Dodaj do ulubionych

Allegro zwrot?

23.08.12, 22:15
Dziewczyny wylicytowałam na na aukcji allegro kurtkę, generalnie kurtka całkiem fajna, nowa, ale nietety dużo za duża, sprzedający w opisie podał wymiary i zagadzaja się z faktycznymi wymiarami kurtki z tymże ja sie chyba żle zmierzyłam czy jest szansa na zwrot?
Obserwuj wątek
    • patatajowa Re: Allegro zwrot? 23.08.12, 22:23
      niemożliwa sytuacja.
      nie dosc ze kurtka fajna to jeszcze wymiary sie zgadzaja.szok.
      wymyśl ze cos z kurtka nie tak, ze jakas niezgodnosc z opisem, ze jakas plama albo cos.
      idz w zaparte.postrasz rzecznikiem i skarbówka. napewno wtedy przyjmie.

wink
      • ivaz Re: Allegro zwrot? 23.08.12, 22:36
        dzięki, to kurtka z eco skóry, nie ma żadnych wad, ma fajny fason, obejrzałam ją dokładnie i nie mam za bardzo sie do czego przyczepić a aukcja była dobrze opisana, były podane dokładne wymiary, no cóż chyba trzeba przyjąć stratę sad całe szczęście była bardzo taniutka zapłaciłam za nią 40zł. chyba sama ja wystawię za tą samą cenę może ktoś się skusi
        • dzikie_pnacze Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 09:25
          Jeśli sprzedający był firmą to masz prawo do zwrotu bez podania przyczyny ( w określonym terminie od otrzymania kurtki). Napisz do sprzedającego, może nie będzie robił problemów.
        • dlania Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 15:03
          Sarkazm wpadl do kulki, poobijal sie, poobijał i wylecial bez echawink
      • luiza765 Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 10:04
        Coż, oszuści kupujący też bywają....

Sprzedajacy nie widząc wad moze czekać na zapłatę za przesyłkę zwrotną
        Z drugiej strony niszczyc kurtkę - ja nie ryzykowalabym, bo mozesz zostac z ta zniszczona rzeczą i to po prostu naciaganie i oszustwo.
        napisałabym uczciwie do sprzedawcy w czym problem, w końcu to nie jego wina.
    • inia25 Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 10:13
      czy wy naprawdenie widzicie że patatajowa napisała swój post z przymrózeniem oka?
      • lumja Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 11:09
        a nie lepiej spytac wprost sprzedawcy zamiast tu dywagowac na forum?
        • pasik Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 13:03
          prosta rada: puść dalej nie ma co kombinować
          • dlania Re: Allegro zwrot? 24.08.12, 15:05
            Jesli zwrócisz sprzedawcy koszty wystawienia i prowizje od sprzedaży, to może się zgodzic. Metki itd. jeszcze są?
            • ivaz Re: Allegro zwrot? 25.08.12, 11:06
              Dzięki, dziwczyny za odzew, postanowiłam ze nie będę kombinować, kurtkę wystawiłam na allegro, jest nowa z metkami, mam nadzieję, że ktoś kupi i bedzię z niej zadowolony, ja pewnie bym była gdybym trafiła z rozmiarem, usatysfakcjonuje mnie jak sprzeda się nawet za połowę ceny, która za nią zapłaciłam, czasami trzeba przełknąć stratę tym bardziej że niewielka wink
              • patyczako Re: Allegro zwrot? 25.08.12, 17:09
                brawo dla uczciwej - bo ja jako sprzedająca mam do czynienia z roznymi naciągaczami...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka