Dodaj do ulubionych

porządny termometr-jaki?

10.12.12, 08:53
witam,
problem jak wyżej,poszukuje (od dłuższego czasu) porządnego termometru,który szybko i dokładnie zmierzy temperaturę, ktoś może mi polecić rzeczywiście dobry produkt?
wiadomo jak dziecko małe i chore to niecierplliwe i rozżalone-mój synek 21 mies. wyciąga termometr lub się wierci,gdyż trwa to dłuższą chwilę,nie wspomnę o tym,że mamy 3 termometry i każdy pokazuje inną temperaturę,w jednym trzeba dodać kreski po sygnale,w innym odjąć (wszystko zgodnie z instrukcjąuncertain mały ma drgawki gorączkowe dlatego potrzebuje termometru dokładnego i szybkiego...
za wszelkie sugestie bardzo dziękuje
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 09:45
      rtęciowy.
      dostepny na allegro.
      • afro.ninja Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 10:26
        rteciowy, nie szybki, ale pomiary miedzy elektrycznym, a rteciowym, czasami roznia sie o stopien, a najczesciej o szesc kresek. chyba ze dwa razy sie zdarzylo, ze wskazywal taka sama podwyzszona temperature.
    • mood_indigo Do ucha? Na czoło? 10.12.12, 10:44
      Podpinam się bo też mnie to interesuje, jestem skłonna sporo zapłacić za termometr, który w kilkadziesiąt sekund wiarygodnie zmierzy temperaturę uryczanemu, wierzgającemu z gorączki dziecku. Rtęciowy mierzy dokładnie, ale za długo i jest niewygodny przy braku współpracy ze strony córy.
      Czytałam o takich do ucha, sprawdzają się?
      • upartamama Re: Do ucha? Na czoło? 10.12.12, 11:43
        Ja mam termometr elektroniczny za 200 zł Nie pamiętam teraz nazwy ale jestem zadowolona. Oczywiście najbardziej ufam rtęciowemu ale dzieci nie lubią.
        Termometr elektroniczny jest ok ale jak się umie go użytkować. Wiadomo, że nie skaże 38,5 za 3 minuty 38,1 a za 10 37,9. Mnie termometr potrzebny jest po to aby stwierdzić, że dziecko ma gorączkę i w nocy po podaniu syropu, że zaczyna spadać a nie rosnąć bo syrop nie zadziałał.

Miałam kiedyś termometr do czoła i ucha za 69,90. Pieniądze wyrzucone w błoto. Termometr nie umiała nawet dobrze wskazać tempertaury w pomieszczeniu (a miał taką opcję) a co dopiero czy dziecko ma gorączkę. Sprawdził się jedynie jako zegarek.
    • anula56 Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 11:55
      Polecam termometr na czoło. Rtęciowych nie używam. Miałam douszny, ale nie działał dobrze. Ten na czoło sprawuje się świetnie kolejny już rok. Pomiar szybki i dokładny.
      • afro.ninja Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 13:23
        ja mam elektroniczny z funkcja mierzenia z czola i pod pacha. Pod pacha zawsze wychodzi wyzsza temperatura, ale i tak nizsza niz przy rteciowym.

uwazam, ze niepotrzebnie kupowalam ten drogi elektryczny, to juz wole elektryczny najtanszy taki pod pache.
    • jasiownana Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 13:33
      Miałam ten sam problem ostatnio. termometr elektroniczny mocno zanizał temperaturę i to dosyć mocno. Teraz mierzę już tylko rtęciowym, ale jak Jaś spi. Czasem wytrzyma te 10 minut na kolanch, jak go czymś zabawię. Polecam rtęciowy!
    • tomanksa Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 14:29
      My mamy taki i jestem bardzo zadowolona
      https://img2.cokupicstatic.pl/c_big5779181.jpg
      Taki sam ma nasza lekarka, takim samym posługiwali się w szpitalu, w którym synek leżał.
      Pomiar w 1 sekundę i jak na elektroniczny termometr jest super dokładny. Różnica między rtęciowym a tym to zwykle 2 kreski, tak więc można powiedzieć, że pokazują tą samą temperaturę. Ja w każdym bądź razie polecam
      • upartamama Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 15:23
        o nim właśnie pisałam. Mam go i jestem mega zadowolona.
      • marysia_m24 Re: porządny termometr-jaki? 20.12.12, 10:50
        ło MATKO!!!! A ja tego zdecydowanie nie polecam. Używali go w szpitalu w którym urodziłam synka (miałam cc). Po cesarce zrobił mi się ropień, miałam gorączkę ok 39 stopni, a za każdym razem ten termometr wskazywał 36,6. Dopiero kiedy pielęgniarka znalazła gdzieś stary rtęciowy wszystko się wyjaśniło. I od tej pory zawsze miałam mierzoną temp. rtęciowym i tym, rtęciowy pokazywał za każdym razem (3x dziennie) gorączkę, a ten zawsze 36,6. Miałam gorączkę, czułam, że mam, dodatkowo jeszcze mąż mi przywiózł dwa nasze elektroniczne termometry z domu jeden do ust i jeden Braun do ucha i te też wskazywały 39 stopni, więc mierzyłam po klei wszystkimi bo myślałam, że już zgłupiałam, wydawało się nierealne, że taka różnica, że taki nowoczesny termometr, a taka kicha. Cały personel szpitala był w szoku.
        No ale wracając do tematu, naszemu dwulatkowi mierzymy Braunem do ucha, zawyża o 5 kresek, ale pediatra nas uświadomiła, ze po prostu w uchu temp. jest wyższa o ok. właśnie 5 kresek. Super się sprawdza, mierzy w 2 sekundy. Polecam
      • black.joanna Re: porządny termometr-jaki? 01.11.13, 21:57
        A ja polecam, a miałam już wiele różnych termometrów. Gorączkujące dziecko nie chce współpracować i siedzieć kilka minut z termometrem pod pachą, a ten jest naprawdę super. Nie dotykając dziecka wiesz czy ma gorączkę, nawet jak śpi.
    • lianis Re: porządny termometr-jaki? 10.12.12, 19:57
      Ja mam na podczerwien, mierzacy w tetnicach, skroniowej, szyjnej, firma exergen, sprowadzalam ze Stanow, mam model do uzytkowania domowego, tu gdzie mieszkam termometry tej firmy do uzytku profesjonalnego uzywane sa w szpitalach. Moje dziecko tez ma drgawki goraczkowe, wiec zalezalo mi na czyms co zmierzy szybko, nie budzac go w nocy i bedzie dokladne. Zakupu nie zaluje.
      • paputek77 Re: porządny termometr-jaki? 11.12.12, 05:21
        czy to ten?
        www.amazon.com/Exergen-Temporal-Artery-Thermometer-TAT-2000C/dp/B000LJAEPQ
        • lianis Re: porządny termometr-jaki? 11.12.12, 15:40
          Tak, ja mam dokladnie ten model
    • klautel_michal Re: porządny termometr-jaki? 19.12.12, 17:45
      Polecam termometr niemieckiej firmy Beurer FT 70 albo FT 90. Mają bardzo dużo funkcji i słyna z dokładności pomiaru.
      • kazia4 Re: porządny termometr-jaki? 03.11.13, 19:11
        A ja Breuer gorąco odradzam, najwyżej do mierzenia temperatury wody się nada, beznadziejny w obsłudze, wskazuje nie wiadomo co. Wyrzucone pieniądze.
    • tomasz_mal Re: porządny termometr-jaki? 01.11.13, 20:44
      Witam,
      Nie da się ukryć, że promuję w ten sposób moją stronę, ale być może spełni ona oczekiwania.
      Serwis zawiera porównanie najpopularniejszych termometrów bezdotykowych w Polsce.

termometrbezdotykowy.pl/
      • kalipso30 Re: porządny termometr-jaki? 01.11.13, 21:52
        Oponorm microlife...myli sie max do 2-3 kresek a to naprawdę niewiele...jest do czoła...polecam
    • el_elefante Re: porządny termometr-jaki? 03.11.13, 20:18
      Już o termometrach parę razy pisałem.
      Elektroniczny jest ok, ale należy go wykalibrować termometrem rtęciowym na własne potrzeby. Żeby wiedzieć, co właściwie pokazuje smile
    • sole78 Re: porządny termometr-jaki? 04.11.13, 09:52
      od ponad 2 lat używam Braun thermo scan do ucha i uważam, że jest rewelacyjny. W 2 sekundy mam zmierzoną temp., bez budzenia dziecka w nocy (syn wysoko gorączkuje, a ja zbijam powyżej 38,5, więc często mierzę mu temperaturę, zwłaszcza w nocy kiedy ta mocno skacze). Może i rtęciowe są najdokładniejsze, ale nie wyobrażam sobie mierzyć co chwilę rtęciowym przez 10 minut. Braun kosztował ok.200 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka