adkalin 01.05.08, 20:30 Kto wreszcie powstrzyma tego gnojka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adkalin Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:32 Kto powstrzyma tego gnoja?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:33 Masz na mysli tow. Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:36 Mam na myśli "profesora" Nowaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:37 Acha! Myslalem ze odnosi sie to do tow. Michnika i jego braciszka. A co takiego zawinil Ci prof. Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:40 Jest zaufanym człowiekiem Rydzyka. I to tłumaczy wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:42 Acha! Czyli rozumujac nie masz nic przeciwko facetowi ktory zabijal polskich patriotow (brat tow.naczelnego) a za to masz cos przeciwko facetowi ktory cos tam sobie brzeczy, zgodnie zreszta z zasada wolnosci wypowiedzi.Czegos jednak tu nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:43 Jeszcze nie rozumiesz kim jest rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:44 Zapewne mordowal polskich patriotow skoro tak sie oburzasz, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:46 Mnie wystarczy że jest ksenofobem, oszustem i złodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:49 A na jakiej podstawie tak twierdzisz? Zlodziejstwo i oszustwo to przestepstwa wiec powinienes natychmiast doniesc na policje ze niejaki Rydzyk popelnil przestepstwo. Jesli nie masz dowodow na to, co mowisz to to kwalifikuje sie jako oczernianie i tez jest scigane z paragrafu. Wiec albo niejaki Rydzyk jest przestepca alby ty jestes przestepca, innego wyjscia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:50 Rydzyk. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:53 Co Rydzyk? Rozumuje ze jestes w drodze do prokuratury? Jesli nie to polecam wyjazd do jakiegos panstwa bez umowy ekstradycyjnej z Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:54 Znasz z autopsji? Mógłbys coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:56 Moze Izrael? Tam nawet masowych mordercow nie wydaja nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Prof. Nowak Kiedy zatrzaśnie się szuflada? 01.05.08, 21:56 pantera01 napisał: > Moze Izrael? Tam nawet masowych mordercow nie wydaja nikomu. Kiedy zatrzaśnie się szuflada? Gdy gołym tyłkiem nad nią się siada. Partia zbawienia jest taka mądra, jak Torquemada miażdży ci jądra. Kiedy już tobie jest wszystko jedno, zbawią ci duszę paląc jak drewno! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4703403.html Brawo racjonalizm, precz z ewangelią, co trąci szambem niby perfumerią! Kurs na Europę, na Mińsk Marki, Jurki. Niech tam szczekają rydzykowe Burki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: [...] IP: *.magma-net.pl 01.05.08, 22:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre, dobre :) pezetperowiec, agent i czerwony włazidup czyli IP: *.ghnet.pl 01.05.08, 22:32 niejaki "profesor" nowak broni Polski przed czerwonymi. buhahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Pod najświętszym krzyżykiem. 01.05.08, 22:53 Pod najświętszym krzyżykiem. Pożegnaj się z Ryzdykiem. Podejmij świadom ten czyn. Dla Ciebie to Boży Syn. Wstąpił był do piekła. By stamtąd nie uciekła. Zła nauka szatana. Belzebubem podana. Czyli jad namiestnika. Radyja ojRezdyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Czerwone "Chamy"+czerwone "Żydy"=czerwone diabły. IP: *.magma-net.pl 02.05.08, 09:09 Łączcie się przeciwko prof.Nowakowi! Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom Ależ "Chamy" były z nim w dobrej komitywie! 02.05.08, 10:01 Poczytaj sobie o historii Nowaka Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom Dwoch idiotów się dobrało. 02.05.08, 09:26 Dwóch kretynów sie dobrało. Jeden opowiada ilu Żydów zginęło, a nie sprawdza, ile ich było z UB czy PZPR a ilu z PSL, AK czy jakiejś organizacji współpracującej z AK (jak Żegota, ruch oporu w Auschwitz). Zastanawia się taki: "Czy Witold Pilecki był Żydem?" "Czy został zabity przez Żyda?" A jakie to ma do cholery znaczenie? Takie samo, jak to, czy Żydem są Michnik czy Geremek: nie ma żadnego znaczenia. Konflikty polityczne są dużo bardziej skomplikowane niż "Żydzi kontra Polacy" czy "Dobro kontra zło" i tylko tępi ludzie tak sprawę stawiają. Oczywiście, była hołota żądna żydowskiej krwi. Ale taki pogrom kielecki bez przyzwolenia milicjantów i uboli nie mógłby się odbyć. I nie wyciągajcie stąd wniosku, że byli tam sami aryjczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: "profesor" Nowak????????? 02.05.08, 10:05 Gość portalu: dobre, dobre :) napisał(a): niejaki "profesor" nowak broni Polski przed czerwonymi. buhahahahaha Twój cudzysłów przy słowie "profesor", uczony kumie, pasuje bardziej do naszego "skarbu narodowego", abiturienta Bartoszewskiego, posiadającego niepełne wyższe wykształcenie, bo R.J. Nowak jest akurat profesorem autentycznym. A to że michnikowszczyzna go serdecznie nienawidzi, to chyba nikogo nie zdziwi. Po większości wypowiedzi w tym temacie widać, że organ michnikowy ma ogromne sukcesy na polu odmóżdżania maluczkich duchem (myślę, ze również "maluczkich" wiekiem, bo nie uwierzę, żeby takie dętę dyrdymały mogły pisać osoby dorosłe). Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Miło jest oglądać, jak michnikowszcyzna się pulta 02.05.08, 10:43 i rzuca na forum wszystkie siły :-). Widać że akcja Nowaka musi być odbierana jako groźna, skoro zapalono żarówkę "Nowak!", by MMP (Michnikowskie Psy Pawłowa) mogły się tradycyjnie i rytualnie rozszczekać :). Natomiast Twojej wiary w przewagę młodości wśród michnikowych odmóżdżeńców tak końca nie podzielam; bywając na różnych blogach różnych orientacji politycznych spotkałem niezłą kolekcje ludzi w wieku mocno pobalzakowskim, za to tak całkowicie odmóżdżonych michnikoidalnie, że sugerowałoby to ich nader nastoletni wiek :) mazurek111 napisał: > > ... R.J. Nowak jest > akurat profesorem autentycznym. > A to że michnikowszczyzna go serdecznie nienawidzi, to chyba nikogo > nie zdziwi. Po większości wypowiedzi w tym temacie widać, że organ > michnikowy ma ogromne sukcesy na polu odmóżdżania maluczkich duchem > (myślę, ze również "maluczkich" wiekiem, bo nie uwierzę, żeby takie > dętę dyrdymały mogły pisać osoby dorosłe). Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Re: Miło jest oglądać, jak michnikowszcyzna się p 02.05.08, 13:44 Jest rzeczą oczywistą, że profesor Nowak jest skazany na medialny odstrzał ze strony „postępowych” mediów, do których bez wątpienia zaliczyć można, jak to nazywa Stanisław Michalkiewicz, „żydowską gazetę dla olaków” na łamach której właśnie dyskutujemy. Najstraszliwszą zbrodnią profesora Nowaka jest wypowiadanie się w znienawidzonym przez „elyty” Radiu Maryja, które to śmiało złamać monopol „sił postępu” na przerabianie masom szarych komórek na różowe. Tego najbardziej „postępowcy” nie mogą przebaczyć niepoczciwemu Rydzykowi. Jest wielu świetnych felietonistów, choćby wspomniany S.Michalkiewicz, ale większość większość nich publikuje swe teksty w prawicowych pismach „niszowych”, których nakład w porównaniu z „wybiórczą” jest śmieszny, a poziom artykułów czyni je niezrozumiałymi dla ćwierćinteligentów myślących Michnikiem. Co do wieku czołowych pałkarzy tego forum, to jednak nadal wydaje mi się, że odsetek dziatwy w wieku szkolnym jest niemały. Kilka tygodni temu napisałem w innym temacie na tymże forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77315919&a=77318699 Patrzę na to forum i widzę jak zgraja odmóżdżonych pętaków pluje na wszystko co tylko nie podoba się GW. Na Kaczora, bo « prostak », bo swój doktorat robił w czasach PRL z prawa pracy (a gdzież do k...wy nędzy miał go robić kiedy w owych czasach wypuszczano i dofinansowywano tylko « swoich » jak towarzysz Geremek, ktory mógł za państwowe pieniądze zrobić doktorat z historii prostytucji w średniowiecznym Paryżu). Pluje się zaciekle na profesora Jerzego Roberta Nowaka, bo « antysemita » (jakżeby inaczej), « moher » i oczywiście « wróg postępu ». Przypuszczam, że żaden z tych bęcwałów nie przeczytał niczego co by wyszło spod pióra profesora Nowaka. A napisał sporo, broniąc Polski i jej dobrego imienia, między innymi rozbijając w puch antypolskie brednie ponurego bajkopisarza Grossa (tak.fetowanego przez GW). Większość tej smarkaterii umysłowej pluje na ludzi wykazujących się patriotyzmem (wiadomo, że są oni często solą w oku Niemców i « starszych braci w wierze, jako że są przeszkodą na drodze do zrealizowania ich roszczeń) nazywając ich oszołomami , antysemitami, moherami etc. Wystarczy zobaczyć co tu się wypisuje pod ich adresem, nie oszczędzając nawet głowy państwa. Pamiętam dziką nagonkę rozpętaną przeciwko prezesowi Polonii amerykańskiej Edwardowi Moskalowi, neskazitelnemu patriocie, tylko za to, że koła żydowskie miały mu za złe przedwczesne wyciągnięcie na światło dzienne zamierzonego przez Holocaust Industry skoku na polską kasę (65mld USD). Oczerniano go i opluwano aż do jego śmierci. Tarza się tu w pierzu i smole niejakiego Kobylańskiego stawiając mu dęte zarzuty (łącznie ze szmalcownictwem, bo atysemityzm wyjeżdza automatycznie – ça va de soi), albowiem przeszkadza on wyrażnie niejakiemu Radkowi Sikorskiemu, człowiekowi o miękkim kręgosłupie, a do tego sterowanemu recznie przez swą połowicę Anne Applebaum. Nikomu natomiast nie przeszkadza serwilizm naszych zblatowanych przywódców i « naszego skarbu narodowego », czyli « profesora » Bartoszewskiego w stosunku do Niemców i « starszych braci » wyznania handlowego. To, że Polska już wkrótce straci suwerennośćn a potem czekają nas progresywne nowe rozbiory (mechanizm już przećwiczono w Kosowie) nie wydaje się przeszkadzać zbytnio panom dyskutantom. Odpowiedz Link Zgłoś
zlappande z przerazeniem obserwuje, mazurku 07.05.08, 00:18 jak w zacietrzewieniu strzeklasz sobie samoboje i sie pewnie nie orientujesz, ze dlatego ci tak latwo idzie, bo stzrelasz do wlasnej bramki. primo: jak sie nie znasz, to nie opowiadaj bajek: komuna tepila Geremka i nie chciala dac mu profesury, ale wsrod historykow byl uznanym badaczem o wysokiej randze, wszystko jedno z czego pisal - pisal kompetentnie. Twierdzac, ze opierajacy sie (czy podpierajacy - wszystko jedno) na Leninie profesor Kaczynski zdobyl doktorat za osiagniecia oznacza tylko jendo: ze ten Lenin jak wynika glupi nie byl, a tego chyba nie chciales powiedziec. Jakos nikt tych rozwiazan z prawa pracy, ktore w swojej pracy doktorskiej proponowal Lech nie chcial wcielac, wlaczywszy w to nawet brata Lecha Jarka (nie wspominajac o samym Lechu, ktory nie wraca do tematu). Mimo, ze powstala "Solidarnosc" i gdyby to rzeczywiscie mialo jakas wartosc, to by pewnie ktos po to siegnal. Na Nowaka sie zas pluje - drogi kolego, bo smieszny to klown i widac wyraznie, jak snuje rzeczy bez zastanowienia - lud kazda scieme kupi. Acha, jak komus sie wydaje, ze profesor Nowak "rozprawil sie" z klamstwami Grossa powinien przeczytac opasle dzielo Cervantesa i porownac, fakt, ze oglosil zwyciestwo, zreszta tych wlasnych zwyciestw Nowaczek oglasza co niemiara, az sie dziwie, ze ktos to bierze powaznie. Doradzam milemu panu profesorowi stoczyc zazarty boj z Grossem w Santoku, najlepiej na ubitej ziemi, bedzie wesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
mazurek111 Geremek tępiony przez komunę!?! 04.06.08, 09:04 Będąc w rozjazdach (do tej pory jestem poza domem) nie zauważyłem odpowiedzi na mój post w tym temacie. Niejaki Zlappande napisał: „primo: jak sie nie znasz, to nie opowiadaj bajek: komuna tepila Geremka i nie chciala dac mu profesury, ale wsrod historykow byl uznanym badaczem o wysokiej randze, wszystko jedno z czego pisal - pisal kompetentnie.” Nie rozśmieszaj mnie, uczony kumie! Geremek tępiony przez komunę??!! Takiego dowcipu już dawno nie słyszałem! Czołowy działacz PZPR na UW, a potem pierwszy sekretarz w PANie tępiony przez niepoczciwą komunę! Źle trafiłeś, bo ja będąc ledwie trochę młodszy od Geremka pamiętam te czasy doskonale. Nieżyjący już profesor Andrzej Tymowski opowiadał mi, jak to w dniu śmierci Stalina nasz luby Geremek jako czołowy przedstawiciel PZPR na uniwerku wyszedł przed front studentów studentów zakrzyknął z bólem: „Towarzysze! Życie się dla mnie skończyło!” Jeden ze studentów odkrzyknął: „No to się powieś!” (został zresztą natomiast wylany z uczelni). Tak jak napisałm, Geremek za państwowe pieniądze robil w Paryżu doktorat z historii paryskiej prostytucji w średniowieczu (bardzo à propos biorąc pod uwagę osobowość „drogiego Bronisława). Oczywiście, Geremek jest uznanym historykiem, a w zakresie wszelkiej prostytucji wręcz autorytetem bijącym na głowę François Villona. Cała reszta Twego postu jest równie „prawdziwa inaczej”, zasię styl każe mi podejrzewać, że mam przed sobą jednego z zasłużonych „mistrzów pióra” z organu Michnikowego. Kto wie, może to sam „wieszcz” mnie tak zaszczycił? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Miło jest oglądać, jak michnikowszcyzna się p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.08, 20:25 Ty uchachany to do piekła pójdziesz za taką złość co masz w sobie. Wejdz do kościoła i pomódl się, może się zastanowisz nad sobą zamiast uchachiwać z ludzi wbrew nauce Jezusa Chrystusa. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.gdynia.mm.pl 02.05.08, 08:08 masz rację tylko tam dla niego i nie tylko dla niego miejsce!!! także dla niektóych redaktorów gazety Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 09:09 pantera01 napisał: > Moze Izrael? Tam nawet masowych mordercow nie wydaja nikomu. Jesteś antysemitą.Ale nic dziwnego,skoro poważasz antysemitów pokroju pana rydzyka i nowaka.Mam tylko pytanie - czy kk uznaje odpowiedzialność zbiorową?Tak?To kiedy staną klechy przed trybunałem za inkwizycję?Zamordowali kawał Europy. A za Wojny Krzyżowe? Nie mówi o tym pan nowak i pan rydzyk na lekcjach? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 04.05.08, 00:20 Po pierwsze nie jestem antysemita bo nie napisalem nic przeciw Arabom czy innym Semitom. Jezeli nie mam racji z Izraelem to mi to udowodnij. Swoje "antysemityzmy" to sobie wsadz gleboko bo ja i tak mam to w glebokim powazaniu. Co do Inkwizycji, wojen krzyzowych to moze cos poczytaj i wtedy zabieraj glos bo na razie sie wyglupiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dżodżo Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.cable.ubr06.stav.blueyonder.co.uk 02.05.08, 11:07 Ty "pantera"czy jak cię tam zwał,jesteś tak samo popierd...ny jak ta banda z Rydzykiem na czele i cała ta "czarna mafia" w sutannach.Chociaż w jednej kwestii masz rację.Nie tylko Żydzi zginęli w drugiej wojnie światowej,a oni robią z siebie jedynych poszkodowanych na tej planecie.To co oni wyprawiają z Palestyńczykami,to jest taki sam holokaust jak za czasów II wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 04.05.08, 00:23 Popie#$%ny to jeste ty bo nawet logicznie nie myslisz. Racje mam w kazdej kwestii - jesli uwazaz ze nie mam to wykaz to na podstawie argumentow. Dobra nadzieja ze chociaz zauwazyles co "wybrancy" robia z Palestyncami. Nie zebym kochal jednych albo drugich bo to zwykle semickie pierepalki rodzinne i mi nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 20:57 w zasadzie wypadałoby przypomnieć o zbiórce RM na stocznię gdańską, o wyzyskanych emerytach i tym podobnych histroiach...Ponadto nawoływanie przez Rydza do nienawiści rasowej, lżenie mniejszości i osób o odmiennej orientacji też - w świetle polskiego prawa - jest przestępstwem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:58 No to pofatyguj sie do prokuratury a nie strzep jezyka na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahemd Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 21:00 Wiesz...nie chce mi się... Tylko prawicowcy są na tyle zajadli by składać doniesienia gdzie się tylko da :) Poza pewną kategorią przestępstw mój obowiązek jest na szczęście tylko obywatelski i nie obwarowany żadną sankcją... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:02 Ahmed czy tez Ahemd Niestety, lenistwo to powazna cecha lewactwa. Dlatego ze nie chce im sie pracowac ciagle gardluja za socjalizmem tzn. komus wziac a im dac. To chyba nazywa sie zlodziejstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 21:04 No nie mam pojęcia... może ty wiesz coś na ten temat ? Ja zbyt ciężko pracuję żeby płacić podatki na całą resztę społeczeństwa... Pozostałą działalność misyjną mam w dupie :) A tak btw pantera - siusiaka masz równie małego jak mózg ? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:08 Siusiaka mam takiego w miare. Jesli jestes zainteresowany to podam wymiary. Teraz do rzeczy: pracujesz ciezko i ciagle sie zainteresowany fundowaniem programow dla tych, ktorym nie chce sie pracowac? Nie mam na mysli osob dotknietych nieszczesciami etc. tylko zwyklych cwaniaczkow ktorym nie chce sie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 21:15 Widzisz, ja poważanie mam gdzieś kto będzie właścicielem fabryk, banków, kamienic czy cementarzy :) Ważne żeby dobrze płacił a gospodarka kwitła. Mam również w głębokim poważaniu jaka flaga powiewa mi nad głową - lepsza czerwono-czarno-złota niż biało- czerwona jeżeli wiąże się to z dostatnim życiem. Siła kraju nie tkwi w gardłujących starcach ale w PKB :) Zamykam wątek :) Miłego długiego weekendu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:26 Gość portalu: Ahmed napisał(a): > Mam również w głębokim poważaniu jaka flaga > powiewa mi nad głową - lepsza czerwono-czarno-złota niż biało- > czerwona jeżeli wiąże się to z dostatnim życiem. I co takie cos ma do krytyki profesora J.R. Nowaka. Nie ukradl miski, a przeciez to jest dla Ahmeda najwazniejsze. Wiec czemu na niego szczeka? Moze liczy na to, ze za to ktos mu napelni miche? A jak sie taki proceder nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 22:05 poszeklu napisał: > Gość portalu: Ahmed napisał(a): > > > Mam również w głębokim poważaniu jaka flaga > > powiewa mi nad głową - lepsza czerwono-czarno-złota niż biało- > > czerwona jeżeli wiąże się to z dostatnim życiem. > > I co takie cos ma do krytyki profesora J.R. Nowaka. > Nie ukradl miski, a przeciez to jest dla Ahmeda najwazniejsze. > Wiec czemu na niego szczeka? Moze liczy na to, ze za to ktos > mu napelni miche? A jak sie taki proceder nazywa? Większą część swego życia Nowak spędził pod czerwoną flagą i usiłował z wysługiwania się władzy żyć dostatniej... Nowak ma prawo siedzieć cicho, nic więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longley Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 01:57 To przykład jak silny jest wpływ mediów na ludzi, jeśli powtarza się na okrągło kłamstwa w tv to ludzie zaczynają po prostu w to wierzyć. Media mają tak dużą siłę że z najgorszej mendy potrafią zrobić męża stanu i vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
alfzibi Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:32 Ahmed Ty leniu! Skoro tak Ci źle tutaj z powodu małego PKB to wynoś się tam gdzie jest większy i przestań mielić ozorem. Tak na marginesie: brak identyfikacji z ojczyzną idzie u Ciebie w parze z brakiem logiki. Dlatego chcę Ci coś powiedzieć: jak już będziesz w tym raju o większym PKB to uważaj z której strony wiatr wieje, bo nagle miejscowi mogą Ci uznać nie tylko za pasozyta, ale i przybłedę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahemd Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.toya.net.pl 01.05.08, 21:52 alfzibi napisał: > Ahmed Ty leniu! Skoro tak Ci źle tutaj z powodu małego PKB to wynoś się tam > gdzie jest większy i przestań mielić ozorem. Tak na marginesie: brak > identyfikacji z ojczyzną idzie u Ciebie w parze z brakiem logiki. Dlatego chcę > Ci coś powiedzieć: jak już będziesz w tym raju o większym PKB to uważaj z > której strony wiatr wieje, bo nagle miejscowi mogą Ci uznać nie tylko za > pasozyta, ale i przybłedę. Hmmm....najwyraźniej nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi matołku :) Wytykasz mi brak logiki ale nie piszesz niestety z czym się on wiąże...Jesteś najwyraźniej tylko taką niedokształconą, biedną i wściekłą szczekaczką... Intencja była taka, że ważniejsze jest PKB i gospodarka niż pieprzenie narodowców. Tak w skrócie... Może coś tam ci w główce zaświta :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.magma-net.pl 01.05.08, 22:33 alfzibi napisał: > Ahmed Ty leniu! Skoro tak Ci źle tutaj z powodu małego > PKB to wynoś się tam gdzie jest większy i przestań mielić > ozorem. > Tak na marginesie: brak identyfikacji z ojczyzną idzie > u Ciebie w parze z brakiem logiki. Dlatego chcę Ci coś > powiedzieć: jak już będziesz w tym raju o większym PKB to > uważaj z której strony wiatr wieje, bo nagle miejscowi > mogą Cię uznać nie tylko za pasozyta, ale i przybłedę. > Typowy przykład bezpaństwowca. Polska będzie lepsza po jego wyjeżdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gogelas Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:22 Bardzo Ci sie pomieszało,prawicowość Twoich idoli ogranicza się do oszołomstwa,które tylko ośmiesza Polskę.Gospodarcze ich poglądy to czysty bolszewizm, przyprawiony mentalnością Kalego. Zresztą, szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:26 Moze i masz racje co do ich gospodarczych pogladow, tym niemniej dyskusja nie jest o gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:45 pantera01 napisał: > Ahmed czy tez Ahemd > Niestety, lenistwo to powazna cecha lewactwa. Dlatego ze nie chce im sie > pracowac ciagle gardluja za socjalizmem tzn. komus wziac a im dac. To chyba > nazywa sie zlodziejstwem? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Synu, a zajrzyj do byle jakiej Encyklopedii i sprawdź co oznacza hasło =-= lewactwo =-=. Już samą tą wypowiedzią dowiodłeś, żeś baran i kłamiesz jak "" z nut "" i nic dziwnego w tym nie ma, gdyż tak postępują osobnicy po ostrej tresurze sukienkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:49 Synu czy corko Nie wiem o czym bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:57 pantera01 napisał: > Synu czy corko > Nie wiem o czym bredzisz. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Tylko pętak nie wie o co chodzi.??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: "PO-żygacz" włączył się do akcji, upaprze .. IP: *.magma-net.pl 01.05.08, 22:28 ...wszystko dookoła. Uwaga na PO-żygacza. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 08:07 pos3gacz napisał: > Synu, a zajrzyj do byle jakiej Encyklopedii i sprawdź co oznacza > hasło =-= lewactwo =-=. zajrzałem. Lewactwo = złodziejstwo, tyle że ubrane w ładne hasła. Przecież taki biedny złodziej też wyrównuje nierówność w dochodach. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 06:39 W Polsce paradoksalnie postawa roszczeniowa i antykapitalistyczna to domena ludzi prawicy. "Sami srota i na kota zganiota". Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 08:18 ależ skąd. Najgorsze idzie z tzw UE. A tam prawica raczej nie rządzi. Chyba że zaczniesz - wzorem lewusostwa - kombinować nad nadaniem znaczeń pewnym określeniom Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jahos Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.nysa.3play.net.pl 02.05.08, 10:15 Jeśli jesteś świadkiem popłnienia przestępstwa i nie zgłosisz tego to grozi Ci do 5 lat więzienia - weź to pod uwagę!;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: longley Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.08, 01:49 Nie martw się gdyby cała ta akcja ze stocznią była jakimś przekrętem GW i TVN, węszyli dniami i nocami aby coś znaleźć. Przez cały okres transformacji nie rozliczono żadnej dużej afery w tym kraju, popatrz jak działają media w Polsce, PiS już nie rządzi a mimo to nadal obrywa , widocznie jakaś grupa tak sie ich przestraszyła że przestali rozróżniać kto rządzi a kto jest opozycją. Nie jestem jakimś entuzjasta PiS czy RM ale ewidentnie widać że w Polsce funkcjonuje jakieś towarzystwo wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 07:54 Gość portalu: Ahmed napisał(a): > w zasadzie wypadałoby przypomnieć o zbiórce RM na stocznię > gdańską, o wyzyskanych emerytach sorry, Rydzyk przystawił emerytowi pistolet do głowy i kazał dawac kasę? czy wolni ludzie nie mogą wydawać _swoich_ pieniędzy w taki sposób jak chcą? Zadziwiająca jest ta troska postępowców o cudze portfele, tak typowa dla postempofcufff. Jak sie chcesz czepić, to czep się panujących obecnie lewusuów wszelkiej maści, co to wszystkich łupią dziwnymi podatkami, a mają pomysły na następne podatki, bo i tak im już kasy brakuje. > ...Ponadto nawoływanie przez Rydza do nienawiści rasowej, lżenie > mniejszości i osób o odmiennej orientacji też - w świetle > polskiego prawa - jest przestępstwem ;) jakie nawoływanie do nienawiści? czy powiedzenie np. że jeden czy drugi Żyd zamordował ileś tam osób, jeden czy drugi Cygan okradał ludzi, jeden czy drugi muzułmamin wysadził w powietrze ileś tam cywilów to nawoływanie do nienawiści rasowej czy stwierdzenie faktów? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołyma Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 23:31 Rydzyk jest oszustem i kanalią, która rozbija koscioł katolicki w Polsce,to bydle jest na usługach Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J07 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.05.08, 02:26 A ty,kim jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 20:59 Mozna powiedziec, ze Rydzyk "zabija", ale w inny sposob. Zabija w tych starych ludziach rozsądne myślenie, chec pojednania, spokoj ducha, w zyciu nie slyszalem aby namawial do jakichs pozytywnych rzeczy (oprocz modlitwy), aby kogos pocieszyl, tylko szczuje ludzi na ludzi i o kasę woła od kilkunastu lat. Snuje te swoje teorie spiskowe z masonami w roli glownej a prosci ludzie robia transparenty i ida protestowac przeciw zydo-arabo-masono-mużyno-gejo-liberałom. To populista gorszy od Leppera i Kaczynskiego razem wzietych. Szanuje go natomiast za to, ze przygarnal tych ludzi, ktorym sie nie udalo przejsc reform gospodarczych, nie podoba mi sie natomiast jak to robi. A co do Nowaka, jak mialbym uzyc Rydzykowej retoryki - kto mu płaci za te wszystkie książki, kto za nim stoi, ile zarobil juz na tych swoich wypocinach i czy to przypadek, ze wlasnie teraz... bla bla bla... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:03 A kto placi za wypociny gazetowe typu GW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:24 Na twoim przykladzie widac, ze przecietny zwolennik Rydzyka i Nowaka rozumie tylko znaczenie niektorych slow uzytych w zdaniu a nie samego zdania. To tłumaczy dlaczego jestescie tak podatni na populizm i bajeczki o zydowsko masonskich spiskach ogolnoswiatowych. A odpowiadajac na twoje glupie pytanie - placa ludzie ktorzy kupuja gazete albo ogladaja reklamy na gazeta.pl. Ale to zbyt proste, ktos musi za tym jeszcze stac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:28 Aha (poprawilem sie w pisowni!!), wiec to co jest w Wybiorczej to sama prawda, miod i swiatlo. Wszystko inne to teorie spiskowe, antysemityzm i ksenofobia. Dobrze wiedziec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:42 |Nie wiem skad takie wnioski, niczego takiego nie napisalem... Slaba to demagogia wsadzac ludziom w usta to czego nie powiedzieli i sie do tego odnosic po swojemu. A jak juz musisz wiedziec, to teorie spiskowe mozna spotkac glownie na forach parapsychologicznych i w RM, inni pisza o bardziej "przyziemnych" sprawach. Jesli mozesz to nie pisz juz wiecej o GW, bo to w sumie malo kogo obchodzi. Nie kupuje GW, i nie wiem nic o tajnym rodzie masonskim ktory razem z Michnikiem i Owsiakiem chce zapanowac nad swiatem i wszczepic nam chipy. W kazdym razie nie kazdy kto jest przeciwnikiem RM musi od razu byc fanem Michnika, tylko bardzo prosci ludzie lubia wszystko szufladkowac i w prosty sposob oceniac (my - patrioci, katolicy, oni żydzi liberalowie czytajacy GW). Tak ciezko ci zyc bez tych wyimaginowanych wrogow? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:51 Ciagle piszesz od rzeczy. Prosze podac jakis odnosnik do moich teorii spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 22:00 Nie pisalem o "twoich teoriach spiskowych", tylko o tym co mozna uslyszec w Radiu Maryja , ktorego jak mniemam jestes sluchaczem, a w zwiazku z tym pewnie identyfikujesz sie z tym co tam mówią. Wybacz, ale nie ma sensu dalej rozmawiac, po prostu nie posiadles umiejetnosci czytania ze zrozumieniem i dalej rozpoznajesz jedynie znaczenie wyrazow a nie zdan. O dygresjach, aluzjach czy przenosniach juz nie wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 23:52 Rozumiem. Czyli stara komunistyczna metoda - zarzucac komus czegos, czego ten nie napisal a pozniej mowic ze to byly aluzje, alegorie, dygresje itp. rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 04:14 Tak, mimo ze mam 28 lat jestem starym komuchem, do tego żydem (jasne włosy dla niepoznaki). Do masoństwa nie mogę sie przyznać, bo by się wydało, że planujemy (razem z Michnikiem, Bolkiem i Lolkiem)zniszczenie Ojca Dyrektora. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Tak młody wiek w pewnym stopniu tłumaczy skłonność 02.05.08, 10:23 do ulegania kocopałom wciskanym przez GW - organ propagandowy pewnej formacji politycznej. Aczkolwiek sama skłonność jako taka, niezależnie od wieku jej posiadacza - nazbyt chlubnie o jego władzach umysłowych nie świadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 00:37 Gość portalu: tay napisał(a): > A co do Nowaka, (...) > czy to przypadek, ze wlasnie teraz... bla bla bla... Nie, nie przypadek, właśnie teraz bo Gross opublikował swoje kłamstwa w Polsce (na marginsie: różnią sie one od tych, które opublikował w USA, co też jest formą kłamstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 08:14 Gość portalu: tay napisał(a): > Mozna powiedziec, ze Rydzyk "zabija", ale w inny sposob. Zabija w > tych starych ludziach rozsądne myślenie wręcz przeciwnie: rozbudza rozsądne myślenie. "Młoym prężnym wykształconym" dana jest wiara w postaci artykułu w GW jakiegoś ałtoryteta. Wtedy wiedzą, co należy myśleć. Kłopot w weekend, bo wtedy wytycznych nie ma. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 09:53 To sie w psychologii nazywa "projekcja". Oceniasz ludzi przez swój pryzmat. srodowiska "liberalne" (mówiąc Twoim językiem) mają do wyboru różne media, nie tylko GW i TVN, natomiast Ty jestes skazany poza internetem wlasciwie tylko na RM, Trwam i Nasz Dziennik (albo na broszurki Bubla), bo nikt inny oficjalnie nie głosi takich poglądów. Skoro Ty i wiele innych osob na tym forum tak nienawidzicie GW to dlaczego ciągle udzielacie sie na tym forum? Może dlatego że na stronach RM nigdy takowego mieć nie będziecie, bo o. Rydzyk wychodzi widać z założenia, że trzeba go słuchać z otwartą z podziwu japą i nie komentować za wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 07.05.08, 10:13 Gość portalu: tay napisał(a): > To sie w psychologii nazywa "projekcja". Oceniasz ludzi przez swój > pryzmat. jak się nazywa, tak się nazywa. Niejaka Pani Grochola w swojej książce fajnie na ów temat zapisała :) > srodowiska "liberalne" (mówiąc Twoim językiem) mają do wyboru > różne media, nie tylko GW i TVN, hmmm... zależy jak tłumaczysz słowo "liberalizm". Po hamerykańsku czy po naszemu. > natomiast Ty jestes skazany poza internetem wlasciwie tylko na > RM, Trwam i Nasz Dziennik (albo na broszurki Bubla), ostatni raz słuchałem RM jakieś 3 lata temu, jak nie dawniej. Nie oglądam TV Trwam, bo nie mam technicznej możliwości (czego żałuję), Nasz Dziennik czytuję, tak samo jak GW (z portalu) czy inne NIE (z zakupu w formie papierowej. > bo nikt inny oficjalnie nie głosi takich poglądów. "oficjanie", czyli z nadania GW, WSI24, Polsatu bądź innych ałtorytetuff. Mnie by było wstyd, gdybym sam nie myślał i nie sprawdzał, tylko wierzył w podawane przez owe postempowe mendia. > Skoro Ty i wiele innych osob na tym forum tak > nienawidzicie GW to dlaczego ciągle udzielacie sie na tym forum? ja z prostego powodu: chcę sobie zasłużyć na życie wieczne w niebie, więc staram się nawrócić jak najwięcej zbłąkanych duszyczek zwiedzionych na manowce przez GW :) dlatego że sam przez długi czas się błąkalem i wierzyłem na słowo GW czy innym Michnikom. > Może dlatego że na stronach RM nigdy takowego mieć nie będziecie, > bo o. Rydzyk wychodzi widać z założenia, że trzeba go słuchać z > otwartą z podziwu japą i nie komentować za wiele. coś takiego widzę właśnie wśród ludzi wierzacyh w prawdy objawione w wybiórczej. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tampa Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: 209.2.60.* 01.05.08, 22:49 Glupias pantero jak kilo gwozdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
herbapol Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 07:45 Nie talko "czegoś" .Ty nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Panterka, miałeś lufę z polskiego ? 01.05.08, 21:15 pantera01 napisał: > Acha! Myslalem ze odnosi sie to do tow. Michnika i jego braciszka. A co takiego > zawinil Ci prof. Nowak? Matołku, aha - pisze się przez samo h. Jak chcesz byc takim Polskim Patriotą, to się najpierw naucz pisac po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Panterka, miałeś lufę z polskiego ? 01.05.08, 21:16 E, roznie sie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
vytrisalov Re: Panterka, miałeś lufę z polskiego ? 01.05.08, 21:20 pantera01 napisał: > E, roznie sie pisze. Chyba w Toruniu, bo w Warszawie piszą aha przez samo h. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Panterka, miałeś lufę z polskiego ? 01.05.08, 21:21 Warsiawka zawsze byla rozna. O Toruniu nie wiem, bylem tam moze dwa razy w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan [...] IP: *.tvk.torun.pl 01.05.08, 21:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kler spier..... [...] IP: *.mtm-info.pl 01.05.08, 23:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Panterka, miałeś lufę z polskiego ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 04:46 I wlasnie tacy ludzie jak ty zbieraja sie wokol Rydzyka i Nowaka. Klasa sama w sobie, to wielksza sztuka obrazic w jednym zdaniu rozmowce, jego matke i symbole. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Panterka, miałeś lufę z polskiego ? 02.05.08, 08:29 Gość portalu: tay napisał(a): > I wlasnie tacy ludzie jak ty zbieraja sie wokol Rydzyka i Nowaka e, raczej Olejniczaka, Oleksego, Kwaska, Geremka i Michnika. Przeczytaj raz jeszcze post który komentujesz. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Udajesz czy nie wiesz, co reprezentuje sobą Nowak 01.05.08, 21:25 Przecież Nowak to piewca komunistycznego reżymu, który przez lata PRL robił wszystko, by zasłużyć się u komunistycznej władzy. Współpracował z bezpieką, donosił, był na peerelowskiej placówce dyplomatycznej, był też zwolennikiem sowieckiej interwencji na Węgrzech i zwalczał KK... dziś jest u Rydzyka, znanego agenta Moskwy... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Udajesz czy nie wiesz, co reprezentuje sobą N 01.05.08, 21:29 Nic nie udaje, bronie tylko prawa tego goscia do jego konstytucyjnej wolnosci slowa. Jak widac tylko rabin Weiss ma prawo przyjezdzac do Polski i mieszac ja z blotem, natomiast wszyscy inni tego prawa nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Udajesz czy nie wiesz, co reprezentuje sobą N 01.05.08, 21:56 pantera01 napisał: > Nic nie udaje, bronie tylko prawa tego goscia do jego konstytucyjnej wolnosci > slowa. Jak widac tylko rabin Weiss ma prawo przyjezdzac do Polski i mieszac ja > z > blotem, natomiast wszyscy inni tego prawa nie maja. Przepraszam, ale przez konstytucyjne prawa do wolności słowa i przekonań nie rozumiem kłamstw i tego zbydlęcenia. Po prostu... w czasach, kiedy Nowak wysługiwał się komunie, mój dziadek siedział, potem jakoś układał sobie życie... Nowak zaś jak upadła komuna, której wiernie służył, przerzucił się na KK... Zatem jak takie bydle można wpuszczać przed ołtarz i pozwalać na lżenie Polaków i KK ?! Najwyraźniej wciąż spora część Polaków pochwala idee Moczara, ONR i innych... a Gross, niestety, miał rację i nic tego nie zmieni... Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Udajesz czy nie wiesz, co reprezentuje sobą N 01.05.08, 23:54 Gross na szczescie nie mial racji tak na marginesie. Moze i Nowak to bydle, wiec napisz jak bylo, podaj argumenty i po zabawie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Masz rację, wolność słowa jest dla wszystkich 01.05.08, 22:10 Także dla mediów które chca w tym uczestniczyć. Ja nie mam potrzeby go słuchać ani w TVN, ani w Trwam ani nigdziem jest zwyczajnym oszołomem, który próbuje robic sobie kampanie przed wyborami do PE - kasa i stołek to jego ideologia od dawna. Ciekaw jestem jacy "czerwoni" moga zagrozić emerytom, jacy "ubecy" dzwonią do niego i kto mu wysyła listy bakteriami, Klewki juz chyba nieaktualne? Tacy jak on, Giertych, Bender i kilkunastu innych zaszczyciło współpracą czerwonych, tych prawdziwych, dzisiaj chcą zwalczać coś czego już nie ma? Skleroza czy cyniczne wyrachowanie? Wracając do wolnosci słowa, dom Boży, zwany kosciołem nie powinien służyć do takich dyskusji czy wykładów, jako świadomy katolik, wiele razy rozmawiałem ze swoim proboszczem, nie podpisuję żadnych petycji w sprawie ochrony zycia poczetego i podobnych, dla katolika taki temat nie istnieje, każdy człowiek świadomie wybiera dobro albo zło i te uczynki określają jego wiarę. W wypadku umozliwienia w naszej parafii takiego wykładu w kosciele czuję się tam niepotrzebny a budynek zbeszczeszczony, koniec, kropka, są sale do spotkań, chetni niechaj sie doładuja głupota i nienawiścią. Pomijam watek finansowy, skoro sa zbierane datki czyli za wykład mu się płaci, ja za opracowanie lub projekt biore zapłate i odprowadzam podatki, tak stanowi prawo, to też jeden z elementów naszego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Masz rację, wolność słowa jest dla wszystkich 01.05.08, 22:13 a.k.traper napisał: ... sa jeszcze ludzie z trzeźwym spojrzeniem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dzieki, bycie katolikiem narzuca pewne kanony 01.05.08, 22:46 Z ludźmi się trzeba dzielić a nie ludzi dzielić, to podstawowa prawda której nauczał Jezus a także JPII. Tym bardziej jak sie w życio cos przeżyło i widziało podłośc wobec innych. Jako świadek i zarazem uczestnik(skromny)wydarzeń z lat 80-89 powiem, że w trudnych latach 80-tych, więcej spotkałem przyzwoitosci ze strony "partyjnych" niz teraz ze strony beneficjentów tamtego systemu, co potwierdza wielu aspirujących do miana polityka, a sa niestety, zwykłymi cynikami. Czyżby norma przyzwoitosci była im obca nawet w domu modlitwy? Odpowiedz Link Zgłoś
polska_baba W jednym nie masz racji 02.05.08, 10:57 Nie musi płacić podatku - skoro datki są dobrowolne, należy je uznać za darowiznę, a takie drobne darowizny nie są opodatkowane. W wypadku Nowaka jest to oczywiście obejście prawa, bo sądzę, że bez tej zbiórki nie zgodziłby się na te występy, czyli de facto jest to honorarium, od którego powinien odprowadzić 10% podatku. Byłe komuchy masowo poleciały do Rydzyka, nic w tym dziwnego, bo to ta sama retoryka, to samo poczucie zagrożenia obcym światem, to samo hasło: kto nie z nami, ten wróg Polski. Zamienili tylko wodzów z I sekretarza na Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:28 pantera01 napisał: > Acha! Myslalem ze odnosi sie to do tow. Michnika i jego braciszka. A co takiego > zawinil Ci prof. Nowak? \ A co mendo zrobił ci Michnik? Tyle, ze możesz szamciarzu szczekać na niego w internecie. Kible na Jackowie juz pomyłes? Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:30 Michnik mi nie zrobil nic, poza tym ze uprawia antypolska propagande. Kibli na Jackowie nie myje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racheela Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:47 podaj jakis konkretny przykład Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:52 Przyklad ze nie myje kibli na Jackowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan tera... nie dość że kłapie dziobem to nawet kontekstu IP: *.ghnet.pl 01.05.08, 22:29 nie kuma. idź się, panie, tera wyszlifować do warsztatu. wale. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 22:01 pantera01 napisał: > Michnik mi nie zrobil nic, poza tym ze uprawia antypolska propagande. Kibli na > Jackowie nie myje. Za polską demokrację milicja biła Michnika, w tym czasie Nowak dzielnie wysługiwał się PZPR, a skserowani bracia siedzieli cichutko w domku, pod opieką mamusi... dziś te towarzystwo opluwa Michnika... bo nie ma w tym żadnego ryzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 09:09 q_vw napisał: > Za polską demokrację milicja biła Michnika, w tym czasie Nowak > dzielniewysługiwał się PZPR, a skserowani bracia siedzieli > cichutko w domku, pod opieką mamusi... dziś te towarzystwo opluwa > Michnika milicja nie biła Michnika. Zamknęła go swego czasu, i narzekał, że mu odpowiedniej ilości artykułów piśmienniczych nie dostarczono. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Michnik, GW, TVN i inne szatany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 10:09 A w czym sie niby ta antypolska propaganda Michnika przejawia? Ktos pytal o przyklady klamstw Nowaka, wiec podajcie tez te dotyczace Michnika. Jakąś manie prześladowczą macie. Z tego co wiem Michnik juz dawno rednaczem GW nie jest, nie wiedzę też aby udzielal sie publicznie albo cokoliek komentował. Sluchaj, a moze Nowak to przebrany Michnik ktory tylko udaje Nowaka? A pod dywanem sprawdzales czy nie czai sie Michnik gotowy wyskoczyc i pluc na Polske i Polaków? Sprawdz obie opcje, bo Michników może być wielu, slyszalem ze został sklonowany przez masonów. Tak czy inaczej, jaki by ten Michnik nie był, to jeśli jest odwrotnością tego co sobą reprezentują tzw. "patrioci" to wybieram jego, i to w ciemno. Tyle jadu i zajadlosci ile generuja z siebie fani Nowaka to nigdzie nie ma. To wy dzielicie Polskę, niszczycie kościół katolicki, psujecie klimat tym ciągłym sianiem fermentu i szukaniem wyimaginowanego wroga. Kiedy ktos stara sie polemizowac to zaraz staje sie żydem, ofiarą Michnikowszczyzny albo gejem. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:58 akkj napisał: > A co mendo zrobił ci Michnik? Tyle, ze możesz szamciarzu szczekać > na niego w internecie. Kible na Jackowie juz pomyłes? Spokojnie, zapewne nie wie, że Michnik siedział za komuny i nie raz mu milicja mordę obiła do krwi... w tym samym czasie Nowak dzielnie wspierał PZPR... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zmielony Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 22:23 Biedny pieniaczu nie znajacy historii, a dajacy wiare wczesniej przygotowanym zyciorysom. Adam Michnik jest synem p.Michnik, zydowki i dzialaczki komunisycznej, ktora z wczesniejszego zwiazki wniosla do swiasku z Szechterem starszego syna. On urodzil sie ze swiasku z podanym wyzej zydem, komunista komunistow chyba ukrainskich czy bialoruskich, Mama zajmowala sie pisaniem nowej historii dla szkol, dzie mocno zwalczala patrioyzm polski. Ojcziec byl z-ca redaktora komunistycznej gazety chyba nazywala sie Robotnik. Brat przyrodni, ktory uciekl do Szwecji, zmienil nazwisko na Sztokholmski jest zbrodniarzem sadowym aparatu uciski i oficerem UB. Kiedy zydostwo zoreintowalo sie, ze ostry komunizm upada, syn zmienil orientacje polityczna, z aktywnego komunistycznego dzialacza na opozycjoniste. Oczywiscie, ktos znakomicie dbal o utworzenie nowego zyciorysu pana Michnika. Najzabawniejsze w tym jest to, ze w czasie przerw w odbywaniu kary, czy po niej bez przeszkod wjezdzal za granice i to nie do ZSRR. Zawsze za granica w srodowiskach zydowskich opluwa Polakow.Tak jak to robi obecnie w kierowanej gazecie. Bl czas, ze trzeba bylo zmienic jego image, a wiec zbudowano nowy zyciorys tego czlowieka, Tak bylo i z Kuroniem.Ale o tym nie mozna glosno mowic, bo bedzie sie mocno atakowanym i niszczonym. W Polsce jest wiele takich zyciorysow, zbudowanych wczesniej,przez sluzby, a wlasciwie przez zydow sluzacych w tych sluzbach, ab po zmianie ustroju nowa wladza nie zrobila swoi krzywdy.I tak sie od 23 lat dziej, czy sie to komu podoba czy nie. Prawde mozna zakrzyczen, ale nie zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie zmielony Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.13, 22:27 Biedny pieniaczu nie znajacy historii, a dajacy wiare wczesniej przygotowanym zyciorysom. Adam Michnik jest synem p.Michnik, zydowki i dzialaczki komunistycznej, ktora z wczesniejszego zwiazku wniosla do zwiasku z Szechterem starszego syna. On urodzil sie ze zwiasku z podanym wyzej zydem, komunista komunistow chyba ukrainskich czy bialoruskich, Mama zajmowala sie pisaniem nowej historii dla szkol, mocno zwalczala patriotyzm polski. Ojcziec byl z-ca redaktora komunistycznej gazety chyba nazywala sie Robotnik. Brat przyrodni, ktory uciekl do Szwecji, zmienil nazwisko na Sztokholmski jest zbrodniarzem sadowym aparatu ucisku i oficerem UB. Kiedy zydostwo zoreintowalo sie, ze ostry komunizm upada, syn zmienil orientacje polityczna, z aktywnego komunistycznego dzialacza na opozycjoniste. Oczywiscie, ktos znakomicie dbal o utworzenie nowego zyciorysu pana Michnika. Najzabawniejsze w tym jest to, ze w czasie przerw w odbywaniu kary, czy po niej bez przeszkod wjezdzal za granice i to nie do ZSRR. Zawsze za granica w srodowiskach zydowskich opluwa Polakow.Tak jak to robi obecnie w kierowanej gazecie. Byl czas, ze trzeba bylo zmienic jego image, a wiec zbudowano nowy zyciorys tego czlowieka, Tak bylo i z Kuroniem.Ale o tym nie mozna glosno mowic, bo bedzie sie mocno atakowanym i niszczonym. W Polsce jest wiele takich zyciorysow, zbudowanych wczesniej,przez sluzby, a wlasciwie przez zydow sluzacych w tych sluzbach, aby po zmianie ustroju nowa wladza nie zrobila swoim krzywdy.I tak sie od 23 lat dzieje, czy sie to komu podoba czy nie. Prawde mozna zakrzyczec, ale nie zmienic. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:38 pantera01 napisał: > Acha! Myslalem ze odnosi sie to do tow. Michnika i jego braciszka. A co takiego > zawinil Ci prof. Nowak? Szkoda na takiego gnoja jak ty czasu, ale ci powiem: podczas gdy za komunistów Michnik siedział 10 lat wwięzeiniu, był dziesiatki razy aresztowany i maltretowany na różne sposoby walczac o wolność, z której teraz takie smiecie jak ty kmorzystają opluwając go. A ta swołocz nowak, gorliwy pachołek komunistyczny był wysyłany w tym czasie przez reżim na placówki zagraniczne, jeszcze w 1989 roku wychwalał komunizm, sławił agresję radziecką na Węgry itd. a w międzyczasie, jako płatny szpicel i kapus SB donosił na kolegów. To by było tyle w skrócie. A teraz, pracując w sowieckiej agenturze, jaką jest radio maryja, robi po prostu to samo - szkodszi Polsce i Kościołowi w szczególnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:55 Bardzo mi zal Michnika, ktorego wlasny braciszek tegoz wlasnie ustroju bronil za pomoca torturowania polskich patriotow. Siedzial 10 lat bo chcial komunizmu z ludzka twarza a tak naprawde to chcial sie dorwac do wladzy. No i nie wyszlo wiec trudno sie dziwic ze go kolesie wsadzili do pudla. Moze i Nowak jest swolocz, ale nawet ta swolocz ma prawo do wolnosci slowa. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 22:11 pantera01 napisał: > Bardzo mi zal Michnika, ktorego wlasny braciszek tegoz wlasnie ustroju bronil z > a > pomoca torturowania polskich patriotow. Siedzial 10 lat bo chcial komunizmu z > ludzka twarza a tak naprawde to chcial sie dorwac do wladzy. No i nie wyszlo > wiec trudno sie dziwic ze go kolesie wsadzili do pudla. Moze i Nowak jest > swolocz, ale nawet ta swolocz ma prawo do wolnosci slowa. I tyle. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Ty świetoj...liwy idioto, ten artykuł jest o Michniku i jego bracie, czy może o kapusiu Nowaku.??? Naucz się wpierw jak powinno się dyskutować, a dopiero potem zacznij pisać komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Pytanie za 5 punktów: IP: *.magma-net.pl 01.05.08, 22:42 Ile książek napisał Michnik w więzieniu? Prawdopodobnie pisał własną krwią na koszuli, bo ciężko prześladowanemu Michnikowi nie dano zapewne pisaka ani papieru. Drugie pytanie, trudniejsze: Ile tomów liczyła podręczna biblioteczka w celi więziennej Michnika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 06:46 Jasne, spoleczenstwo obywatelskie, nawet pod szyldem RM ma prawo bytu jak najbardziej, ale rozumiem, ze mamy prawo oceniac i krytykowac Pana Nowaka? Statusu prawdy objawionej czy tam dogmatu chyba jeszcze jego wyklady nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 09:12 Gość portalu: tay napisał(a): > Statusu prawdy objawionej czy tam dogmatu chyba jeszcze jego > wyklady nie maja. powiedz to Wybiórczej :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 10:13 Ech, to ciagle odbijanie pileczki i zawsze dyskusja konczy sie na Wyborczej i Michniku, ktory juz dawno redaktorem naczelnym GW nie jest i siedzi cicho. Dajcie juz spokoj bo sie mdlo robi, moze chociaz dla urozmaicenia znajdzcie sobie jakiegos nowego wroga publicznego nr 1... :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 07.05.08, 08:58 Gość portalu: tay napisał(a): > Ech, to ciagle odbijanie pileczki i zawsze dyskusja konczy sie na > Wyborczej i Michniku, nagrabili sobie przez te lata i nadal nagrabiają - to i zbierają za swoje. > ktory juz dawno redaktorem naczelnym GW nie jest i siedzi cicho. nie odzywa się co nie znaczy że nie działa. Widocznie w końcu zmądrzał i po paru wpadkach nie pisze, a trzyma łapę na pulsie. Ot i cała tajemnica. Nie on zresztą jeden, takie Maleszki czy inne Subotice, choć odsunięci w cień, nadal działają. Waltery i Solorze też swego czasu "zrezygnowali" z władzy w swoich mediach, bo inaczej musieliby wyznać dość sporo grzeszków z przeszłości. > Dajcie juz spokoj bo sie mdlo robi, moze chociaz dla urozmaicenia > znajdzcie sobie jakiegos nowego wroga publicznego nr 1... :( nie zmienili się i nadal nie zamierzają się z kimkolwiek zmieniac, więc po co szukać nowego, skoro takiego nie ma? Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 09:20 pantera01 napisał: > Bardzo mi zal Michnika, ktorego wlasny braciszek tegoz wlasnie ustroju bronil z > a > pomoca torturowania polskich patriotow. Siedzial 10 lat bo chcial komunizmu z > ludzka twarza a tak naprawde to chcial sie dorwac do wladzy. No i nie wyszlo > wiec trudno sie dziwic ze go kolesie wsadzili do pudla. Moze i Nowak jest > swolocz, ale nawet ta swolocz ma prawo do wolnosci slowa. I tyle. Ta swołocz ma wolność słowa dzięki Michnikowi.Ty też.Ale jako fundamentalista parareligijny jesteś ślepy,głuchy i bezgranicznie głupi,skoro nie chcesz tego przyjąć do wiadomości.Fanatyzm wszelkiej maści doprowadza do totalitaryzmów.nowak,rydzyk,moherowy dżihad to niebezpieczna grupa fanatyków,ośmieszająca siebie ale i moją Ojczyznę.Dlatego wszystko,co "głoszą" jest załganą,kompromitującą ich i tylko ich g-prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 10:09 pantera01 napisał: > Acha! Myslalem ze odnosi sie to do tow. Michnika i jego braciszka. A co takiego > zawinil Ci prof. Nowak? Nie, chodzilo o gnojka konfidenta nowaka a jezeli juz przy rodzinach jestesmy, to moze podyskutujemy o tatusiu kaczynskich, ktory byl oddanym stalinowcem, nie wspominajac juz tatusia zi0bry...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:16 adkalin napisał: > Mam na myśli "profesora" Nowaka. ******************* jak SLD dojdzie do władzy to się z nimi rozprawi ... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 22:03 sympatyklewicy napisał: > adkalin napisał: > > > Mam na myśli "profesora" Nowaka. > ******************* > jak SLD dojdzie do władzy to się z nimi rozprawi ... SLD juz dwa razy po 1989 w Polsce sprawowało rządy... za każdym razem była to demokracja parlamentarna bez rozpraw z kimkolwiek... dopiero IV RP to chciała zmienić, ale szczęśliwie zdechła. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 02.05.08, 09:19 q_vw napisał: > SLD juz dwa razy po 1989 w Polsce sprawowało rządy... za każdym > razem była to demokracja parlamentarna bez rozpraw z kimkolwiek oczywista, już pomińmy te wały i dziwne samobójstwa. Nie o to chodzi, chłopaczku, że ktoś tam był na świeczniku, ale kto naprawdę kręcił władzą... Pańko, Falzmann, dwóch policjantów co to się utopili na rybach w wodzie żabie po oczy, Papała, Sekuła, Blida... a owo SLD chce kanonizować jedną z tych osób. Zgadnij którą. I czemu nie da się ruszyć tych ponadwładzowych sił. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent powtórz głośno: Profesor Nowak 01.05.08, 21:25 profesora Nowaka, w cudzysłów możesz brać tytuł Bartoszewskiego bez matury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura baran Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.swipnet.se 01.05.08, 21:30 solid.solvent napisał: > profesora Nowaka, w cudzysłów możesz brać tytuł Bartoszewskiego bez > matury... profesor-sresor www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Jerzy_Robert_Nowak Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: powtórz głośno: Profesor Nowak 01.05.08, 21:33 no tak się składa, że profesor w przeciwieństwie do dziadygi od bydła :)) 7dni.wordpress.com/2007/12/02/wladyslaw-bartoszewski-pytania-do-profesora/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura baran Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.swipnet.se 01.05.08, 21:37 solid.solvent napisał: > no tak się składa, że profesor w przeciwieństwie do dziadygi od > bydła :)) Profesor od czego? Profesor jakiej uczelni? Jerzy Robert Nowak to nierozgarnięty nieuk. Posłuchaj głupot, które wygaduje. Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: powtórz głośno: Profesor Nowak 01.05.08, 21:41 pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Robert_Nowak poczytaj synku trochę a nie wklejasz jakieś bzdety ze strony o strasznych kaczorach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura baran Re: powtórz głośno: oszołom Nowak IP: *.swipnet.se 01.05.08, 21:48 solid.solvent napisał: > pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Robert_Nowak > poczytaj synku trochę a nie wklejasz jakieś bzdety ze strony o > strasznych kaczorach... wcale nie wygląda lepiej. a więc gość najpierw trzymał z komunistami, wychwalał lenina i krytykował kościoł katolicki, a teraz dla odmiany wyżala się na temat żydów. autorytet tego człowieka jest zerowy. jego rzekoma wiedza jest wielce dyskusyjna. pewnie to wszystko sprawka zaawansowanej miadżycy i starczego otępienia. tylko niech nie występuje publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: powtórz głośno: profesor Nowak 01.05.08, 21:49 ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam ciebie - pozostańmy przy swoim. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jura baran Re: powtórz głośno: oszołom Nowak IP: *.swipnet.se 01.05.08, 21:54 solid.solvent napisał: > ty nie przekonasz mnie, ja nie przekonam ciebie - pozostańmy przy > swoim. ej no, nie poddawaj się tak łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 04:42 Z wiki wynika, ze gosciu jest doktorem a nie profesorem, ale rozumiem, ze dla Was jeden pies. Dowiedzialem sie za to innych ciekawych rzeczy o naszym Jurku N. vel. "profesor", polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 06:20 Do tay : habilitacje zrobił i był i jest tzw profesorem uczelnianym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 07:21 aha, ok. A czy do takiego "profesora uczelnianego" zwracamy sie też "panie profesorze" ? Odpowiedz Link Zgłoś
