Dodaj do ulubionych

Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać?

15.07.05, 21:29
Dojrzałam do tego, żeby skroić sobie coś w rodzaju paseczka lub trójkącika
włosów. Niestety jedyne co dotychczas robiłam to wygolenie tyle, żeby nie
było widać na plaży spod bikini a i tak niespecjalnie byłam zadowolona z
efektów. Włosy odrastały szybko, wrastały, swędziały itp. Nie wyobrażam więc
sobie jak "wykroić" tych włosów więcej i utrzymać np. przez cały rok ale
chciałabym to zrobić dla mojego faceta.
Proszę o łopatologiczne rady jak się do tego zabrać, jak często trzeba zabieg
powtarzać i jak uniknąć tych mniej przyjemnych stron. Co gorsze odrastające,
krótkie, szorstkie włoski czy busz?
Obserwuj wątek
    • mamaloli Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:30
      gorszy busz
      • ja-nowa Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:32
        Dziękuję za "radę"
        • edytkus Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:40
          zrob sobie brasilian bikini wink a tak w ogole to na pewno Lipcowa jest najlepiej w temacie zorientowana
          wiec ustepuje jej pola... oops, chcialam napisac lona LOL
    • pasibrzuszek Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:41
      ja golę się jednorazówką. Chyba nie ma już kobiet, które nie wykonują tego
      zabiegu kosmetycznego. Nie polecam golenia zbyt blisko warg sromowych, łatwo
      wtedy o zakażenie i w ogóle taki dyskomfort (jak dla mnie). Natomiast golenie
      wzgórka łonowego to prosta sprawa: można teżplastrami, ale mimo wszystko wolę
      jednorazowe damskie maszynki.
      • maya2006 Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:45
        tez jednorazowka i fryz brazylijski, zadnych zaciec i zadnych zakazen.polecam
        gilette z takim mydelkiem. no i radze jakis delikatny balsam po goleniu uzyc.
        pierwsze dni moze byc troche nieprzyjemnie, ale jak bedziesz regularnie golic to
        bedzie ok
      • mamaloli Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 21:45
        ja tez golę się jednorazówką (wąski paseczek)
        Robię to już tak długo , ze nie robią mi sie
        podrażnienia a jeśli już wystąpia
        to najlepszy na tego typu sprawy
        jest puder dla dzieci.
        A busz jest fuj !
        • lidkakn Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 22:00
          U mnie też wąski przystrzyżony paseczek wykonany maszynka jednorazową. Busz nie
          jest trendy.
          • rhynox Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 22:00
            a co to ten fryz brazylijski? bo ja chyba z ciemnogrodu jezdem wink))))))))
            • aniadawid1 rhynox 15.07.05, 22:32
              zajrzałam na zdjęcia Twojego synka (przepięknego) mogłabyś napisać gdzie jest
              taki basen i do ilu kilogramów jest to koło-motorówka(ja chciałam kupić na
              allegro ale nie wiem czy synek nie jest za ciężki na to) waży ok 12kg
              • rhynox Re: rhynox 15.07.05, 23:32
                bardzo dziękuję za miłe słowo smile

co do basenu, to już kilka razy pisałam smile to zobacz na link, ok?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=19091417&a=20047019
                A co do kółka to to było jedyne dostępne koło w Szczecinie w styczniu. jeszcze
                musiałam błagać ekspedientkę by mi wydała towar z magazynu, bo w sklepie nie
                było. hehe... Nie wiem do ilu jest kilogramów, ale dopiero co znowu go
                używaliśmy i jest spoko, a nawet trochę za duże. Na zdjęciu nie widać, ale jak
                Franek był mały (na zdjęciach - 4 miesiące) to używaliśmy go jako pontonu.
                teraz już jako kółka, bo ona na dnie otwory na nóżki i od kiedy dziecko siedzi -
                siada już w nim normalnie. Na moje oko to i trzylatek może z niego korzystać.
              • edytkus Re: rhynox 16.07.05, 03:36
                aniadawid1 napisała:

do ilu kilogramów jest to koło-motorówka(ja chciałam kupić na
                > allegro ale nie wiem czy synek nie jest za ciężki na to) waży ok 12kg
                >

na moje oko ta lodka jest bardzo podobna do tej ktora ja mam:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7271767&a=7424147
                a ta moja jest dla przedzialu 18 m-cy - 3 lata.

ktos wyzej pytal o brazylijskie bikini - depilacja 100% wink
              • johana2 Re: rhynox 18.07.05, 14:33
                Mój synek rozchorował się na takie koło gdy je zobaczył na baseni. dzięki
                waszym podpowiedziom własnie kupiłam je na allegro smile)) Dzięki
    • g0sik Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 22:44
      Polecam depilację laserową. Powtórzysz 3 - 4 razy i będziesz miała spokój z
      goleniem.....
      • dorotadu a jaka jest cena ? 15.07.05, 22:55

• g0sik Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 22:57
      W Warszawie od 250 do 500 zł za jeden zabieg...
      • ja-nowa Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 23:21
        A wosk tudzież plastry?
        A ktoś próbował depilatorem? Tylko włoski chyba muszą być krótsze.
        U mnie z jednorazówką jest tak, że widać czarne kropeczki przebijających się
        włosków i nie jest to chyba trendy? Czy, zatem, żeby być gładkim trzeba się
        golić codziennie?
        Koszmar! Codzienne golenie: nogi + bikini + pachy. Moczenie nóg + pumeks +
        krem. Manikir. Codzienna zwykła higiena. Skąd brać na to czas?
        • olik.p Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 15.07.05, 23:37
          Ja na początku depilowałam depilatorem w kremie. Potem kupiłam depilator w
          piance (rossmannowski),a teraz niedawno kupiłam sobie też w Rossmannie golarkę
          w promocji. Polecam, wygodnie, bezpiecznie i komfortowo.
        • nanuk24 Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 16.07.05, 06:14
          ja-nowa napisała:

> A wosk tudzież plastry?
          > A ktoś próbował depilatorem? Tylko włoski chyba muszą być krótsze.
          > U mnie z jednorazówką jest tak, że widać czarne kropeczki przebijających się
          > włosków i nie jest to chyba trendy? Czy, zatem, żeby być gładkim trzeba się
          > golić codziennie?
          > Koszmar! Codzienne golenie: nogi + bikini + pachy. Moczenie nóg + pumeks +
          > krem. Manikir. Codzienna zwykła higiena. Skąd brać na to czas?

Dlatego mezowi zawsze powtarzam: "wy, mezczyzni macie dobrze, bo nie musicie sie
          golic"smile
          • pasibrzuszek Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 16.07.05, 10:48
            A nie wstydziłybyście się chodzić na taką metodę laserową i jakiejś obce
            dziewczynie pozwalać na oglądanie miejsc intymnych??? smile
            • mm_s Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 16.07.05, 10:52
              Pasibrzuszek a do ginekologa się nie wstydzisz chodzić? czasem nawet przy
              odrobinie szczęścia i na faceta natrafisz....wink Czy to nie wstyd tak przed
              obcym nogi rozkładać? No nie wypada przeca, to dla męża zarezerwowane big_grinDDD ;P
              • pasibrzuszek Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 16.07.05, 10:53
                No niby masz rację. Ale szczerze przyznam że do ginekologa to wolę do faceta
                chodzić, natomiast źle bym się czuła, gdyby jakaś młoda dziewczyna mi goliła
                krocze dla mojej przyjemności.
                • g0sik Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 16.07.05, 14:28
                  Dostajesz specjalne majteczki jednorazowe....
          • redmiss Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 18.07.05, 09:52
            nanuk24 napisała:

> ja-nowa napisała:
            >
            > > A wosk tudzież plastry?
            > > A ktoś próbował depilatorem? Tylko włoski chyba muszą być krótsze.
            > > U mnie z jednorazówką jest tak, że widać czarne kropeczki przebijających
            > się
            > > włosków i nie jest to chyba trendy? Czy, zatem, żeby być gładkim trzeba s
            > ię
            > > golić codziennie?
            > > Koszmar! Codzienne golenie: nogi + bikini + pachy. Moczenie nóg + pumeks
            > +
            > > krem. Manikir. Codzienna zwykła higiena. Skąd brać na to czas?
            >
            > Dlatego mezowi zawsze powtarzam: "wy, mezczyzni macie dobrze, bo nie musicie
            si
            > e
            > golic"smile

noo, ja nie wiem czy nie muszą! wink
    • jafima Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 17.07.05, 22:43
      Ja też używam jednorazówki i te odrastające włoski doprowadzają mnie do szału.
      Może ktoś ma doświadczenia np. z woskiem czy depilatorem?
      • e_madziq Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 18.07.05, 08:41
        Ja depiluję wzgórek depilatorem elektrycznym i da sie wytrzymac. W zasadzie to
        już sie tak przyzwyczaiłam, ze w zasadzie bólu nie odczuwam. Troszkę gorzej jest
        niżej , ale zaciskam zęby i jakoś żyję smile Myślę, ze i tam z czasem przywyknę i
        ból zniknie. Jak sobie przypomnę jak cierpiałam depilując po raz pierwszy
        nogi....a teraz czuję tylko łaskotanie.
        Pozdrwaiam
        • redmiss Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 18.07.05, 09:57
          też golę się jednorazówką (próbowalam kremy, żele, plastry, ale jednorazówka
          najwygodniejsza). różnie się golę, czasami nawet bigini brazylijskie wink jak
          mnie natchnię. przeważnie zostawiam sobie tylko trójkącik, wargi też golę.
          trójkącik czasami jeszcze przycinam nożyczkami, jak za bardzo odrosną i
          śmiesznie odstają. zabiegu dokonuję co ok. 3 dni, wystarcza.
          • kawusia76 Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 18.07.05, 11:23
            polecam wosk u kosmetyczki-mozena zrobic wzorki(
            trójkąciki,paseczki,serduszkasmile albo całość.6 tygodni spokoju.
    • babsee Re: Tylko wosk! 18.07.05, 12:47
      Polecam! Początkowo robiłam woskiem w płynie ( kupuje sie taki duży słój) ale
      strasznie dużo przy tym babrania.Teraz od roku używam plastrów Veet i są
      rewelacyjne! Po wosku, dopiero po 2 tyg. pojawiają się osławione czarne
      kropki!!!.A po kolejnym zaczynają wyłazic powoli włoski- duuużo słabsze i
      jaśniejsze.W sumie- w zależności od rodzaju włosów- na 3,4 tyg. śiety spokój.
      Ważna wskazówka - nie woskować się tuż przed okresem!Boli i dłużej się goi.
      naprawdę polecam.Ja ten sposób depilacji wybrałam ponad 3 lata temu i teraz
      częśc włosków już mi w ogóle nie odrasta.
      Depilacja do bezbolesnych nie należy ale jakbym miała sie golić codziennie
      jednorazówką to już wolę raz na 4 tyg. a troszkę poboli.
      • tomamisia Re: Tylko wosk! 18.07.05, 14:54
        a powiedzcie czy golicie włoski rosnące w odbycie?jeśli tak to powiedzcie jak
        to robicie.Pozdrawiam
    • adsa_21 a ja robie tak... 18.07.05, 15:07
      cala wygalam bo to zdrowo i higinicznie. Wloski nie bede wrastac jak wezmiesz
      ostra maszynke i przed zabiegiem ja sparzysz.
      Nie mam problemu z depilacja bikini, wloski nie wrastaja, nie mam krostek.
      Odradzam wszelkiego rodzaju Vitt'y i inne pianki, bo smierdza i uczulaja.
      Na poczatku troszke boli, ale pozniej skora sie przyzwyczaja.
    • flimoni Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 18.07.05, 22:01
      Ja od zawsze uzywam plastrow z woskiem ale przeznaczonych do depilacji bikini i
      pach. Nie bede zciemniac ze jest to mile uczucie, ale za to krotkie, a efekt
      murowany. Gladziutka skora przez dlugi czas. Moze to masochizm, ale jak
      zaczynaja mi odrastac pojedyncze wloski to wyrywam je penseta smile.
      Zaraz po depilacji nie jest rewelacyjnie- czerwona, opuchnieta skora, i w
      dodatku zdaza sie ze miejsca po mieszkach wlosowych krwawia. Ale wystarczy
      posmarowac oliwka, ewentualnie pozniej delikatnie woda utleniona i nastepnego
      dnia wszystko wyglada SUPER.
      Acha, depiluje tylko wzgorek, reszty bym sie nie odwazyla smile) Krocze obcinam (no
      wlasciwie robi to moj maz smile)))nozyczkami zaraz przy ciele- ale moje wloski sa
      blad wiec mniej je widac.
      Bobry nigdy mi sie nie podobaly, choc slyszalam ze tego lata to wlasnie bobry sa
      trendy smile)))
      Moj maz twierdzi ze starannie przystrzyzony trawnik dobrze swiadczy o ogrodniku smile)
      pozdrawiam

• ja-nowa Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 19.07.05, 23:31
        A pod wosk, plastry i depilator to nie trzeba tych włosów najpierw trochę
        zapuścić? Tak do 0,5 cm? To musi cholernie drapać ;-(
        • maya2006 brazylijska i holywoodzka fryzura 20.07.05, 11:11
          brazylijska to taka , gdzie pozostawia sie taki cienki pasek. a holywoodzka, to
          golenie calkowite.
          • beata985 fryzurka a ginekolog 22.07.05, 17:30
            no właśnie muszę iśc a tak mi jakoś nie tak...
            jakie są reakcje lekarzy??czy oni też pstępowi i na topie
            a może zacząć zapuszczać??

a sie wyskubałam dzisiaj...
            • beata985 żeby tak nie wypaść;-))))))))))))))) 22.07.05, 18:01
              Cześć, moja "znajoma" miała "znajomą", która umówiła się na wizytę u
              ginekologa. Do lekarza jechała po pracy, a że bliżej miała do mieszkania mojej
              znajomej, to tam pojechała odświeżyć sie przed badaniem. Umyła się, przebrała,
              a że na półeczce w łazience stał dezodorant intymny, to niewiele myśląc go
              użyła.
              Po badaniu dzwoni zbulwersowana do mojej znajomej i ralacjonuje, że ginelkolog
              okazał się chamem pierwszej wody, że rozmawiał z nią jakoś dziwnie, ciągle się
              uśmiechał, przyglądał i komentował: O... ależ się Pani wystroiła, Naprawdę, tak
              eleganckiej pacjentki, to w życiu jeszcze nie miałem - a i pewnie nieprędko się
              zdarzy... itp. Tyle wysiłku włożyć... no no... jestem pod wrażeniem...
              -Ty, no ale dlaczego? napawdę jakoś specjalnie się stroiłaś?
              - Nie... pojechałam do Ciebie, wykąpałam się, popsikałam dezodorantem
              intymnym... to wszystko...
              -Ty, ale ja nie mam dezodorantu intymnego... O jezuu... Ty głupia, to był
              BROKATsmile))
    • martyna122 Re: Laser? 23.07.05, 14:12
      A czy depilacja laserem jest bolesna?
    • lidek0 Re: Fryzura intymna - jak zrobić, jak utrzymać? 25.07.05, 17:06
      a mnie isę wydawało, że żyletki do lamusa dawno odeszły bo ja ciągle wosk
      używam, żadziej niż żyetka musze go robić, włoski słabsze i niedługo wogóle nie
      będę musiałą
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka