Dodaj do ulubionych

przycisk spłukujący...

11.04.11, 10:23
czy przyciski spłukujące (do wc) w wersji chrom są trudne do utrzymania w czystości?
jakoś to sobie wyobrażam, że się na takim czymś łatwo odbijają paluchy i trudno sie to czyści; pani z salonu zapewnia mnie, że te matowe są duzo gorsze pod tym wzgledem;
jakie są Wasze doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • joanna266 Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:12
      mam 2 takie przyciski i faktycznie widac na nich sady palcow.ale i tak wygadaja o wiele lepiej ni te matowe a czysci sie je banalnie łatwo.wystarczy spryskac sprejem do szyb i przetrzec sciereczka i znowu wszystko lsnismile
    • bri Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:15
      Mam matowy, w opisie miał chyba nazwę satynowy, ale to jest plastik a nie metal, więc czyści się bardzo łatwo. Śladów na nim w ogóle żadnych nie znać, przecieram go dla celów higienicznych, a nie estetycznych.
    • niezwykladziewczyna Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:16
      Mam srebrny błyszczący i chrom matowy. Na ten pierwszy wystarczy "chuchnąć" przetrzeć ściereczką i błyszczy, do drugiego używam płynu, więć niewiele więcej roboty. Pamiętaj żeby przycisk wybrać do armatury, bo nieciekawie wygląda np. błyszczący przycisk do chromowanej matowej armatury lub odwrotnie.
    • broceliande Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:33
      Dziękismile
      Po raz pierwszy w życiu przejęłam się taką niepozorną istotką jak przycisk spłukujący.
      Mój jest nieduży, metalowy, okrągły, z wizerunkiem delfina.
      Sprawdziłam, delfinek odwraca uwagę od odcisków palców.
      • edelstein Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:38
        Mam metalowy chromowany podobno matowy, ale jak dla mnie to on sie i tak blyszczy. Wkurzaja mnie te odbite paluchy na nim, czysci sie latwo, ale komu kuzwa chce sie latac i za kazdym sikaniem czyscic to ustrojstwo, nie mowiac, ze jakby ktos mial rozwolnienie to by cyrk byl...nigdy wiecej, chce plastikowa spluczke znowu miec i gleboko gdzies mam wrazenia estetyczne i tak zaburzone przez te odciski paluchow.
    • naomi19 Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 11:46
      Tak, na matowym odciskają się paluchy straszliwie, na błyszczącym po prostu się odciskają smile W jednym i drugim przypadku wyczyszczenie to kwestia 2s pracy, jednakpo każdym spłuaniu paluchy są. Kwetsia tego, czy będzie Ci to przeszadzać czy nie.
    • tempera_tura Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 12:07
      Mam błyszczący. Paluchy zostają okropnie ale czysci sie banalnie, psikam czyms do okien lub uniwersalnym przecieram recznikiem papierowym/papierem i już. Nie powoduje to u mnie frustracji, zwykły plastikowy tez bym czesto czysciła.
    • b.bujak Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 12:26
      no to chyba najlepsze są białe plastikowe... tylko mi nie pasują do reszty raczej;
      armatury jeszcze nie ma;
      • b.bujak Re: przycisk spłukujący... 11.04.11, 12:36
        mniej więcej wygląda to tak:
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2684536,2,1,1.html
        • b.bujak a przy okazji 11.04.11, 12:47
          może któraś doradzi:
          chcę dać tam dwa duże lustra naprzeciwko siebie - trzeba było trochę zmodyfikować górę i nie mogę się zdecydować:
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2684538,2,1,lustro1.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2684539,2,2,lustro2.html
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2684540,2,3,lustro3.html
          pomieszczenie jest malutkie, kwadratowe mniej więcej; stelaże będą najprawdopodobniej zamontowane na prosto; pisuar jest ładniejszy, z zamykaniem smile
          • niezwykladziewczyna Re: a przy okazji 11.04.11, 18:04
            Pierwsza najlepsza, ale lustro dałabym jednak do wysokości białej górnej płytki. Moim zdaniem druga wizualizacja odpada za ciężko, trzecia wizualizacja obniży optycznie ubikację. Co do stelaży to ładniej wyglądają gdy są na prosto, ale nie wiem czy przez to wygodnie będzie się korzystać z ubikacji bo wygląda na mocno przytuloną do ściany. smile
            • b.bujak Re: a przy okazji 12.04.11, 13:10
              dziękuję za odpowiedź smile
              pierwsza jest dobra, bo powtarza wzór i nie jest za ciężka, ale góra wydaje mi się trochę goła (tego nie widać za dobrze w tym ujęciu - od dekoru do sufitu są dwie białe płytki - co prawda w pierwszej wersji te tak jest, ale tym razem mi się wydaje blado u góry... a nie chcę też przekombinować z dekorami, może się uda znaleźć ciekawe oświetlenie, żeby coś zadziało się u góry...)

dostałam też szkic z wyprostowanymi stelażami:
              fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2685852,2,1,na-prosto.html
              nie podoba mi się, bo trzeba było odsunąć ceramikę od ściany i wychodzi na pionowych łączeniach płytek - z docinaniem też nie byłoby lepiej....
              • niezwykladziewczyna Re: a przy okazji 13.04.11, 11:39
                Z tych pięciu toalet które pokazałaś, która Ci najbardziej leży i jakie wymiary ma płytka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka