teligo 31.12.12, 15:24 Jestem na samym początku drogi, czekam na zakwalifikowanie na warsztaty i nie mogę się doczekać. Stres jest Czy ktoś też czeka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia525 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 19.01.13, 13:21 Powodzenia Czas oczekiwania jest trudnym, ale i pięknym czasem, a jeszcze piękniejsze jest to, co następuje potem Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 19.01.13, 16:15 Dzięki! Już się nie mogę doczekać tego najpiękniejszego czasu... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
duzeserce Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 04.03.14, 16:32 Witam, jestem tutaj od niedawna poniewaz zaledwie od kilku dni jestesmy zdecydowani na adopcje. Po kilku latach bezskutecznych staran aby zostac rodzicami biologicznymi chcemy stworzyc DOM dla maluszka ktoremu damy nasza milosc i troske... Mieszkamy we Francji, moj maz jest francuzem i chcielibysmy zaadoptowac dziecko w Polsce, zlozylismy dokumenty tu we Francji ale chcielibysmy tez wiedziec jak to sie odbywa w praktyce ( bo teorie przesledzilismy na internecie) w Polsce, czy powinnismy juz teraz skontaktowac sie z osrodkami w kraju aby przyspieszyc adopcje? Czy ktos byl w podobnej sytuacji? Dziekujemy z gory za pomoc i pozdrawiamy serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kajka09 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 19.03.14, 12:09 duzeserce niektóre ośrodki polskie zakwalifikowałyby Was do adopcji zagranicznej,ale z tego co słyszałam oa w Łomży potraktuje Was jako rodzinę polską i macie szanse na adopcję jak polska rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
1wiki35 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 25.01.13, 18:31 ja z mężem jesteśmy już na etapie spotkań z psychologiem Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 26.01.13, 19:36 Cześć! A jak u Was wygląda procedura? Bo chyba nie wszędzie tak samo, u nas najpierw były spotkania z pedagogami, potem z psychologami, później wstępna kwalifikacja (na szczęście jesteśmy już po ), potem oczekiwanie na warsztaty i po nich ostateczna kwalifikacja. No i na samym końcu, to co wszędzie, czyli oczekiwanie na dziecko. Ile etapów jeszcze przed Wami i jak sobie rodzicie? Przepraszam, że tak wypytuję ale brakuje mi rozmów z kimś, kto jest w podobnej sytuacji... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wanielka Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 28.01.13, 00:00 zajrzyj na forum: www.nasz-bocian.pl/phpbbforum tam o wiele więcej osób pisze. można też znaleźć wiele przydatnych informacji oraz porozmawiać z osobami z tego samego OAO Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 28.01.13, 14:47 Dzięki za namiary! Odpowiedz Link Zgłoś
1wiki35 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 29.01.13, 12:20 Cześc Teligo My w tej chwili jestesmy na etapie spotkan z psychologiem. Idziemy w czwartek juz na 3 spotkanie a po czwartym beda warsztaty. Była juz u nas pani i robiła wywiad zakwalifikowali nas i tak sobie spokojnie chodzimy i sie szkolimy. Czekamy sobie spokojnie razem z nasza biologiczna córka Julką Pozdrawiam wiki Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 29.01.13, 13:46 My czekamy zdecydowanie niecierpliwie No to życzę nam obu, żeby czas szybko płynął! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor_jerofiejew Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 29.01.16, 03:53 Papież kiedy umarł miał 85 lat - 8+5=13. Godzina śmierci: 21:37 - 2+1+3+7=13. Data śmierci: 02.04.2005 - 0+2+0+4+2+0+0+5=13. Postrzelony 13 Maja. 9301 dni pontyfikatu - 9+3+0+1=13. Zmarł w 13 tygodniu roku. JAN PAWEŁ DRUGI - 13 liter. Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 08.10.13, 19:08 Witaj, my czekamy dopiero na spotkanie z psycholog. Szkolenie prawdopodobnie zaczniemy na początku przyszłego roku Oby jak najszybciej. ... Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 09.10.13, 07:48 Czyli tak jak ja w zeszłym roku, w październiku były spotkania, szkolenie w marcu kolejnego roku, a 6 tygodni po zakończeniu szkolenia poznałam nasze dziecko Czas szybko płynie... Trzymam kciuki za szybką procedurę! Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 09.10.13, 09:34 Dziękuję, i trzymaj kciuki mocno, mocno.... Bo ja już strasznie tęsknie za Maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś
4roses Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 14.10.13, 20:47 jakie miasto? jesli można wiedzieć teligo napisała: > Czyli tak jak ja w zeszłym roku, w październiku były spotkania, szkolenie w mar > cu kolejnego roku, a 6 tygodni po zakończeniu szkolenia poznałam nasze dziecko > > Czas szybko płynie... > Trzymam kciuki za szybką procedurę! Odpowiedz Link Zgłoś
4roses Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 14.10.13, 20:45 witam, nie zazdroszczę )) my jesteśmy po szkoleniu czekamy na kwalifikację. Rozmowę i testy z psychologiem wspominamy najgorzej, a całe szkolenie uważam za przyjemne i przydatne przyszłym rodzicom. Pamietaj o jednym ...nie sprzeciwiaj się a wrecz straj się przynawac rację rozmówcy to wam ułatwi wiele spraw w ośrodku powodzenia mizgiert79 napisał(a): > Witaj, my czekamy dopiero na spotkanie z psycholog. Szkolenie prawdopodobnie > zaczniemy na początku przyszłego roku > Oby jak najszybciej. ... Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 14.10.13, 20:56 Witaj, czekamy w szczecinie a Ty skad jestes? Dzięki za info. Czy moge zaproponować kontakt mailowy chetnie porozmawiam o kwalifikacji ? Na jakie dziecko czekasz? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
4roses Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 11.11.13, 16:26 w październiku dostaliśmy kwalifikacje w Toruniu i teraz pozostaje czekanie na telefon czytałam gdzies na innych forach o ogólnopolskiej bazie danych rodziców oczekujących na adopcję czy wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 11.11.13, 18:21 Witaj, nam powiedzieli, ze po kwalifikacji mozemy zglosic sie do kazdego osrodka w kraju wtedy rozpatruja nasze podanie gdy nie maja swoich kandydatow. Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 21.11.13, 20:36 Witam !@! Ja z mężem także czekam na dziecko już 2 lata . Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 05.12.13, 22:11 To chyba wkrotce dostanięcie telefon, czego Wam życzę. My 15.12.2013 kończymy kurs i czekamy na kwalifikacje a potem na telefon że mają dla nas dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 03.02.14, 14:30 A można zapytać gdzie państwo czekacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
emila751 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 30.04.14, 20:14 Czy mozecie panstwo policic jaka s agencje z ktorej skorzystaliscie i zakonczylo sie dobrze? I legalnie? Ja mieszkam w USA. Wiec jestem zainteresowana adopcja miedzynarodowa Dziekuje Emilia Odpowiedz Link Zgłoś
teligo Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 30.01.14, 21:18 Za wszystkich czekających trzymam kciuki! Czas szybko leci, choć czekając na telefon wydaje nam się, że jest wręcz przeciwnie Ja od ośmiu miesięcy jestem szczęśliwą mamą, warto było czekać. Trzymajcie się dzielnie, już niedługo! Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 30.01.14, 22:10 Witam @ Ja z mężem czekam na dziecko od czerwca 2011 i co dzwonię to ciągle to samo mówią CZEKAĆ już mam stach że latka lecą a tu nic !!! Musimy czekać cierpliwie !@! Pozdrawiam i nam nadzieję że się doczekamy tuż tuż na telefon !@! Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 31.01.14, 07:19 Witaj, od czerwca 2011 to długo. Mogę spytać gdzie czekacie? My dopiero pół roku ale ciągnie się nam strasznie. Jeszcze jedno pytanie czekanie tylko w swoim OA czy złożyliście dokumenty także w innych ośrodkach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 03.02.14, 09:34 Witam czekamy w Kaliszu i tam tylko mamy nasze dokumenty . Tłumacze sobie to że tak długo czekamy że my czekamy za drugim dzieckiem jedno już mamy córeczkę jest wspaniała !@! Pozdrawiam !@! Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 03.02.14, 09:37 A tak na marginesie ja dzwoniłam do kilku placówek adopcyjnych i w każdym z nich poinformowano minie że oni także mają dużo swoich kandydatów . Dlatego ja czekam spokojnie w Kaliszu , mam nadzieję że zadzwonią !@! choć już długo ............... czekamy . Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 03.02.14, 14:20 My tez czekamy na kolejne dzieci. Mamy już dwóch synków. Mam nadzieję, że Tobie i nam wkrótce zadzwoni telefon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 03.02.14, 14:33 A można zapytać gdzie państwo czekacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
cholera-pl Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 02.05.14, 01:05 a po co wam tyle tych adoptowanych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 02.05.14, 09:36 Jak po co wam tyle adoptowanych dzieci ?? Bzdurne pytanie !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka254525 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 12.05.14, 13:38 zostało 1 spotkanie na warsztatach i komisja oceni czy się kwalifikujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
mizgiert79 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 24.08.14, 19:33 Ogłaszamy, że już nie czekamy Mamy synka Czekaliśmy w ośrodku katolickim. Pozdrawiam czekające pary Odpowiedz Link Zgłoś
jwpw Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 25.08.14, 12:27 Gratuluje z całego serca !@! My jeszcze czekamy 3 rok szok Odpowiedz Link Zgłoś
asia525 Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 25.08.14, 20:00 GRATULUJĘ Z CAŁEGO SERCA )))) Jaki duży? Cały świat pewnie przewrócony do góry nogami Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
4roses Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 27.07.15, 11:52 doczekaliśmy się mamy cudownego malutkiego synka świat przewrócił się nam do góry nogami i jesteśmy szczęśliwi Odpowiedz Link Zgłoś
choco_muffinka Re: Kto też czeka? i na jakim etapie :) 25.11.15, 09:09 Pomagajmy domom dziecka! Można głosować na Facebooku tylko do końca listopada Nazwa akcji to "Spełnij marzenie o bezpieczeństwie" www.facebook.com/WISNIOWSKI.GROUP/app/425042714278677/ Odpowiedz Link Zgłoś
Popularne wątki Podliczyłam koszty utrzymania syna na studiach. To aż 3000 zł! Kogo na to stać? Forum: emama Chętnie będzie się ze mną spotykał co jakiś czas na seks, ale związku ze mną nie widzi. Forum: emama REKLAMA Osoby po 40tce zaczynające karierę w nowym zawodzie. Czy to ma sens? Forum: emama Moja mega toksyczna matka umyśliła sobie, że na starość zamieszka ze mną. Forum: emama Czuję się stara i zdaję sobie sprawę, że na wszystko robi się za późno. Czy to życiowa porażka? Forum: emama