solid.solvent Re: powtórz głośno: Profesor Nowak 02.05.08, 07:43 Gość portalu: tay napisał(a): > aha, ok. A czy do takiego "profesora uczelnianego" zwracamy sie też "panie > profesorze" ? oczywiscie, ze tak! zwracamy sie tez do eksperta od bydla, Wladzia co matury nawet nie zrobil :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: Re: Uparty "baranie", ja będę mówił prof.Nowak... IP: *.magma-net.pl 02.05.08, 09:15 ...ty możesz mówić jak sobie chcesz. Jest wolność mówienia dla ciebie, jest wolność mówienia dla prof.Nowaka. W przeciwnym przypadku mielibysmy tolerancję Wybiórczą, czyli "wolność inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: Uparty "baranie", ja będę mówił prof.Nowak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 09:35 Albo komus przysluguje dany tytul albo nie i kropka. "Wolnosc" nie ma tu nic do rzeczy. "Profesor" to nie jest tytuł grzecznosciowy tylko naukowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tay Re: powtórz głośno: Profesor Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 21:46 Co za różnica czy profesor czy nie, jeśli nie potrafi się wysłowić poprawnie i gada głupoty? Niezle bylo kiedy Nowak wspominal w radiu o Tok FM i audycji Woobie Doobie, okreslil prowadzacych jako "tajne osrodki sponsorowane z zagranicy" :))))) Dziwie sie ze dla niektorych nawet glupol z mania przesladowcza moze byc idolem :) Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: powtórz głośno: Profesor Nowak 01.05.08, 22:09 solid.solvent napisał: > no tak się składa, że profesor w przeciwieństwie do dziadygi od > bydła :)) > > 7dni.wordpress.com/2007/12/02/wladyslaw-bartoszewski-pytania-do-profesora/ Dziadyga siedział w hitlerowskim lagrze, był oficerem AK, powstańcem warszawskim więźniem UB... tymczasem Nowak wysługiwał się komunistycznej władzy... takimi jak Ty, powinno sie wyłącznie gardzić... Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Re: powtórz głośno: Profesor Nowak 01.05.08, 22:06 Gość portalu: jura baran napisał(a): > > solid.solvent napisał: > > > profesora Nowaka, w cudzysłów możesz brać tytuł Bartoszewskiego bez > > matury... > > profesor-sresor > www.spieprzajdziadu.com/muzeum/index.php?title=Jerzy_Robert_Nowak :)))))))))) dobre, ale czy genetyczni patrioci wolscy są w stanie to ogarnąć ?! :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 kto powstrzyma tego goja?????????? 01.05.08, 21:07 adkalin napisał: > Kto powstrzyma tego gnoja?????????? Środowiska semickie i postkomunistyczne są przerażone - powtarzają w panice - kto powstrzyma tego GOJA? Tego goja, który mówi prawdę, słuchaja go tłumy i psuje geszefty, chce pojednania dopiero po rozliczeniu czerwono-różowych złodziei, odsunięcia od wpływów czerwonych i różowych dynastii. Rabbi z Alei Róż jest poważnie zaniepokojony! Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 21:14 adkalin napisał: > Kto powstrzyma tego gnoja?????????? ************************* jedyna nadzieja w SLD !!! Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 lewica w Polsce 01.05.08, 21:23 sympatyklewicy napisał: > adkalin napisał: > > > Kto powstrzyma tego gnoja?????????? > ************************* > jedyna nadzieja w SLD !!! Lewica <sympatykulewicy> to w Polsce kultywujący postkomunistyczne, renegackie tradycje SLD-owcy i niewiele się od nich różniące (zwłaszcza przodkami o wydatnych nosach) "bermanówki". Jedni warci drugich, jak natolińczycy i puławianie. Na szczęście cała ta mierzwa zmierza nieuchronnie na margines życia politycznego i jest to proces nieuchronny. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyklewicy Re: lewica w Polsce 01.05.08, 21:27 elan13 napisał: > Na szczęście cała ta > mierzwa zmierza nieuchronnie na margines życia politycznego i jest > to proces nieuchronny. ************************* jeszcze lewica nie zgineła, jeszcze mamy Leszka, Olka i Józka ... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: lewica w Polsce 01.05.08, 21:50 sympatyklewicy napisał: > elan13 napisał: > > > Na szczęście cała ta > > mierzwa zmierza nieuchronnie na margines życia politycznego i jest > > to proces nieuchronny. > ************************* > jeszcze lewica nie zgineła, jeszcze mamy Leszka, Olka i Józka ... Czyżby chodziło o Leszka z Samoobrony, Prawdomównego Roleksandra zwanego "małym krętaczem", którego zdaniem Józka "Olina" Żydzi mają za swego? No i zapomniałeś o Bucu Nadętym oraz Olejarskim i Napierniczaku. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To ci co maja lewe rece do roboty? 01.05.08, 23:39 Z moich obserwacji wynika że są dyskusje o lewicy, próby zaistnienia na lewicy(często nieswiadome) ale tak naprawdę to kilka ugrupowań marzy o objeciu władzy i obiecuja wstrzymanie procesów prywatyzacyjnych, jedni marzą o wyhamowaniu integracji z UE, tylko nie wiedzą jak dalej subwencje doić, inni z kolei chca walczyć z hierarchia koscielną w trosce o pieniądze dla ubogich:))) By zrobic cos dla ludzi nie trzeba byc zorientowanym politycznie w którąs stronę, wystarczy pracowac dla ogółu a taka praca jest słuzba publiczna. Jak na razie to partie tzw. lewicowe i tzw. prawicowe puszczaja oko do starszego elektoratu i cos tam bąkaja o socjaliźmie, socjalnym państwie, solidarnym państwie a w sumie chodzi im o stołeczki, gdyż wiekszość z nich niczego samodzielnie nie stworzyła tylko siedza na etatach i dietach, a jedyna róznica między nimi jest podejście do instytucji Koscioła w Polsce. 63 lata po wojnie a tu mało co porobione, od gadania nie przybywa niczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bsh Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 20:37 I tak zaczyna się nazizm w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: Prof. Nowak w kościele przepędzał czerwonych 01.05.08, 20:38 Nazizm? Przeciez Nowak nie nawoluje do lewactwa a nazizm to czysty wynalazek lewactwa wiec cos tu z logika na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:39 bo normalni ludzie do kosciola tez przestana chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:44 „Genetyczni patrioci”, którzy chętnie szermują hasłami patriotyzmu, polskości i polskiego interesu narodowego – to tak naprawdę są to półinteligenci i ćwierćinteligenci, często do tego ubabrani w komunizm, jak ten caly Jerzy Nowak . Resentymenty i ksenofobie, mitomańskie traktowanie symboli narodowych i wykorzystywanie ich dla celów politycznych i grupowych – polskie flagi powiewające nad pochodami Radia Maryja, NOP-u czy działaczy ONR? Do tych ludzi nie docieraja żadne argumenty poza logiką lokalnych „mesjaszy” - jak Tadeusz Rydzyk, Nowak czy Jarosław Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:46 O, a skad masz takie dane nt.tego ze "genetyczni patrioci" "są to > półinteligenci i ćwierćinteligenci, często do tego ubabrani w > komunizm, jak ten caly Jerzy Nowak . Moze jakies referencje? O ile wiem Michnik byl calkiem w komunizmie a nie tylko ubabrany? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:48 art.jest o Nowaku a nie o Michniku Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:49 pies_na_prawizne napisał: > art.jest o Nowaku a nie o Michniku raczej art jest o d... maryny Odpowiedz Link Zgłoś
pantera01 Re: niedlugo nie bedzie kogo przepedzac 01.05.08, 20:51 Widocznie musze zaczac od poczatku. Skad szanowny przedmowca wzial dane nt. tego ze "genetyczni" patrioci sa polglowgami albo cwiecinteligentami? Skoro cos sie pisze to trzeba wiedziec co sie pisze, inaczej to sa brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania pantera 1 zal mi ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 20:54 ale widac dzeiki takmi ludzia jak ty prof nowak ma sie dobrze na oltarzach Odpowiedz Link Zgłoś