princessa.of.persia 09.04.13, 15:18 chcemy zabrac takie w gory. czy polecacie to nosidło dla dziecka w tym wieku? A moze jest coś lepszego? na co zwrocic uwage przy zakupie? w ogóle nie mam rozeznania w temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinga_owca Re: czy nosidło Manduca jest najlepsze? dzieko 15 09.04.13, 15:34 Mój manducowy od 3 m-ca życia do 4 r.ż. Od 3 r noszony już tylko w górach gdy padał na pysk, ale jeszcze jako 4 latek potrafił zasnąć w manduce na plecach taty. Manduce uważam za mój najlepszy dzieciowy zakup. Jak chcesz, to napisz na mój gazetowy to wyszperam jakieś zdjęcia syna w rożnym wieku w manduce. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 jest forum chustowe na gazecie 09.04.13, 17:24 na gazecie jest takie forum chustowe, jak nosiłam syna to tam pisałam czasem. Wszystko Ci chętnie wyjaśnią i pomogą w wyborze nosidła forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html Odpowiedz Link Zgłoś
lawendax Re: czy nosidło Manduca jest najlepsze? dzieko 15 09.04.13, 18:41 Manduca jest bardzo dobrym nosidłem dla starszego dziecka. Ma dobrze wyprofilowany pas biodrowy, można nosić normalnie i skrzyżnie. Naprawdę nie czuć ciężaru dziecka. Ja czasem noszę jeszcze moją 4latkę, na plecach Odpowiedz Link Zgłoś
miss.didi Re: czy nosidło Manduca jest najlepsze? dzieko 15 09.04.13, 21:05 Ja od siebie polecę NubiGo, ale do żadnego innego nie mam porównania. Wprawdzie używaliśmy tylko wakacyjnie, ale właśnie tak w okolicach półtora roku. Jest b. wygodne (mamy wersję comfort czy jakoś tak siatką zamiast materiału na ramiona), dla dziecka również . Nosidła szyje Gosia z nubik.pl (tam też jest galeria), możesz też poszukać używek, ale widzę że z tym teraz jakoś cicho. Nikt nie sprzedaje, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
aleks2539 Re: czy nosidło Manduca jest najlepsze? dzieko 15 09.04.13, 21:50 miałam Manducę, użytkowałam ją przy dwójce dzieci. Na Szrenicę też z młodym weszłam na plecach Wad brak Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: czy nosidło Manduca jest najlepsze? dzieko 15 09.04.13, 22:44 Myślę, że jest najlepsze, szczególnie w góry. Mam ponad trzy lata doświadczenia z używaniem Manduki i nieco porównania z innymi nosidłami. Ewentualnie Tula jest trochę podobna. Odpowiedz Link Zgłoś