Dodaj do ulubionych

Pianka na basen?

07.02.15, 21:14
Czy możecie polecić piankę do pływania na basenie? Na basenie jest tak zimno i tak zimna woda, że dziecko zmarzło bardzo. Pomyślałam o piance, ale kompletnie się na tym nie znam. Czy możecie coś podpowiedzieć. Wzrost ok. 122 128
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: Pianka na basen? 07.02.15, 22:47
      Syn ma taką z decathlona.
      www.decathlon.pl/krotka-pianka-100-pb-jr-nieb-id_8293212.html#v1764213
      Wszystkie pianki bardzo ciężko się ściąga jak sa mokre i nie ma znaczenia jakie to są.
      • patatajowa Re: Pianka na basen? 07.02.15, 23:06
        u mojego syna nie zdała egzaminu,za bardzo"piła w kroku" wink
      • blaszany_dzwoneczek Re: Pianka na basen? 15.04.15, 20:15
        Moja córka też taką ma i spełnia swoje zadanie, na basenie właśnie. Warto przymierzyć, bo różne modele różnie leżą, córka przymierzyła kilka pianek, jedna w jej rozmiarze była na długość dobra, ale za szeroka w rekawach, inna za mała, jeszcze inna niewygodna. Ta, którą dopasowaliśmy, jest rozmiar większa niż powinna nosić (pianka na 8 lat była ciut przyciasna, wzieliśmy na 10, choć córka ma 7,5)
    • aleksandra1977 Re: Pianka na basen? 07.02.15, 23:13
      Konfidence Warma
    • tomanksa Re: Pianka na basen? 08.02.15, 10:13
      Mój synek również ma tą linkowaną z Decathlona. Lubił w niej pływać i mówił, że jest mu w niej dużo cieplej. Piszę w czasie przeszłym, bo niestety mimo pianki syn tak się zaprawił na basenie, że już drugi miesiąc nie może dojść do siebie sad .
      A gdzie chodzicie na basen? Może we Wrocławiu? Bo ja w życiu nie wyobrażałam sobie, że na basenie może być tak zimno i zastanawiam się czy jeszcze gdzieś jest równie zimny basen jak ten nasz sad . My w każdym razie czekamy do wiosny.
      • corrina_f1 Re: Pianka na basen? 08.02.15, 10:34
        A co wg Ciebie to zimno? Jaka temp.ma u was woda? Baseny dla dzieci zwykle maja 28-32 C i jest to bardzo ciepla woda, szczególnie ze dziecko przeciez jest tam w ciągłym ruchu.. U nas (OSiR Ochota) problemem nie jest temperatura wody tylko przeciagi, jakie panuja w szatniach. Wielokrotnie skutkowały niestety przeziębieniem nawet u mnie.
        • patatajowa Re: Pianka na basen? 08.02.15, 10:42

jesli dzieci pływają w pełnowymiarowej części to tam jest sporo chłodniej.na którymś tam kolejnym kursie dzieciaki pływały właśnie w "dużym" basenie i mój syn za każdym razem jak wychodził z wody to trząsł się z zimna a usta mial fioletowe... sad a kursy zawsze odbywały się w sezonie jesien/wiosna...wiadomo odczucie zimna jest różne a dzieciaki nie ruszają się bez przerwy...
          https://lpmm.lilypie.com/OeCAp1.png https://lpmm.lilypie.com/UhU9p1.png
        • tomanksa Re: Pianka na basen? 08.02.15, 10:47
          Nie wiem czy pytanie jest do mnie czy do autorki wątku, ale napiszę jak jest u nas. Basen jest cały oszklony, latem jest jak w saunie, za to zimą nie są w stanie go ogrzać. Był dzień, że temperatura powietrza była około 16 stopni. Woda była ciepła, ale po wyjściu z basenu dzieci telepały się z zimna i tu nawet pianka mojemu nie pomogła sad . Dostał zapalenia pęcherza.
    • bartolomeo_n Re: Pianka na basen? 15.04.15, 13:30
      Pianka to dobry pomysł. Mam 2 córki - z reguły obie na basen idą ubrane w pianki. Obie piany z decathlonu, krótkie nogawki i rękawy. Sam b. często używam pianek przy okazji sportów wodnych (nie na basenie : ) ).
      Podstawowa sprawa - pianka MUSI być dopasowana, żadnych fałdów i luźnych nogawek! Inaczej nic z ciepła nie będzie. I bierz piankę z neoprenu, nie jakieś gumowe skafanderki (które też w Decathlonie dla dzieci sprzedają). Im grubszy neopren tym cieplej, ale na basen i dla dzieci to ze 2-3 mm chyba.
    • falcon_eye Re: Pianka na basen? 07.06.18, 14:22
      spam też jest taki prosty i nudny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka