardziej niz czlowiek modlitwy. Czlowiek swiata, bardziej niz czlowiek Kosciola, ktorego (Kosciola) mechanizmow nie rozumial, albo czesto dzialal wbrew nim (liturgia, konflikt z biskupami Francji, wspolnota Taizee...) 6) Nauczanie katolickie mowi wprawdzie, ze nienawisc jest grzechem i nakazuje milowac wrogow. To prawda, ale obok przykazania milosci i nadstawiania drugiego policzka jest tez scena WYPEDZENIA KUPCOW ZE SWIATYNI. To moja droga oznacza, ze wykluczenia sa mozliwe, nawet przez wszechmilujacego Boga. 7) Na koniec smutna refleksja. Poslugujesz sie (stosunkowo slabo) jezykiem polskim, ktory jest szczegolnie bogaty i wspiera wyrazanie licznych relacji logicznych w sposob nieliniowy. Niestety w warstwie analizy logicznej wypowiedzi adwersarza (tutaj mojej) popelniasz karygodne bledy, albo swiadomie mieszasz sprowadzajac dyskusje "ad absurdum". Dwojka do dzienniczka i do kata ;-) Nie pisz do mnie wiecej, bo jako osoba, ktora odebrala staranna kindersztube czuje sie w obowiazku zawsze odpisac na listy pan. Prosze, zaniechaj. Skoncz z szukaniem milosierdzia dla PIELEGNIARKI, FILMOWCA i tego... CZOLGISTY Over. termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark termit, wymigujesz się od rzeczowych odpowiedzi .. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:52 termit, wymigujesz się od rzeczowych odpowiedzi ... ? Miałeś wyjaśnić, jak wyróżniasz zbrodnicze w Polsce organizacje PRL. Wyszczególnić je, scharakteryzować i uszeregować : Polska Armia, Polska Milicja, UB czym różniło się od SB, bo ja nie wiem, a ty ciągle mieszasz te nazwy i pojęcia, tak samo ZOMO, ROMO, ORMO, MSW, komitety partyjne wojewódzki i miejski ? Czy byli czyści, jak łza ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Eva prosilem... dla mnie caly PRL to byla cofka... IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 16:35 Eva, - Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Rozmawiajmy merytorycznie jak Polak(ka) z Polakiem IP: 82.160.209.* 24.08.07, 19:38 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a) : SPRAWA BOGA. Ok. Widzę, że temat PRAWA DO NIENAWISCI mamy zamknięty. Bardzo się cieszę. Co to znaczy, że temat prawa do nienawiści mamy zamknięty ... ? Rozumiem zamknięty, znaczy, że szerzenie nienawiści w IV RP przez SW powinno być mu zabronione. Szczególnie, jeśli tak bardzo wierzy w nauki JP II. Nawet Wałęsę z Kwachem JP II pogodził ... Więc zwykłych Polaków, jak SW i SB-cy powinien tym bardziej. Extra-emerytury to im odebrać, ale nie prowadzić nowych krucjat psychologicznych przeciw tym starym i też chorym już ludziom. Nie mordować psychicznie, jak postąpiliście z pielęgniarką.Tego nigdy nie wybaczę i nie zapomnę SW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Rozmawiajmy merytorycznie jak Polak(ka) z Pol IP: 82.160.209.* 24.08.07, 20:44 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a): Jedynymi wolnymi osobami w tym świecie jawią mi się drobni złodzieje i zawodowe k\/rwy. Dowiedzieliśmy się, z której grupy zawodowej pochodził Termit_Polski? Termit_Polski chciał koniecznie w PRL-u być człowiekiem wolnym, więc podpiął się do grupy zawodowej ? No, do której Panie Termit_Polski ? Akurat było odwrotnie. Ignorant Termit_Polski nie wie, że najwięcej informacji SB pozyskiwały dzięki ludziom tych profesji. K..rwy były najbardziej skuteczne, wyciągnęły od ofiary niemal każdą informację. Gdzie SB-ek nie mógł zastraszyć, tam k..wa czyniła cuda. Ale właśnie ta tajemnica jest akurat znana na całym świecie w niemal wszystkich organizacjach wywiadowczych. Z kolei złodzieje ze strachu przed sądem, wyrokiem i więzieniem, zapodawali nawet swojego brata i ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Eva a moze TW Eva? IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 21:58 Zaskakujaco duza wiedza na temat metod operacyjnych jakimi poslugiwali sie "starsi dzis i schorowani ludzie". Eva, moze to ty jestes ta pielegniarka i po prostu wiesz jak bylo i DLATEGO CHCESZ ZAPOMNIEC? No ja oczywiscie musialem byc w PRLu czescia lumpenproletariatu inaczej nie moglbym sie dzisiaj z tego tak natrzasac. Skoncz prowokacje Eva. Wiemy po ktorej stronie stoisz. Nie stroj sie w katolickie piorka i nie pieprz o niczym. WIECZOREK JEST BYC MOZE GLUPI, ALE SKUTECZNY W PRZYPOMINANIU, ZE NIE DA SIE ZAMIATAC POD DYWAN I ODEBRANIE EXTRA-EMERYTURY UBEKOWI TUTAJ NIE WYSTARCZY... Zegnam TW Eva... Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva a moze TW Eva? IP: 82.160.209.* 24.08.07, 22:33 Termit_Polski napisał(a): Zaskakująco duża wiedza na temat metod operacyjnych jakimi posługiwali się starsi dziś i schorowani ludzie". Wystarczy trochę poczytać i pogrzebać w komputerze. Widać, że ewidentnie stronisz od lektury. Jesteś, człowiekiem jednej książki ? Termit_Polski napisał(a): Nie strój się w katolickie piórka ... W niedzielę możesz mnie spotkać na sumie na Skoczni. Łatwo mnie poznasz, bo jestem osobą niepełnosprawną, po paraliżu z powodu chemioterapii anty-rakowych. Mąż mnie wprowadza i udaje się na galerię, bo śpiewa w chórze. Ludzie patrzą na niego podle, bo myślą, że tylko wprowadza mnie i idzie do domu. Ale już się do podejrzeń przyzwyczailiśmy. Lubię jak on dla mnie tak pięknie śpiewa w chórze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Nie spotkamy sie Eva IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 22:54 Przykro slyszec, ze mialas klopoty ze zdrowiem, naprawde pisze to szczerze. Z drugiej strony jesli masz kochajacego meza to znaczy, ze dobrze wybraliscie oboje. Ludzkie osady bywaja krzywdzace (np. dla meza), ale (tak jak w przypadku Wieczorka) jest to pewna ulomnosc ludzi i oceniamy zawsze. Slusznie, czy nie... Ciesze sie, ze jestes na Sumie w niedziele, to akurat dobrze. Niestety nie spotkamy sie bo nie mieszkam w Polsce, a poza tym zwykle chodze na Tridentine a nie na Novum Ordo. Milego weekendu i niedzieli, dosc o UB/SBekach! Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Eva a moze oczytana Eva? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 07:44 Termit_Polski napisał(a): Zaskakująco duża wiedza na temat metod operacyjnych jakimi posługiwali się starsi dziś i schorowani ludzie". Wystarczy trochę poczytać i pogrzebać w komputerze. Widać, że ewidentnie stronisz od lektury. Jesteś, człowiekiem jednej książki ? Oto autentyczna świeżyzna. Zapraszam do przeczytania tego felietonu : wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9614 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva a moze oczytana Eva? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.07, 13:36 Prawdziwe życie konfidentów Wszyscy znani mi byli współpracownicy tajnych i jawnych służb PRL zachowują się w pewien określony sposób. Są to ludzie o młodzieńczym usposobieniu birbantów i wesołków, biorący życie lekko. Wynika to najprawdopodobniej z tego, że nawet pozostając bez pracy, nie muszą się niczym przejmować, bo mają przecież emeryturę. wiadomosci.o2.pl/?s=512&t=9614 Niektórzy z nich są ciągle niebezpieczni, inni żałośni, jeszcze inni zapracowani i przestraszeni. Jedno jest pewne: jest ich całkiem sporo. Rafał Majchrzak Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva a moze oczytana Eva? IP: 82.160.209.* 12.09.07, 19:39 Rafał Majchrzak pisał:Wynika najprawdopodobniej, że nawet pozostając bez pracy nie muszą się niczym przejmować, bo mają emeryturę ... ? Kto mógł na takie coś liczyć w roku 1956, 1964, 1970, 1976, 1980 ...? Tylko jeden mało znany naród tego świata i to bez własnego państwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eva_d_ark Re: Eva a moze oczytana Eva? IP: 82.160.209.* 12.09.07, 19:47 Znam ludzi tego narodu nawet w Gorzowie Wlkp., którzy bez obowiązku zapisywania się do PZPR robili kariery : Andrzej Korski ... nr 1. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Eva wie co mówi ... IP: 82.160.209.* 12.09.07, 21:02 Sławomir Wieczorek opublikował w internecie listę esbeków. Osoba ukrywająca się pod nickiem "duckbaster" groziła mu za to pobiciem. Całkiem prawidłowo, wszystko zgodnie z prawem. Wobec Pana "duckbaster" nie wolno żądać żadnej kary łącznie z karą finansową w obronie własnego ojca, żadne kary nie są możliwe. Jeśli ktokolwiek karę wymierzył, należy się odwołać do wyższej instancji. Pan "duckbaster" jest moim idolem. On stanął w obronie ojca, który być może, był w przegranej sytuacji politycznej. Dla niego przegranej, bo pogodził się, że oddaje władzę opozycji Solidarnościowej. Liczył na to, że nowa władza będzie go chronić za grzechy, które były narzucone mu z góry. Ale teraz to już na pewno go nikt nie będzie chronił. Po pielęgniarce, mordujemy ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva wie co mówi ...! IP: 82.160.209.* 12.09.07, 21:22 Ja jestem Eva d'Ark. Włączyłam się w ten temat, wyłącznie z budek profesjonalnych. Chciałam robić pracę na ten temat, ale promotor mnie oblał ... I tak właściwie, to już całkiem nie jestem osobą zainteresowaną. Jedynie co, to jest mi trochę głupio, wycofywać się z tej sytuacji, w której wiele niewinnych, mało winnych, nieświadomie winnych, przymusowo winnych, i innych niewinnych osób znalazło się na liście. „Homo sum, humani nila me alienum puto.” / Jestem człowiekiem i nic, co ludzkie nie jest mi obce. / Terencjusz Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Eva wie co mówi ...! IP: 82.160.209.* 12.09.07, 21:38 Do Widzenia ! Eva d_ark to była zwykła mistyfikacja w celu przeprowadzenia badań. Zwiewam do mojej ukochanej "Jagielonki" ... Co złego to nie ja. Mam już dość tych wszystkich waszych ujadłości. Mam dopiero 25 lat i chyba, jak inni młodzi ucieknę od Was na zachód. Teraz jadę do mojego ukochanego Krakowa. Tam zawsze czekają na mnie. Ale muszę powiedzieć, że każde środowisko, nawet gorzowskie, może czasami okazywać się piękne, a czasami ponure i mroczne jak lista SW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emanuel Tornado Eva do Jagielonki ... !!! IP: 82.160.209.* 13.09.07, 19:33 No i nareszcie się pozbylśsmy natrętów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emanuel Tornado W imię ojca i syna i ... IP: 82.160.209.* 14.09.07, 00:26 W imię ojca i syna i ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emanuel Tornado Re: W imię ojca i syna i ... IP: 82.160.209.* 14.09.07, 00:45 W imię ojca i syna, i ducha świętego, AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Solid_80 W imię ojca i syna ... IP: 82.160.209.* 14.09.07, 06:34 W imię ojca ... syn ma boskie prawo go bronić ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Solid_80 Syn ma boskie prawo bronić ojca ... IP: 82.160.209.* 14.09.07, 06:37 Syn ma boskie prawo bronić ojca ... Odpowiedz Link Zgłoś
login_tymczasowy Re: W imię ojca i syna i ... 14.09.07, 08:14 Gość portalu: Emanuel Tornado napisał(a): > W imię ojca i syna, > > i ducha świętego, Kiland, jestes centralnie pie..iety. Wystepujesz juz pod siedmioma osobami, jestes lepszy niz Bog w Trojcy jedyny. Przysparzasz czlonkow SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eamnuel_Tornado Re: W imię ojca i syna i ... IP: 82.160.209.* 14.09.07, 13:40 Dziękuję za cenne słowa uznania i uwielbienia dla mojej osoby ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Re: Rozmawiajmy merytorycznie jak Polak(ka) z Pol IP: 82.160.209.* 24.08.07, 21:21 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a) :Czy to byli zbrodniarze? Niektórzy pewnie tak. Jedni w otwarty sposób (WOJSKO, MILICJA, ZOMO, ORMO, ROMO, OPMO) przez udział w zbrodniach np. '56, '70, etc. Nigdy nie słyszałam o OPMO ? Co to takiego było ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Dyskusja merytoryczna. IP: 82.160.209.* 24.08.07, 20:06 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a): Wszystkie organizacje państwowe, włącznie z kontrolerami kart wędkarskich i komunistyczna wersja ochrony środowiska to dla mnie komunistyczni wasale. „włącznie z kontrolerami kart wędkarskich” – musieli widocznie termita przyłapać, jak łowił bez karty. A przecież te składki teoretycznie szły na zarybianie. Praktycznie dużo pieniędzy wyparowało. Ale dzięki choćby ich części, środowiska przyrodnicze były choćby w części jednak regenerowane. Zwłaszcza, że wędkarzami w większości byli ludzie, którzy zmuszeni żyć w PRL-u, uciekali od polityki (Wałęsa), i od bezsensownego szarego życia, czasem nawet ratowali połowami rodziny finansowo. Zamiast mokrego chleba z cukrem lub cebulą, smażona rybka dla dzieciaczków ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark Cześć Mariusz ! IP: 82.160.209.* 24.08.07, 21:37 Gość portalu: Termit_Polski napisał(a): Eva, łączę życzenia wolnej i sprawiedliwej Polski, z dobrze i szybko sądzonymi UBekami (i ich latoroślami oraz pielęgniarkami, czołgistami i kamerzystami ... Czy ty upadłeś na głowę ... ? "z dobrze sądzonymi ... ich latoroślami" Czy ty wiesz co mówisz ... ? Dzieci UB-eków będziesz dawał pod sąd ...? To dopiero obłęd ... ? Ignorancie ! Do tej pory nie wytłumaczyłeś mi, jaka była różnica między UB-kami (UB-olami) i SB-kami. Czy ty w ogóle to wiesz, czy rżniesz głupka i jesteś absolutnym ignorantem ... ? Popraw się ... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Termit_Polski Sadzenie dzieci funkcjonariuszy /Eva to provokacja IP: *.lutn.cable.ntl.com 24.08.07, 22:06 No to zdaje w Gorzowie byl przypadek, ze syn bylego funkcjonariusza grozil wlasnie p.Wieczorkowi i byl dosc szybko osadzony przez gorzowski sad. Chodzilo mi wlasnie o to zeby kazdy przypadek byl tak szybki. A jesli chodzi o funkcjonariuszy SB to zaczynam podejrzewac, ze sama bylas/byles jednym/jedna z nich. Nie widze innego powodu roznicowania tych dwoch organizacji (UB i SB), chyba ze mi towarzyszka wyjasni bo jak zakladam na zaproszenie do takiego wywodu czekasz juz jakis czas... Termit Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Eva d'Ark SW robi własną karierę, a nie naszą historię ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.07, 14:45 Termit_Polski napisał(a): 1) Wieczorek robi dobrą robotę, bo wszyscy zostawili sprawę historii gdy nie można zamknąć w podręcznikach doświadczenia ludzi i krzywd, zwłaszcza tych co krzywdzili. SW robi własną karierę, a nie zapisuje historię ... SW niczego nie robi dobrze. W którym podręczniku historii widziałeś, że się opisuje oprawców i sławi ich imiona i nazwiska, a nie ofiary i bohaterów wolnościowych ? Jeśli by tak było jak mówisz, to nigdy i nic nie wiedzielibyśmy o ojcu Maksymilianie Kolbe i jemu podobnych ofiarach holokaustu, tylko byśmy znali imiona i nazwiska wyłącznie hitlerowskich załóg obozów koncentracyjnych i kapo. Nie znalibyśmy sylwetki Ludwika Waryńskiego, a czytali nazwiska ludzi, którzy go aresztowali, osądzali i więzili. Nic nie wiedzielibyśmy o Janosiku tylko znali nazwiska tych, którzy go zdradzili, złapali i na haku powiesili. Nie znali straconych w okupacji i Powstaniu Warszawskim bohaterów Szarych Szeregów i AK, a tylko nazwiska Niemców, którzy ich złapali, przesłuchiwali, torturowali i mordowali ... Co byś wiedział dzisiaj o Roweckim, Bednarze, i im podobnych ... Nic. Ale byś wiedział wszystkie niemieckie nazwiska oprawców ? Po co ci to ? To samo jest dzisiaj. SW robi wielkie g...no, a nie dobrą robotę. Niech weźmie się za coś naprawdę pożytecznego. Niech opisze czasy powstawania Gorzowskiej Solidarności. Niech zrobi dokładny spis strajkujących w gorzowskim Ursusie w strajku generalnym 13 grudnia 1981 roku. Niech opisze losy Tadeusza Kołodziejskiego i innych wtedy aresztowanych. Niech zrobi spis internowanych działaczy Solidarności Gorzowskiej. Niech napisze książkę,jak oni przeżyli wtedy te chwile. Niech opisze walkę podziemną Gorzowskiej Solidarności, jak rozwozili ulotki, nadawali komunikaty radiowe i telewizyjne, jak kolportowali zakazane gazetki. W tym niech się spełnia pisarsko i twórczo, takie osoby i postacie niech sławi i ich nazwiska, a nie napędza sprężynę niezgody, wzajemnej nieufności i awanturnictwa między sąsiadami i współobywatelami Gorzowa. Dawno już jest po przemianach PRL w RP. Odpowiedz Link Zgłoś