GoĹÄ: lubuszanin IP: *.uz.zgora.pl / 192.168.22.* 29.09.03, 19:55 Kto to jest "pogranicznik"? Dlaczego w GW do strażników granicznych i celników używa się określeń gwarowych? W lubuskiem tak się nie mówi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Tropiciel Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: *.gorzow.mm.pl 29.09.03, 21:16 Uwagi do tekstu red. Aleksandry Pezdy. Droga Pani Redaktor. Proszę z więszą rzetelnościa przygotowywac materiał do druku. Popełnia Pani podstawowe błędy. Nie ma przejścia granicznego w Tuplicach i Krośnie Odrzańskim. Ta pierwsza miejscowość jest tą, w której mieszka zdecydowana większość funkcjonariuszy zatrudnionych na przejściu granicznym w Olszynie, a ta druga jest siedzibą Lubuskiego Oddziału Straży Granicznej, któremu podlegają wszystkie jednostki, GPK i strażnice, ochraniające bezpośrednio środkowo- zachodni , czyli lubuski, odcinek granicy państwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Czytelnik Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: 80.54.58.* 30.09.03, 00:32 Zgadza, a zatrzyman dokonano w Olszynie i Przewozie - tylko kogo oni w tym Przewozie zatrzymali jak tam nikt nie jezdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sagan Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.09.03, 14:50 w Przewozie się nie jeździ, tam się przekracza wpław najchętniej; wody w Nysie mało to i chętnych nie brakuje, jak widać; Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: straznik Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: *.kullen.rwth 30.09.03, 11:09 Jeszcze jedno sprostowanie dotyczace Tuplic. W tej miejscowosci znajduje sie straznica i wydzial sledczy PG Olszyna. A co zas tyczy sie samych lapowek. Moze warto byloby sie zastanowic nad tym jak to jest, ze ludzie wykonujacy te sama prace, w tym samym miejscu tylko po przeciwnych stronach barierki dostaja tak zroznicowane wyplaty? Sredni zarobek polskiego funkcjonariusza to 1500 PLN, a niemieckiego okolo 3000 - 4000 Euro! Uwazam ze w takich zawodach jak miedzy innymi straz graniczna zarobki powinny byc na tyle wysokie aby wyeliminowac pokuse "dodatkowych" dochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tropiciel Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.03, 20:45 Drogi ,,Strażniku'' Apetyt rośnie w miarę jedzenia. Amerykanie ochraniający granicę z Meksykiem zarabiają znacznie więcej, a też, chociaż zarabiają jeszcze więcej, również czasami biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tropiciel Re: Funkcjonariusze straży granicznej i celnicy p IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.03, 20:55 Dochodzeniówka SG w Tuplicach? Oj dawno tam nie byłem. W którym miejscu? W dawnych obiektach batalionu WOP, czy też dawnym kasynie WOP? A może w budynku po dawnej bursie WOP? A może w Chełmicach? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: filipek Oj Ty naiwny...uczyć Pezdę ? IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.03, 17:50 Gość portalu: Tropiciel napisał(a): > Uwagi do tekstu red. Aleksandry Pezdy. > Droga Pani Redaktor. > Proszę z więszą rzetelnościa przygotowywac materiał do druku. > Popełnia Pani podstawowe błędy. Nie ma przejścia granicznego w > Tuplicach i Krośnie Odrzańskim. Ta pierwsza miejscowość jest tą, > w której mieszka zdecydowana większość funkcjonariuszy > zatrudnionych na przejściu granicznym w Olszynie, a ta druga > jest siedzibą Lubuskiego Oddziału Straży Granicznej, któremu > podlegają wszystkie jednostki, GPK i strażnice, ochraniające > bezpośrednio środkowo- zachodni , czyli lubuski, odcinek granicy > państwowej. Tylko tyle miałeś uwag Tropicielu ? "Proszę z więszą rzetelnością przygotowywać materiał do druku" apelujesz do autorki. Szkoda fatygi - mówię ci. Ona rzadko ma pojęcie o czym pisze, jeszcze ciepłe kawałki z prokuratury poddaje małej obróbce i sio na łamy swojego organu...Proste , prawda ? I takie nie zobowiazujące. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pleple To niemożliwe ! Protestuję ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 07:31 Jak to celnicy biorą łapówki. No, tyle lat żyję i czegos bardziej absurdalnego nie słyszałem. No , może jeden celnik, ale żeby aż tylu ! Nie ! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tropiciel Re: To niemożliwe ! Protestuję ! IP: *.gorzow.mm.pl 30.09.03, 07:50 Szanowny ,,Pleple'', nie rób sobie jaj. A znasz takie powiedzonko: ,,Celnik żyje krotko, ale dobrze''. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich funkcjonariuszy celnych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ciekawy Re: To niemożliwe ! Protestuję ! IP: *.tnt2.gold-coast.au.da.uu.net 30.09.03, 09:03 Kiedys pracowalem w budynku, gdzie na dole byl urzad celny, najlepsze samochody na parkingu nalezaly wlasnie do celnikow..., a ponoc tak dobrze nie zarabiaja (???) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: celnik Protestuję ! To oszczerstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 19:04 O przepraszam. Owszem pakowałem pod tym budynkiem nowiutkim BMW 525 i(klima, skóra itp) , ale to było auto , które pożyczyła mi moja 85 letnia prababcia. Mogę pokazać dowód rejestracyjny ! To było BMW prababci. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja w tym kraju tylko złodzieje mają wzięcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.09.03, 14:39 Odpowiedz Link Zgłoś